NASLOVNA

ZIMOVANJE

LETOVANJE 2020

PROLEĆNA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

DALEKE DESTINACIJE

JORDAN

AKABA – VADI RUM – PETRA – MRTVO MORE – AMAN - ŽERAS 

Avionom

8 dana / 6 noćenja

 

 

Jordan je drevna zemlja posebnog šarma i neverovatne istorije. Puna je legendi i tradicija, bogatog kulturnog nasledja i arhitektonskih atrakcija, predivnih plaža na Crvenom moru i lekovitih voda Mrtvog mora. Sasvim zasluženo zauzima posebno mesto u razvoju svetskih civilizacija i religija. Zvaničan naziv joj je Hašemitska Kraljevina Jordan. Zanimljivo je da reč „hašemitska“ ukazuje da vladajuća dinastija potiče iz roda samog proroka Muhameda. Riznica zemlje je kameniti grad Petra, nekadašnje središte Nabatejaca, planina Nebo mesto gde je sahranjen prorok Mojsije, u Maharasi je obezglavljen Jovan Krstitelj a Anžara je i sada grad poklonjenja Bogorodici. U Jordanu je kršten Isus a Mojsije je baš tu video „obećanu zemlju“. Zamak El Karnak je simbol riterskog perioda a citadela u Amanu vremena Omajada. Ujedno, Aman je najveći grad i prestonica zemlje. Posećujući svetski poznate svetinje, u ovoj zemlji se može zaustaviti vreme, udahnuti čist, jodom ispunjen vazduh i ozbiljno razmisliti o večnosti.

Program putovanja:

1. dan 30.12.2018. BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 18.20 časova kod šaltera 201. Poletanje aviona za Istanbul u 20.20 h (Let TK 1084). Obrok tokom leta. Sletanje na aerodrom Ataturk u Istanbulu u 23.05 h.

2. dan 31.12.2018. ISTANBUL – AKABA

Nastavak putovanja za Akabu u 01.00 h (Let TK 818). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Akabi u 02.50 h. Završavanje formalnosti oko dobojanja jordanske vize. Transfer do hotela, sneštaj i noćenje. Doručak. Slobodan dan za šetnje ili one hrabrije eventualno i kupanje u Crvenom moru (ili bazenu). Individualan doček Nove godine u nekom od mnogobrojnih restorana. Noćenje.

3. dan 01.01.2019. AKABA – VADI RUM - AKABA 

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni  popodnevni fakultativni izlet. Polazak na izlet u 11.45 h. Vadi Rum je, vanvremenska i netaknuta od strane civilizacije, pustinja u Jordana, neveovatne lepote. Vetar i sunce su hiljadama godina uticali na tu teritoriju i kao rezultat su formirane jedinstvene stene, tesnaci, kanjoni i izvoti vode. U pustinji se mogu naći i planinari i ljubitelji istorije jer je tu i najviša tačka zemlje Džebel Rum (1754 metra). Neki crteži na stenama su stari više od četiri hiljade godina pa nije ni čudo da je Vadi Rum od 2011 godine na spisku svetske baštine Uneskoa.Tamo i danas žive beduinska plemena sa kamilama koja imaju specifičan način života prilagodjen lokalnim uslovima i stalnom potragom za vodom. Zapadnom svetu je postala poznata posle Prvog svetskog rata jer je u njoj od 1916 – 1918 boravio poznati britnski arheolog i pustolov Tomas Edvard Lorens, poznatiji u svetu kao Lorens od Arabije. Tradicionalna beduinska večera u kampu u pustinji. U cenu je uključena tročasovna vožnj džipovima i jednočsovni safari na kamilama. Povratak u hotel u Akabi. Noćenje.

4. dan 02.01.2019. AKABA  

Doručak. Slobodan dan za celodnevno uživanje na Crvenom moru. Večera i noćenje.

5. dan 03.01.2019. AKABA - PETRA

Doručak. Polazak utobusom u 07.30 h prema Petri (vožnja traje oko 2 h). Obilazak Petre, nesumnjivo najveće znamenitosti Jordana.  Drevna prestonica Nabatejskog carstva,  uklesana u kamenoj litici pre 2000 godina, je nestvaran doživljaj. Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, neverovatnoj lepoti i odličnoj očuvanosti, krajem prošlog veka je uvrštena u spisak svetskog nasledja Uneskoa a 2007. godine i u sedam novih „čuda sveta“. Do danas je sačuvano oko 800 gradjevina i žrtvenika. Od turističkog centra do dama i ulaza u najdramatičniji i najinspirativniji prirodni prolaz na svetu, stiže se jašući na konjima ili pešice. „Vrata Petre“ - Sik je  dugačak oko 2 kilometra i krivudav je prolaz izmedju masivnih stena  (ide se pešice). Ukrašavaju ga prirodne skulpture, ostaci starih mostova i nekoliko bareljefa. Na izlazu iz Sika je veličanstveni dvorac El Hazna. Obilazak dvorca, trga fasada, hramova, grobnica, amfiteatra, riznica i pozorišta. Na teritoriji Ptrre j više od 800 spomenika. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

