NASLOVNA

ZIMOVANJE

NOVA GODINA 2021

PROLEĆNA PUTOVANJA 2021

SRBIJA

WELLNESS & SPA

LETOVANJE 2021

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

DALEKE DESTINACIJE

KOLOMBO – PINAVELA - DAMBULA – POLONARUVA – SIGIRIJA – KENDI - NUVARA ELIJA – BENTOTA – KOLOMBO

10 dana (7 noćenja)

ZATVORENA PRODAJA

Čudesna Šri Lanka – nezaboravno ostrvo Cejlon! Ko bar jednom boravi tamo, ne zaboravlja te beskonačne, zlatne, peščane plaže, lepo uredjena turistička naselja, vrele tropske večeri, ljubazne meštane... Sećanje crta uspomene na drevne gradove izgubljene u džunglama, ruševine dvoraca i hramova u kojima žive samo sadašnji stanovnici – dugorepi majmuni koji neumorno poziraju pred kamerama i fotoaparatima, nadaleko čuvene plantaže čaja i doline koje su od severnih vetrova zaštićene planinskim masivima. Šri Lanka je zemlja u kojoj niko nikuda ne žuri i u kojoj se uživa u svakom trenutku života. Utisak da atmosfera blaženstva i mirnoće caruje ovom zemljom je istina a sve je opet posledica mnogovekovnog budističkog učenja i pogleda na svet. Da li još negde na planeti može da se nadje tako mali komad zemlje nasred okeana na kom se nalazi toliko toga neobičnog i prelepog iz istorije naroda i prirode ostrva.

Program putovanja:

1. dan (28.12.2017) BEOGRAD – DUBAI

Sastanak učesnika putovanja na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 09.45 h. Poletanje aviona za Dubai u 12.45 h (Let FZ 742). Sletanje na aerodrom u Dubaiu u 20.55 h. Nastavak putovanja za Kolombo u 23.15 h (Let FZ 551).

2. dan ( 29.12.2017) DUBAI – PINAVELA – KURUNEGALA - SIGIRIJA

Sletanje na aerodrom u Kolombu u 05.20 h. Po završetku aerodromskih formalnosti, polazak autobusom prema Pinaveli. Vožnja traje oko 3 sata. Pinavela je sirotište slonova i jedna od najvećih atrakcija Šri Lanke. Otvorena je 1975. godine i cilj joj je odgajanje slonova siročića odbačenih od krda, izgubljenih ili onih čiji su roditelji ubijeni. Kada je otvorena, imalo je svega 7 slončića. Danas ima više od 80 i u njoj žive čitave porodice. Slonovi tu rastu, dresiraju se ili obučavaju neophodnim navikama kao što su utovar i nošenje tereta, učešće u budističkim ceremonijama i zabava za turiste. Svakodnevno slonovi dolaze na kupanje na reku Maha Oja. U odredjeno vreme se hrane i svemu tome mogu da prisustvuju turisti. Ručak u restoranu. Nastavak vožnje do Kurunegale, drevne prestonice singalske države. Grad je udaljen 116 km od Kolomba i okružen je sa sedam brda. Najpoznatije je ono na čijem je vrhu smeštena velika statua Bude, visine 150 metara. Nedaleko od grada kralj Dutugemunu je osnovao veliki Srebrni hram, koji se sastoji iz gornje i donje pećine. Obe pećine su divno ukrašene freskama i statuama sedećeg i ležećeg Bude. Odlazak u hotel, smeštaj, slobodno vreme i noćenje.

3. dan (30.12.2017) POLONARUVA – SIGIRIJA

Doručak. Vožnja do Polonaruve, blistave srednjevekovne prestonice. U hronici grada najviše se spominju tri kralja koja su izgradila grad na istočnoj obali obližnjeg jezera. Unutar zidina je kompleks palata, hramova, dagoba i drugih religioznih zdanja. Neke od pronadjenih relikvija se čuvaju u Nacionalnom muzeju u Kolombu. Obilazak celog kompleksa: statue kralja Parakramabahua, ostataka njegove palate, manastirske biblioteke, Šivinog hrama iz 12. veka, Hrama sa svodovima, Okruglog hrama relikvija i drugog. Ručak. Nastavak vožnje prema Sigiriji. Sigirija je, očaravajuće stene na čijem je platou kralj Kašiapa u petom veku izgradio svoju prestonicu na teško pristupačnom terenu. Uspon stepenicama do vrha je prilično naporan (1200 stepenika!!!) i oduzima oko sat vremena. Odozgo (oko 180 m) se otkriva očaravajući pogled na okolne džungle, pirinčana polja, jezera i planinske v rhove u daljini. U pećinama ka vrhu su odlično sačuvane freske koje ni posle 1000 godina nisu izbledele. Sigirija je od 1982. godine na spisku kulturnog nasledja Unesco. Povratak u hotel i noćenje.

