fbpx

TAJVAN


PROGRAM PUTOVANJA

TAIPEI – JEZERO SUNCA I MESECA – MANASTIR FO GUANG SHAN – KAOHSIUNG – KENTING – TAITUNG – TAROKO

Avion

10 dana / 7 noćenja
POLAZAK: , POVRATAK:

Ovu Kinesku Republiku sa svojom vladom i prestonicom Tajpej, priznale su već 22 države sveta. Severnu i južnu obalu Tajvana zapljuskuju Istočno i Južnokinesko more a istočnu Tihi okean. Drugi naziv ostrva je Formoza što na portugalskom znači „prelepo“. U 16. veku su evropski moreplovci bili zadivljeni lepotom predela pa su mu nadenuli to ime. Tajvan i danas privlači putnike svojom veličanstvenom prirodom. Skoro dvadeset procenata teritorije su nacionalni parkovi i prirodni rezervati sa endemskim vrstama biljaka i životinja. Ostrvo poseduje mnoge arhitektobnske atrakcije i spomenike kineske, japanske i evropske kulture. Nezaboravan utisak ostavljaju Jezero sunca i meseca na visini od 2650 metara, hram Lunšan, plantaže čaja, stablo višnje visoko 52 m i staro preko 3000 godina, planina Šoušan prepuna pagoda, manastir Fu Gua Šan centar budističkog učenja kao i moderna prestonica zemlje Tajpej.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 18.20 h. Poletanje aviona za Istanbul u 20.20 h (Let TK 1084). Obrok u avionu. Sletanje na istanbulski aerodrom u 23.05 h..

2.DAN ISTANBUL – TAJPEJ

Nastavak putovanja za Tajpej u 01.45 h (Let TK 024). Obroci tokom leta. Sletanje na internacionalni aerodrom u Tajpeju u 18.00 h. Po završetku aerodromskih formalnosti, transfer do hotela. Tromilionski Tajpej je grad s nejasnim statusom i interesantnom istorijom i opravdano zaslužuje posetu. Kineski komunisti ga smatraju glavnim gradom kineske provincije a nezavisni republikanci prestonicom svoje države. Bez obzira ko čiju stranu podržava, Tajpej je sposoban da zainteresuje svakoga. Grad se neverovatno brzo razvija i danas predstavlja ekonomsko čudo. Oni koji tu dolaze mora da znaju da ne dolaze u stari grad već u savremenu i brzo rastuću metropolu. Po dolasku u hotel, smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.

3.DAN TAJPEJ

Doručak. U 09.00 h polazak na poludnevno razgledanje najvećeg grada Tajvana. Vožnja do spomenika Čang Kai Šeka, bivšeg političira koji je predvodio vladu Kine od 1928 – 1975 godine. U nastavku obilazak hrama Longšan koji su izgradili doseljenici iz korejske provincije Fuczjan 1738. godine. Čist je primer uticaja južnokorejske tradicije na tajvansku arhitekturu. Vožnja do najviše zgrade Tajvana „101“, visoke 509,2 metara sa 101 spratom. Na visini od 91 metra je otvoreni a na 89 metara zatvoreni kružni vidikovac od 360 stepeni. Ručak u nacionalnom restoranu u toj zgradi, koji se smatra najpopularnijim u gradu. Povrarak u hotel oko 14.00 časova. Slobodno posle podne i mogućnost individualnog obilaska grada a uveče i odlaska na neku od poznatih noćnih pijaca gde se mogu naći sve vrste roba. Noćenje.