6. dan  04.01.2019. PETRA – MRTVO MORE - AMAN    

Doručak. Polazak autobusom prema Mrtvom moru (vožnja traje oko 2,5 sata) koje je je ustvari jezero, na granici izmedju Jordana i Izraela. Njegov naziv „Yam Ha Melah“ se sa irvita prevodi kao „more soli“. Nalazi se na visini od 427 metara niže od površine mora, a nivo mu opada u proseku 1 metar godišnje. Najveća dubina mu je 306 metara i najslanije je mesto na svetu. Koncentracija soli je u njemu 270 grama po litru ili 30% i devet puta je slanije od drugih mora. Naziva se „mrtvo“ jer u njemu nema riba niti mekušaca, nema ničega osim nekih veoma otpornih mikroorganizama i bakterija. Slobodno vreme za tročasovno kupanje i opuštanje. Ručak. Nastavak vožnje prema Amanu, prestoici zemlje. Aman se razlikuje  od svojih bliskoistočnih suseda po tome što u njemu nije svaki kamen istorija već je moderna prestonica u kojoj se oseća uticaj evropske savremenosti. Da bi se upoznala duša grada neophodno je posetiti dva njegova dela: istočni Aman, koji je konzervativan, muslimanski, sa vrlo skromnim kućama, velikim orijentalnim bazarom i ogromnim brojem palestinskih izbeglica i  zapadni Aman koji liči na velike svetske metropole sa brojnim kafeima, barovima, galerijama i tržnim centrima. Na brežuljku iznad starog dela grada sačuvana je samo citadela i u blizini deo dvorskog parka iz vremena Omejada. Po dolasku smeštaj, slobodno vreme i noćenje.

7. dan 05.01.2019. AMAN – ADŽLUN TVRDJAVA – DŽERAŠ - AMAN  

Doručak. Polazak na razgledanje. Put od Džeraša ka zapadu vodi kroz borove šume i plantaže maslina prema gradiću Adžlunu u blizini koga je važan istorijski spomenik. To je istoimeni zamak, jedno od najbolje očuvanih zdanja arapskog i muslimanskog  srednjeg veka. Nalazi se na vrhu uzvišenja a sagradio ga je jedan od Saladinovih generala u 12. veku kao zaštitu rudnika gvoždja od napada Franaka. Uzdiže se iznad tri glavna puta koja vode ka jordanskoj dolini. Vekovima je bio glavna veza u lancu odbrambnih objekata osmišljenih za zaštitu od krstaša koji su decenijama bezuspešno pokušavali da ga zauzmu. Vožnja do Džeraša, jednog od  tri rimska grada u Sirijskoj pustinji. Iako je u 4. veku na tom mestu bio helenski grad, Džersaš  je pripadao rimskom periodu i ušao u sastav Dekapolisa. Razgledanje: Hadrijanovih vrata, Artemidinog hrama i Nimfeuma. Odlazak autobusom do Um Kaisa grčkorimskog naselja u jugozapadnom uglu zemlje odakle se otvara panorama prema Galilejskom jezeru i Golanskoj visoravni. Radgledanje ostataka dva pozorišta, bazilike i rimskih termi. Povratak u Aman. Odlazak na večeru u nacionaln i restoran Reem al Bawadi.

8. dan 06.01.2019. AMAN – ISTANBUL - BEOGRAD                   

U ponoć polazak do aerodroma. Poletanje aviona za Istanbul u 03.10 h (Let TK 815). Obrok tokom leta. Sletanje na aerodrom Ataturk u Istanbulu u 06.40 h. Nastavak putovanja za Beograd u 08.20 h (Let TK 1081). Obrok u avionu. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 08.05 časova.

CENA ARANŽMANA:  

 

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU:    € 150

AERODROMSKA TAKSA:  €  225

Za ovo putovanje je potrebno minimum  15  putnika.

DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE!

(CENA VIZE uključena u cenu aranžmana). Dostavljnje kopije pasoša – najkasnije 10 dana pre puta!

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul – Akaba i Aman – Istanbul - Beograd
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom
 • Vožnja autobusom po turi
 • Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 3*
 • Obroci prema programu
 • Razgledanja prema program
 • Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

 

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu ( 225 €) u trenutku objavljivanja programa,)  iznos je podložan promeni i plaća se  u dinarima u agenciji
 • Obavezan dinarski deo po osobi 1500,00 rsd
 • Fakultativni izleti
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Napojnice za lokalne vozače i vodiče (€ 20)
 • Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
 • Doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit) uz doplatu.

FAKULTATIVNI IZLETI:

VADI RUM - poludnevni, od 11.45 h – 18.00
Uključeno:
- Vožnja autobusom
- Tročasovna vožnja džipovima (4 osobe u 1 džip)
- Jednočasovni safari na kamilama
- Beduinska večera u kampu
- Obavezna napojnica za vozača džipa, goniča kamila, vozača busa i vodiča
CENA IZLETA: € 100
ADŽLUN TVRDJAVA I ŽERAŠ - - celodnevni, od 09.00 – 18.00 h
Uključeno:
- Autobuski prevoz
- Lokalni vodič
- Naš vodič na srpskom jeziku
- Sve neophodne ulaznice
- Obavezna napojnica za vozača i lokalnog vodiča
CENA IZLETA: € 92
ZA REALIZACIJU FAKULTATIVNIH IZLETA POTREBNO JE MINIMUM 10 PUTNIKA!

 

SMEŠTAJ:

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:      
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.

 • Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
 • Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
 • Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
 • Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći potrebna je viza za Jordan. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
 • Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

 • Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.