fbpx

KUBA


PROGRAM PUTOVANJA

HAVANA- VARADERO- ISTANBUL

Avion
PREPORUČUJEMO, TOP PONUDA
15 dana / 12 noćenja
POLAZAK: , POVRATAK:

Havana je glavni grad Kube, u kojoj veliki deo grada odiše kolonijalnom arhitekturom, pa tako pogled na katedrale, parkove, trgove, ulice, prodavnice vraća u prošlost i verno prikazuje okruženje koje se nije menjalo decenijama. Uživanje u „Gvanatanameru“, „Mohitu“ i „Daikiri-ju“, u nekoj od prelepih bašti kafića, uz pirinač sa crnim pasuljem, jastoge, sabljarke ili prasetinu na žaru i pravu kohiba cigaru je ono što možete da priuštite sebi u bilo koje doba godine samo i jedino na Kubi, najvećem karipskom ostrvu. Kuba obiluje prelepim peščanim plažama sa belim peskom koje zapljuskuje kristalno plavo more, dok se u daljini čuju ritmovi salse i pesma delfina. Tamo se svira i pleše zanosna salsa, opušta u klubu Tropikana, ispija piće na terasi čuvenog hotela Nacional ušuškanog na brežuljku Taganana sa kojeg se pruža očaravajući pogled na Havanu. Vožnja kabrioletima jarkih boja ulicama Havane vraća vas u neko prošlo vreme, jedinstven osećaj koji pruža plivanje sa delfinima, kupanje na najlepšim plažama s belim peskom, samo su delovi priča koje kazuju da upravo zato treba što pre doživeti Kubu, jer su na ovom mestu sadašnjost i prošlost jedno.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 18.30 h. Poletanje aviona za Istanbul (let TK 1084) u 20.25 h. Obrok tokom leta. Sletanje u Istanbul u 00.10 h.

2.DAN ISTANBUL – HAVANA

Nastavak putovanja za Havanu u 02.25 h (let TK 183). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Havani u 08.10 h. Po završetku pasoške kontrole, panoramsko razledanje Havane i starog dela grada. Obilazak Malekon bulevara, poznatog šetališta uz more, odakle je odličan pogled na tvrdjavu Moro sa prepoznatljivim svetionikom, čuvenog trga Revolucije, rezidencijalnog dela grada Miramar. U 50-im godinama prošlog veka Miramar je bio jedan od najglamuroznijih delova Havane, a i danas se tu nalaze pozorišta, parkovi, crkve, ambasade, hoteli i Miramar trgovački centar. Ručak u lokalnom restoranu, posle obilaska odlazak u hotel. Smeštaj, noćenje.

3.DAN HAVANA – VINALES – PINAL DEL RIO – HAVANA

Doručak. Posle doručka slobodno vreme za uživanje u Havani, ili fakultativni izlet u dolinu Vinales i Pinal del Rio. Na oko 3h vožnje od Havane čeka Vas obilazak gradića Vinales, kao i polja duvana i lokalnih farmi duvana. Posle pauze za ručak, nastavak putovanja za Pinar del Rio, gde ćemo videti postupak izrade originalnih kubanskih cigara, a imamo i mogućnost kupovine nekoliko za poklon ili za sopstveno uživanje. Povratak u hotel, noćenje.

4.DAN HAVANA

Doručak. Posle doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet Velika kubanska tura. Počinjemo turu vožnjom kroz ulice Havane u klasičnim automobilima jarkih boja, prepoznatljivih za Kubu. Posle vožnje klasičnim automobilima turu nastavljamo ka delu grada gde je živeo Jose Foster, poznat kao Kubanski Pikaso, koji je svojim delima obeležio ovaj kraj i pretvorio ga u otvorenu izložbu umetnosti. Nastavak obilaska prema centru moderne umetnosti, i posle toga nastavak prema kući nacionalnog heroja Če Gevare, odakle se pruža fantastičan pogled na Havanu. Posle ručka u lokalnom restoranu, idemo dalje ka ulici Prado i muzeju Revolucije, koji je i najveći muzej na Kubi. U muzeju možemo videti svedočenje o Kubanskoj revoluciji, kao i uniforme, oružje i predmete korišćene u Revoluciji. Povratak u hotel, slobodno vreme i noćenje.

5.DAN HAVANA – KOHIMAR – HAVANA

Doručak. Slobodno vreme za samostalno istraživanje Havane, ili fakultativni izlet Putevima Ernesta Hemingveja. Posle doručka, polazak prema ribarskom seocetu Kohimar, gde je Hemingvej boravio i napisao poznati roman ‘’Starac i more’’. Hemingvej je bio oduševljen Kubom, i iako je proputovao veći deo sveta, ipak je za svoje mesto pod suncem odabrao upravo Kubu, gde je kupio kuću i imanje u blizini glavnog grada. Obilazak kuće La Finca koja se nalazi na prelepoj farmi La Vigia, gde je čuveni pisac živeo i radio, a sada je muzej posvećen njemu. U malom mestu Kohimar se nalazi i spomenik piscu, koji su podigli lokalci kao omaž njegovoj ljubavi prema Kubi i tom mestu. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel,noćenje.

