NASLOVNA

ZIMOVANJE

JESENJA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

LETOVANJE 2020

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

PROLEĆNA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

EVROPA

CIRIH - LUCERN - MILANO - BERGAMO

6 dana

ZATVORENA PRODAJA

Cirih i Milano, dva grada u mnogo čemu slična a ipak različita.Gotovo istih veličina i nastanjenosti i nisu prestonice svojih zemalja. Cirih smešten na obalama reke Limit koja ističe iz Ciriškog jezera a Milano u Lombardiji, u doline reke Po. Švajcarski velegrad je danas svetski finansijski centar i središte komercijalnih, industrijskih i kulturnih institucija zemlje dok je Milano značajno istorijsko i arhitektonsko središte Italije i jedan od svetskih centara mode. U turističko zabavnom smislu, Cirih je univerzalan i u njemu nikome neće biti dosadno. Medju njegovim  atrakcijama su drevne katedrale, moderne art galerije, bogati muzeji i avangardna pozorišta. A u Milano glavni turistički tok dolazi da zadovolji oči zainteresovane za znamenitosti  preživele još od perioda renesanse kao i zbog šopinga.

Program putovanja:

1. dan  BEOGRAD - CIRIH (DITIKON)

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 10.25 h. Poletanje za Cirih u 12.25 sati (Let JU 372). Sletanje na ciriški aerodrom  u 14.15 h. Direktno sa aerodroma polazak na dvočasovno panoramsko razgledanje grada sa vodičem. Cirih je centar istoimenog nemačkogovorećeg kantona u Švajcarskoj, koji već dugo nosi titulu najkomfornijeg za život grada na svetu. Smešten je na obali jezera  i u podnožju planina. Eklektika je osnovna karakterna crta arhitektonskog oblika grada. Medju lako prepoznatljiva zdanja spadaju većnica iz 17. veka koja se uzdiže direktno iznad vode jezera Limat i romanska crkva Grosmunster, nekadašnji manastir. U nastavku pešačenje kroz Stari grad i obilazak: Crkve Svetog Petra sa zvonikom na kom je najveći sat u Evropi, Umetničkog muzeja, Kineske bašte, fabrike čokolade Lind, zamka Kiburg i zgrade opere. Odlazak u hotel i smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.

2. dan CIRIH - LUCERN - CIRIH

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet za Lucern u trajanju od 8 sati. Smešten je u podnožju Alpa na obali najčistijeg jezera Švajcarske. Pejzaži su u njemu toliko živopisni da liče na nestvarne. U njemu su se odmarali kraljica Viktorija, Čarli Čaplin, Mark Tven, Prokofjev i Tolstoj a i danas se smatra elitnim mestom uživanja poznatih. Lucern se najbolje upoznaje pešice šetajući kroz četvrti Starog grada. Sve znamenitosti su upravo tamo izmedju trgova Vajnmarkt, Kornmarkt, Hiršenplac i Mulenplac. Freske i slike koje dekorišu fasade starih kuća pripovedaju o istoriji grada i o stilovima koji se u njemu prepliću. Obilazak skulpture „Umirući lav“ koja je usečena direktno u stenu, simbola grada mosta Kafelbruke napravljenog od drveta još u 14. veku, crkve Jezuita, Hofkirhe i nekadašnjih moćnih gradskih zidina. Povratak u Cirih, slobodno vreme i noćenje.

3. dan CIRIH - MILANO

Doručak. U 09.00 sati polazak autobusom prema Milanu. Rastojanje izmedju ove dve evropske metropole u dužini od 270 km se prevaljuje za oko 3 sata. Po dolasku u Milano smeštaj u hotelu. Odlazak sa vodičem gradskim prevozom do trga Duomo i kraća šetnja po najužem centru. Po dogovoru povratak u hotel i noćenje.

4. dan MILANO

Doručak. Milano je drugi po veličini grad Italije i priznati centar svetske mode. Poznati Duomo, La Skala, galerija Vitorio Emanuele, veličanstvene palate i crkve, odlične prodavnice, iskušavajuće kafane i poslastičarnice privlače na milione turista. Vožnja autobusom do centra. U nastavku pešačko panoramsko razgledanje: Palate Sforca iz 15. veka u kojoj se čuvaju retka platna i skulpture čuvenih italijanskih majstora i koja je nekada bila rezidencija vladara Milana. Šetnja po centralnim ulicama do srca grada Pjace di Duomo odakle se otkriva raskošan pogled na velelepnu Duomo katedralu. Izgradjena je u stilu kasne gotike od belog mermera i ukrašena šiljcima, stotinama otvora i hiljadama statua. Odmah pored je i galerija Vitorio Emanuele II, „majka“ svih tržnih centara prekrivena staklenim krovom i mozaičkim podom i La Skala najčuvenija operska kuća sveta. U blizini su i muzej Brera, galerija Ambroziana i veličanstvena crkva Santa Marija dele Gracie. Povratak u hotel. Uveče individualan doček Nove Godine. Sve opcije dočeka će gostima biti ponudjene na licu mesta. Noćenje.

