NASLOVNA

ZIMOVANJE

JESENJA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

LETOVANJE 2020

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

PROLEĆNA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

BUDIMPEŠTA NOVA GODINA

 BUDIMPEŠTA

 

4 dana

autobusom

ZATVORENA PRODAJA

Budimpešta s pravom zaslužuje naziv „kraljica Dunava“ i već se dugo smatra jednim od najlepših gradova sveta. Panorama madjarske prestonice s pogledom na reku i stari deo grada, unesena je u spisak svetske kulturne baštine Unesco. Sastoji se iz tri istorijska dela - Budima, Pešte i Obude. Sa budimske tvrdjave i Ribarskog bastiona pruža se veličanstvena panorama na suprotnu obalu i Parlament. Srce starog grada je kraljevski dvorac sa tipičnom i istovremeno ne baš kraljevskom istorijom.To masivno zdanje daje predstavu o veličini ali nikako i o kraljevima koji su vladali sa tog brda. Grad ukrašavaju i stari barokni kvartovi, raskošna pozorišta, čudesni mostovi, palate sa bronzanim kupolama i nekadašnji duh imperije. Jedini je grad na svetu koji na svojoj teritoriji ima preko 120 izvora tople mineralne vode.

Program putovanja:

1. dan (31.12.2016) BEOGRAD - NOVI SAD -BUDIMPEŠTA

Sastanak putnika na stanici Lasta, Železnička 2, u 06.30 sati. Polazak autobusa 07.00 sati. Polazak iz Novog Sada u 08.15 sati ispred železničke stanice (kod lokomotive); polazak iz Subotice u 09.30 sati sa autobuske stanice preko puta hotela Patria, u pravcu Palića. Prelazak srpsko–mađarske granice kod Horgoša. Dolazak u Budimpeštu u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Razgledanje grada autobusom i pešice: Milenijumski trg gde se nalaze Muzeji lepih umetnosti, Cirkus, Luna park, dvorac Vajdahunjadi, čuveni restoran Gundel… Vožnja bulevarom Andraši, Trg Oktogon, muzička akademija Franc List, Opera, bazilika sv. Stefana, Parlament Mađarske… Prelazak preko Lančanog mosta i vožnja do Budima. Obilazak Budimske tvrđave, zatim Ribarske kule, crkve Matije Korvina, Kraljevske palate, Taban varoši, “Zlatnog jelena” u kome je osnovana Matica srpska, Srpskog (Rac) kupatila, Citadele sa spomenikom sv. Gelertu i Spomenikom slobode. Prelazak mosta Eržebet na peštansku stranu do Beogradskog keja. Šetnja ulicom Vaci do poslastičarnice Žarbo. Povratak u hotel. Uveče vožnja autobusom od hotela do centra grada. Mogućnost : a) fakultativnog dočeka Nove godine na brodu koji plovi Dunavom od 22.00 do 02.00 sati ili b) individualnog dočeka Nove godine u centru Budimpešte. Noćenje.

2. dan (01.01.2017) BUDIMPEŠTA - LAZAR FARMA - BUDIMPEŠTA

Doručak, fakultativni izlet sa ručkom. Na svega 35 kilometara od glavnog grada, u neposrednom susedstvu Zamka Gödöllő, braća Lázár (Lazar) – šampioni Mađarske u dvopregu i četvoropregu – su stvorili pravi raj, kombinujući romantičnu seosku atmosferu sa ponudom jednog profesionalnog parka i centra sa konjima. Konjički program, vožnja kočijama poseta mađarske farme , sale velikana (braće Lazar, koji su višestruki svetski prvaci), štale s konjima, ručak uz cigansku muziku. Povratak u Budimpeštu. Slobodno vreme. U ranim večernjim satima mogućnost jednočasovnog fakultativnog izleta brodom “Budimpešta sa Dunava”: Lančani most, Most slobode, mostovi Margit, Eržebet i Sečenji, Parlament, brdo Gelert, Beogradski kej… Noćenje.

3. dan (02.01.2017.) BUDIMPEŠTA - SENT ANDREJA - BUDIMPEŠTA

Doručak. Pre podne, fakultativni poludnevni izlet “Sent Andreja” najveći centar srpske duhovnosti i kulture u Mađarskoj i sedište Budimske eparhije Srpske pravoslavne crkve. Grad se nalazi u sastavu Peštanske županije, oko 25 km severozapadno od Budimpešte. Izgradio se najvećim delom dolaskom Srba posle velike seobe a zatim i naseljavanjem stanovnišva iz Dalmacije, Slovačke i Nemačke. U njemu su u 19. veku živeli ili boravili mnogi viđeni Srbi: Sima Milutinović Sarajlija, Sima Tekelija, Jakov Ignjatović, Jovan Hažić, Jovan Jovanović Zmaj, dr Jovan Subotić, Đura Daničić… Po dolasku, obilazak pešice centra Sent Andreje: spomenik Vuku Karadžiću, spomen kuća Jakova Ignjatovića, Trgovački trg, Saborna crkva, Preobražanska crkva, Grčka crkva, krst cara Lazara… Slobodno popodne. Noćenje.

