NASLOVNA

ZIMOVANJE

LETOVANJE 2020

PROLEĆNA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

DALEKE DESTINACIJE

CEZAREA – MEGIDO – HAIFA – AKO – TIBERIJAS – KAPERNAUM - GOLANSKA VISORAVAN – NAZARET – JERUSALIM – MRTVO MORE – KUMRAN – TEL AVIV

 

8 dana

ZATVORENA PRODAJA

Na svetu je malo mesta koja istovremeno predstavljaju „goruću tačku“ i privlačan turistički pravac. Israel je, sa svojim razvijenim religioznim, istorijskim, zdravstvenim i seoskim turizmom - jedno od njih. Raznovrsnost njegove teritorije zadivljuje i oduševljava. U zemlji, koja je po veličini na 143 mestu, postoji devet klimatskih zona. Tu su šume, pustinje, planine, najniža tačka planete... Izrael ima i četiri mora: dva „spoljašnja“ Sredozemno i Crveno i dva „unutrašnja“, jedinstveno, superslano Mrtvo i slatkovodno Galilejsko. Zimi se na Hebronu može skijati a leti diviti koralima, ribama i delfinima u zalivu Ejlata. Uostalom, u kibucu Tirat Cvi je zabeležena ikada izmerena najviša temperatura u celoj Aziji, + 53 Cº. Izrael je osobeno mesto na zemlji. O njemu je već skoro sve napisano. Još ga samo treba videti.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – TEL AVIV

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 22.25 h.

2. dan TEL AVIV - JERUSALIM

Poletanje aviona za Tel Aviv u 00.25 h (Let JU 816). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom  Ben Gurion u Tel Avivu u 04.15 h. Po završetku aerodromskih formalnosti, polazak autobusom prema Jerusalimu. Dolazak u Jerusalim u ranim jutarnjim satima. Pauza za kafu i osveženje. Polazak na razgledanje Maslinove Gore koja se u Starom zavetu pominje kao mesto kuda je bežao kralj David od svog buntovnog sina Avesaloma. To je danas sveto mesto za sve Jevreje, hrišćane i muslimane. Na Maslinovoj gori ima mnogo crkava a najveći deo zauzimaju stara groblja. U podnožju gore su Gecimanski vrtovi u kom rastu stare masline. Za tri stabla je utvrdjeno da su stara više od 900 godina. Obilazak Crkve Pader Dominus u kojoj je Isus, po predanju, naučio apostole  molitvi Oče naš. Razgledanje Crkve svih nacija u kojoj je Isus obavio poslednju molitvu pre Sudnjeg dana. Odlazak do hotela i smeštaj. Slobodno vreme. Večera i noćenje u Jerusalimu.

3. dan JERUSALIM – BETLEHEM - JERUSALIM

Doručak. Odlazak autobusom do Betlehema. Po dolasku, razgledanje Crkve Hristovog rodjenja, velike petobrodne bazilike. Glavni deo crkve je Pećina rodjenja ili „Jasle“. Iznad mesta na kom je Isus rodjen, izgradjen je presto a ispod njega, na podu, je zvezda sa 14 krakova (simbolično broj stanica na Via Dolorosi) sa latinskim natpisom: „Ovde je Devica Marija rodila Isusa Hrista“. Povratak u Jerusalim i obilazak Sionske gore, stenovitog brda gde je danas Davidov grad i njegov grob. U istom zdanju samo na spratu je soba Tajne večere. U nastavku razgledanje Crkve Svete Ane. Prolaz kroz Via Dolorosu, put Isusovog stradanja. Počinje od mesta gde je osudjen, ima 14 stanica i završava se na mestu gde je sahranjen. Crkva Svetog Groba je sveto hrišćansko mesto. Izgradjena je iznad mesta na kom je Hrist razapet, umro, sahranjen i vaskrsnuo.Odlazak do Jevrejske četvrti i Zapadnog zida (Zida plača) dugačkog 485 metara, svetog mesta molitvi Jevreja. Odlazak do „Kotela“, dela hramovog kompleksa izgradjenog za vreme Iroda Velikog. Slobodno vreme na arapskom bazaru. Povratak u hotel. Večera. Individualni doček Nove godine. Noćene u Jerusalimu.