4. dan (31.12.2017) DAMBULA - KENDI

Doručak. Polazak autobusom prema Dambuli i čuvenim pećinama sa hramovima. Od 80 hramova, pet velikih i medjusobno povezanih je dobilo ime Zlatni hram. U njima je do danas sačuvano 2100 m² površine pod freskama i 153 statue Bude. U nastavku, vožnja do Kendija. Usput, kod grada Matale, razgledanje bašte začina u kojoj se mogu upoznati različite biljne vrste (biber, cimet, vanila...) u svom prirodnom staništu i u prirodnom obliku. Mogućnost kupovine svežih začina. Ručak. Nastavak puta prema Kendiju, religioznom i kulturnom centaru zemlje. Na malom ostrvu usred jezera, jedan od poslednjih kraljeva, izgradio je svoju letnju rezidenciju. Nešto dalje, na samoj obali jezera je Hram svetog zuba Bude, najveće relikvije zemlje, koji je, po predanju, izvadjen iz Budinog kovčega pre sahrane. Odlazak u hotel. Smeštaj, večera i noćenje. Po dolasku u hotel smeštaj. Svečana novogodišnja večera u hotelu. Noćenje.

5. dan (01.01.2018) KENDI - NUVARA ELIJA

Doručak. Vožnja do Nuvara Elije, planinske oblasti zemlje koju popularno nazivaju „mala Engleska“. Na putu zaustavljanje kod dva vodopada po kojima je ova zona veoma poznata. Čitavo ovo područje je prepoznatljivo po najvećim u zemlji plantažama čaja. Ručak. Odlazak na razgledanje Nuvara Elije, popularnog klimatskog centra u planinama, na visini od oko 2000 metara. Grad je veoma posećen jer u njemu nema vlažnog vazduha niti vrućine. Ujedno je i centar proizvodnje čaja Šri Lanke. Turistima je poznat i kao “mala Engleska” zbog brojnih golf terena, vrtova i arhitekture karakteristične za Englesku. Obilazak jezera Grerori, parka Viktorija sa mnogo ptica i pijace. Odlazak u hotel, smeštaj, slobodno vreme I noćenje.

6. dan (02.01.2018) NUVARA ELIJA - BENTOTA

Posle doručka polazak prema Bentoti. Na putu zaustavljanje kod vodopada Devon i Sent Klarens, lepih vidikovaca i izvora sveže vode. Ručak. Bentota je smeštena na mestu gde se istoimena reka uliva u Indijski okean. Od oktobra do maja je visoka turistička sezona sa najmanje padavina i period kada je more mirno i toplo sa temperaturom od + 24 – 28 C°.U gradu je odlična peščana plaza koju reka deli na severni i južni deo. Po dolasku u hotel, smeštaj i noćenje.

7. dan (03.01.2018) BENTOTA

Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje i sunčanje. Ručak. Noćenje.

8. dan (04.01.2018) BENTOTA - KOLOMBO

Doručak. Slobodno pre podne za odmor. Ručak. U podne polazak autobusom za Kolombo. Slobodno vreme za šetnju po gradu, kupovinu ili odmor. Noćenje.

