NASLOVNA

ZIMOVANJE

NOVA GODINA 2021

PROLEĆNA PUTOVANJA 2021

SRBIJA

WELLNESS & SPA

LETOVANJE 2021

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

BASKIJA

BASKIJA


BILBAO-SAN SEBASTIAN – BIARIC - SANTANDER

 

7 dana

ZATVORENA PRODAJA

Zeleni brežuljci susreću se s atlantskim plažama u Baskiji, zemlji drevnog naroda, tajanstvenog porekla. Hridi se smenjuju s dugim, uskim uvalama i širokim zalivima, s peščanim plažama isprepletenim ribarskim selima. U unutrašnjosti, putevi vijugaju kroz šumovite brežuljke, doline i kanjone, pored usamljenih dvoraca i zabačenih poseda... Baskijci su poseban narod i neće dozvoliti da se zaboravi da je njihova kultura drugačija od bilo koje u Španiji ili Francuskoj. A medju brežuljcima Baskije, na obali reke Nervon, smestio se Bilbao, najveći grad severa Španije. Malo ribarsko selo osnovano u 13. veku, pretvorilo se danas u veliki i industrijski razvijeni megapolis koji na svojim plećima nosi ogroman teret istorije.

Program putovanja:

1. dan (28.12.2016) BEOGRAD – MINHEN - BILBAO

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 11.00 h. Poletanje aviona za Minhen u 13.00 h (let LH 1723). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Minhenu u 14.45 h. Nastavak leta za Bilbao u 15.35 h (let LH 1826). Obrok tokom leta. Sletanje na aerodrom u Bilbaou u 17.45 h. Transfer do hotela. Slobodno posle podne. Smeštaj. Noćenje.

2. dan (29.12.2016) BILBAO

Doručak. Polazak na panoramsko razgledanje Bilbaoa. Za nekadašnje ribarsko naselje na obalama reke Nervion, teško je bilo i pretpostaviti da će postati jedan od centara španskog turizma. Danas je prestonica i kulturni centar Baskije, sa divnom prirodom i izvanrednim pogledom na Atlantik. Najpopularniji deo grada je obala reke Nervion sa bezbroj restorana, barova, kafea i diskoteka. Bogatstvo i elegancija ogledaju se na neoklasičnom trgu Nueva iz 19. veka ili u crkvi San Nikolas sa predivnim gotskim oltarom u duborezu i zanimljivim skulpturama. Obilazak Starog grada sa pompeznim arhitektonskim delima, bazilike de Santijago, crkve San Antonio, pozorišta Ariaga... Na izlazu iz tog dela grada je najveća evropska pokrivena pijaca Art Nuovo mercado. Slobodno vreme za ručak. Odlazak do muzeja Gugenhajm, zamisli Frenka Gerija sa bogatom kolekcijom umetničkih predmeta 20. veka.Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (30.12.2016) BILBAO – SAN SEBASTIAN – BIARIC - BILBAO

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet u San Sebastijan i francuski deo Baskije, čuveni Bijaric (292 km). San Sebastijan karakterišu luksuzne plemićke vile i banjski kompleksi u stilu belle epoque, fine peščane plaže i izvrsni restorani. Grad leži u zalivu La Konča (školjka) i najelegantnije je špansko primorsko mesto. Obilazak trga La Constitucion, najlepšeg u starom gradu i crkve San Vicente. Na baskijskoj obali, sa francuske strane, nalazi se mondensko letovalište Bijaric. Zlatno doba doživeo je kada su se u njemu odmarali Napoleon III i njegova supruga Žozefina. Osim mnogobrojnih krunisanih glava, aristokratije i ličnosti iz svetskog džet-seta u Bijaricu su živeli i naši kraljevi. Utehu i mir posle razvoda od kralja Milana, u Bijaricu je našla i kraljica Natalija Obrenović, koja je uglavnom tamo živela a njen sin kralj Aleksandar je baš u njemu upoznao svoju buduću suprugu Dragu Mašin. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (31.12.2016) BILBAO

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i obilaske. Uveče odlazak na gala, novogodišnju večeru. Noćenje. Srećna Nova Godina!

5. dan (01. 01. 2017) BILBAO

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i obilaske. Noćenje.

6. dan (02.01.2017) BILBAO – SANTANDER - BILBAO

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog odlaska do Sanandera, prestonice Kantabrije i bisera španskih severnih letovališta. Kada je kralj Alfonso XII izabrao ovaj grad za mesto svog odmora, trgovačka luka se brzo pretvorila u pomodno letovalište tadašnje rastuće buržoazije. Naročito je bio privlačan Englezima koji su često dolazili da ocene severnu lepotu Španije. Od brojnih istorijskih spomenika najveći interes izaziva gotska Katedrala, rekonstruisana posle požara. U njenoj unutrašnjosti je čudom sačuvana kripta iz 12. veka a u jednom od brodova su vidljivi ostaci nekadašnjeg rimskog hrama. Pored Katedrale su i crkve Santiliana, Santa Maria Lebena kao i manastir Svetog Toriba de Lebana. Pored obale Kantabrijskog zaliva vodi široka promenada. Po završetku razgledanja, povratak u Bilbao. Slobodno veče i noćenje.

 

7. dan (03.01.2017) BILBAO - MINHEN - BEOGRAD

Doručak. Polazak na aerodrom. Poletanje aviona za Minhen u 11.45 h (let LH 1827). Obrok u avionu. Sletanje na minhenski aerodrom u 13.55 h. Nastavak leta za Beograd u 14.35 h (let LH 1728). Obrok tokom leta. Sletanje na beogradski aerodrom u 16.00 h.

U cenu putovanja je uračunato:

•Prevoz avionom na relaciji Beograd – Minhen – Bilbao - Minhen – Beograd

Aerodromske takse
•Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi noćenje sa doručkom
•Svi transferi u inostranstvu navedeni u programu
•Svečana novogodišnja večera
•Razgledanje Bilbaoa (i muzeja Gugenhajm) sa vodičem na srpskom jeziku
•Usluge vodiča agencije
•Usluge lokalnog vodiča u inostranstvu
•Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:


•Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
•Usluge koje nisu naznačene u programu
•Fakultativni izleti
•Individualni troškovi
•Doplata za jednokrevetnu sobu
•Napojnice za lokalnog vodiča i vozača (€ 10)

Fakultativni izleti:

Celodnevni izlet u San Sebastijan i Bijaric – Cena  €  (Min. 12 putnika) 

Celodnevni izlet u Sanander – Cena €  (Min. 12 putnika)

U cenu oba izleta je uključeno: autobuski prevoz, neophodne ulaznice, vodič na našem jeziku, lokačni vodič i organizacija izleta. Trajanje oba izleta oko 8 sati.

SMEŠTAJ:

U hotelu sa 4* na centralnoj lokaciji, noćenje sa doručkom. TAČNO IME HOTELA ZNAĆE SE 7 DANA PRE POLASKA NA PUT!

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American Express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

BESKAMATNI KREDITI:

VISA MASTER CARD

  • Čekovima građana na 3 rate bez kamate
  • Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata
  • Master i Dina kreditnom karticom UniCredit banke na 3, 6 ili 12 rata
Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za ovo putovanje. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje!

Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.