NASLOVNA

ZIMOVANJE

LETOVANJE 2020

PROLEĆNA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

ALŽIR

ALŽIR

7 dana / 6 noćenja

ZATVORENA PRODAJA

„La Blanš“ (beli) i „bandža“ (veseli) – pod ova dva naziva je grad Alžir poznat istočnom i zapadnom svetu. Mnogomilionski, ali iznenadjujuće svetao, udoban i miran, pažljivo sledi izgled megapolisa, drugog po veličini na severu Afrike. Obilje skupih automobila dobro se uklapa u mistiku starog grada a drevne ruševine proteklih epoha umivaju vode Sredozemnog mora i vreli dah Sahare. Spomenici arhitekture su uglavnom u Kasbi i oni se mogu mirno razgledati u društvu lokalnih devojaka bez muške pratnje. U znamenitosti modernog grada spadaju i Monument palim za nezavisnost zemlje, zgrada Centralne pošte izgradjene u arapskom stilu kao i zdanje nove opere. Svakako treba obići Muzej antikviteta prepun drevnih artefakata a u šetnju se obično odlazi u park d’Ese ili na obližnje plaže Zeralda i Sidi Feruš. Zbog nestabilne političke situacije u prošlosti, nepravedno je od svih zaboravljen a ima toliko toga da ponudi.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – ISTANBUL - ALŽIR

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 07.15 h. Poletanje aviona za Istanbul u 09.15 h (Let TK 1082). Sletanje na istanbulski aerodrom u 12.00 h. Nastavak putovanja na Alžir u 13.10 h (Let TK 651). Obroci u avionu. Sletanje na aerodrom Houari Bumedijen u Alžiru u 15.00 h. Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.

 

2. dan ALŽIR

Doručak. Polazak na razgledanje Alžira, najvećeg grada i prestonice zemlje. Osnovan je u 10. veku na ostacima nekadašnjeg rimskog naselja. Prvobitno je pripadao Arapima, zatim Turcima, kratko Špancima a od 1830. godine Francuzima koji su ga i proglasili glavnim gradom kolonije. Savremeni deo se prostire duž obale mora a Kasba (stari deo) se penje prema obroncima strmog brda, 140 metara iznad mora, gde se završava Citadelom, utvrdjenim gradaom. Razgledanje novog grada, nad kojim se uzdiže katolička bazilika Notr Dam d’Afrik sa kupolom koja se vidi daleko sa pučine. U spomenike modernog dela spada i zdanje glavne pošte sagradjeno 1910. godine u neomavarskom stilu, Nacionalni teatar iz 1853. godine delo francuskog arhitekte Šaserija u neobaroknom stilu i Nacionalna biblioteka koja se terasasto spušta od Parlamenta prema moru. U bulevaru Če Gevara, primorske promenade je prelep kompleks zgrada iz 1840. godine koji čine Narodna banka, Senat, hotel Aleti i Narodna skupština. Zaštitni znak grada je „Makam šahid“ koji žitelji popularno zovu „Ajfelova kula“. Spomenik je otvoren u znak dvedesetogodišnjice od sticanja nezavisnosti i posvećen je svim palim za slobodu. Ispred njega je večni plamen. Povratak u hotel. Slobodno posle podne, večera i noćenje.

 

3. dan ALŽIR

Doručak. Polazak na drugi deo razgledanja grada. Stari grad, Kasba, je lice Alžira i njegova istinita duša. To je i neprocenljiva riznica istorijskih i arhitektonskih spomenika i nije slučajno od 1992. godine pod zaštitom Unesco. Njen prvobitni izgled je sačuvan do današnjih dana. Medju najpoznatije spomenike spada džamija i mauzolej velikog filozofa i bogoslova Sid Abdarahmana, najveća i glavna džamija Al Džadid iz 17. veka, džamija Džema Kečaua izgradjena još u drugoj polovini 18. veka u mešavini mauritanskog i vizantijskog stila kao i najstarija džamija grada Al Kebir koja potiče iz 11. veka. U vreme okupacije, francuski vojnici generala De Gola su se bojali da zalaze u Kasbu jer iz lavirinta krivudavih ulica nisu nalazili izlaz. Tu je lakše izgubiti se nego popiti šolju čaja. U njoj je bezbroj bezbedno sakrivenih prolaza, raskrsnica, hodnika i krovnih prelaza koji su poznati samo starijim žiteljima koji brižno čuvaju tu tajnu. U vreme borbi su na taj način mnogi stanovnici uspeli da izvuku živu glavu. Na vrhu brda, na visini od 140 metara iznad mora je Citadela okružena zidinama koje su izgradili Turci. U tvrdjavi je dvorski kompleks Dar as Sultan, nekadašnja rezidencija visokih vojnih zvaničnika. U dotrajalim kućama Kasbe danas žive uglavnom Arapi. Nekada su tu živeli bogataši a sada siromasi, niža klasa što utiče i na kriminalnu situaciju. Ako se tamo sami šetate danju, neće biti nikakvih problema. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Večera i noćenje.

