fbpx

ŠANGAJ I HONG KONG


PROGRAM PUTOVANJA

ŠANGAJ-GUANGDŽOU-HONG KONG

Avion

11 dana / 8 noćenja
POLAZAK: , POVRATAK:

Šangaj je najveći grad Kine. Pariz istoka. Nestvarno elegantan i bučan. Izrastao je u moćan ekonomski centar ali i centar biotehnologije i mikroelektronike. Smestio se na obalama reke Huanpu, blizu ušća u veliki Jangcekjang. Posetioce oduševljava arhitektonski, unikatnim i supersavremenim stilom. U gradu se nalazi zgrada Svetskog finansijskog centra, višenamenskog oblakodera visokog 492,3 metra, pod čijim krovom su kancelarije, hoteli, sale za konferencije, vidikovac i tržni centri. Guangdžou ili nekadašnji Kanton je treći po veličini grad Kine, jedan od najstarijih, koji je umeo da sačuva svoj jedinstveni kolorit i bogatu istoriju. Hong Kong, ultramoderan megapolis, sa svih strana umiven vodama Južnokineskog mora. Ovaj velegrad na mini prostoru se sastoji iz ostrva Hong Kong, poluostrva Kovlun, Nove teritorije i 262 pripadajuća ostrva. U njemu se može naći sve, od spomenika Bude visokog 34 metra, multimedijalnih šou programa, do noćnog provoda po fantastičnim klubovima. Ova tri kineska grada čine moćnu celinu koja će svakoga zadiviti.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN BEOGRAD – ISTANBUL – ŠANGAJ

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 18.20 h. Poletanje aviona (let TK 1084) za Istanbul u 20.20 h. Obrok u avionu tokom leta.

2.DAN … ŠANGAJ

Sletanje na aerodrom Ataturk u Istanbulu u 01.45 h. Nastavak putovanja za Šangaj u 06.50 h (let TK 026). Obroci tokom leta. Sletanje na aerodrom u Šangaju u 17.10 h. Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.

3.DAN ŠANGAJ

Doručak. Polazak na razgledanje grada. Odlazak do People’s Squera, glavnog gradskog trga koji ukrašavaju monumentalne zgrade Velikog pozorišta, Muzeja naroda i Zgrade urbanističkog zavoda. Na trgu počinje i centralna ulica Nanjing Rd. puna prestižnih prodavnica, robnih kuća i restorana koja privlači goste iz celog sveta naročito u večernjim satima kada demonstrira čudesne efekte neonskog svetla. Obilazak Jujuan parka (Parka radosti), najpoznatijeg arhitektonskog kompleksa grada sa brojnim paviljonima, veštačkim jezercima, mostićima i stepeništima. Razgledanje Starog grada, nekadašnjeg centra naselja a danas vrlo posećenog kvarta Šangaja, prepunog uskih ulica, pagoda i prodavnica sa raznovrsnom robom. Najposećenije mesto u gradu je obala reke Huangpu ili Bund a preko puta je „šangajski Menhetn“ – Pudong sa ogromnim brojem staklenih solitera do kojih se može stići i tunelom ispod reke. Posle podne odlazak do zgrade Svetskog finansijskog centra, najvišeg zdanja u gradu, sa 97 spratova i raznim sadržajima. Da bi se liftom popelo na tu visinu potreban je svega 1 minut. U nastavku obilazak čuvenog Medjunarodnog izložbenog centra u čijoj su postavci predstavljeni gradjevinski planovi, planovi razvoja saobraćaja i uopšte budući razvoj grada. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4.DAN ŠANGAJ – SUDŽOU – ŠANGAJ

