fbpx

MALEZIJA


PROGRAM PUTOVANJA

KUALA LUMPUR – ODMOR NA OSTRVU PENANG

Avion

12 dana / 9 noćenja
POLAZAK: , POVRATAK:

Malezija – tri naroda, tri civilizacije, tri vere i jedna zemlja. U srcu jugoistočne Azije. To je područje netaknute prirode, pažljivo čuvanih tradicija, divlje obale i očaravajuće arome i buke bazara Dalekog Istoka. Takodje i zemlja bujnih tropskih šuma, nestvarne divljine, zanimljive istorije, raznolike prirode, darežljive i prijatne klime, zemlja večnog leta… Turistički centri duž obale od 4.675 kilometara izvor su profita a elitne turističke odrednice ostrva Penang i Lankawi… Po uredjenju ustavna monarhija sa sultanom na čelu i neverovatno zanimljivim gradovima. Obično se u Maleziju stiže kroz njenu prestonicu Kuala Lumpur, uspešan savremeni grad, u kom se još uvek prepliću stare palate, hramovi i džamije sa širokim bulevarima, modernim višespratnicama, parkovima i vrtovima koji krase nove gradske kvartove.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 18.15 časova. Poletanje aviona za Istanbul u 20.15 h (Let TK 084). Obrok u avionu.

2.DAN ISTANBUL – KUALA LUMPUR

Sletanje na aerodrom Ataturk u Istanbulu u 00.10 h. Nastavak putovanja za Kuala Lumpur u 01.55 h (Let TK 060). Obroci tokom leta. Sletanje na aerodrom u Kuala Lumpuru u 17.20 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

3.DAN KUALA LUMPUR

Doručak. Mnogi smatraju da je Kuala Lumpur mladi grad, bez istorije i da u njemu nema šta da se vidi. Mi ćemo pokušati da dokažemo suprotno: da je grad interesantan i privlačan, sa istorijom, ratovima, okupacijama, velelepnim starinama i izuzetnim savremenim zdanjima. Razgledanje grada počinje u samom centru, kod najstarije džamije Masdžid Džambek, koja je sagradjena na ušću dveju reka Gombak i Klang – tačno na mestu gde je nastao grad. Krajem 19. veka u „prljavom ušću“, što je u prevodu ime grada, stajale su kuće trgovaca olovom i rudara. U blizini je i Nacionalni spomenik podignut u čast pogunulim Malajcima u Drugom svetskom ratu i na njega gotovo naslonjen istoimeni park. Vožnja pored dvorca i džamije sultana Istana Negara, Velike nacionalne džamije sa 48 kupola, železničke stanice sagradjene u tipičnom engleskom stilu i zgrade parlamenta. Obilazak najvećeg hinduističkog hrama Malezije Batu koji se sastoji iz niza pećina. Najveća je smeštena na vrhu uzvišenja (do gore 272 stepenika) i u njoj su statue indijskih svetaca. Savremeni simbol prestonice su kule bliznakinje Petronas, obe sa po 88 spratova, sa čijih se vidikovaca pruža pogled prema horizontu. Slobodno posle podne. Individualan doček Nove godine. Noćenje.

4.DAN KUALA LUMPUR – PENANG

Doručak. Polazak autobusom prema Penangu (vožnja traje oko 4.30 h), koji se smatra drugim po veličini i jednim od najlepših ostrva Malezije. Smešteno je u severozapadnom delu Andamanskog mora a sa kopnom je povezano sa dva mosta. Privlačne peščane plaže, umerena klima, raskošni hoteli i mogućnost raznovrsne zabave su ono što privlači turiste iz svih krajeva sveta. Gotovo nigde više u zemlji nije moguće naći toliko različitosti: prirodne oaze sa vodopadima, džungle, hiljade vrsta leptirova, divlje životinje, ali i noćne klubove, moderne tržne centre, salone masaže i devojke slobodnijeg ponašanja (iako je to stroga tabu tema u ovoj muslimanskoj zemlji). Uz sve to i bezbroj starih zdanja, dvoraca, katoličkih crkava i džamija. Glavni grad ostrva je Džordžtaun koji se ponosi svojom zanimljivom arhitekturom zaostalom još iz kolonijalnih vremena, multikulturalnošću sadašnjosti kao i interesantnim muzejima. Penang je i sjajna kombinacija kuhinja celog sveta sa pikantnim lokalnim ukusima. Po dolasku, smeštaj u hotelu i noćenje.

5.-10.DAN PENANG

Doručak. Slobodni dani za sunčanje i kupanje, uz mogućnost organizacije fakultativnih izleta. Usluga na bazi noćenja sa doručkom. Hotel je na udaljenosti 15 minuta vožnje od Džordžtauna i okružen je brojnim restoranima i barovima. Poseduje šatl autobus koji nekoliko puta dnevno vozi do centra grada. Noćenje.

11.DAN PENANG – KUALA LUMPUR – ISTANBUL

Doručak. Slobodno pre podne. Sobe se napuštaju u 12.00 h. Polazak autobusom prema aerodromu u Kuala Lumpuru (vožnja traje oko 5 h). Poletanje aviona za Istanbul u 23.55 h (Let TK 061).

12.DAN ISTANBUL – BEOGRAD

Obroci u avionu. Sletanje na aerodrome Ataturk u Istanbulu u 06.20 h. Nastavak putovanja za Beograd u 08.40 h (Let TK 081). Obrok tokom leta. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 08.30 h po lokalnom vremenu.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

prevoz avionom na relaciji: Beograd – Istanbul – Kuala Lumpur – Istanbul – Beograd

transferi aerodrom – hotel – aerodrom

vožnja autobusom do Penanga i nazad

smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 3+* i 4*

razgledanja prema programu

usluge lokalnog vodiča

usluge vodiča agencije

troškovi organizacije i realizacije putovanja

aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

doplata za jednokrevetnu sobu

napojnice za lokalne vodiče i vozače € 25 po osobi

medjunarodno zdravstveno osiguranje

individualni troškovi

usluge koje nisu naznačene u programu

troškovi vize

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNO MINIMUM 12 PUTNIKA.
Za putnike koji poseduju vazeći biometrijski pasoš je potrebna viza.

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.