NASLOVNA

ZIMOVANJE

LETOVANJE 2020

PROLEĆNA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

TAJLAND

BANGKOK – MOST NA RECI KVAJ – ERAVAN VODOPAD – AJUTAJA – PATAJA

12 dana / 9 noćenja

USKORO NOVI POLAZAK

Tajland oduvek važi za jednu od najmističnijih zemalja sveta. Mami svojom neistraženošću i posebnom istočnjačkom egzotikom. Turiste iz sveta privlače fantastični budistički hramovi i kraljevski dvorci, mudrost filozofije i usporenost života. Svi koji dodju, zaljubljuju se u tu zemlju jednom i zauvek. Na Tajland se dolazi i da bi se divilo neponovljivoj lepoti pejzaža izatkanih od zlatastog peska, bujnog zelenila, kao i tirkiznog neba koje se preslikava u moru... Takodje i da bi se spoznao nekadašnji život drevnih gradova ali i razotkrila zavesa tajske tradicije. Tamo vas čeka istinito istočnjačko gostoprimstvo, hiljadu osmeha, egzotika, neprohodne džungle i mnogo drugog što se nikada ne zaboravlja.

Program putovanja:

1. dan (10. maj 2017) BEOGRAD - ABU DABI

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u 11.00 časova. Poletanje aviona za Abu Dabi u 12.55 časova (let EY 072). Sletanje na aerodrom u Abu Dabi u 20.25 časova. Nastavak putovanja u 21.30 časova za Bangkok (let EY 402). Obroci u avionu.

2. dan (11. maj 2017.) ABU DABI - BANGKOK

Sletanje na aerodrom u Bangkoku u 07.10 časova. Posle pasoških formalnosti transfer do hotela (ulazak u sobe posle 14 h). Slobodno posle podne. Noćenje.

3. dan (12. maj 2017.) BANGKOK

Doručak. Polazak na razgledanje grada. Sa svojim zlatnim hramovima i živopisnim kanalima Bangkok ne liči ni na jedan drugi grad. Osnovan je na obali reke Ćaopraje i ima više od 400 hramova. Broji oko 10 miliona stanovnika, tri miliona automobila, nekoliko miliona uličnih tezgi i mnogo dnevnih i noćnih pijaca. Nasuprot tome su moderni kvartovi sa nekoliko stotina neverovatnih nebodera i ogromnih šoping molova. Grad može ili ne mora nekome da se svidi ali ravnodušnih nema. Odlazak do kineske četvrti i obilazak hrama Velikog zlatnog Bude (Wat Traimit) težine 5,6 tona, figure Bude obložene zlatom, zatim hrama Ležećeg Bude (Wat Pho) u kom je Buda predstavljen u trenutku nirvane i najimpresivnijeg spomenika grada Velike palate, mesta gde su živeli tajlandski kraljevi. U njoj se i danas čuva najveća relikvija Tajlanda, Buda od žada (Wat Pra Kaew). Ručak. Uveče odlazak do pristaništa i ukrcavanje na brod kojim počinje krstarenje rekom Ćaoprajom i noćno razgledanje stambenih delova grada na vodi. Večera na brodu sa uključenim nacionalnim plesom i umetničkim programom. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

4. dan (13. maj 2017.) BANGKOK - MOST NA RECI KVAJ

Polazak na celodnevni fakultativni izlet na ploveću pijacu. Sto kilometara jugozapadno od Bangkoka počinje džungla. Po njenim kanalima može se kretati samo čamcima, napravljenim od jakog drveta i oštrih pramaca. Uz obalu klongova (kanala) počinju da se gomilaju drvene kućice na stubovima. To je znak da je u blizini znamenita ploveća pijaca Domnuen Saduak. Svakog jutra kanali su prosto zatrpani čamcima sa najrazličitijim vrstama robe: voćem, povrćem, drugom hranom koja se tu na licu mesta priprema, slamnatim šeširima, šarenim tkaninama, lepezama... To je ogroman izazov za turiste iz celog sveta. Posle slobodnog vremena za kupovinu uz cenkanje, odlazak autobusom do Vrta ruža u kom se mogu videti na desetine vrsta egzotičnog cveća. Ručak u restoranu. U nastavku uživanje u muzičko-zabavnom progranu kroz koji se može upoznati mentalitet i način života Tajlandjana. Povratak u Bangkok u popodnevnim satima. Noćenje. (CENA: € 80).

 

5. dan (14. maj 2017) HRAM TIGROVA

Posle doručka polazak za Hram tigrova koji je osnovan 1994. g. kao običan budistički manastir. Godine 1999 donet je ranjeni tigrić, koji je i pored dobre nege, ubrzo uginuo. Meštani su i dalje nastavili da donose ranjene životinje tako da ih je 2009 godine bilo već više od 50.Tigrove hrane isključivo kuvanim mesom ili gotovom hranom za mačke i ne dozvoljavaju im da osete miris krvi. Iako nikada nije bilo incidenata, treba primeniti sve mere opreza jer se u hramu životinje kreću slobodno. Povratak autobusom na reku Kvaj. Ručak. Jahanje slonova kroz džunglu i po reci. Povratak u hotel, večera i noćenje.

