NASLOVNA

ZIMOVANJE

NOVA GODINA 2021

PROLEĆNA PUTOVANJA 2021

SRBIJA

WELLNESS & SPA

LETOVANJE 2021

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

PUTUJTE DALEKO

KUBA

HAVANA- VARADERO- ISTANBUL

12 dana/ 9 noćenja 

ZATVORENA PRODAJA

Havana je glavni grad Kube, u kojoj je veliki deo grada odiše kolonijalnom arhitekturom, pa tako pogled na katedrale, parkove, trgove, ulice, prodavnice vraća u prošlost i verno prikazuje okruženje koje se nije menjalo decenijama. Uživanje u „Gvanatanameru“, „Mohitu“ i „Daikiri-ju“, u nekoj od prelepih bašti kafića, uz pirinač sa crnim pasuljem, jastoge, sabljarke ili prasetinu na žaru i pravu kohiba cigaru je ono što možete da priuštite sebi u bilo koje doba godine samo i jedino na Kubi, najvećem karipskom ostrvu. Kuba obiluje prelepim peščanim plažama sa belim peskom  koje zapljuskuje kristalno plavo more, dok se u daljini čuju ritmovi salse i pesma delfina. Tamo se svira i pleše zanosna salsa, opušta u klubu Tropikana, ispija piće na terasi čuvenog hotela Nacional ušuškanog na brežuljku Taganana sa kojeg se pruža očaravajući pogled na Havanu. Vožnja kabrioletima jarkih boja ulicama Havane vraća vas u neko prošlo vreme, jedinstven osećaj koji pruža plivanje sa delfinima, kupanje na najlepšim plažama s belim peskom, samo su delovi priča koje kazuju da upravo zato treba što pre doživeti Kubu, jer su na ovom mestu sadašnjost i prošlost jedno.

Program putovanja:

1. dan  BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak  putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 18.30 h. Poletanje aviona za Istanbul  (let TK 1084) u 20.25 h. Obrok tokom leta. Sletanje u Istanbul u 00.10 h.

2. dan ISTANBUL - HAVANA

Nastavak putovanja za Havanu u 02.25 h (let TK 183). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Havani u 08.10 h. Po završetku pasoške kontrole, panoramsko razledanje Havane i starog dela grada. Obilazak Malekon bulevara, poznatog šetališta uz more, odakle je odličan pogled na tvrdjavu Moro sa prepoznatljivim svetionikom, čuvenog trga Revolucije, rezidencijalnog dela  grada Miramar. U 50-im godinama prošlog veka Miramar je bio jedan od najglamuroznijih delova Havane, a i danas se tu nalaze pozorišta, parkovi, crkve, ambasade, hoteli i Miramar trgovački centar. Ručak u lokalnom restoranu, posle obilaska odlazak u hotel. Smeštaj, noćenje.   

3. dan HAVANA – VINALES – PINAL DEL RIO - HAVANA 

Doručak. Posle doručka slobodno vreme za uživanje u Havani, ili fakultativni izlet u dolinu Vinales i Pinal del Rio. Na oko 3h vožnje od Havane čeka Vas obilazak gradića Vinales, kao i polja duvana i lokalnih farmi duvana. Posle pauze za ručak, nastavak putovanja za Pinar del Rio, gde ćemo videti postupak izrade originalnih kubanskih cigara, a imamo i mogućnost kupovine nekoliko za poklon ili za sopstveno uživanje. Povratak u hotel, noćenje.

