fbpx

VIJETNAM


PROGRAM PUTOVANJA

HANOJ – HALONG – DANANG – HOI AN – HUE – HO ŠI MIN – DELTA MEKONGA

Avion

9 dana / 7 noćenja
POLAZAK: , POVRATAK:

Vijetnam je zemlja egzotike i harmonije, prirodnih lepota, bogatog duhovnog nasledja i interesantne istorije. Tek pre nekoliko godina je širom otvorio vrata masovnom turizmu. Svojim gostima predlaže odličnu infrastrukturu, različite vrste odmora, zanimljivu nacionalnu kuhinju, tradicionalne zanate i sve to uz vrlo prihvatljive cene. Veliki deo teritorije zauzimaju letovališta uz obalu mora. Neka od njih su gotovo sasvim bez ljudi, u drugima ključa noćni život. Većina plaža je prekrivena snežnobelim peskom ali ima i onih šljunkovitih. Na severu zemlje je najlepši zaliv Halong koji je i Unesko uvrstio u svoj spisak. Sastoji se iz nekoliko hiljada bajkovitih ostrva. Grad Hue obiluje imperatorskim palatama dinastije Nguen, reka Mekong čini najveću deltu sveta a prestonica Hanoj je bogat budističkim hramovima i spomenicima nedavne komunističke prošlosti.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN BEOGRAD – MOSKVA- HANOJ

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 11.00 h. Poletanje aviona za Moskvu u 13.00 h (Let SU 2091). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Moskvi u 17.55 h. Nastavak putovanja za Hanoj u 20.10 h (Let SU 290). Obroci tokom leta.

2.DAN HANOJ

Sletanje na aerodrom u Hanoju u 08.55 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do hotela. Slobodno vreme. U 14.oo časova dobijanje soba. Slobodno posle podne. Noćenje.

3.DAN HANOJ

Doručak. Polazak na celodnevno razgledanje prestonice Vijetnama. Hanoj krasi mešavina kineske tradicije i francuske arhitekture. Prostire se na obali Crvene reke a ime mu u prevodu glasi „grad izmedju dve reke“. U njemu je spojeno sve: široki bulevari, parkovi, visoki soliteri, tesni stanbeni kvartovi kolonijalnog izgleda i bezbroj pagoda sa svojim tajanstvenim pričama i misterijama. Obilazak mauzoleja Ho Ši Mina oca nacije i narodnog heroja. U nastavku odlazak do konfučijanskog Hrama literature, prvog vijetnamskog univerziteta. Ručak u nacionalnom restoranu. Posle ručka obilazak jezera Hoan Kiem i Kornjačine kule. U blizini obale je i omanje ostrvo na kom je smešten hram od žada Ngok Sun. Izgradjen je u 18. veku u čast vojnog zapovednika Tran Hung Daoa, koji je u 13. veku pobedio kinesku vojsku dinastije Juan. Potom razgledanje Starog grada uz mogućnost vožnje električnim. Povratak u hotel. Uveče odlazak u čuveno Pozorište lutaka na vodi. Ova drevna tradicija rodjena je u Hanoju. Seljaci, skupljači pirinča, su tokom kišne sezone počeli da se zabavljaju sami. Od drveta su napravili lutke i stojeći u vodi do kolena, priredjivali predstave jedan za drugog. Zatim suove predstave prenete i na dvor. Danas je to jedan od najpopularnijih vidova zabave, naročito za strance. Povratak u hotel i individualan doček Nove godine. Noćenje.

4.DAN HANOJ- HALONG- HANOJ

Doručak. Odlazak na celodnevni, spektakularni izlet do zaliva Halong udaljen 140 km od Hanoja, koji je 1994 godine bio uključen na listu svetskih prirodnih lepota Unesco a 2011 godine i u „7 novih svetskih čuda“. To je arhipelag u Južnokineskom moru sa preko 3000 ostrva, prolaza, okomitih stena i pećina. Sama reč Halong može se prevesti kao „mesto gde je sleteo zmaj“ . Gotovo sva ostrva su kamenita a u njima se nalaze stotine pećina različitih veličina i oblika punih stalagmita i stalaktita. Na nekima su dobro vidljivi i vodopadi. Ukrcavanje na brodić i četvoročasovna vožnja izmedju ostrva sa zaustavljanjem kod egzotičnih plaža radi kupanja u vodi boje smaragda. Ručak sa morskim specijalitetima. Povratak na kopno i vožnja nazad do Hanoja. Slobodno vreme. Noćenje.

