fbpx

TANZANIJA


PROGRAM PUTOVANJA

DAR ES-SALAM – SAFARI U MIKUMI PARKU I ODMOR NA OKEANU

Avion

10 dana / 8 noćenja
POLAZAK: , POVRATAK:

Tanzanija je jedna od najatraktivnijih zemalja sveta. Najveća je na istoku „crnog kontinenta“. Sa zapada je zapljuskuju slatke vode najdubljeg afričkog jezera Tanganjika a sa istoka morska voda Indijskog okeana. Safari se s pravom smatra najvećim turističkim „mamcem“ ove zemlje. I stoga nije ništa neobično što na svahili jeziku safari znači put i ni jedna druga reč Tanzaniju ne opisuje tako dobro. Putnici sa svih meridijana prvenstveno dolaze da bi posmatrali život slonova, lavova, leoparda, nosoroga i drugih divljih zveri u svom prirodnom okruženju. Ali nije samo priroda privlačna turistima. Oni koje su umorni od safarija mogu da predju na snežnobele plaže Zanzibara, Pembe ili Mafija, na razgledanje glavnog grada Dodome i drevnog Bogomoja i na pešačenje obroncima Kilimandžara. Ili, da samo posete njenu bivšu prestonicu Dar es-Salam i da uživaju šetajući medju džamijama, parkovima i pijacama grada. Šta god da urade, Tanzanija će uvek ostati jedinstveno iskustvo i nezaboravna avantura.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN BEOGRAD – ISTANBUL – DAR ES-SALAM

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 07.25 časova. Poletanje aviona za Istanbul u 09.15 h (Let EY 072). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom Ataturk u Istanbulu u 13.15 h. Nastavak putovanja za Dar es-Salam u 19.45 h (Let TK 603). Obroci tokom leta.

2.DAN DAR ES-SALAM

Sletanje na aerodrom Džulijus Njerere u Dar es-Salamu u 03.10 h. Kupovanje vize. Transfer do hotela, smeštaj i noćenje. Kasni doručak. U 14.00 h polazak na razgledanje ove velike afričke metropole. Od kolonijalne prošlosti u nasledstvo su gradu ostala zdanja izgradjena u vreme dolaska raznih naroda, uglavnom drugih religija. Stoga nije neobično što grad krase budističke pagode i muslimanske džamije, katoličke crkve i hinduistički hramovi, stare palate, engleske kuće kao i kineske četvrti. Sačuvani su i topovi i druga oružja iz vremena portugalske ekspanzije. Grad je vrlo prijatan za život, ne mnogo haotičan, bučan tokom dana i prepun cveća i parkova. Avenija, duž obale Indijskog okeana, je prepuna stabala baobaba i raskošnih palmi. Sa zalaskom sunca, život u njemu ne zamire. Naprotiv, tu je najgušća koncentracija svih vrsta zabave. Razgledanje Mvenge prodajne galerije sa lepim predmetima narodne radinosti, dvorca sultana Madžida, spomenika Askari u čast poginulih u Prvom sveskom ratu, anglikanske crkve Svetog Albana, kvarta Mnazi Mmoja sa bolnicom i koledžom kao i Koko plaže. Povratak u hotel. U 19.30 h početak svečane novogodišnje večere. Noćenje.

3.DAN DAR ES-SALAM – MIKUMI NACIONALNI PARK

Rani doručak. U 08.00 sati polazak džipovima prema nacionalnom parku Mikumi, udaljenom od Dar es-Salama oko 280 km (oko 3,5 h vožnje). Po dolasku u park ručak. Polazak na prvi deo safarija koji će trajati do zalaska sunca. Nacionalni park Mikumi je smešten na obali reke Ruaha, jedan je od najpoznatijih u zemlji i zauzima površinu od 3220 km².Dobio je ime po vretenastoj palmi koja raste samo u tim predelima. Park je velika teritorija gde od pamtiveka žive lavovi, leopardi, gepardi, afrički divlji psi i pegave hijene. U južnom delu su ogromna prostranstva pod vodom pa se tamo mogu sresti nilski konji i krokodili. Tropske šume su idealno mesto obitavanja slonova, antilopa, jazavaca, raznih gmizavaca i ptica a najviše ima majmuna rase pavijan. Šume su obrasle stablima baobaba i akacija. Odlazak u kamp, smeštaj, večera i noćenje.

4.DAN MIKUMI NACIONALNI PARK

Doručak. U 08.30 polazak na celodnevni safari po nacionalnom parku. Piknik ručak. Povratak u park i safari do 18.30h, tačnije do zalaska sunca. Večera u kampu. Noćenje.

5.DAN MIKUMI NACIONALNI PARK – KUTANI

Radi doručak. U 07.00 h polazak na poludnevni safari. Po završetku polazak za Dar es-Salam. Uveče dolazak u Kutari, prigradski kvart Dar es-Salama, udaljenog oko 40 km južnije. Smeštaj u hotelu. Večera i noćenje.

6.-8.DAN KUTANI

Doručak. Boravak u hotelu na samoj obali Indijskog okeana. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Večera i noćenje.

9.DAN KATANI – BAGAMOJO – DAR ES-SALAM

Doručak.Slobodno pre podne. U podne polazak na poludnevni izlet (traje oko 6 h) u Bagamojo udaljen 70 km severno od Dar es-Salama. Jedan je od najlepših gradova Afrike a nekada i vrlo živa luka. Na jeziku svahili njegovo ime glasi „ostaviti svoje srce“. Vekovima je bio poslednji punkt odakle su crne robove prinudno odvodili u drzge zemlje, prvenstveno u arapske. Njegova bogata istorija može se sagledati kroz sačuvana zdanja tvrdjave, kompleksa katoličke misije, u salama Muzeja istorije i u najstarijoj zgradi Luku Hausu. U uskim ulicama su se zagubili karavan saraji i stare džamije od kojih je samo jedna, velika Džuma, obnovljena. U gradu se uzdiže i spomenik Livingstonu. Povratak u Dar es-Salam. Slobodno vreme za šetnju i kupovinu suvenira u Slipvej molu. Odlazak u nacionalni restoran na večeru. U ponoć transfer na aerodrom.

10.DAN DAR ES-SALAM – ISTANBUL – BEOGRAD

Poletanje aviona za Istanbul u 04.05 h (TK 604). Obrok tokom leta. Sletanje na aerodrom Ataturk u Istanbulu u 11.40 h. Mogućnost odlaska u grad. Nastavak putovanja za Beograd u 19.35 h (TK 1083). Obrok u avionu. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 19.20 h po našem vremenu.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul – Dar es-Salam – Istanbul – Beograd

transferi aerodrom – hotel – aerodrom

vožnja džipovima po turi i nacionalnom parku

smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 4* i 5*

razgledanja prema programu

dvodnevni safari na bazi punog pansiona

2 noćenja u Lodžu lux kategorije

novogodišnja večera

usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča

troškovi organizacije i realizacije putovanja

aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

doplata za jednokrevetnu sobu

napojnice za lokalne vodiče i vozače € 20 po osobi

medjunarodno zdravstveno osiguranje

individualni troškovi

usluge koje nisu naznačene u programu

troškovi vize

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNO MINIMUM 12 PUTNIKA.
DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE! ONA SE OD 2008 GODINE MOŽE DOBITI NA GRANIČNOM PRELAZU ZA $ 50. ( Novčanice moraju biti izdate posle 2000 godine).

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.