9. dan (05.01.2018) KOLOMBO

Doručak. Slobodno vreme do polaska. Vožnja do najvećeg grada zemlje u trajanju oko 1 h. Po dolasku razgledanje Kolomba, komercijalnog centra, koji je u sebi sakupio mnogobrojne kulture i religije. U njemu su sačuvane stare kolonijalne palate, drevni hinduistički i budistički hramovi, katoličke crkve naslonjene na solitere i ogromne tržne centre, luksuzni hoteli, barovi i noćni klubovi... Vožnja kroz komercijalni deo grada Fort i njegovu glavnu ulicu Shatham. Pijačni kvart Petah nije teško naći jer se ide tamo gde idu svi ljudi, životinje i transport uz veliki metež i stalno utovarivanje i istovarivanje nečega. Tamo je i orijentalni bazar sa mešavimom ogromne gužve, rasklimatanih vozila, cenkanja, ispresecan džamijama i hramovima... Odlazak do Gangarama hrama, glavnog budističkog hrama grada u kom i danas monasi izučavaju religiju i istoriju, Volfendal – holandske crkve i travnatom trgu Galle Force Green odakle se sa terase istoimenog hotela može uživati u popodnevnom čaju i pogledu na okean. Slobodno vreme za šetnju, kupovinu ili razgledanje Nacionalnog muzeja. (Cena ulaznice $ 3). Odlazak u restoran na večeru. Oko 22.00 h transfer do aerodroma.

10. dan (06.01.2018) KOLOMBO – DUBAI - BEOGRAD

U 01.40 h poletanje aviona za Dubai (Let FZ 558). Sletanje na aerodrom u Dubaiu u 05.10 h. Nastavak putovanja za Beograd u 09.05 (Let FZ 741). Sletanje na beogradski aerodrom u 12.15 časova.

CENA ARANŽMANA:  

Doplata za jednokrevetnu sobu:    € 320  (isključivo na upit)

Aerodromska taksa:                        € 100                       

Za ovo putovanje je potrebno minimum  10 putnika.

 

U cenu putovanja je uračunato:

 Prevoz avionom na relaciji Beograd – Dubai – Kolombo – Dubai - Beograd

 Smeštaj u hotelima turističke klase sa 3* ili 4* na bazi H/B (doručak/ručak)

 Prevoz turističkim autobusom unutar zemlje

 Sve posete i razgledanja prema programu

 Sve neophodne ulaznice prema programu

 Svečana novogodišnja večera

 Usluge lokalnog vodiča

 Usluge vodiča agencije

 Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije  uračunato: 

 Aerodromska taksa (€ 100)

Obavezan dinarski deo po osobi 2000,00 rsd

 Obroci i piće u avionu (U avionima Fly Dubai hrana i piće se posebno naplaćuju)

 Fakultativni izleti

 Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

 Napojnice za lokalne vodiče i vozače (€ 20)

Usluge koje nisu napomenute u programu putovanja

Doplata za jednokrecetnu sobu

 Troškovi pribavljanja vize

 

SMEŠTAJ:

RANGIRI DAMBULLA RESORT  4*                    http://rangiridambullaresort.lsrhotels.com//

HEAVEN SEVEN 4*                                            http://www.heavensevenhotels.com/

GLENFALL REACH HOTEL 3+*                          http://glenfallreachhotel.com/

MARINA HOTEL PASIKUDA  3*                        http://marinabentota.lsrhotels.com/

MIRAGE HOTEL 4*                                            http://www.miragecolombo.com/

OVO SU IMENA MOGUĆIH HOTELA ALI TAČNA IMENA ĆE BITI POTVRDJENA 7 DANA PRE POLASKA NA PUT!

OPŠTE INFORMACIJE -    ŠRI LANKA

POVRŠINA

65.610 km²

GLAVNI GRAD

Sri Džajavardenepura Kote, Kolombo

BR. STANOVNIKA

22.000.000

VALUTA

Šri lankanska rupija ( LKR ) (1 $ = LKR 145,8, 1€ = LKR 167.5 )

JEZIK

sinhalski i tamilski

RELIGIJA

teravadi budizam

VREMENSKA RAZLIKA

+ 3.30 sata u odnosu na Beograd

VOŽNJA

levom stranom

STRUJA

230V, 50 H, potreban adapter

KLIMA: Na jugu i zapadu Šri Lanke klima je ekvatorijalna a u ostalim delovima subekvatorijalna. Najtopliji mesec je april sa temperaturama oko 32 – 34 C stepeni a najhladniji decembar sa 28 – 30 C stepeni. Noću se temperatura retko spušta ispod +19 stepeni. U ovom delu zemlje početkom novembra padavine su redje.

VIZA: Viza za Šri Lanku se dobija po sletanju u Kolombu Potrebno je dostaviti skenirani pasoš najkasnije 20 dana pre putovanja. Važnost pasoša mora biti najmanje 6 Meseci od povratka .Cena vize je $ 35.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti  po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA na 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:      
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 10 putnika za realizaciju ovog putovanja
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati.
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos je potrebna viza. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje

Opšte napomene:
● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.