NASLOVNA

LETOVANJE

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

WELLNESS & SPA

TOP PONUDE - AKCIJE

AVIO KARTE ZA CEO SVET

ZIMOVANJE

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

NOVA GODINA

LISABON

Excellent Small Medium Enterprises
IATA
AMADEUS
Instagram

PORTUGAL , LISABON

 

 

7 dana / 6 noćenja

          POLASCI: 23. oktobar 2017  i  11. novembar 2017.     

Portugalci su ljudi koji brižljivo čuvaju svoju kulturu i tradiciju i sa radošću je izvlače iz riznica i pokazuju svojim gostima. Zato ne propustite da sopstvenim očima vidite jedinu na Atlantiku, evropsku prestonicu – Lisabon, da u ušuškanim gradskim restoranima slušate strastveni fado, da osluškujete šumove mora i vetra,da svim čulima osetite vino „Porto“, da  uživate nalazeći se na krajnjem zapadu Evrope, da se divite arhitektonskim poduhvatima prošlih vremena ili da se podsetite filma Vima Vendersa „Lisabonske priče“.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – FRANKFURT - LISABON

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.15h. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1411 ) u 06.15h. Sletanje u Frankfurt u 08.15h. Nastavak putovanja za Lisabon u 13.10h ( let LH 1168).Sletanje u Lisabon u 15.10h Polazak na panoramsko razgledanje grada: obilazak centralnog dela Lisabona; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; najstariji i po mnogima najlepši kvart grada – Alfama sa izvanrednim pogledom na tvrđavu Svetog Đorđa, rezidenciju portugalskih kraljeva; luksuzan kvart Belem na obali reke Težo; Manastir Sv. Žeronima, vrhunsko delo kasnogotičke manuelske arhitekture, kule Belem za koju su bili vezivani brodovi koji su kretali u velika svetska otkrića; ogroman spomenik Velikim otkrićima, podignut u čast 500 godina od smrti Henria Moreplovca... Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

Napomena: Za polazak 11.11.2017. Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 05.05h. Poletanje aviona za Rim (let YU 530 ) u 07.05h. Sletanje u Rim u 08.35h. Nastavak putovanja za Lisabon u 11.35h ( let TP 831).Sletanje u Lisabon u 13.45.

2. dan LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja. Noćenje.

LISABON

3. dan LISABON

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak Nacionalne palate, bivše letnje rezidencije portugalskih kraljeva, danas pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa neverovatnim pogledom na strmu, kamenitu obalu i Atlantik. U nastavku obilazak čuvenih letovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja ili mogućnost odlaska sa vodičem agencije na poludnevni program plus. Program obuhvata odlazak metroom i brodićem do statue Hrista smeštene na levoj obali reke Težo. Inspiracija za gradnju spomenika je bila čuvena statua Isusa Hrista u Rio de Žaneiru. Individualan povratak do hotela. Noćenje.

LISABON

5. dan LISABON

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet Batalja, Nazare I Obidoš. Polazak oko 8.30 h. Vožnja do Batalje. Po dolasku, obilazak jedne od najviših crkava Portugala i jednog od 7 čuda te zemlje Manastira bitke ili Santa Marija de la Viktorija koji je izgradio prvi vladar druge dinastije Žoao krajem 14. veka. Vožnja do Nazarea, slikovitog naselja koje je postalo poznato po divnoj plaži i tipičnoj narodnoj nošnji. Nastavak puta do Obidoša, bajkovitog gradića unutar starih zidina. Odlikuje se niskim kućama i krivudavim ulicama prepunim cveća. Slobodno vreme za šetnju. Povratak u Lisabon u popodnevnim satima. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na fado veče. Autobuski transfer do i od restorana u kome se uz laganu večeru i piće može uživati u fado muzici. Noćenje.

LISABON

6. dan LISABON

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Evoru. Vožnja ka jugu preko mosta 25.april i prolazak pored statue Hrista i kopije brazilskog brda Korkovado, prema Evori starom romanskom gradu koji je unet u spisak svetskog nasleđa UNESCO-a. Nalazi se u provinciji Alentaž gde se, u brdovitim predelima, divnim seoskim pejzažima, vinogradima, domaćoj hrani i tišini i spokojstvu, može uživati u begu od stresnog života. Obilazak Katedrale Svetog Franciska i u njoj „ Kapele kostiju“ ispunjene kostima i lobanjama pet hiljada monaha. Povratak u Lisabon preko 17. kilometara dugog mosta Vasko da Gama. Noćenje.

LISABON

7. dan LISABON – MINHEN - BEOGRAD

Doručak (lanč paket) Rani transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Minhen u 08.10h (let TP 552). Sletanje u Minhen u 12.15h. Nastavak putovanja za Beograd u 14.35h (let LH1728). Sletanje na beogradski aerodrom u 16.00 h.

Napomena: Za polazak 11.11.2017. Doručak. Slobodno vreme do transfera do aerodroma. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Cirih u 13.25h (let TP 926). Sletanje u Cirih u 17.15h. Nastavak putovanja za Beograd u 20.45h (let JU 375). Sletanje na beogradski aerodrom u 22.25 h.

CENA ARANŽMANA: 

23. oktobar 2017. € 449 

Aerodromske takse  (cena podložna promeni): € 175

Cena za dete 2-11,99 godina (u pratnji 2 odrasle osobe): € 269

Doplata za jednokrevetnu sobu: € 160 (isključivo na upit)

 

11. novembar 2017. € 449 

Aerodromske takse  (cena podložna promeni): € 169

Cena za dete 2-11,99 godina (u pratnji 2 odrasle osobe): € 269

Doplata za jednokrevetnu sobu: € 160 (isključivo na upit)

Smeštaj:

Hotel VIP INN BERNA 3*
http://www.viphotels.com

Hotel se nalazi nedaleko od strogog jezgra grada joe je udaleno 3.5 km. Najbliža hotelu je metro stanica Kampo Pekenjo. Vožnja do centra traje oko 10 minuta. Sve sobe su klimatizovane i poseduju: kupatilo sa fenom, sat tv, telefon i sef. Doručak se servira po principu švedskog stola.

Hotel VIP INN BERNA 3*

Olympic Travel zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

U cenu putovanja je uračunato:

•  Prevoz avionom na relaciji Beograd – Frankfurt - Lisabon – Frankfurt – Beograd
• Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Lisabonu
• Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 6 noćenja sa doručkom u hotelu 3*
• Panoramsko razgledanje Lisabona
• Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
• Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

• Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu , iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
• Fakultativni izleti- minimum potrebnih putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.
• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
• Individualni troškovi
• Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
• Doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)
• karta za metro, karta za brod
• gradska taksa u Lisabonu 1 evro po osobi i noći- plaća se na recepciji hotela.

Fakultativni izleti:

Celodnevni izlet Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštoril – Cena € 60 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica za Royal palatu. Trajanje izleta oko 8 sati.

Celodnevni izlet Batalja, Nazare i Obidoš – Cena € 60 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča,ulaznica u manastir. Trajanje izleta oko 8 sati.

Celodnevni izlet Evora – Cena € 55 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica u katedralu i kapelu. Trajanje izleta oko 8 sati.

Fado veče – Cena € 55 U cenu je uključena večera i piće u restoranu uz zvuke fado muzike.

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,nije potrebna viza za Portugal. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata i sl…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.