fbpx

ŽENEVA NOVA GODINA


PROGRAM PUTOVANJA

NOVOGODIŠNJA ŠVAJCARSKA BAJKA

Avion
5 dana / 4 noćenja

Da li i vi želite da budete jedan od aktera čarobne novogodišnje bajke? Divni, gotovo nestvarni, zimski pejzaži harmonizovani sa submediteranskom klimom Ženevskog jezera, učiniće svaki momenat ovog putovanja posebnim. Ženeva sa svojom istorijom, tradicijom, bogatim kulturnim nasleđem, ekskluzivnim hotelima, odličnim restoranima i otmenim prodavnicama predstavlja sedište svetskog jet-seta i san svakog turiste. Lepotica na Lemanu istovremeno odiše šarmom alpske varoši, otmenošću i kosmopolitskim duhom. Grad je sedište evropske elite, bankarski centar, ali i domaćin mnogih svetskih organizacija, među kojima je i evropsko sedište Ujedinjenih nacija. Prepustite se uživanju u čarobnom i nestvarnom novogodišnjem bazaru u Montrou, vratite se u vreme Čarli Čaplina u Veveju, posetite zamak Šion, opisan u Bajronom delu ili popijte najpoznatiju toplu čokoladu u čuvenom hotelu Borivaž u Lozani. Ne propustite priliku da posetite romantični Anesi, koji leži na najkraćoj francuskoj reci i najčistijem istoimenom jezeru, čiju je lepotu ovekovečio francuski slikar Pol Sezan. Zamislite želju u ponoć u gradu u kojem je sve skrojeno za uživanje…

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN BEOGRAD-ŽENEVA (GENEVE)

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 07.00h. Poletanje iz Beograda u 09:05 h (let EZS 1438). Sletanje na ženevski aerodrom u 11:15h. Panoramska vožnja pored kompleksa sedišta međunarodnih organizacija, niza luksuznih hotela, preko mosta Mon Blan, pored Engleskog parka sa cvetnim satom i panoramskim pogledom na vodoskok… Prolazak pored Festival Teatra, Kantonove bolnice, palate Wilson, parka La Perle Du Lac, ostrvceta sa spomenikom Žan Žak Rusoa… Kratka pauza za šetnju engleskim parkom na samoj obali Lemanskog jezera odake se pruža neverovatan pogled na najviši vrh Alpa–Monblan. Nastavak putovanja ka istoku, ka francuskom gradiću Annemasse. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. DAN ŽENEVA(GENEVE)

Doručak. Posle doručka, odlazak na dopunski program gradskim prevozom u pratnji vodiča. Obilazak srca stare Ženeve. Šetnja obalom Lemana, pored niza spomenika nemačkog vladara Brunskvika, austrijske carice Sisi, do engleskog parka sa čuvenim Cvetnim satom pored koja se nalazi spomenik Helvecija i Zeneva. Glavna znamenitost grada je fontana Že d’O koja u sekundi izbacuje 500 litara vode u visinu od 147 metara. Odlazak do starog dela Ženeve kaldrmisanim putem. Šetnja pored fontane gde se održavao ruski forum, Ruske crkve, Istorijskog muzeja, impozantne katedrale Svetog Petra i Kalvinove kuće. Prolazak kroz Bastion park do Zida reformacije. Slobodno vreme za uživanje u najskupljim i najelitnijim ulicama Ženeve Rue De Rhone i Rive. Povratak u hotel oko 14 h. Slobodno popodne. *Mogućnost dočeka Nove Godine uz spektakularni vatromet u Ženevi na obali Lemana uz razne izvođače. Srećna nova godina!

3. DAN ŽENEVA-ANESI (ANNECCY)

Doručak. U 14,00 časova odlazak na poludnevni fakultativni izlet u Anesi. Ovaj čarobni alpski gradić leži na obali istoimenog jezera i centar je departmana Gornja Savoja. Naročiti šarm daju mu stare srednjevekovne građevine, kuće pastelnih boja, kaldrmisane ulice, a zbog kanala najkraće Francuske reku Tiu, dugačke svega 3,5 km nosi naziv “Alpska Venecija”. Najpoznatija turistička atrakcija Anesija je Palais de l’isle iz XII veku, koja je kroz istoriju menjala svoju funkciju (od rezidencije do zatvora). Danas je to zavičajni muzej okružen mnogobrojnim prodavnicama, restoranima i kafićima. Imaćete priliku da vidite Dvorac Anesi, katedralu Svetog Petra, hotel Lambert koji je u XVI veku bio episkopski dvor, pređete Most ljubavi. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN ŽENEVA(GENEVE)-EVIAN-ŠION(CHILLON)-MONTRE(MONTREUX)-VEVEJ(VEVEY)- LOZANA (LAUSSANE)