4. dan JERUSALIM – KUMRAN – MRTVO MORE - JERUSALIM

Doručak. Slobodno pre podne. Doručak. Polazak autobusom na Mrtvo more.  Dolazak do jednog od letovališta Mrtvog mora i mogućnost kupanja (na izlet poneti opremu za kupanje). Mrtvo more leži u niziji na visini od 398 metara ispod nivoa Sredozemnog mora. Dobili je ime „mrtvo“ jer u njemu nema nikakvog života a salinitet mu je skoro 8 puta veći nego u drugim morima. Ujedno je i granica izmedju dve države Jordana i Izraela. Razgledanje Kumrana – pećina u steni u kojima su 1947. godine pronadjeni rukopisi iz I veka n.e. u kojima je u obliku eseja opisan „kraj sveta“. To su čuveni „Kumranskin rukopisi“ ili „Svici s Mrtvog mora“.Povratak u Jerusalim. Slobodno vreme, večera i noćenje u Jerusalimu.

5. dan JERUSALIM – BRDO TABOR – KANA - NAZARET - TIBERIJAS

Doručak. Polazak prema Jad Vašemu, muzeju holokausta otvorenog 1957 godine. Posvećen je mučenju i stradanju Jevreja za vreme Drugog svetskog rata. Naziv muzeja je uzet iz knjige proroka Isaije i znači na hebrejskom „mesto i vreme“ Kompleks se sastoji iz muzeja, sinagoge i spomenika. Polazak autobusom prema jordanskoj dolini i planini Tabor gde je proizašlo Preobraženje Gospodnje. Istoimena crkva se tu pojavila krajem 19. veka na mestu gde su prvo vizantijci izgradili baziliku a potom i muslimani tvrdjavu. Odlazak do Kane Galilejske, malog arapskog sela gde je Isus napravio prvo čudo – pretvorio vodu u vino. Polazak  prema  gradu blagoveštenja i mestu gde je delovao Isus Hristos, koji leži na brežuljcima Donje Galileje. U svojoj veličanstvenosti i veličini, Nazaret je jedan od četiri sveta grada Izraela. U njemu svaki kamen čuva uspomenu na biblijska vremena. Još na prilazu gradu, turistima se otkriva divna panorama na najveću hrišćansku crkvu Bliskog Istoka koja pripada franciskancima, Hram Blagoveštenja, izgradjen iznad kuće Josifa i Marije. U blizini Marijinog izvora gde se danas uzdiže pravoslavna Crkva arhandjela Gavrila (17. vek), Bogomajci je javljena  „blaga vest“ da će na svet doneti Hrista. U Nazaretu je Isus proveo detinjstvo i mladićke dane. Susedni gradovi „pamte“ Isusova čuda i fragmnte iz njegovog kratkog života. Odlazak do Tiberijasa. Smeštaj, večera i noćenje u Tiberijasu.

6. dan TIBERIJAS – TABHA – KAPERNAUM – GOLAN - TIBERIJAS

Posle doručka polazakl prema Galilejskom jezeru. Odlazak do Tabhe, mesta sedam izvora. Posle saznanja da je umro Jovan Krstitelj, Isus je došao na ovo mesto da se pomoli u samoći. Brdo Blaženstva je i mesto na kom je Isus Hrist održao svoju čuvenu propoved. Kako se propoved sastojala iz nekoliko delova svaki deo je započinjao rečima: „Blaženi nek’ su...“ Tako je ostao do danas sačuvan naziv. Danas na brdu stoji osmougaona Francuska crkva koja simboliše 8 blaženstava. Unutrašnjost je ukrašena vitražima i latinskim natpisima. Nastavak puta prema Kapernaumu koji se smatra gradom Isusa Hrista. Prema Jevandjelju tu je sprovodjena propovedačka delatnost Isusa i nekih od njegovih učenika. Četvorica njegovih glavnih sledbenika su tu rodjena: Petar, Andrej, Jovan i Jakov. Odlazak do Golanske visoravni, izvanrednog vidikovca odakle se vidi deo Sirije i pogranične militarne zone Izraela. Razgledanja za taj daj dan se završavaju vožnjom brodićem po Galilejskom jezeru. Povratak u hotel. Večera i noćenje u Tiberijasu.

