NASLOVNA

ZIMOVANJE

NOVA GODINA 2021

PROLEĆNA PUTOVANJA 2021

SRBIJA

WELLNESS & SPA

LETOVANJE 2021

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

IZRAEL

TEL AVIV - JERUSALIM - BETLEHEM - MASADA - MRTVO MORE - KUMRAN - BEJT ŠEAN - NAZARET

 

6 dana / 5 noćenja

 ZATVORENA PRODAJA

Na svetu je malo mesta koja istovremeno predstavljaju „goruću tačku“ i privlačan turistički pravac. Izrael je, sa svojim razvijenim religioznim, istorijskim, zdravstvenim i seoskim turizmom - jedno od njih. Raznovrsnost njegove teritorije zadivljuje i oduševljava. U zemlji, koja je po veličini na 143 mestu, postoji devet klimatskih zona. Tu su šume, pustinje, planine, najniža tačka planete... Izrael ima i četiri mora: dva „spoljašnja“ Sredozemno i Crveno i dva „unutrašnja“, jedinstveno, superslano Mrtvo i slatkovodno Galilejsko. Zimi se na Hebronu može skijati a leti diviti koralima, ribama i delfinima u zalivu Ejlata. Uostalom, u kibucu Tirat Cvi je zabeležena ikada izmerena najviša temperatura u celoj Aziji, + 53 Cº. Izrael je osobeno mesto na zemlji. O njemu je već skoro sve napisano. Još ga samo treba videti.

Program putovanja:

1. dan (11. april 2018) BEOGRAD – TEL AVIV – JERUSALIM

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 05.40 h. Poletanje aviona za Tel Aviv u 07.40 h (Let JU 810). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom  Ben Gurion u Tel Avivu u 11.30 h. Po završetku aerodromskih formalnosti, polazak autobusom  na panoramsko razgledanje Tel Aviva, , drugog po veličini grada Izraela, smeštenog duž obale Sredozemnog mora. To je, u odnosu na druge, sasvim novi grad. Počeo je da se gradi tek 1909. godine i do danas je postao savremeni megapolis sa modernim zgradama i brojnim muzejima. Panoramsko razgledanje: obale, Rotšild centra, Trga rabina... Nastavak vožnje do Betlehema i smeštaj. Posle kraće pauze odlazak do Crkve Hristovog rodjenja, velike petobrodne bazilike. Glavni deo crkve je Pećina rodjenja ili „Jasle“. Iznad mesta na kom je Isus rodjen, izgradjen je presto a ispod njega, na podu, je zvezda sa 14 krakova (simbolično broj stanica na Hristovom Putu stradanja) sa latinskim natpisom: „Ovde je Devica Marija rodila Isusa Hrista“. Povratak u hotel, večera i noćenje.

2. dan (12. april 2018) JERUSALIM

Doručak. Polazak  u Jerusalim na celodnevno razgledanje. Obilazak Maslinove Gore koja se u Starom zavetu pominje kao mesto kuda je bežao kralj David od svog buntovnog sina Avesaloma. To je danas sveto mesto za sve Jevreje, hrišćane i muslimane. Na Maslinovoj gori ima mnogo crkava a najveći deo zauzimaju stara groblja. U podnožju gore su Gecimanski vrtovi u kom rastu stare masline. Za tri stabla je utvrdjeno da su stara više od 900 godina. Obilazak Crkve Oče naš u kojoj je Isus, po predanju, naučio apostole istoimenoj molitvi. Razgledanje Crkve svih nacija u kojoj je Isus obavio poslednju molitvu pre Sudnjeg dana. Odlazak do hotela i smeštaj. Slobodno vreme. Večera i noćenje u Jerusalimu.

3. dan (13. april 2018) JERUSALIM

Doručak. Polazak u Jerusalim i obilazak Sionske gore, stenovitog brda gde je danas Davidov grad i njegov grob. U istom zdanju samo na spratu je soba Tajne večere. U nastavku razgledanje Crkve Svete Ane. Prolaz kroz Via Dolorosu, put Isusovog stradanja. Počinje od mesta gde je osudjen, ima 14 stanica i završava se na mestu gde je sahranjen. Crkva Svetog Groba je najsvetije hrišćansko mesto. Izgradjena je iznad mesta na kom je Hrist razapet, umro, sahranjen i vaskrsnuo.Odlazak do Jevrejske četvrti i Zapadnog zida (Zida plača) dugačkog 485 metara, najsvetijeg mesta molitvi Jevreja. Odlazak do „Kotela“, dela hramovog kompleksa izgradjenog za vreme Iroda Velikog. Slobodno vreme na arapskom bazaru. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan (14. APRIL 2018) JERUSALIM - KUMRAN - MRTVO MORE - MASADA - JERUSALIM

