fbpx

TAJLAND I KAMBODŽA


PROGRAM PUTOVANJA

BANGKOK – ANGKOR VAT – SIEM REAP – KO ČANG

Avion

11 dana / 8 noćenja
POLAZAK: , POVRATAK:

Tajland oduvek važi za jednu od najmističnijih zemalja sveta. Mami svojom neistraženošću i posebnom istočnjačkom egzotikom. Turiste iz sveta privlače fantastični budistički hramovi i kraljevski dvorci, mudrost filozofije i usporenost života. Svi koji dodju, zaljubljuju se u tu zemlju jednom i zauvek. Na Tajland se dolazi i da bi se divilo neponovljivoj lepoti pejzaža izatkanih od zlatastog peska, bujnog zelenila, kao i tirkiznog neba koje se preslikava u moru… Takodje i da bi se spoznao nekadašnji život drevnih gradova ali i razotkrila zavesa tajske tradicije. Kambodža je tajanstvena zemlja u kojoj hramovi sa hiljadugodišnjom istorijom oživljavaju drevne legende, gde sunce svakodnevno obasjava bujnu prirodu a veliki gradovi sa svojim bučnim pijacama i azijatskim koloritom daju mogućnost strancu za razmišljanje. Angkor je prestonica drevne kmerske države a grad Siem Reap njena “vrata”. Tamo vas čeka istinito istočnjačko gostoprimstvo, hiljadu osmeha, egzotika, neprohodne džungle i mnogo drugog što se nikada ne zaboravlja.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN BEOGRAD – ABU DABI

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 09.50 časova. Poletanje aviona za Abu Dabi u 11.55 h (Let EY 072). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Abu Dabiju u 20.25 h. Nastavak putovanja za Bangkok u 21.30 h (Let EY 402). Obroci tokom leta.

2.DAN ABU DABI – BANGKOK

Sletanje na aerodrom Suvarnabum u 06.45 h. Po završetku pasoške i carinske kontrole, transfer do hotela. Ostavljanje prtljaga u prostoriji predvidjenoj za to. Kratka pauza za osveženje. Polazak na celodnevno razgledanje grada. Sa svojim zlatnim hramovima i živopisnim kanalima Bangkok ne liči ni na jedan drugi grad. Osnovan je na obali reke Ćaopraje i ima više od 400 hramova. Broji oko 10 miliona stanovnika, tri miliona automobila, nekoliko miliona uličnih tezgi i mnogo dnevnih i noćnih pijaca. Nasuprot tome su moderni kvartovi sa nekoliko stotina neverovatnih nebodera i ogromnih šoping molova. Grad može ili ne mora nekome da se svidi ali ravnodušnih nema.Odlazak do hrama Zlatnog bude i obilazak statue teške 5,5 tona. U nastavku poseta hrama Ležećeg Bude (Wat Pho) u kom je Buda predstavljen u trenutku nirvane i dugačak je 46 metara i najimpresivnijeg spomenika grada Velike palate, mesta gde su živeli tajlandski kraljevi. U njoj se i danas čuva najveća relikvija Tajlanda, smaragdni Buda (Wat Pra Kaew). Posle podne odlazak na Klong turu, plovidbu brodićem po rečicama i kanalima pritokama Čaopraje, na kojima leži grad. Povratak u hotel. Smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.

3.DAN BANGKOK

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet na čuvenu ploveću pijacu Domnuen Saduak. Sto kilometara jugozapadno od Bangkoka počinje džungla. Po njenim kanalima može se kretati samo čamcima, napravljenim od jakog drveta i oštrih pramaca. Uz obalu klongova (kanala) počinju da se gomilaju drvene kućice na stubovima. To je znak da je u blizini znamenita ploveća pijaca. Svakog jutra kanali su prosto zatrpani čamcima sa najrazličitijim vrstama robe: voćem, povrćem, drugom hranom koja se tu na licu mesta priprema, slamnatim šeširima, šarenim tkaninama, lepezama… To je ogroman izazov za turiste iz celog sveta. Posle slobodnog vremena za kupovinu uz cenkanje odlazak autobusom do Vrta ruža u kom se mogu videti na desetine vrsta orhideja i drugog egzotičnog cveća. Ručak u restoranu. U nastavku uživanje u muzičko-zabavnom programu kroz koji se može upoznati mentalitet i način života Tajlandjana. Povratak u Bangkok u popodnevnim satima. Uveče mogućnost individualnog dočeka Nove Godine ili dočeka u hotelu. Noćenje.

4.DAN BANGKOK – SIEM REAP

Doručak. Polazak autobusom prema gradu Lopburi, pored koga se nalazi bivša prestonica Tajlanda Ajutaja. Na putu, razgledanje dvorca Bang Pa In, letnje palate tajlandskih vladara, sastavljene iz niza raskošnih gradjevina, jezera i fantastično uredjenog vrta. Gradjen je u kombinaciji orijentalnog i tajlandskog stila. Nastavak vožnje do Lopburija, grada poznatog po makaki majmunima koji slobodno žive u njegovom centru. Obilazak Hrama tri kule (Wat Phra Prang Sam Yot) koji je nekada bio posvećen hindu božanstvima Višnu, Šivi i Brami a kasnije je pretvoren u budistički vat (hram). Nastavak putovanja do Phitsanuloka, važnog istorijskog centra zemlje. Po dolasku, u kasnijim popodnevnim satima, smeštaj i noćenje.

