NASLOVNA

ZIMOVANJE

NOVA GODINA 2021

PROLEĆNA PUTOVANJA 2021

SRBIJA

WELLNESS & SPA

LETOVANJE 2021

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

EVROPA

KAPADOKIJA NOVA GODINA

6 dana / 5 noćenja

POLAZAK  29. decembar 2020.          POVRATAK 03. januar 2021

 FIRST MINUTE

 SVI IZLETI UKLJUČENI U CENU / POLUPANSION

Kapadokija je zadivljujuća oblast centralne Anadolije. Postala je poznata po svojim podzemnim gradovima nastalim u prvom milenijumu nove ere i velikim pećinskim manastirima koji datiraju s početka hrišćanstva. Pri susretu sa Kapadokijom nevoljno se nameće misao da je to druga planeta. Pejzaži koji se ukazuju ne liče ni na šta do tada vidjeno, tamo su vulkani sa zasneženim vrhovima, kameniti masivi i plodne doline. Glavna znamenitost su ogromne prirodne figure formirane od tufa i bazalta za koje se teško može poverovati da je delo prirode a ne ljudskih ruku. Ovaj region je interesantan  ne samo po izuzetnoj prirodi već i po mogućnosti pronicanja u prve godine istorije hrišćanske crkve. Pećinska naselja  i nacionalni park Goreme su danas na spisku svetske kulturne baštine UNESCO.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – ISTANBUL- KAYSERI

Sastanak grupe na aerodromu Beograd u 06.45 sati ujutru. Poletanje za Istanbul (TK let 1082 u 09.05 sati). Nakon sletanja u Istanbul nastavak putovanja letom TK 2016 u 14.50 za Kayseri. Sletanje u Kayseri je oko 16.10 po lokanom vremenu, transfer do hotela, večera i noćenje.

2. dan KAPADOKIJA

Nakon doručka, polazi se u razgledanje ovog po svemu jedinstvenog mesta na svetu. Krećemo od centra Goreme, osnovanog od strane Svetog Basila kao prvi monaški centar hrišćanstva tokom 4.veka. Obilazi se muzej na otvorenom sa mnoštvom crkvica oslikanih vizantijskim freskama. Obilazak se nastavlja kroz dolinu Zelve, nekada grad sastavljen od stotina u stenama uklesanih kuća nastanjenih sve do 1942 godine. Tokom vizantijskog perioda, Kapadokiju je nastanjivao veći broj hrišćanskih isposnika koji su živeli u svojim privatnim isposničkim ćelijama. Prolazeći kroz Pašaba dolinu pogled će vam privući kupasto oblikovane ćelije koje izgledaju kao da ih je radio neki savremeni umetnik! Obilazimo i Dolinu golubova i krećemo ka Ortahisaru. Iskoristite posetu ovom mestu za jedinstvene fotografije ove lepe doline. Poslednje mesto u današnjem programu je Avanos, poznati grad ove regije po svojoj ručno radjenoj keramici. Grad su osnovali Hetiti na obalama reke Halys. Koristeći crvenu glinu sa priobalja reke, razvili su jedinstveni stil u proizvodnji keramike. Pre povratka u hotel poseta i mala zabava u Dolini Ruža uz zalazak sunca i degustaciju vina. Povratak u hotel, večera, noćenje.

3. dan  KAPADOKIJA

Nakon doručka, polazimo u vožnju do Derinkuyu podzemnog grada otkrivenog tek 1963. apsolutno očaravajući inžinerski poduhvat, grad izgrađen oko 85 metara ispod površine zemlje, grad u kojem je moglo stanovati čak 20.000 stanovnika! Prema rečima Odeljenja za kulturu Turske, ovaj podzemni grad su izgradili Frigijci, indoevropski narod iz vremena antike, u periodu između 8. i 7. veka pre nove ere, a veruje se da je proširen u doba Vizantijskog carstva. Obilazak Ihlara doline koju jedinstvenom čini istorija njenih prvih stanovnika. Ceo kanjon je u saćasto raspoređenim ćelijama, u stenama isklesanim podzemnim crkvama iz vizantijskog perioda. Kako je cela dolina imala dovoljno vode i obilovala ovako skrivenim mestima, baš ovde su nastale i prve naseobine Hrišćana koji su bežali od progona rimske vojske.  Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. dan  KAPADOKIJA

Nakon doručka, odlazimo do Manastira Kešlik iz 13 veka, manastira Arhanđela Mihajla i Stevana. Videćemo freske i monaške odaje pa odlazimo do Soanli doline sa uklesanim crkvicama u steni. Povratak u hotel, slobodno vreme, večera i noćenje.

