NASLOVNA

ZIMOVANJE

NOVA GODINA 2021

PROLEĆNA PUTOVANJA 2021

SRBIJA

WELLNESS & SPA

LETOVANJE 2021

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

DALEKE DESTINACIJE

KOČIN - MUNAR - TEKADI - ALEPI - ODMOR U ČERAJU

11 dana / 9 noćenja

ZATVORENA PRODAJA

Država Kerala na jugu Indije poznata je kao tropski raj sa snežnobelim plažama i mnoštvom visokih palmi. Predstavlja usku priobalnu teritoriju, koja se spušta prema Arabijskom moru, obrazujući zelene terase. Planine, talasi, kupanje na prelepim plažama, kokos, začini, čaj, umetnički predmeti i svila, su kratka slika onoga po čemu je Kerala poznata. Osim toga to je i najspokojnija indijska država gde zajedno žive ljudi svih mogućih religija: hinduistički hramovi su pored džamija a hrišćanske crkve pored sinagoga. Ovome još treba dodati bogate tropske šume, prelepe visoke plavičaste planine i letovališta sa izborom hotela za svačiji ukus. Glavni grad je Tiravanantapuram, ali zbog težine izgovora već se odomaćio naziv Trivandrum.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – ABU DABI - KOČIN

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 09.55 časova. Poletanje aviona za Abu Dabi u 12.55 h (Let EY 072)). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Abu Dabiju u 20.25 h. Nastavak putovanja prema Kočinu u 21.45 h (Let EY 280). Obroci tokom leta.

2. dan KOČIN

Sletanje na aerodrom u Kočinu u 03.10 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do hotela i odmah smeštaj u sobe. Noćenje. Kasniji doručak.  Polazak autobusom na razgledanje grada. Britanski ostaci, stare portugalske kuće i nove kineske mreže za hvatanje ribe kao i svaki drugi ugao grada, otkrivaju nove poglede na sadašnjost sa primesama starine. Prvi je grad u Indiji do kog su doplovili Evropljani još davne 1498. godine. Posle njih Holandjani pa Arapi. Obilazak Marina Drajva bajkovite promenade sa trgovačkim centrima, restoranima i kafeima, jevrejske sinagoge, najstarije katoličke  crkve Svetog Franciska u kojoj je jedno vreme počivao čuveni portugalski moreplovac Vasko da Gama, holandskog dvorca Paliam i tvrdjave Palipuram. Odlazak do Matančeri palate izgradjene 1555. godine, koju su podigli  Portugalci za kočinskog maharadžu.  Oko 16.časova povratak u hotel. Slobodno vreme, večera i noćenje.

 

3. dan KOČIN - MUNAR

Doručak. Polazak autobusom prema Munaru, gradu smeštenom u Zapadnoj klisuri, gotovo na samoj granici sa susednom indijskom državom Tamil Nadu. Grad leži na nadmorskoj visini od 1600 metara. Nekada je bio letnja rezidencija britanske uprave a danas je jedan od najvećih proizvodjača čaja u Indiji  i svakako najveći u državi Kerala. Na celom putu do njega se prostiru terasaste plantaže čaja vthunskog kvaliteta. Po dolasku u hotel , smeštaj i slobodno vreme.Munar je najpoznatiji planinski centar Kerale.  Zagubljen je medju šumama, brdima i plantažama čaja i odlikuje ga prohladna klima.  Večera i noćenje.

 

4. dan MUNAR

Doručak. Polazak na razgledanje ovog prelepog planinskog centra koji godišnje posećuju hiljade turista. Vožnja do 13 km udaljenog eko nacionalnog parka Mateputi, smeštenog na visini 1700 metara iznad mora. Obilaze se dve stvari: čarobno planinsko jezero i velika brana. Povratak u grad i poseta Muzeja čaja u kom se može čuti priča o poreklu, vrstama i načinu gajenja. Muzej Tata Tea  je otvoren pre nekoliko godina. Munar je takodje poznat po uzgoju začinskih biljaka, pa se pored grada mogu videti plantaže i kupiti kardamon, biber, vanila, karanfilić i muskatni oraščić. Slobodno vreme na bazaru sa mnoštvom rukotvorina, začina, nakita, tkanina i drugog. Povratak u hotel, večera. Doček Nove godine-individualan. Noćenje.

 

5. dan MUNAR - TEKADI

Doručak. Polazak iz Munara prema jednom od najlepših nacionalnih parkova Indije Tekadi. Osnovan je 1895. godine a 1978 proglašen jednim od 27 gde obitavaju tigrovi. Vožnja traje oko 3 sata. Park zauzima površinu od 777 km² i kroz njegovu teritoriju protiču dve reke Perijar i Pamba. Na njihovim obalama može se videti veliki broj  divljih životinja: ogromna krda slonova na pojilu, leopardi, primati, antilope... Tu živi i oko 62 vrste sisara, 240 vrsta ptica, 45 vrsta reptila, 27 vrsta amfibija, 38 vrsta riba i preko 100 vrsta leptirova. Po dolasku, smeštaj u hotelu. Mogućnost odlaska na popodnevno fakultativno jahanje slonova, raftinga u čamcima od bambusa ili obilaska plantaže začina. Večera, noćenje.  

