fbpx

ŠRI LANKA


PROGRAM PUTOVANJA

WASKADUWA-KOLOMBO

Avion

8 dana / 6 noćenja
POLAZAK: , POVRATAK:

ŠRI LANKA JE posebna i egzotična zemlja, ostrvo koje nazivaju biserom Indijskog okeana i suzom Indije. Posetiti Šri Lanku znači uživati u neprikosnovenoj lepoti prirode, plavetnilu morskih dubina , lepoti peščanih plaža do kojih stižu blagi okeanski vetrovi, zelenim lagunama, koralnim grebenima moćnim vodopadima u tropskim planinskim šumama, džunglama u centralnom delu ostrva, obilju cveća i plodova, kokosovim šumarcima , baštama sa aromatičnim začinima, plantažama čuvenog cejlonskog čaja… Fasciniraju istorijska mesta i ostaci starih gradova ,veličanstveni budistički hramovi i crkve iz vremena kolonijalne vladavine, mala autentična ribarska sela. Ova po svemu posebna zemlja nekada se nalazila na čuvenom putu svile po kojoj je do danas poznata, kao i po proizvodnji cimeta, kafe, kokosa i čuvenim rudnicima dijamanata…Na ovom rajskom mestu caruje atmosfera blaženstva i mirnoće, a sve je opet posledica mnogovekovnog budističkog učenja i pogleda na svet. Ljudi u Šri Lanki deluju smireno, strpljivo, opušteno. Oni brižljivo čuvaju kuluturu, običaje i tradiciju, a krajnje su ljubazni i srdačni domaćini, zbog čega ŠRI LANKU nazivaju i zemljom osmeha! Filozofija budizma je upisana u brojne spomenike i hramove sazidane s ljubavlju i ukrašene džinovskim statuama Bude… Putnicima jedino ostaje da se svemu dive i pitaju se kako je sve to moguće na jednom ostrvu.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN BEOGRAD – ABU DHABI

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u 11.00 sati. Poletanje aviona za Abu Dhabi (let EY 072) u 13.00. h. Sletanje u Abu Dhabi u 20.20. Nastavak puta za Kolombo u 21.20 h (let EY 266).

2.DAN KOLOMBO -WASKADUWA

Sletanje u Kolombo u 03.30h. Posle završetka aerodromskih formalnosti, transfer do hotela u Kolombu. Smeštaj. Kasni doručak u 10,00h. Posle doručka odlazak na razgledanje najvećeg grada Šri Lanke koji je u sebi sakupio mnogobrojne kulture i religije. U njemu su sačuvane stare kolonijalne palate, drevni hinduistički i budistički hramovi, katoličke crkve naslonjene na solitere i ogromne tržne centre, luksuzni hoteli, barovi i noćni klubovi… Vožnja kroz komercijalni deo grada Fort i njegovu glavnu ulicu Shatham. Tamo se nalazi orijentalni bazar sa mešavinom ogromne gužve, rasklimatanih vozila, cenkanja, pun džamija i hramova… Odlazak do Gangarama hrama, glavnog budističkog centra grada u kom i danas monasi izučavaju religiju i istoriju. Nakon razgledanja polazak za Waskaduwa. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

3.DAN WASKADUWA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, kupanje i sunčanje. Smeštaj na bazi all inclusive usluge. Noćenje

4.DAN WASKADUWA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, kupanje i sunčanje. Smeštaj na bazi all inclusive usluge. Noćenje

5.DAN WASKADUWA

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni izlet: Krstarenje po reci Madu i obilazak grada Galle. Krstarenje rekom Madu se organizuje brzim čamcima i predstavlja izvanredan način da se bliže upozna složeni ekosistem jednog od poslednjih močvarnih područja na Šri Lanki, koja je okružena neobičnom šumom mangrove. Dok čamci klize pod nadstrešnicom šumskih tunela mogu se videti stotine, ptica, biljaki, riba i životinja. Ovo je jedinstvena prilika da se vidi specifičan tradicionalan način ribolova (Kraal fishing) na Sri Lanki. Na pauzama tokom plovidbe turisti mogu uživati u neobičnom tretmanu stopala koje se naziva „Fish Spa“. Galle je glavni grad južne pokrajine Sri Lanke sa burnom istorijom. Veličanstvena tvrđava je najpopularnija atrakcija grada i jedna je od lokacija UNESCO svetske baštine. Ova 300-godišnja građevina i dalje odiše živom atmosferom i privlači turiste iz celog sveta. Galle je prepoznatljiv po uskim ulicama , živopisnim građevinama kolonijalne arhitekture, tradicionalnim crkvama i malim prodavnicama čipke i nakita. Ovo šarmantno područje najbolje je istražiti pešice, putem koji vodi do svetionika na obali mora. Povratak u hotel. Noćenje.