6.DAN HAVANA – VARADERO

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i polazak za Varadero. Smeštaj u hotel na bazi All Inclusive usluge, slobodno vreme, noćenje.

7.DAN VARADERO – CIENFUEGOS – VARADERO

Doručak. Posle doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet do gradića Cienfuegos, koji su osnovali francuski doseljenici u XIX veku. Udaljen od Varadera oko 3h vožnje i pod zaštitom UNESCO, to je jedan od najlepših gradića na Kubi, gde se može videti pozorište, kancelarije vlade u Colegio de San Lorenzu, veliki park Jose Marti. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel u popodnevnim časovima, slobodno vreme, noćenje.

8.DAN VARADERO

Doručak. Slobodno vreme za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

9.DAN VARADERO – CAYO BLANCO – VARADERO

Doručak. Posle doručka slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet: katamaran tura na Cayo Blanco ostrvo, sa posetom delfinarijumu. Polazak iz Varadero Marine do delfinarijuma, upoznavanje sa divnim stanovnicima mora – delfinima, plivanje i uživanje u vodi. Nastavak ka ostrvu Cayo Blanco, gde imamo ručak u lokalnom restoranu, i slobodno vreme za uživanje u ostrvu i ostrvskim plažama. Povratak u Marinu Varadero i hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

10.DAN VARADERO – TRINIDAD – VARADERO

Doručak. Posle doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet u Trinidad. Trinidad se nalazi na južnoj strani ostva, udaljen oko 3h vožnje od Varadera. Gradić je ponos Kubanaca, postao je poznat po proizvodnji šećera u XVIII i XIX veku. Dok prolazite starim kamenim uličicama imate utisak da se nalazite u nekom prošlom vremenu, okruženi kućama i ulicama koje su zadržale izgled od pre nekoliko vekova. Duh prošlosti nosi i čuvena Canchanchara, tradicionalno piće koje se pravi od Trinidadskog limunovog soka, meda i kubanskog ruma. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

11.-13.DAN VARADERO

Doručak. Slobodno vreme za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

14.DAN VARADERO –HAVANA – ISTANBUL

Rani doručak. Napuštanje hotela i transfer do aerodroma u Havani. Poletanje aviona za Istanbul u 09.30 h (let TK 183). Obrok za vreme leta.

15.DAN ISTANBUL- BEOGRAD

Sletanje na aerodrom u Istanbulu u 10.00 h. Po sletanju odlazak na organizovani izlet razgledanja grada sa organizovanim ručkom. Povratak na aerodrom i nastavak putovanja za Beograd u 19.50 h (let TK 1083). Obrok u avionu.Sletanje na beogradski aerodrom u 19.30 časova. Kraj programa.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

prevoz avionom na relaciji Beograd –Istanbul – Havana – Istanbul – Beograd

aerodromske takse

transfer aerodrom – hotel – aerodrom

transfer Havana – Varadero – Havana

smeštaj u Havani u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi noćenja sa doručkom – 4 noći

smeštaj u Varaderu u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi All inclusive usluge – 8 noći

organizovani izlet u Istanbul sa uključenim ručkom

razgledanja prema programu

sve neophodne ulaznice prema programu

usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča

troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

fakultativni izleti

međunarodno putno zdravstveno osiguranje

individualni troškovi

usluge koje nisu navedene u programu

doplata za jednokrevetnu sobu

FAKULTATIVNI IZLETI

Celodnevni izlet u dolinu Vinales i Pinar del Rio. Cena 75 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, ručak. Trajanje izleta oko 8 sati
Poludnevni izlet Velika Kuba. Cena 55 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, vožnja old tajmerima, ručak. Trajanje izleta oko 4 sata
Poludnevni izlet: Putevima Ernesta Hemingveja. Cena 50 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, ručak. Trajanje izleta oko 4 sata
Celodnevni izlet Cienfuegos: cena 95 €. U cenu je uključen transfer autobusom, vodič, ručak. Trajanje izleta oko 8 sati.
Poludnevni izlet Cayo Blanco i delfinarijum: Cena 105 €. U cenu je uključen transfer autobusom hotel – luka – hotel, vožnja brodom do ostrva Cayo Blanco i nazad, poseta delfinarijumu, ručak, vodič. Trajanje izleta oko 8 sati.
Celodnevni izlet Trinidad: Cena 97 €. U cenu je uključen transfer autobusom, vodič, ručak. Trajanje izleta oko 8 sati.

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće TRIGLAV do 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa i Master kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše nije potrebna viza.

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu TRIGLAV OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.