Doručak. Polazak autobusom na celodnevni izlet za Sudžou koji je već vekovima poznat kao jedan od najlepših gradova Kine i mesto gde bogati mandarini grade svoje vile, od kojih su mnoge povezane sa mrežom jezera i kanala koji su gradu podarili reputaciju „Venecije istoka“. Grad je poznat po najlepšim parkovima od kojih je nekoliko steklo slavu i van granica zemlje. Posebno se izdvaja bašta i dom Vangšijuen, koja je u početku nosila naziv „Dvor deset hiljada svitaka“ , izgradjena po naredbi Ši Ceng Cija iz dinastije Song. Sa svojim kolibama, radnim paviljonima, vrtovima i jezerima, predstavlja pravo vizuelno uživanje i harmoniju. Bez obzira na mnogobrojne parkove, oaze mira i pomirenja, život u gradu je veoma živ. U uskim ulicama su kompaktno poredjane prodavnice sa različitom robom od kojih se izdvajaju one sa vezenim proizvodima i zelenim čajem. U gradu je i nekoliko fabrika čuvene kineske svile. Odlazak u fabriku svile. Posle podne odlazak do Brda belog tigra sa grobnicim osnivača grada Sudžou He Lua i drevnom trinaestospratnom pagodom i ostacima zidina iz 5 veka p.n.e. Po legendi, na brdu se nalazi i sakrivena grobnica imperatora Hu Luaea iz dinastije U, koja je vladala Kinom izmedju 8 i 4 veka p.n.e. Povratak u Šangaj. Noćenje.

5.DAN ŠANGAJ – GUANGDŽOU

Doručak. Polazak jutarnjim ekspresnim vozom za Guangdžou. Rastojanje od 1450 km ovaj voz prelazi za nešto manje od 8 sati. Pušten je u saobraćaj u decembru 2014. godine i kreće se brzinom većom od 200 km/h. Po dolasku u Guangdžou transfer do hotela. Smeštaj. Individualan doček Nove godine ili mogućnost dočeka u hotelskom restoranu na Gala večeri (uz doplatu). Noćenje.

6.DAN GUANGDŽOU

Doručak. Polazak na razgledanje grada autobusom. Guagdžou je savremeni četrnaestomilionski grad, treći po značaju u Kini. Krase ga moderne višespratnice i drevne pagode, zeleni parkovi, pešačke zone, neobična istorija, arhitektura i prirodne lepote. Zaštitni znak grada je Statua pet jarčeva smeštena u prelepom parku Juesju. Jedan od najznačajnijih hramova grada je Pet besmrtnika poznat po velikom zvonu iz dinastije Ming. Po legendi hram je vezan za donošenje pirinča u grad i njegov uzgoj. U hramu Pet duhova se može čuti priča o nastanku grada a Hram pet banjan stabala je religiozno mesto budističkih studija. U gradu se još mnogo toga može videti i doživeti: kroz centar protiče Biserna reka koju ukrašavaju mnogobrojni mostovi; u neposrednoj blizini je Lotosova planina; blizu centra su park orhideja, zdanje opere, džamija, mnogobrojne značajne crkve kao i Mauzolej cara Nanjuza i Memorijalni kompleks Sun Jatsena, komandanta kineske revolucije i prvog predsednika Kine.

7.DAN GUANGDŽOU – KAIPING – GUANGDŽOU

Doručak. Polazak autobusom na celodnevni izlet. U provinciji Kaiping, na dva sata vožnje od Guangdžoua, raštrkane su stotine višespratnih kula pod nazivom diaolou (kompleksi). Ove zanimljive gradjevine, izgradjene od kamena, cigle, betona ili drveta, predstavljaju jasnu povezanost kineske gradnje i zapadne arhitekture. Tokom dinastije Cin, krajem 19. i početkom 20. veka, ove zgrade su bile napravljene kao privremena skloništa za nekoliko porodica ili za pojedine bogate porodice i to kao utvrdjene rezidencije ili stražarnice. Tokom dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka bilo je na svetu više od 3000 ovakvih gradjevina. Do danas je sačuvano oko 1800 u oblasti Kaiping i oko 500 u regiji Taišan. Odabranih 20 je uključeno u svetsko kulturno nasledje Uneskoa. U sklopu kompleksa je i selo Zili gde je smešten ceo manastir sastavljen od 15 zgrada diaolou. Na neke od njih se može i popeti i sa visine razgledati čitav manastirski proctor i okolina. Povratak u Guangdžou. Slobodno vreme. Noćenje.