5. dan MILANO - BERGAMO - MILANO

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na šestočasovno fakultativno razgledanje Bergama. Bergamo je lep i prijatan grad i centar istoimene provincije. Administrativno je podeljen na dva dela, na Gornji i Donji grad. Na vrhu brda je Bergamo Alta čiji je najpopularniji deo srednjevekovna Piaca Vekia, trg izgradjen još za vreme venecijanaca. Palaco Redjone ili vladaraska palata iz 16. veka je nekoliko puta menjala svoj oblik, novi dvorac je danas biblioteka Andjelo Mai a centar trga krasi fontana Kortarini. Nedaleko od trga Vekia je Duomo i njegov veliki trg na kom je prelepa kapela Koleoni izgradjena u stilu renesanse i koja predstavlja  jedan od bisera epohe. Tu je i mala osmougaona krstionica iz 14. veka kao i crkva Santa Maria Madjore. Sa brda svetog Evfemija, koje je opasano drevnim zidinama, pruža se čaroban pogled na donji grad i galeriju Karara, najboljeg arhitektonskog primera italijanske renesanse. Povratak u Milano. Noćenje.

6. dan MILANO - BEOGRAD                 

Doručak. Slobodan dan  do polaska. Sobe se napuštaju u 12.00 sati. Transfer do aerodroma u Milanu u 17.45 h. Poletanje aviona za Beograd u 20.45 h (Let JU 545). Obrok tokom leta. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 22.25 časova.

CENA ARANŽMANA: €669

Doplata za jednokrevetnu sobu:  € 150   (isključivo na upit)

Aerodromska taksa: € 101

U cenu putovanja je uračunato: 

 • Prevoz avionom na relaciji Beograd – Cirih i Milano - Beograd
 • aerodromske takse
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3+ i 4* na bazi noćenje/doručak
 • Svi transferi u inostranstvu navedeni u programu
 • Panoramsko razgledanje Ciriha i Milana sa vodičem na srpskom jeziku
 • Usluge lokalnog vodiča tokom razgledanja
 • Usluge vodiča agencije tokom celog boravka
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije  uračunato:  

Fakultativni izleti – minimum za realizaciju 15 putnika

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Individualni troškovi
 • Usluge koje nisu naznaćene u programu putovanja

Za realizaciju putovanja potrebno je minimum 20 putnika 

SMEŠTAJ:

CIRIH - HOTEL SOMMERAU TICINO  3*            www.sommerau-tivino.ch

Hotel Ticino se nalazi na periferiji Ciriha, u delu grada pod imenom Ditikon i udaljen je od centra oko 11 km.Od hotela do centra grada se stiže za oko 13 minuta vozom. U Ditikonu je nekoliko restorana i marketa. U sklopu hotela su: restoran, bar sala za sastanke, recepcija i lift. Sobe su vrlo udobne i poseduju: kupatilo, Tv, telefon, dobija se 1 l mineralne vode i besplatnu internet konekciju u svim delovima objekta. Doručak je vrlo dobar i servira se po principu švedskog stola.

MILANO  HOTEL DOMINA FIERA  4*                  www.dominahome.it/en

Hotel Domina u Milanu je izgradjen u novom delu grada na oko 8 km udaljenosti od centra ili oko 3 km od sajamskog kompleksa. Do železničke stanice se ide pešice 6-7 minuta a potom vozom za oko 20 minuta do centra Milana do stanice Kadorna. Hotel je potpuno nov i vrlo moderan. U njegovom sklopu su: restoran, bar, snek-bar, poslovni centar, fitnes i lift. Sve sobe poseduju: kupatilo, klima uredjaj, mini-bar i besplatnu internet konekciju. Doručak se servira po principu švedskog stola.
  

Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pre putovanja.

Fakultativni izleti:

- LUCERN     (u trajanju od 8 sati)                  Cena: € 110

- BERGAMO (u trajanju od 6 sati)                   Cena: €   70

U cenu je uključen prevoz i vodič na srpskom jeziku.

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American Express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

BESKAMATNI KREDITI:

VISA MASTER CARD

 • Čekovima građana na 3 rate bez kamate
 • Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

Važne napomene za putovanje:     

 
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.

 • Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
 • Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
 • Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
 • Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
 • Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,nije potrebna viza za ovo putovanje. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
 • Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana  za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

 • Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

 

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje!

Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.