 

6. dan TEKADI - ALEPI

Doručak. Polazak prema Alepiju, trgovačkom gradiću izgradjenom na kanalima i okruženom plantažama kokosa. U senkama visokih stabala kriju se privatne kuće i staze koje ih povezuju. U njima teče svakodnevni život lokalnih ribara, trgovaca i seljaka koji gaje pirinač. Lord Kurzon je, putujući tim krajevima,  Alepi opisao kao „Veneciju istoka“. Iz gradskog pristaništa svakodnevno isplovljavaju stotine drvenih brodića na jednodnevna i višednevna krstarenja rekama i kanalima. Smeštaj u hotelu. Ukoliko satnica dozvoli, mogućnost odlaska na dvočasovno fakultativno krstarenje. Večera i  noćenje.

 

7. dan ALEPI - ČERAI

Doručak. Polazak autobusom prema Kočinu. Plaža Čerai, na severu ostrva Vipin, je živopisno mesto udaljeno od Kočina oko 30 km. U osnovi je to peščana plaža, duže oko 10 km, koja se paralelno proteže sa obalom. Sa zapadne strane je otvoreno more a sa istočne laguna koja ostrvo deli od kopna. Preko lagune je nekoliko mostova. More je stvorilo ovu fantastičnu lagunu koja je uskim kanalima povezana sa pirinčanim poljima i rečnim uvalama. Čar boravka na Ćerai plaži je što se može kupati  u valovitom i nemirnom moru ili u tihoj i ušuškanoj laguni. Do centra dvomilionskog Kočina se može stići taksijem ili prelaskom mosta i nadalje gradskim saobraćajem. Dolazak u hotel i smeštaj. Slobodno vreme, večera i noćenje.

8. - 9. dan ČERAI

Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje i sunčanje. Večera i noćenje.

10. dan ČERAI - KOČIN - ABU DABI

Doručak. Slobodno pre podne. Sobe se napuštaju u 12.00 časova. Slobodno vreme do 18.00 časova. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Abu Dabi u 21.05 h (Let EY 283). Sletanje na aerodrom u Abu Dabiju u 23.50h. Obrok u avionu.

11. dan ABU DABI - BEOGRAD

Nastavak putovanja za Beograd u 02.15 h (Let EY 071). Obrok tokom leta. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 05.20 časova.

 

CENA ARANŽMANA : €

Aerodromska taksa: € 266

Doplata za jednokrevetnu sobu: isključivo na upit

Indijska viza: za dobijanje vize je potrebno ispuniti formular koji se dobija u agenciji i dostaviti    dve fotografije (veličine 5x5, na beloj podlozi). Važnost pasoša mora biti još  najmanje 180 dana od datuma polaska. Cena vize: RSD 4.500. Ukoliko se zahtev za vizu podnosi sa nekim drugim pasošem osim srpskog taksa se uvećava za 550 din.

ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNO MINIMUM 12 PUTNIKA.

SMEŠTAJ:

- 2 noćenja - COCHIN           -    Hotel:  DUNES  4*

- 2 noćenje - MUNNAR         -    Hotel:   SPICE COUNTRY RESORT  4*  

- 1 noćenje - THEKKADY      -    Hotel:   SPICE GROVE  4*

- 1 noćenje - ALLEPPEY        -    Hotel:   LAKE PALACE RESORT  4*

- 3 noćenja - CHERAI            -    Hotel:   SEA LAGOON HEALTH RESORT  4*

TAČNA IMENA HOTELA ĆE SE ZNATI 7 DANA PRE POLASKA NA PUT!

U cenu putovanja je uračunato:

• Prevoz avionom na relaciji: Beograd – Abu Dabi – Kočin – Abu Dabi – Beograd
• Transferi aerodrom - hotel - aerodrom
• Vožnja autobusom po turi
•Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 3+* i  4*
• Razgledanja prema programu
• Usluge lokalnog vodiča
• Usluge vodiča agencije
• Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

• Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu € 266
( u trenutku objavljivanja programa,) Cena je podložna promeni
• Doplata za jednokrevetnu sobu
• Napojnice za lokalne vodiče i vozače € 20 po osobi
• Medjunarodno zdravstveno osiguranje
• Individualni troškovi
• Usluge koje nisu naznačene u programu
• Troškovi vize

Obavezan dinarski deo po osobi 2000,00 rsd
 

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pe polaska na put ili do popune mesta
● Potrebno je najmanje 12 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za putnike koji poseduju vazeći biometrijski pasoš je potrebna viza. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu  Uniqa osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.