Doručak. Slobodan dan za individualni program učesnika putovanja ili celodnevni izlet oko jezera. Polazak na izlet u 08,00 ispred hotela. Vožnja obalom Ženevskog jezera. Odlazak i obilazak termalnih izvora u banji Evian. Nastavak putovanja do obližnjeg savršeno očuvanog srednjevekovnog zamka Šijon, nekadašnje carinarnice i kasnije zatvora, ovekovečenom u Bajronovom delu “Zatvorenik iz Šijona”. Nakon obilaska sa vodičem, vožnja do obližnjeg Montre-a (30km) u kome su privremeno živela mnoga slavna imena od Lorda Bajrona do Freda Merkurija. Šetnja kroz park ruža i duž obale koja odiše bogatom vegetacijom, cvetnim figurama do spomenika džez muzičarima i Frediju Merkjuriju. Nastavak puta prema Veveju. Prolazak kroz tzv. ”Vinsku Republiku”, prelepe pejzaže između jezera, vinograda, planina i odlazak u Vevej. Obilazak ovog bisera severne obale Ženevskog jezera, u kome je sedište čuvene konditorske industrije “Nestle“ i u kome je Čaril Čaplin živeo 25 godina. Panoramsko razgledanje Veveja autobusom, kroz više kvartova u kojima se nalazi moderni deo grada, ruska i reformatorska crkva. Šetnja od glavnog pijačnog trga, pešačkom zonom do starog grada, kaldrmisanom vevejskom “Knez Mihajlovom”, do gradske kuće, kraj Muzeja fotoaparata i Muzeja hrane. Fotografisanje sa Čarli Čaplinom, čija statua krasi priobalje. Na kraju odlazak na sever do Lozane (65 km). Grad je sedište kantona Vo i jedini je grad Švajcarske koji ima metro. Sedište je Međunarodnog olimpijskog komiteta i dva univerziteta. Stari deo grada leži na brdu iznad jezera i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Panoramski obilazak, pešice, gotske katedrale Notr Dam, gradske većnice, crkve Svetog Fransoa, stare biskupske palate i dvorca Saint Maire. Silazak autobusom u donji deo grada, uz panoramsko razgledanje federalnog suda, kompleksa hotela, sedišta MOK i internacionalnih korporacija. Šetnja oko pristaništa, dvorca Ouči i fotografisanje uz obalu i ispred Olimpijskog muzeja. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN ŽENEVA-BEOGRAD

Lunch paket umesto doručka. Transfer do aerodroma između 03:15-03:30 h. Let za Beograd u 06.30 h (let EZS 1437). Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 08.30 h.

CENOVNIK

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

avio prevoz Beograd-Ženeva-Beograd

aerodromska taksa

1 kom ručnog (kabinskog) prtljaga dimenzija 56x45x25cm ( uključujuči ručice i točkiće)

smeštaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa 3*, na bazi noćenja sa doručkom

usluge licenciranog vodiča pratioca

troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

čekirani prtljag do 23 kg (u trenutku objavljivanja programa cena je 70 €, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji)

doplata za jednokrevetnu sobu

karte za gradski prevoz

međunarodno putno zdravstveno osiguranje

individualni troškovi

Usluge koje nisu naznaćene u programu putovanja

FAKULTATIVNI IZLETI

• CELODNEVNI FAKULTATIVNI IZLET ŠION–EVIAN–VEVEJ-MONTRO-LOZANA – ( cena uključuje prevoz i obilaske prema programu). Neophodno je da se putnici za izlet prijave istovremeno sa rezervacijom aranžmana. Cena izleta za minimum 15 prijavljenih putnika iznosi 119 € Cena izleta za minimum 10 prijavljenih putnika iznosi 139 €

• POLUDNEVNI FAKULTATIVNI IZLET U ANESI Cena izleta za minimum 15 prijavljenih putnika iznosi 55 € Cena izleta za minimum 10 prijavljenih putnika iznosi 65 €

Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata.

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće TRIGLAV do 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE NIJE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE!
Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu TRIGLAV OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Nijedan unos nije nadjen