5.DAN HANOI – DANANG – HOI AN

Doručak. Transfer na aerodrom i let avionom za Danang, veliki lučki grad. Na svega 30 kilometara udaljenosti je grad Hoi An čiji je stari deo upisan u spisak svetske baštine Unesco. U središtu Hoi Ana, priobalnog gradića,smešteno je izvanredno arhitektonsko blago koje kombinuje japanske, kineske, evropske i vijetnamske uticaje, a vodi poreklo iz perioda vrhunske slave, iz 16. veka. U to vreme reka Thu Bon je bila prepuna trgovačkih brodova iz Evrope koji su donosili oružje, sumpor i olovo a odvozili svilu, porcelan, egzotična ulja i začine sa Dalekog istoka.Od stečenog novca mnogo toga je izgradjeno. Odmah po dolasku obilazak Arheološkog muzeja naroda Čampa u Danangu. Ručak u lokalnom restoranu. Vožnja do Hoi Ana. Pešačko razgledanje Starog grada: Ču Ong pagode, privatnih kuća starih i preko 200 godina i Čuk Tan pagode. Obilazak čuvenog japanskog mosta izgradjenog u obliku luka u 16. veku. Na njegovoj severnoj strani je mali, ali vrlo zanimljiv hram Čua Kou. Slobodno vreme u trgovačkom kvartu sa bezbroj tekstilnih prodavnica i krojačkih radionica. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

6.DAN HOI AN – HUE

Doručak. Posle doručka polazak autobusom preko poznatog planinskog prevoja Hai Van, najvišeg u zemlji, do grada Hue, bivše prestonice Vijetnama. Prevoj je dug 21 kilometar, put vodi kroz tropske šume i pogled na okolinu i more u daljini svakog ostavlja bez daha. Hue je grad sa dugačkom i istaknutom prošlošću i, uprkos borbama koje su se tu vodile tokom Vijetnamskog rata, uspeo da sačuva atmosferu romantike, prefinjenosti, učenosti i duhovnosti. Osnivač dinastije Nguen, car Gia Long, proglasio je Hue za svoju prestonicu 1802. godine koja je ubrzo postala poznata po kulturnoj aktivnosti. Ručak u restoranu. Posle ručka odlazak do Parfemske reke, na čijoj je obali car sagradio ogromnu citadelu u kineskom stilu sa Zabranjenim gradom u svom središtu. Citadela je bila rezervisana isključivo za vladara. Carski grad koji je okružuje, bio je centar administracije, a ceo kompleks je opkoljen visokim zidom i kanalima sa vodom. Odlazak u hotel. Smeštaj i noćenje.

7.DAN HUE – HO ŠI MIN

Doručak. Transfer do aerodroma i let za Ho Ši Min. Odmah po dolasku, panoramsko razgledanje grada. Ho Ši Min se smatra biserom dalekog istoka. Reč je o industrijskom, komercijalnom, kulturnom i istorijskom centru zemlje sa mnogobrojnim spomenicima, velelepnim pagodama, džamijama, alejama sa mnogo hladovine, predsedničkim dvorcem, Bogorodičinom crkvom… Dnevni život grada je bučan i nemiran koji privlači posetioce u svoj vrtlog. Noću se produžava u brojnim restoranima, barovima, kafeima i noćnim klubovima kojih je prepun Ho Ši Min. Obilazak Muzeja finih umetnosti. U nastavku razgledanje opere, parlamenta, katedrale Notr Dam i glavne pošte. Ručak u restroranu. Posle podne razgledanje Kineske četvrti sa brojnim radnjama i zanatskim radionicama, pagoda Giac Lam i Thien Hau i pijace Binh Taj sa velikim brojem proizvoda i suvenira narodne radinosti. Odlazak u hotel, smeštaj, slobodno vreme i noćenje.

8.DAN HO ŠI MIN – DELTA MEKONGA – HO ŠI MIN

Doručak. Polazak autobusom prema provinciji Ben Tre u kojoj počinje delta velikog Mekonga. Reka Mekong, dugačka oko 4000 km, je veoma važna za prevoz robe i putnika. Vijetnamcima je poznata kao Ku Long (Devet zmajeva) zbog 9 pritoka koje se prostiru preko poplavljenih ravnica. Cela oblast je ispresecana kanalima koji prihvataju suvišnu vodu posle poplava.Ručak u lokalnom restoiranu. Stotine čamaca svakodnevno ovim kanalima prevoze robu i putnike. Svašta se tu može videti: ploveće pijace, plutajuća sela, bašte i vrtovi, obradiva zemlja i divlje životinje. Povratak u Ho Ši Min. Slobodno vreme. Noćenje.

9.DAN HO ŠI MIN – MOSKVA – BEOGRAD

Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje Aviona za Moskvu u 11.10 h (Let SU 293). Obroci u avionu. Sletanje na moskovski aerodrom Šeremetjevo u 17.55 h. Nastavak putovanja za Beograd u 20.30 h (Let SU 2092). Obrok tokom leta. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 21.30 časova.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

prevoz avionom na relaciji Beograd – Moskva – Hanoj – Danang – Ho Ši Min – Moskva – Beograd

transferi aerodrom – hotel – aerodrom

vožnja autobusom po turi

smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi noćenje/doručak u hotelima sa 4*

razgledanja prema programu

polupansion (doručak i ručak) prema programu

usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča

troškovi organizacije i realizacije putovanja

aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

fakultativni izleti

međunarodno putno zdravstveno osiguranje

napojnice za lokalne vozače i vodiče (€ 20)

usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)

vijetnamska viza

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Akontacija 40% , ostatak – odloženo plaćanje čekovima građana , u tri jednake mesečne rate, bez kamate.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNO MINIMUM 12 PUTNIKA.
Za putnike koji poseduju vazeći biometrijski pasoš je potrebna viza.

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.