4. dan (03.01.2017.) BUDIMPEŠTA - PARLAMENT - NOVI SAD - BEOGRAD

Doručak. Pre podne, fakultativna poseta jednoj od najlepših i najprostranijih javnih građevina u Evropi, zgradi mađarskog Parlamenta, sa fasadom prema Dunavu, dugom 270 metara, koja je izgrađena u neogotskom stilu (1885 – 1896). U njoj se čuvaju vredne nacionalne relikvije među kojima i kruna Stefana I Arpada (997 – 1038), prvog mađarskog kralja, koji je preveo svoj narod u hriščanstvo i proglašen svecem… Slobodno vreme. Povratak u Budimpeštu. Slobodno vreme do polaska za Beograd. Prelazak mađarsko–srpske granice kod Horgoša. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

 

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO

 • autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom
 • Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije dve ili tri zvezdice u Budimpešti
 • Razgledanje Budimpešte
 • Usluge vodiča
 • troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO

 • fakultativni izlet i posete
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • individualni troškovi
 • Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

SMEŠTAJ:

Hotel Chesscom 2*

www.hotelchesscom.hu

Hotel Chesscom nalazi sa između centra grada i aerodroma na metro linji 3 (stanica Kőbánya–Kispest) u blizini velikog tržnog centra Koki. Ima recepciju, aperitiv bar, restoran i besplatan Wi–Fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom , standardno opremljene sefom, frižiderom, telefonom, TV–om. Bife doručak – samoposluživanje

Hotel Hunguest Millenium 3* sup

www.hunguesthotels.hu
Hotel se nalazi u centru grada, na metro liniji 3 (stanica Nagyvárad tér ili Népliget). Ima recepciju, aperitiv bar, restoran i besplatan Wi–Fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene klima uređajem, telefonom, TV–om. Bife doručak – samoposluživanje

Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Poludnevni izlet autobusom “Lazar farma” u trajanju od oko 4 sata. Cena:  evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, rezervacija i usluge vodiča. Na dolasku pogačice, rakija (palinka), voda, konjički program, vožnja kočijama, poseta mađarske farme , sale velikana (braće Lazar, koji su višestruki svetski prvaci), štale s konjima. Ručak – tzv. meni „ČIKOŠ” uz cigansku muziku, gulaš iz kotlića, mešano meso + prilog + salata, desert – pita se džemom od kajsija.+ mineralna voda, 0.5l vina (Neszmélyi Cuvée 2012. – podrum Szöllősi Mihály (BELO), Villányi Portugieser 2012. – Podrum Polgár Zoltán (CRNO) + kafa
 • Jednočasovni izlet autobusom i brodomBudimpešta sa Dunava”. Cena:  evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom do pristaništa, rezervacija, jednočasovna vožnja brodom, usluge vodiča i čaša šampanjca.
  Poludnevni izlet autobusom “Sent Andreja” u trajanju od oko 4 sata. Cena:  evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom i usluge vodiča. Izlet traje oko 4 sata.
  Poseta mađarskom Parlamentu u trajanju od oko jednog sata. Cena:  evra za odrasle;  evra za decu. U cenu je uključeno: prevoz autobusom od hotela do Parlamenta, rezervacija, ulaznica ii usluge lokalnog vodiča.
  Doček Nove godine na brodu koji plovi Dunavom od 22.00 do 02.00 sata. Cena: evra. U cenu je uključeno a) Novogodišnja večera – samoposluživanje b) 0,2 l crnog ili 0,2 belog vina c) mineralna voda d) kafa i e) čaša šampanjca.

Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Mađarskoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za njihovu realizaciju. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti i posete bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Mađarskoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za njihovu realizaciju. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti i posete bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American Express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.BESKAMATNI KREDITI:VISA MASTER CARD

 • Čekovima građana na 3 rate bez kamate
 • Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata
 • Master i Dina kreditnom karticom UniCredit banke na 3, 6 ili 12 rata

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

 • Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je najkasnije 15 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
 • Potrebno je najmanje 35 putnika za realizaciju putovanja.
 • Umanjenje cene putovanja za putnike koji koriste sopstveni prevoz je 25 evra.
 • Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
 • Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
 • Organizator nije ovlašćen da ceni valjanost putnih isprava i drugih ličnih dokumenata. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

OPŠTE NAPOMENE

 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene obilasci enterijera spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
 • Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezanih za radno vreme objekata…)
 • Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25. Fakultativni izleti nisu obavezan deo programa, a termin izvođenja nije fiksan.
 • Polasci iz drugih mesta su mogući i predmet su dogovora i najave prilikom rezervacije. Molimo putnike da 3 dana pre polaska provere tačno vreme i mesto polaska.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
 • Otkaz putovanja od strane Organizatora u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika je 5 dana pre polaska
 • Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
 • Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

  

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje!


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.