5.DAN ANGKOR VAT

Doručak. Polazak autobusom prema Angkoru, jedinstvenom istorijskom nasledju Kambodže, od 2007 godine pod zaštitom Unescoa. Reč Angkor koja u zapadnom svetu evocira slike grandioznih hramova, bujnih zlokobnih šuma i nerešene arheološke misterije, označava oblast Kambodže u kojoj se više od 600 godina nalazilo političko središte kmerskog carstva. Nekada je bio najveći centar Indokine, grad sa milion stanovnika a danas veliki muzej hramova na površini od 2 km². Naučnici se još uvek bore da odgonetnu sve njegove tajne. Ono što su zasigurno dokazali je da je bio glavni grad kmerske imperije, mističan i ne sasvim razjašnjen. Bio je prestonica Kmera od 802 – 1432. Najveći biseri kompleksa su hramovi Angkor Vat i Angkor Tom. Pre podne razgledanje Angkor Toma, velikog grada okruženog zidinama visokim osam metara. Štiti ga rov sa vodom širine 100 metara. Ručak u lokalnom restoranu. Posle podne razgledanje Angkor Vata. U grad se može ući kroz jednu od pet kapija mostom. Obilazak hrama Bajon, Slonovske terase, Terase kralja lepre, Ta Prom hrama i drugo. Angkor Vat je izgradjen za vreme vladavine kralja Surjavarmana II i posvećen je bogu Višni. Sastoji se iz pet centralnih tornjeva, tri središne galerije okružene rovovima sa vodom. Njegova prednja fasada koja ocrtava pupoljak lotosa je postala zaštitni znak Kambodže. Šetnja po unutrašnjosti Angkor Vata, najvećoj verskoj gradjevini sveta, je mistično hodočašće po svetom tlu. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

6.DAN SIEM REAP

Doručak. Polazak autobusom na celodnevni program, do jezera Tongle Sap i hrama Banteaj Srej. Glavna znamenitost severozapadne provincije je najveće jezero Tonle Sap. Dobro je poznato da to nije samo jezero već i reka koja je na odredjenom mestu toliko široka da liči na stajaću vodu. Drugo, reka dva puta godišnje menja pravac zbog monsuna. Treće, tamo se mogu videti jedinstvene plivajuće kuće. Ljudi koji u njima žive danima ne moraju da izlaze na čvrsto tlo. U selima na vodi postoji sve neophodno za njihov život, kuće, škole, hramovii prodavnice. Ukrcavanje na drvene čamce i obilazak plovećih sela. Ručak u lokalnom restoranu. U nastavku odlazak do hrama Banteaj Srej. Kada se ugleda ova veličanstvena gradjevina prvo što pada na um je neka veza sa ženama jer je veoma rafinirana, lepa i minijaturna. Nije iznenadjujuće što njeno ime u prevodu sa kmerskog znači “citadela žene”. Ova elegantna gradjevina je posvećena hinduističkom bogu Šivi i izgradjena je sredinom 10. veka od strane sudskog savetnika Jadžavaranhaja za vreme vladavine kralja Radžendravarmana II. Iako nije bio predvidjen za kraljevsku porodicu, oko njega je formirano veliko naselje. Otkriven je tek 1914. godine. Povratak u hotel. Noćenje

7.DAN SIEM REAP – KO ČANG

Doručak. Polazak autobusom prema tajlandskoj granici. Povratak na Tajland. Vožnja do pristaništa, ukrcavanje na feribot i plovidba (45 min.) do Ko Čanga. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

8.DAN KO ČANG

Doručak. Ostrvo Čang postaje poslednjih godina sve popularnije medju ljubiteljima čiste prirode. Treće je po veličini na Tajlandu i nalazi se 400 km jugoistočno od Bangkoka, u blizini granice sa Kambodžom. Većina teritorije je prekrivena džunglama, planinama i prelepim vodopadima. Mesto je savršeno za odmor i relaksaciju ili opuštanje u prirodi. Zahvaljujući svojim dugim peščanim plažama, spada u grupu najlepših mesta na Tajlandu.Većina hotela je smeštena u zapadnom delu ostrva, pored pomenutih plaža. Ko Čang je deo arhipelaga sastavljenog od 46 ostrva. Slobodan dan za kupanje i sunčanje. Večera. Noćenje.

9.DAN KO ČANG

Doručak. Slobodan dan za odmor. Večera. Noćenje.

10.DAN KO ČANG – BANGKOK – ABU DABI…

Doručak. Slobodno vreme do transfera. Sobe se napuštaju u 12.00 h. Polazak prema aerodromu u Bangkoku (oko 350 km). Poletanje aviona za Abu Dabi u 20.10 h (Let EY 401). Obroci u avionu.

11.DAN…ABU DABI – BEOGRAD

Sletanje na aerodrom u Abu Dabiju u 00.05 Nastavak putovanja za Beograd u 02.15 h ( Let EY 071). Obrok tokom leta. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 05.20 časova.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

prevoz avionom na relaciji Beograd – Abu Dabi– Bangkok – Abu Dabi – Beograd

transferi aerodrom – hotel – aerodrom

vožnja autobusom po turi

smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi noćenje/doručak u hotelima sa 3+* i 4*

razgledanja prema programu

sve neiohodne ulaznice

obroci prema programu

usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča

troškovi organizacije i realizacije putovanja

aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

fakultativni izleti

međunarodno putno zdravstveno osiguranje

napojnice (za lokalne vodiče i vozače) – € 40

usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)

tajlandska viza

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće TRIGLAV do 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa i Master kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Za ovo putovanje je potrebno minimum 16 putnika.
DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE!

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu TRIGLAV OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.