4.DAN TAJPEJ – JEZERO SUNCA I MESECA

Doručak. Polazak autobusom prema Jezeru sunca i meseca (vožnja traje oko 3 h), smeštenom u centralnom Tajvanu. Jedno je od retkih prirodnih i svakako najlepše. Ostrvo Lalu ga deli na dva dela od kojih jedan podseća na obrise meseca a drugi na oblik sunca. Na obali su izgradjeni mnogobrojni paviljoni. Najstarijim se smatra onaj pod nazivom Mesec izgradjen još davne 1892. godine a najvažnijim posvećen otvaranju prve pruge 1908. godine. Planinsku i biciklističku stazu oko jezera mnogobrojni posetioci su već proglasili najinteresantnijom na planeti. Po jezeru plove brodići kojim se može otići do hramova, pagoda i lokalnih sela. Ručak. Posle ručka dvočasovna vožnja brodićem po jezeru sa usputnim razgledanjima. Odlazak do hrama Vuenvu posvećenog suncu i mesecu. Novijeg je datuma i počeo je da se gradi 1934. godine na severnoj strani jezera. Pripada grupi konfučijanskih. U unutrašnjosti je velika bronzana statua sedećeg Konfučija, jedina koja predstavlja ovog mudraca. Od malog pristaništa do ulaza vodi 366 stepenika što simboliše broj dana u godini plus dodatni dan za prestupnu godinu. Odlazak u hotel oko 17.00 časova i smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.

5.DAN FU GUA ŠAN MEMORIJALNI CENTAR – KAOSJUN

Doručak. U 09.00 h polazak autobusom prema unitrašnjosti zemlje i vožnja kroz slikovite zelene predele. Ručak. Odlazak u manastir Fu Gua Šan (Fo Guan Shan), najupečatljiviji primer manastirske arhitekture budističke religije na Tajvanu. Ime je dobio po istoimenom budističkom kineskom redu, stvorenom 1960. godine i pridržava se tradicije Mahajana. Na ulazu u Memorijalni centar su izvanredna vrata u kineskom stilu a od njih vodi široka aleja obložena belim kamenjen. Sa obe strane su velike i vrlo uredjene zelene površine. Sam manastir je izgradjen u obliku pagode sa karakteristično izvijenim krovom po uglovima. Osim manastira u sklopu memorijalnog centra je deo za molitvu i meditaciju, biblioteka, auditorijum za izučavanje filozofije i prelep salon za pijenje čaja. Nastavak vožnje do velikog lučkog grada Kaosjuna (Kaohsiung), koji još nazivaju „južnom prestonicom Taivana“. Po prometu brodova i robe, zauzima peto mesto u svetu. Dolazak u grad i obilazak zgrade bivšeg britanskog konzulata koja je nedavno restaurisana i pretvorena u muzej. Oko 17.30 odlazak u hotel i smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.

6.DAN KAOSJUN – KENTIN – TAJDŽUN

Doručak. Polazak autobusom prema plaži Miobišu koja pripada obližnjem parku (vožnja traje oko 2.30 h). Možete li da zamislite beli pesak pod visokim palmama i to na obali tirkiznog mora? Toga ima upravo u nacionalnom parku Kenting koji se smatra najstarijim i najlepšim u zemlji. Tamo se mogu naći najneobičnije, živopisne plaže, odlični uslovi za skijanje na vodi i ronjenje, prostrane džungle, veličanstvene stene, prekrasan pogled na obalu i interesantan biljni i životinjski svet. Smešten je na krajnjem južnom delu Tajvana, na jedinoj tropskoj teritoriji obale. Obuhvata 17,700 hektara priobalnog zemljišta i 14,900 hektara mora. Sa tri strane je okružen vodom: Tihim okeanom na istoku, zalivom Baši na jugu i na zapadu Tajvanskim zalivom. Ručak. Vožnja do Tajdžuna (Taichung) čije ime u prevodu glasi „sredina Tajvana“. Spada u moderne gradove u kom su uglavnom strane kompanije, razne kancelarije, galerije i savremeni muzeju. Oko 15.30 h dolazak u hotel i smeštaj. Večera. Uveče mogućnost odlaska na najveću noćnu pijacu na Tajvanu, Feng Jia. Noćenje.