Doručak. Polazak autobusom na Mrtvo more. Vožnja pored najstarijeg grada sveta, Jerihona koji se nalazi na zapadnoj strani reke Jordan. Dolazak do jednog od letovališta Mrtvog mora i mogućnost kupanja (na izlet poneti opremu za kupanje). Mrtvo more leži u niziji na visini od 398 metara ispod nivoa Sredozemnog mora .Dobilo je ime „mrtvo“ jer u njemu nema nikakvog života a salinitet mu je skoro 8 puta veći nego u drugim morima. Ujedno je i granica izmedju dve države Jordana i Izraela. Ručak.  Razgledanje Kumrana – pećina u steni u kojima su 1947. godine pronadjeni rukopisi iz I veka n.e. u kojima je u obliku eseja opisan „kraj sveta“. To su čuveni „Kumranski rukopisi“ ili „Svici s Mrtvog mora“. Posle podne odlazak do Masade, tvrdjave na steni za koju su vezane herojske stranice istorije od pre 2000 godina. Da stanovnici ne bi pali u ropstvo, odlučili su se na kolektivno ubistvo pa je od tada Masada simbol slobode. Povratak u Betlehem, u hotel. Večera i noćenje.

5. dan (15. april 2018) JERUSALIM - NAZARET - BEJT ŠEAN - TEL AVIV

Doručak. Polazak  prema gradu blagoveštenja i mestu gde je delovao Isus Hristos, koji leži na brežuljcima Donje Galileje. U svojoj veličanstvenosti i veličini, Nazaret je jedan od četiri sveta grada Izraela. U njemu svaki kamen čuva uspomenu na biblijska vremena. Još na prilazu gradu, turistima se otkriva divna panorama na najveću hrišćansku crkvu Bliskog Istoka koja pripada franciskancima, Hram Blagoveštenja, izgradjen iznad kuće Josifa i Marije. U blizini Marijinog izvora gde se danas uzdiže pravoslavna Crkva arhandjela Gavrila (17. vek), Bogomajci je javljena  „blaga vest“ da će na svet doneti Hrista. U Nazaretu je Isus proveo detinjstvo i mladićke dane. Susedni gradovi „pamte“ Isusova čuda i fragmnte iz njegovog kratkog života. Odlazak do Bejt Šeana, jednog od najstarijih gradova Izraela. Nalazi se na severu zemlje u dolini reke Jordan. Na teritoriji savremenog grada smešten je nacionalni park Skifopolis. U Talmudu stoji rečenica: „Ako se raj nalazi na zemlji izrailjskoj, onda su Bejt Šean njegova vrata“. Pojam o njemu može se naći u tekstovima iz 19. veka p.n.e. Njime su vladali Filistejci, Egipćani pa grčki kolonisti i svi su ostavili svoje tragove naročito u arhitekturi. Hodajući po ruševinama moguće je uroniti u istoriju, videti i osetiti sve dogadjaje koji su se tu odigrali. Odlazak u Tel Aviv, smeštaj, večera i noćenje.

6. dan (16. april 2018) TEL AVIV - BEOGRAD

Rani jutarnji transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 07.15 h (Let JU 817). Obrok u avionu, Sletanje na beogradski aerodrom u 09.20 časova

 

CENA ARANŽMANA: € 

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU:  € (isključivo na upit)

AERODROMSKA TAKSA:  € 

 

U cenu putovanja je uračunato:

 • Prevoz avionom na liniji Beograd – Tel Aviv – Beograd
 • Smeštaj u hotelima 3* i 4*na turi prema programu
 • Prevoz  komfornim autobusom tokom cele ture
 • Ishrana na bazi polupansiona (doručak i večera)
 • Jedan ručak na Mrtvom moru
 • Sve neophodne ulaznice
 • Sva razgledanja prema programu sa vodičem na našem jeziku
 • Usluge lokalnog vodiča i vodiča agencije
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

 • Aerodromska taksa u zemlji i inostranstvu (€ 102). Cena je podložna promeni
 • Doplata za jednokrevetnu sobu
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje
 • Napojnice za lokalnog vodiča i vozača i nosače prtljaga (oko € 20 ) po osobi
 • Usluge koje nisu predvidjene programom
 • Individualni troškovi

Za ovo putovanje je potrebno najmanje 20 putnika!!!
Za državljane republike Srbije viza za Izrael nije potrebna!

SMEŠTAJ:

JERUSALIM – hotel PARADISE 4*                      http://www.paradisebethlehem.com/

TEL AVIV –    hotel SEA NET 3*           https://www.seanethotel.com/sea-net-hotel-contact-us  

Olympic Travel zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

Tačna imena hotela biće poznata sedam dana pre polaska na putovanje!

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA na 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Važne napomene za putovanje:

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za Izrael. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA.  Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.