fbpx

CIRIH I MILANO NOVA GODINA


PROGRAM PUTOVANJA

CIRIH – LUCERN – MILANO – BERGAMO

Avion
6 dana / 5 noćenja

Cirih i Milano, dva grada u mnogo čemu slična a ipak različita.Gotovo istih veličina i nastanjenosti i nisu prestonice svojih zemalja. Cirih smešten na obalama reke Limit koja ističe iz Ciriškog jezera a Milano u Lombardiji, u doline reke Po. Švajcarski velegrad je danas svetski finansijski centar i središte komercijalnih, industrijskih i kulturnih institucija zemlje dok je Milano značajno istorijsko i arhitektonsko središte Italije i jedan od svetskih centara mode. U turističko zabavnom smislu, Cirih je univerzalan i u njemu nikome neće biti dosadno. Medju njegovim atrakcijama su drevne katedrale, moderne art galerije, bogati muzeji i avangardna pozorišta. A u Milano glavni turistički tok dolazi da zadovolji oči zainteresovane za znamenitosti preživele još od perioda renesanse kao i zbog šopinga.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN BEOGRAD – CIRIH (DITIKON)

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 10.25 h. Poletanje za Cirih u 12.25 sati (Let JU 372). Sletanje na ciriški aerodrom u 14.15 h. Direktno sa aerodroma polazak na dvočasovno panoramsko razgledanje grada sa vodičem. Cirih je centar istoimenog nemačkogovorećeg kantona u Švajcarskoj, koji već dugo nosi titulu najkomfornijeg za život grada na svetu. Smešten je na obali jezera i u podnožju planina. Eklektika je osnovna karakterna crta arhitektonskog oblika grada. Medju lako prepoznatljiva zdanja spadaju većnica iz 17. veka koja se uzdiže direktno iznad vode jezera Limat i romanska crkva Grosmunster, nekadašnji manastir. U nastavku pešačenje kroz Stari grad i obilazak: Crkve Svetog Petra sa zvonikom na kom je najveći sat u Evropi, Umetničkog muzeja, Kineske bašte, fabrike čokolade Lind, zamka Kiburg i zgrade opere. Odlazak u hotel i smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.

2.DAN CIRIH – LUCERN – CIRIH

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet za Lucern u trajanju od 8 sati. Smešten je u podnožju Alpa na obali najčistijeg jezera Švajcarske. Pejzaži su u njemu toliko živopisni da liče na nestvarne. U njemu su se odmarali kraljica Viktorija, Čarli Čaplin, Mark Tven, Prokofjev i Tolstoj a i danas se smatra elitnim mestom uživanja poznatih. Lucern se najbolje upoznaje pešice šetajući kroz četvrti Starog grada. Sve znamenitosti su upravo tamo izmedju trgova Vajnmarkt, Kornmarkt, Hiršenplac i Mulenplac. Freske i slike koje dekorišu fasade starih kuća pripovedaju o istoriji grada i o stilovima koji se u njemu prepliću. Obilazak skulpture „Umirući lav“ koja je usečena direktno u stenu, simbola grada mosta Kafelbruke napravljenog od drveta još u 14. veku, crkve Jezuita, Hofkirhe i nekadašnjih moćnih gradskih zidina. Povratak u Cirih, slobodno vreme i noćenje.

3.DAN CIRIH – MILANO

Doručak. U 09.00 sati polazak autobusom prema Milanu. Rastojanje izmedju ove dve evropske metropole u dužini od 270 km se prelazi za oko 3 sata. Po dolasku u Milano smeštaj u hotelu. Odlazak sa vodičem gradskim prevozom do trga Duomo i kraća šetnja po najužem centru. Po dogovoru povratak u hotel i noćenje.

4.DAN MILANO

Doručak. Milano je drugi po veličini grad Italije i priznati centar svetske mode. Poznati Duomo, La Skala, galerija Vitorio Emanuele, veličanstvene palate i crkve, odlične prodavnice, iskušavajuće kafane i poslastičarnice privlače na milione turista. Vožnja autobusom do centra. U nastavku pešačko panoramsko razgledanje: Palate Sforca iz 15. veka u kojoj se čuvaju retka platna i skulpture čuvenih italijanskih majstora i koja je nekada bila rezidencija vladara Milana. Šetnja po centralnim ulicama do srca grada Pjace di Duomo odakle se otkriva raskošan pogled na velelepnu Duomo katedralu. Izgradjena je u stilu kasne gotike od belog mermera i ukrašena šiljcima, stotinama otvora i hiljadama statua. Odmah pored je i galerija Vitorio Emanuele II, „majka“ svih tržnih centara prekrivena staklenim krovom i mozaičkim podom i La Skala najčuvenija operska kuća sveta. U blizini su i muzej Brera, galerija Ambroziana i veličanstvena crkva Santa Marija dele Gracie. Povratak u hotel. Uveče individualan doček Nove Godine. Sve opcije dočeka će gostima biti ponudjene na licu mesta. Noćenje.

5.DAN MILANO – BERGAMO – MILANO

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na šestočasovno fakultativno razgledanje Bergama. Bergamo je lep i prijatan grad i centar istoimene provincije. Administrativno je podeljen na dva dela, na Gornji i Donji grad. Na vrhu brda je Bergamo Alta čiji je najpopularniji deo srednjevekovna Piaca Vekia, trg izgradjen još za vreme venecijanaca. Palaco Redjone ili vladaraska palata iz 16. veka je nekoliko puta menjala svoj oblik, novi dvorac je danas biblioteka Andjelo Mai a centar trga krasi fontana Kortarini. Nedaleko od trga Vekia je Duomo i njegov veliki trg na kom je prelepa kapela Koleoni izgradjena u stilu renesanse i koja predstavlja jedan od bisera epohe. Tu je i mala osmougaona krstionica iz 14. veka kao i crkva Santa Maria Madjore. Sa brda svetog Evfemija, koje je opasano drevnim zidinama, pruža se čaroban pogled na donji grad i galeriju Karara, najboljeg arhitektonskog primera italijanske renesanse. Povratak u Milano. Noćenje.

6.DAN MILANO – BEOGRAD

Doručak. Slobodan dan do polaska. Sobe se napuštaju u 12.00 sati. Transfer do aerodroma u Milanu u 17.45 h. Poletanje aviona za Beograd u 20.45 h (Let JU 545). Obrok tokom leta. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 22.25 časova.

CENOVNIK

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

prevoz avionom na relaciji Beograd – Cirih i Milano – Beograd

aerodromske takse

smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3+ i 4* na bazi noćenje/doručak

transferi prema programu

razgledanja prema programu

usluge vodiča agencije tokom celog boravka

usluge lokalnog vodiča tokom razgledanja

troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

fakultativni izleti

individualni troškovi

doplata za jednokrevetnu sobu

usluge koje nisu naznaćene u programu putovanja

FAKULTATIVNI IZLETI

LUCERN (u trajanju od 8 sati) Cena: € 110
BERGAMO (u trajanju od 6 sati) Cena: € 70

U cenu je uključen prevoz i vodič na srpskom jeziku.

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće TRIGLAV do 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Za realizaciju putovanja potrebno je minimum 20 putnika

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu TRIGLAV OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Nijedan unos nije nadjen