 

6. dan (15. maj 2017) ERAVAN VODOPAD - AJUTAJA

Posle doručka polazak prema Nacionalnom parku Eravan i istoimenom kaskadnom vodopadu visine 831 metar.Osim ovog, parku pripada i vodopad Pha Lun, deo obale reke Kvaj, stotine hektara tropskih šuma kao i Ta Duang pećine sa oslikanim stenama u unutrašnjosti. Nastavak vožnje prema Ajutaji, bivšoj prestonici Sijama.Tokom 417 godina njenog postojanja, na teritoriji grada je izgradjeno 350 hramova i tri kraljevska dvorca. Ostaci do danas sačuvanih hramova su pod zaštitom UNESCO.Obilazak hramova Vat Pra Sisanphet, Vat Pra Makatkat, glave Bude usečene u drvetu i velika statua ležećeg Bude. Odlazak u hotel i smeštaj. Noćenje.

 

7. dan (16. maj 2017) AJUTAJA – PATAJA

Kasniji doručak. Polazak za Pataju, najaktivnije i najporočnije letovalište Tajlanda. Smeštena je na obali Sijamskog zaliva oko 160 km istočno od Bangkoka. Grad čine tri paralelne ulice pri čemu glavna Beach Road deli plažu od hotela. Ona je epicentar noćnog života ne samo Tajlanda već i čitave Jugoistočne Azije sa bezbroj barova, noćnih lokala, go-go klubova i kabarea. Medju njima su i mnogobrojne prodavnice, raznovrsni restorani i robne kuće. U ovom „moru strasti“ morska voda nije baš sasvim čista pa se gostima predlaže odlazak na plažu Džomtjen, svega nekoliko minuta vožnje od centra ili na obližnja koralna ostrva. Smeštaj u hotel Siam Bayshore 4*. Noćenje.

8.-10. dan (17. maj – 19. maj 2017) PATAJA

Boravak u hotelu na bazi noćenje/doručak.

 

11. dan (20. maj 2017) PATAJA – ABU DABI

Doručak. Slobodno vreme do polaska u Bangkok na aerodrom. Poletanje aviona za Abu Dabi u 20.35 h (let EY 401). Obroci tokom leta.

12. dan (21. maj 2017.) ABU DABI - BEOGRAD

Sletanje aviona na aerodrom u Abu Dabiju u 00.10 h. Nastavak putovanja za Beograd letom EY 071 u 02.05 h. Sletanje avionja na beogradski aerodrom u 05.50 časova.

 

CENA ARANŽMANA: €  

Aerodromska taksa:  €

Doplata za jednokrevetnu sobu:  €  (isključivo na upit)

Za ovo putovanje je potrebno najmanje 15 putnika.

Smeštaj:

Bangkok: CENTARA WATERGATE PAVILLION 4* http://www.centarahotelsresorts.com/centara/cwb/
Kančanburi: THE JUNGLE RAFT 4* www.riverkwaijunglerafts.com
Ajutaja: KRUNGSRI RIVER HOTEL 4* www.krungsriver.com/main.php
Pataja: SIAM BAYSHORE PATTAYA 4* http://www.siamhotels.com/siambayshore/default-en.html
Hotel Siam Bayshore se nalazi u Pataji, na veoma dobroj lokaciji, na kraju glavne ulice a ipak malo izolovan od gradske vreve. Od mora ga deli jedna ulica. Do samog srca Pataje može se stići za oko 10 minuta pešice. Dvanaest paviljona u kojima su sobe, okruženo je divnim tropskim vrtom. Idealan je za porodičan ili romantičan odmor. U sklopu hotela je veliki bazen, spa centar sa raznim vrstama masaža kao i restoran i nekoliko barova. Sobe su elegantne i sve poseduju lepo i veliko kupatilo sa fenom, klima uredjaj, mini bar, sef, besplatan Wi-Fi, telefon i aparat za pripremu kafe ili čaja.

Olympic Travel zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

U cenu putovanja je uračunato:

• prevoz avionom na relaciji Beograd – Abu Dabi– Bangkok – Abu Dabi - Beograd
• smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* na bazi usluge prema programu
• svi transferi u inostranstvu navedeni u programu
• razgledanja i ulaznice prema programu
• Usluge lokalnog vodiča u inostranstvu i vodiča agencije
• Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

• Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu ( 242 eur u trenutku objavljivanja programa,) iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
• međunarodno putno zdravstveno osiguranje
• usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
• individualni troškovi
• viza i troškovi viziranja (60 eur)
• fakultativni izleti
• doplata za jednokrevetnu sobu 370 eur( na upit)

 

OPŠTE INFORMACIJE - TAJLAND
POVRŠINA 514.000 km2
BROJ STANOVNIKA 68 miliona
GLAVNI GRAD Bangkok
FORMA UPRAVE Ustavna monarhija
VALUTA 1 $ = THB 30,57,  1E =THB 40,78
JEZIK Taiski 
RELIGIJA Budizam
VREMENSKA ZONA + 6 h u odnosu na Beograd
VOŽNJA levom stranom
KLIMA Klima je tropska.  Jutarnje temperature su oko 23 – 24 C stepeni a dnevne više od 30-35 C stepeni. Vlažnost je prilično visoka. Dešava se da ponekad padne kratkotrajna kiša. Preporuka za oblačenje: isključivo letnja garderoba.
VIZA Potrebno je dostaviti važeći pasoš, 2 fotografije (kao za pasoš) i popunjen formular (dobija se u agenciji) najkasnije 20 dana pre putovanja. Cena vize je 60 €

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je najmanje 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,je potrebna viza za Tajland. Bliže informacije o dobijanju vize možete dobiti u agenciji. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu  Uniqa  koja pokriva troškove lečenja i bolničke troškove do 30.000 evra (samo za  državljane Republike Srbije, starosti od 6 meseci do 80 godina) Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.