 

4. dan  HAVANA 

Doručak. Posle doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet Velika kubanska tura. Počinjemo turu vožnjom kroz ulice Havane u klasičnim automobilima jarkih boja, prepoznatljivih za Kubu. Posle vožnje klasičnim automobilima turu nastavljamo ka delu grada gde je živeo Jose Foster, poznat kao Kubanski Pikaso, koji je svojim delima obeležio ovaj kraj i pretvorio ga u otvorenu izložbu umetnosti. Nastavak obilaska prema centru moderne umetnosti, i posle toga nastavak prema kući nacionalnog heroja Če Gevare, odakle se pruža fantastičan pogled na Havanu. Posle ručka u lokalnom restoranu, idemo dalje ka ulici Prado i muzeju Revolucije, koji je i najveći muzej na Kubi. U muzeju možemo videti svedočenje o Kubanskoj revoluciji, kao i uniforme, oružje i predmete korišćene u Revoluciji. Povratak u hotel, slobodno vreme i noćenje.

 

5. dan  HAVANA – KOHIMAR - HAVANA

Doručak. Slobodno vreme za samostalno istraživanje Havane, ili fakultativni izlet Putevima Ernesta Hemingveja. Posle doručka, polazak prema ribarskom seocetu Kohimar, gde je Hemingvej boravio i napisao poznati roman ‘’Starac i more’’. Hemingvej je bio oduševljen Kubom, i iako je proputovao veći deo sveta, ipak je za svoje mesto pod suncem odabrao upravo Kubu, gde je kupio kuću i imanje u blizini glavnog grada. Obilazak kuće La Finca koja se nalazi na prelepoj farmi La Vigia, gde je čuveni pisac živeo i radio, a sada je muzej posvećen njemu. U malom mestu Kohimar se nalazi i spomenik piscu, koji su podigli lokalci kao omaž njegovoj ljubavi prema Kubi i tom mestu. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel,noćenje.

6. dan  HAVANA - VARADERO

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i polazak za Varadero. Smeštaj u hotel na bazi All Inclusive usluge, slobodno vreme, noćenje.

 

7. dan VARADERO – CIENFUEGOS - VARADERO

Doručak. Posle doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet do gradića Cienfuegos, koji su osnovali francuski doseljenici u XIX veku. Udaljen od Varadera oko 3h vožnje i pod zaštitom UNESCO, to je jedan od najlepših gradića na Kubi, gde se može videti pozorište, kancelarije vlade u Colegio de San Lorenzu, veliki park Jose Marti. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel u popodnevnim časovima, slobodno vreme, noćenje. 

8. dan  VARADERO

Doručak. Slobodno vreme za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

 

9. dan  VARADERO – CAYO BLANCO - VARADERO

Doručak. Posle doručka slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet: katamaran tura na Cayo Blanco ostrvo, sa posetom delfinarijumu. Polazak iz Varadero Marine do delfinarijuma, upoznavanje sa divnim stanovnicima mora - delfinima, plivanje i uživanje u vodi. Nastavak ka ostrvu Cayo Blanco, gde imamo ručak u lokalnom restoranu, i slobodno vreme za uživanje u ostrvu i ostrvskim plažama. Povratak u Marinu Varadero i hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

 

10. dan  VARADERO – TRINIDAD - VARADERO

Doručak. Posle doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet u Trinidad. Trinidad se nalazi na južnoj strani ostva, udaljen oko 3h vožnje od Varadera. Gradić je ponos Kubanaca, postao je poznat po proizvodnji šećera u XVIII i XIX veku. Dok prolazite starim kamenim uličicama imate utisak da se nalazite u nekom prošlom vremenu, okruženi kućama i ulicama koje su zadržale izgled od pre nekoliko vekova. Duh prošlosti nosi i čuvena Canchanchara, tradicionalno piće koje se pravi od Trinidadskog limunovog soka, meda i kubanskog ruma. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

 

11. dan  VARADERO –HAVANA - ISTANBUL

Rani doručak. Napuštanje hotela i transfer na aerodrom u Havani. Poletanje aviona za Istanbul u 09.30 h (let TK 183). Obrok za vreme leta.

12. dan  ISTANBUL- BEOGRAD

Sletanje na aerodrom u Istanbulu u 10.00 h. Po sletanju odlazak na organizovani izlet razgledanja grada sa organizovanim ručkom. Povratak na aerodrom i nastavak putovanja za Beograd u 19.50 h (let TK 1083). Obrok u avionu. Sletanje na beogradski aerodrom u 19.30 časova. Kraj programa.