8.DAN GUANGDŽOU – HONG KONG

Doručak. Odlazak do železničke stanice i vožnja brzim vozom (oko 2 h) do predgradja Hong Konga. Prelazak administrativne granice i ulazak u Hong Kong. Po dolasku polazak na razgledanje grada. „Mirišljava luka – Hong Kong je grad džin na mini prostoru i simbol modernog vremena. Čaroban pogled na veliki deo ostrva je dovoljan razlog za obilazak vidikovca Viktorija. Na njemu je i filijala muzeja voštanih figura Madam Tiso. Jedna od kota koja se ne zaobilazi je Hong Kong park koji zadivljuje svojim zelenilom, fontanama, sprudovima, kornjačama, zlatnim ribicama i grandioznim kavezom sa egzotičnim pticama. U njemu se može saznati koje ptice ne pevaju ali i koje najlepše pevaju ili upoznati papagaji koji govore i dva jezika. Aberdin je stara ribarska luka i mesto nastanka grada. I danas je pretrpan neobičnim čamcima – kućama (džomkama) u kojima žive stotine ljudi, potomaka ribara, naroda Tanka. Njima u susedstvu su raskošne jahte milionera kao i popularni ploveći restoran „Džambo“. Obalom poluostrva Koulun se proteže „aleja zvezda“ sa otiscima dlanova poznatih kineskih umetnika. Ime je dobio po britanskoj vojnoj bazi i dokovima. Obilazak obale pored China Towera, gde se nalaze najduže pokretne stepenice u Kini i brojne male prodavnice. Nešto dalje je elitna četvrt sa trgovačkim centrima i veoma skupim i luksiznim radnjama. Slobodno vreme. Posle podne obilazak hrama Man Mo, dela nekadašnjeg velikog kompleksa nastalog u 19. veku. Povratak autobusom u Hong Kong. Odlazak u hotel i smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

9.DAN HONG KONG – MAKAO – HONG KONG

Doručak. Polazak na celodnevni izlet za Makao. Vožnja autobusom do pristaništa i ukrcavanje na brzi katamaran. Vožnja traje oko 1 h. Makao je gusto naseljen grad-ostrvo sa pola miliona stanovnika, udaljen od Hong Konga oko 60 km. Dugo je bio poslednja portugalska pa britanska kolonija. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada: tvrdjave jezuita i bivše rezidencije guvernera (iz portugalskog perioda), crkve Svetog Pavla (iz britanskog perioda), hrama A Ma, trga Lilau, tv tornja visine 338 metara, statue boginje dobrote Kun Lam i tvrdjave Guja. Slobodno vreme za kupovinu. Povratak brzim brodom u Hong Kong, transfer do hotela. Noćenje.

10.DAN HONG KONG – ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Sobe se napuštaju u 12.00 sati. Transfer do aerodroma oko 20.00 h. Poletanje aviona za Istanbul u 23.15 h (let TK 071). Obroci u avionu za vreme leta.

11.DAN ISTANBUL – BEOGRAD

Sletanje aviona u Istanbul u 06.05 h. Nastavak putovanja za Beograd u 08.30 h (let TK 1081). Obrok u avionu. Sletanje na beogradski aerodrom. Nikola Tesla u 08.10 časova.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4*

usluga u hotelima noćenje sa doručkom

transferi na relaciji aerodrom hotel i hotel aerodrom

prevoz expresnim vozom na relaciji Šangaj -Guangdžou u vagonu II klase

prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul – Šangaj i Hong Kong – Istanbul – Beograd

prevoz expresnim vozom na relaciji Guangdžou – Hong Kong u standard klasi

sve neophodne ulaznice tokom razgledanja

autobuski prevoz tokom razgledanja

poludnevno razgledanje Šangaja

celodnevni izlet u Sudžou

poludnevno razgledanje Guangdžoua

celodnevni izlet u Kaiping

poludnevno razgledanje Hong Konga

celodnevni izlet u Makao

prevoz katamaranom do Makaoa i nazad

usluge lokalnih vodiča na engleskom

usluge vodiča agencije na našem jeziku

23 kg prtljaga (1 kofer + 1 ručni prtljag)

aerodromska taksa

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

medjunarodno zdravstveno osiguranje

gala večera u hotelu na dočeku Nove govine

individualni troškovi

usluge koje programom nisu predvidjene

doplata za jednokrevetnu sobu

napojnice za lokalne vodiče i vozače (€ 24)

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Akontacija 40% , ostatak – odloženo plaćanje čekovima građana , u tri jednake mesečne rate, bez kamate.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Potrebno je najmanje 12 putnika za realizaciju putovanja.
Za putnike koji poseduju vazeći biometrijski pasoš republike Srbije nije potrebna viza za turističke boravke do 30 dana.

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.