 

4. dan ALŽIR – ŠERŠEL – TIPASA - ALŽIR

Doručak. Polazak autobusom prema Tipasi, drevnom gradu udaljenom 68 km zapadno od prestonice. To je jedan od najneobičnijih arheoloških prostora koji predstavlja i deo svetskog kulturnog nasledja Unesco, kao „jedino svedočanstvo isčezlih civilizacija“. Na putu za Tipasu, zaustavljanje u gradiću Šeršel. Pri vladavini cara Džuba II (prvi vek p.n.e.) preimenovali su ga u Cezarija i proglasili ga prestonicom Mauritanije. Džuba II je bio oženjen Kleopatrom Selenom kćerkom egipatske kraljice Kleopatre VII i rimskog vojskovodje Marka Antonija. Oboje ih je u detinjstvu vaspitavala Oktavija mladja, sestra prvog rimskog imperatora Oktavijana Avgusta i žena Marka Antonija sa kojim se razvela kada je on upoznao Kleopatru. Obilazak muzeja. Nastavak vožnje do Tipase koju su osnovali Feničani u 6. veku p.n.e. na tri uzvišenja iznad mora, na vrlo važnom strateškom položaju. Kasnije je postala rimska kolonija i doživela najveći procvat. Iz tog perioda je malo toga ostalo. Sačuvani su ostaci triju crkava, Velike bazilike, bazilike Aleksandra i Svetog Salse, dva groblja, pozorišta, termi i amfiteatra. U starim rimskim kućama izvanredno su očuvani podni mozaici. U nastavku obilazak jednog od najznačajnijih spomenika Alžira, velikog mauzoleja careva Mauritanije. Povratak u Alžir. Večera i noćenje.

 

5. dan ALŽIR

Doručak. Polazak prema Nacionalnom muzeju antike, najstarijem u zemlji, otvorenom 1897. godine. Osnovao ga je francuski arheolog Andrian Berbruger. Muzej je podeljen na dva dela. Prvi deo uključuje arheološke predmete sa cele teritorije zemlje, mozaike, skulpture i bronzu. Drugi deo je posvećen islamskoj umetnosti koju predstavljaju kolekcije moneta, tepiha, keramike i drvenih predmeta. Vožnja do parka d’Ese koji je smešten u predgradju prestonice. Osnovan je 1832. godine i u njemu trenutno raste oko 3000 različitih biljnih vrsta. Tu agronomski institut vrši ispitivanja aklimatizazije biljaka jer je temperatura vazduha tokom cele godine izmedju +5 i +35 stepeni. U parku su davno snimljeni i kadrovi filma „Tarzan“. Povratak u hotel. Slobodno vreme, večera i noćenje.

 

6. dan ALŽIR

Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja. Mogućnost kupanja u Sredozemnom moru. Večera i noćenje.

 

7. dan ALŽIR – ISTANBUL - BEOGRAD

Doručak. Transfer na aerodrom u 09.00 h. Poletanje aviona za Istanbul u 11.55 h (Let TK 654). Sletanje na aerodrom Ataturk u Istanbulu u 17.20 h. Nastavak putovanja za Beograd u 18.45 (Let TK 1083). Obroci u avionu. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 19.25 časova.

 

CENA ARANŽMANA : €

Aerodromska taksa: €

Doplata za jednokrevetnu sobu: €

Viza: RSD 4000

(Zbog odobrenja za vizu na koje se čeka oko mesec dana, krajnji rok za prijavljivanje je 01. avgust 2017 godine)

 

ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNO MINIMUM 12 PUTNIKA. KOMPLETAN TURISTIČKI PROGRAM JE UKLJUČEN U CENU!

SMEŠTAJ:

HOTEL ABASSIDES PALACE 3* superior

Hotel je smešten u novom delu grada,u univerzitetskoj zoni, u blizini zoološkog vrta, na samoj obali. Od peščane plaže ga deli samo ulica. U sklopu hotela su dva restorana, bar, krovna terasa, menjačnica i poslovni centar.Sve sobe poseduju: kupatilo, balkon, klima uredjaj, besplatan wi fi, Tv, frižider i sef (plaća se).

 

TAČNA IMENA HOTELA ĆE SE ZNATI 7 DANA PRE POLASKA NA PUT!

U cenu putovanja je uračunato:

• Prevoz avionom na relaciji: Beograd – Istanbul – Alžir – Istanbul – Beograd
• Transferi i sve vožnje autobusom
• Sve neophodne ulaznice za objekte koji se posećuju
• Smeštaj u hotelu sa 3* na bazi H/B (doručak/večera)u dvokrevetnim sobama
• Razgledanja prema programu
• Usluge lokalnog vodiča
• Usluge vodiča agencije
• Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

• Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu €
( u trenutku objavljivanja programa,) Cena je podložna promeni
• Pića tokom obroka
• Doplata za jednokrevetnu sobu €
• Napojnice za lokalne vodiče i vozače € 20 po osobi
• Medjunarodno zdravstveno osiguranje
• Individualni troškovi
• Usluge koje nisu naznačene u programu
• Troškovi vize
 

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je do 01.08.2017. godine.
● Potrebno je najmanje 12 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za putnike koji poseduju vazeći biometrijski pasoš je potrebna viza. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu  Uniqa osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.