6.DAN WASKADUWA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativno poludnevni izlet obilazak plantaže čaja. Mesto Handunugoda gde se proizvode Hermans čajevi smešteno je između zelene prašume i prostranog plavog Indijskog okeana. Najpoznatiji od svih čajeva je „Virgin White Tea“ -devičanski beli čaj koji prema legendi ima tradiciju još od kineskih careva. Prirodni raj , pejzaž koji čine zelene planine , tropske kišne šume i nepregledna polja čaja oduzimaju dah. Povratak u hotel. Noćenje.

7.DAN WASKADUWA –KOLOMBO –ABU DHABI

Doručak. Slobodno vreme do ručka. Polazak na aerodrom. Poletanje aviona za Abu Dhabi u 21.20. (let EY 265). Obrok u avionu.

8.DAN ABU DHABI – BEOGRAD

Sletanje na aerodrom u Abu Dhabiu u 00.20 h .Nastavak leta za Beograd u 02.55h (let EY 069). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 05.45h. Kraj putovanja.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

prevoz avionom na relaciji Beograd –Abu Dhabi– Kolombo – Abu Dhabi – Beograd

jedna noć u Kolombu hotel 4* na bazi noćenja sa doručkom

smeštaj u hotelima turističke klase sa 4* ili 5* na bazi all inclusive usluge

prevoz turističkim autobusom

usluge lokalnog vodiča

usluge vodiča agencije

troškovi organizacije i realizacije putovanja

aerodromska taksa

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

fakultativni izleti

medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

napojnice za lokalne vodiče i vozače (€ 20)

usluge koje nisu napomenute u programu putovanja

doplata za jednokrevetnu sobu

troškovi pribavljanja vize

FAKULTATIVNI IZLETI

OBILAZAK HERMANS PLANTAŽE I FABRIKE ČAJA (poludnevni izlet)
Mesto Handunugoda gde se proizvode Hermans čajevi smešteno je između zelene prašume i prostranog plavog Indijskog okeana. Najpoznatiji od svih čajeva je „Virgin White Tea“ -devičanski beli čaj koji prema legendi ima tradiciju još od kineskih careva. Prirodni raj , pejzaž koji čine zelene planine , tropske kišne šume i nepregledna polja čaja oduzimaju dah. Ovaj čaj još nazivaju „čajem koji nikada nije dotakla ljudska ruka“ , jer ga beračice ne beru direktno rukama , već nose fine rukavice i koriste makaze pri tome vodeći računa da ne oštete pupoljke. Tako sprečavaju bilo kakav rizik od kontaminacije ostavljajući kvalitet čaja besprekoranim. Pod posebnim uslovima kroz filtriranu sunčevu svetlosti čaj se suši i priprema za pakovanje.Dnevno se može ubrati samo 160 g ovog specijalnog devičanskog čaja ( dok se ostali čajevi beru i do 30 kg dnevno) Hermans beli devičanski čaj se služi u malom broju ekskluzivnih svetskih restorana, a njegova cena po kilogramu može dostići i 1500 dolara.
Cena : 25 eur

IZLET U GALLE SA KRSTARENJEM PO RECI MADU (celodnevni izlet)
Polazak iz hotela u jutarnjim časovima. Galle je glavnog grad južne pokrajine Sri Lanke sa burnom istorijom. Veličanstvena tvrđava je najpopularnija atrakcija grada i jedna je od lokacija UNESCO svetske baštine. Ova 300-godišnja građevina i dalje odiše živom atmosferom i privlači turiste iz celog sveta. Galle je prepoznatljiv po uskim ulicama , živopisnim građevinama kolonijalne arhitekture, tradicionalnim crkvama i malim prodavnicama čipke i nakita. Ovo šarmantno područje najbolje je istražiti pešice, putem koji vodi do svetionika na obali mora.Krstarenje rekom Madu se organizuje brzim čamcima i predstavlja izvanredan način da se bliže upozna složeni ekosistem jednog od poslednjih močvarnih područja na Šri Lanki, koja je okružena neobičnom šumom mangrove. Dok čamci klize pod nadstrešnicom šumskih tunela mogu se videti stotine, ptica, biljaki, riba i životinja. Ovo je jedinstvena prilika da se vidi specifičan tradicionalan način ribolova (Kraal fishing) na Sri Lanki. Na pauzama tokom plovidbe turisti uživaju u neobičnom tretmanu stopala koje se naziva „Fish Spa“.
Cena : 35 eur

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Za ovo putovanje je potrebno minimum 20 putnika.
Za putnike, državljane Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, potrebna je viza za Šri Lanku. Potrebno je dostaviti skeniranu stranicu pasoša gde se vide svi podaci. Cena vize je 35,00 € po osobi.

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.