5. dan KAPADOKIJA

Nakon doručka, posetiće se lepo očuvane kuće i u stenama isklesane vizantijske crkvice. Sinassos je nekada bio letovalište bogatih ribara iz Istanbula. Kada bi se završila sezona ribolova na Crnom i Mramornom moru, ovi grčki ribari iz Konstantinopolja i okoline, bi dolazili u Sinassos da provedu dugačke letnje mesece u mirnoj atmosferi i na suvom vazduhu. Kamene kuće u Sinassosu sa svojim lepo ornamentisanim prozorima i vratima će vas navesti da se osetite kao da ste na snimanju nekog filma u 19. veku. Do 1923. godine i razmene stanovništva u Sinasosu su živeli složno i Grci i Turci. Posetiće se crkva Konstanina I Elene iz 1729. godine, obnovljene 1850. godine. Sinasos se smatrao “Atinom Kapadokije” sve do razmene stanovništva zato što je bio kulturni centar Grka u ovoj regiji. Obilazak Doline ljubavi i Doline golubova za fotografisanje. Povratak u hotel, slobodno vreme, večera i noćenje.

6. dan KAPADOKIJA-ISTANBUL-BEOGRAD

Nakon doručka (ili lanč paket), odjava iz hotela, polazak za Kajzeri i let za  Istanbul TK 2013 u 15.35 sati i nastavak leta  za Beograd, letom TK 1083 u 19.50 sati u lokalu. Sletanje u Beograd je predviđeno za 19.35 sati po lokalnom vremenu. Kraj programa.

JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA: 819 FIRST MINUTE 779€

(606€ + 173€ aerodromske takse)

Doplata za jednokrevetnu sobu: na  120 €  (isključivo na upit)

LET BALONOM IZNAD KAPADOKIJE

Prilikom prijave za putovanje putnici mogu  izvršiti i u celosti uplatiti i  rezervaciju za let. Rezervacija će se vršiti   za  svakog putnika individualno . Cena leta balonoim se kreće od 190 eur po putniku. Cena je svakodnevno podložna promeni o čemu će putnici biti unapred obavešteni prilikom bukiranja istog. Uplaćeni iznos se ne vraća i ako putnik otkaže svoje putovanje. U slučaju lošeg vremena na destinaciji i jakih vetrova, let se otkazuje i uplaćeni novac se putniku vraća u celosti.

 ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNO MINIMUM 20 OSOBA! 

Državljanima Republike Srbije potrebno je da pasoš važi najmanje 6 meseci od datuma povratka sa ovog putovanja.

NAPOMENE UZ PROGRAM: Svi izleti će se odvijati shodno vremenskim prilikama. U slučaju da vremenski uslovi ne dozvole realizaciju izleta predložiće se zamenski kao što su na primer obilazak Kayseria ili Nevšehira.

U cenu putovanja je uračunato:

 • Hotelski smeštaj u navedenim hotelima ili sličnim na bazi polupansiona.
 • Aerodromske takse
 • Svi unutrašnji avio letovi ako su predviđeni programom.
 • Sva razgledanja prema programu.
 • Sve ulaznice za muzeje prema programu.
 • Svi obroci prema programu.
 • Prevoz  autobusom prema planu.
 • Profesionalni vodiči.
 • Napojnice u hotelima .
 • Lokalne takse.

U cenu putovanja nije uračunato:

 • Pića i obroci koji nisu navedeni u programu
 • Svi lični troškovi
 • Napojnice vozaču i vodiču

Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).

SMEŠTAJ U MOGUĆIM HOTELIMA:

Kapadokija:

Perissia 5* (naše mišljenje 4+)                                                                             http://www.perissiahotel.com/

Hotel se nalazi u mestu Urgup, 15-ak minuta vožnje do Goremea. Nosilac je SAFE2STAY sertifikata. Hotel ima 352 sobe, u svakoj WI-FI, set za kafu i čaj, mini-bar, sef,  klimu, kupatilo, fen za kosu. Sobe se čiste na zahtev gostiju o čemu se obaveštava recepcija. Zbog pandemije spa centar i unutrašnji bazen neće raditi.
O merama koje hotel sprovodi možete se upoznati u agenciji.

 • Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije

 

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom  (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. 

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

●U uslovima pandemije realizacija aranžmana zavisi od trenutne epidemioloske situacije u našoj zemlji i uslovima za prijem turista i epidemiološke situacije u zemlji domaćinu.

• Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.

• Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
• Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
• Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
• Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza .. Državljanima Republike Srbije potrebno je da pasoš važi najmanje 6 meseci od datuma povratka sa ovog putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

• Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA.  Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.