Doplata za jednokrevetnu sobu:      280 €    (isključivo na upit)

Dodatni ležaj 3. odrasla osoba:              1295 €

Dodatni ležaj chd 2-12 god.                    1105   

Za ovo putovanje je potrebno minimum 20 putnika.

VIZA: DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE NIJE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE!

U cenu putovanja je uračunato:

 • Prevoz avionom na relaciji Beograd –Istanbul – Havana – Istanbul – Beograd
 • Aerodromske takse
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • Transfer Havana – Varadero – Havana
 • Smeštaj u Havani u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi noćenja sa doručkom – 4 noći
 • Smeštaj u Varaderu u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi All inclusive usluge – 5 noći
 • Organizovani izlet u Istanbul sa uključenim ručkom
 • Razgledanja prema programu
 • Sve neophodne ulaznice prema programu
 • Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:

 • Obavezan dinarski deo po osobi 2000,00 rsd
 • Fakultativni izleti
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi
 • Usluge koje nisu navedene u programu
 • Doplata za jednokrevetnu sobu

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Celodnevni izlet u dolinu Vinales i Pinar del Rio. Cena 75 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, ručak. Trajanje izleta oko 8 sati
 • Poludnevni izlet Velika Kuba. Cena 55 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, vožnja old tajmerima, ručak. Trajanje izleta oko 4 sata
 • Poludnevni izlet: Putevima Ernesta Hemingveja. Cena 50 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, ručak. Trajanje izleta oko 4 sata
 • Celodnevni izlet Cienfuegos: cena 95 €. U cenu je uključen transfer autobusom, vodič, ručak. Trajanje izleta oko 8 sati.
 • Poludnevni izlet Cayo Blanco i delfinarijum: Cena 105 €. U cenu je uključen transfer autobusom hotel – luka – hotel, vožnja brodom do ostrva Cayo Blanco i nazad, poseta delfinarijumu, ručak, vodič. Trajanje izleta oko 8 sati.
 • Celodnevni izlet Trinidad: Cena 97 €. U cenu je uključen transfer autobusom, vodič, ručak. Trajanje izleta oko 8 sati.

SMEŠTAJ U HOTELIMA:

HOTEL MEMORIES MIRAMAR 4* - HAVANA

Hotel se nalazi u rezidencijalnom distriktu Miramar, koji je u blizini Starog grada, akvarijuma i delfinarijuma, Expo centra. Standard sobe imaju kupatilo, fen za kosu, telefon, klimu, mini bar, TV, sef. Hotel ima recepciju, sale za sastanke, menjačnicu, restoran, snek bar, otvoreni bazen.

HOTEL MEMORIES VARADERO 4* - VARADERO

Nalazi se kod prelepe peščane plaže. Standard sobe imaju klimu, kupatilo, balkon, TV, mini bar, sef, telefon, fen za kosu. Od dodatnih sadržaja hotel ima menjačnicu, recepciju, kozmetički salon, restoran, bazene, teniski teren, odbojku na plaži, fitnes centar. 

Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata.                                                                                                             

KLIMA: Klima na Kubi je tropska, i ima vlažnu i suvu sezonu. Suva sezona traje od novembra do maja, i preporucuje se putovanje u ovom periodu. Prosečna godišnja temperatura je oko 25 stepeni. Vlažna sezona je u periodu od juna do novembra, kada su temperature vise od 30 stepeni a vlažnost vazduha iznad 80%.  

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je najmanje 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše nije potrebna viza. Bliže informacije o dobijanju vize možete dobiti u agenciji. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu  Uniqa  koja pokriva troškove lečenja i bolničke troškove do 35.000 evra (samo za  državljane Republike Srbije, starosti od 6 meseci do 80 godina) Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.