7.DAN TAJDŽUN – HUALEN

Doručak. Vožnja autobusom prema gradu Hualenu, smeštenom na istočnoj obali. Ovaj deo ostrva ima zaista magičnu moć. S jedne strane visoke planine a sa druge okean nestvarne boje. Tu je nemoguće izračunati vreme. Po karti je rastojanje kratko a vožnja traje vrlo dugo. Kako se prilazi centralnom masivu, planine su sve više. Već se vidi Nanhu (3740 m). Jongjangjan (3705 m). Vuming (3449 m) – 29 vrhova viših od 3000 metara. Planine kao terase podupiru jedna drugu pa se stvara magičan spoj. Planina Ju Žen ima zanimljivu istoriju. Prvi su je izmerili Japanci i zapisali da je visoka 3997 m. U vreme vladavine Čang Kai Šeka na vrh su postavili bistu velikog kaligrafa Ju Južena visoku 3 m. Ponovo si izmerili i tačno je bilo 4000 m. Pre desetak godina su savremeni kartografi želeli da znaju tačnu visinu, izmerili su treći put i bilo je samo 3952 metra. Ta cifra i danas stiji na svim mapama. Ručak. Nedaleko je i grad Hualien gde žive zanatlije poznate širom sveta po svojim mermernim proizvodima. Ovaj grad je poznat i po izradi suvenira svih vrsta. Oko 17.00 h odlazak u hotel u Hualienu i smeštaj. Slobodno posle podne za samostalne šetnje ili kupovinu suvenira. Večera i noćenje.

8.DAN HUALEN – TAROKO – TAJPEJ

Doručak. Nastavak vožnje po jugoistočnom delu zemlje do nacionalnog parka Taroko, najpoznatijem medju tajvanskih osam. U njemu postoje mnoge strme planine i slikovite klisure, prašume, žuboreće reke, vodopadi i druga prirodna čuda. Pored toga u lokalnim naseljima žive starosedeoci, pripadnici plemena Atail. Istorija parka počinje tek 1937. godine kada je vlada odlućila da na ostrvu ostavi zaštićene zone. Osnovnu teritoriju obuhvata velika Mermerna klisura dugačka 19. km a glavne artakcije su planinski vrhovi od 3000 metara. Mnogi putevi vode prema vrlo poznatom, gigantskom vodopadu Čančun. Važno je napomenuti da je stvoren ljudskom rukom u isto vreme kada je gradjen i obližnji Hram večnog proleća. Obavezno treba posetiti i termalni izvor Venšan, kultne gradjevine starog plemena Ami i selo Tiasan sa modernim visećim mostom. Nastavak vožnje do Tajpeja. Smeštaj u hotelu, slobodno vreme i noćenje.

9.DAN TAJPEJ – ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme do transfera. Sobe se napuštaju u 12.00 h.Mogućnost odlaska do toplih izvora mineralne vode na kupanje. Ova vrlo popularna banja smeštena je nešto severnije od Tajpeja i do nje se brzo stiže metroom. Izvori Bejtou su jedna od nekoliko izvorskih zona i nalazi se u predgradju prestonice. Voda u bazenima je lekovita, sumporna, temperature više od 35 C°. U 18.00 h transfer do aerodroma a poletanje za Istanbul je u 21.50 h (Let TK 025). Obroci tokom leta

10.DAN ISTANBUL – BEOGRAD

Sletanje na aerodrom Ataturk u Istanbulu u 05.10 h. Nastavak putovanja za Beograd u 07.40 h (Let TK 1081). Obrok u avionu. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 08.20 časova.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul – Tajpej – Istanbul – Beograd

transferi aerodrom – hotel – aerodrom

vožnja autobusom po turi

smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 4*

razgledanja prema programu

ishrana prema programu

sve neophodne ulaznice prma programu

usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča

troškovi organizacije i realizacije putovanja

aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

fakultativni izleti

međunarodno putno zdravstveno osiguranje

napojnice za lokalne vozače i vodiče (€ 40)

usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće TRIGLAV do 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa i Master kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Za ovo putovanje je potrebno minimum 15 putnika.!
DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE!
Sve informacije o dobijanju viza možete dobiti u našoj agenciji. CENA VIZE: € 60.

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu TRIGLAV OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.