7. dan TIBERIJAS – AKRA – HAIFA – CEZAREA – TEL AVIV

Doručak. Prvo mesto koje se obilazi je Jardenit gde reka Jordan ističe iz jezera. Prema Jevandjelistima, pre 2000 godina, za vreme krštenja, na Isusa je sleteo sveti duh u vidu goluba. Danas je to važno mesto hodočašća hrišćana.Vožnja do luke Akre (arapski Ako), jednog od najstarijih gradova sveta. Šta sve u 4000 godina svog postojanja nije preživeo? Prvo ga je zauzeo Aleksamdar Veliki pa Egipćani i Rimljani a zatim i Englezi. Izraelu je pripao tek 1948. godine. Nastavak putovanja do Haife, najvećeg grada na severu Izraela i najveće luke zemlje. Obilazak visećih vrtova Bahajaca, danas pod zaštitom Unesco. Postoji 18 terasa koje se stepenasto spuštaju sa planine Karmel, okružujući grobnicu Baba, utemeljivača religije. Na povratku razgledanje grada Cezareje u kom je najvažniji spomenik staro rimsko pozorište sa dva luka i gledalištem  za 4000 posetilaca koje se nije zatvaralo stotinama godina sve do početka vizantijske epohe i ostaci akvadukta. Obilazak Sobe holograma, čuda savremene tehnike, gde posetioci mogu da vide čudesne svetove, drevne civilizacije, da se bore mačevima ili čak da vide krila kako im lebde na sopstvenim ledjima. Vožnja do Tel Aviva. Dolazak u hotel. Smeštaj, večera i noćenje u Tel Avivu.    

8. dan TEL AVIV – JAFA – TEL AVIV

Doručak. Polazak autobusom prema Jafi, jednoj od najstarijih luka sveta i mesta za koje se veruje da je u njemu Noje napravio svoju barku. Grad poseduje poseban šarm: uske ulice,kamenita stepeništa, mala dvorišta i mnogoobnovljenih umetničkih radionica, juvelirnica i galerija. Vožnja do Tel Aviva, drugog po veličini grada Izraela, smeštenog duž obale Sredozemnog mora. To je, u odnosu na druge, sasvim novi grad. Počeo je da se gradi tek 1909. godine i do danas je postao savremeni megapolis sa savremenim zgradama i brojnim muzejima. Panoramsko razgledanje: obale, Rotšild centra, Trga rabina...Odlazak u hotel. Slobodno vreme, večera i noćenje.

9. dan TEL AVIV - BEOGRAD

Rani jutarnji transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 07.15 h (Let JU 817). Obrok u avionu, Sletanje na beogradski aerodrom u 09.20 časova

 

CENA ARANŽMANA:  € 

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU:    € 

AERODROMSKA TAKSA:                              €  

Za ovo putovanje je potrebno najmanje 15 putnika!!!

Za državljane republike Srbije viza za Izrael nije potrebna!

 

U cenu je uključeno:

Prevoz avionom na liniji Beograd – Tel Aviv – Beograd

Smeštaj u hotelima 3+ * i 4*na turi prema programu

Prevoz  konfornim autobusom tokom cele ture

Ishrana na bazi polupansiona (doručak i večera)

Sve neophodne ulaznice

Sva razgledanja prema programu sa vodičem na našem jeziku

Usluge lokalnog vodiča i vodiča agencije

Troškovi organizacije i realizacije putovanja

 

U cenu nije uključeno:

Aerodromska taksa u zemlji i inostranstvu (€ ). Cena je podložna promeni

Doplata za jednokrevetnu sobu

Medjunarodno zdravstveno osiguranje

Napojnice za lokalnog vodiča i vozača i nosače prtljaga (oko € 20 ) po osobi

Usluge koje nisu predvidjene programom

Individualni troškovi

 

SMEŠTAJ:

JERUSALIM: Hotel GOLD  4*             http://www.jerusalemgold.com/

Hotel je smešten u novom delu Jerusalima, pored glavne autobuske stanice i na oko 20 minuta hoda od istorijskog centra. U sklopu hotela je restoran, bar, poslovni centar, suvenirnica i kapela. Sobe su vrlo prostrane, moderno uredjene i sve poseduju: kupatilo sa fenom, klima uredjaj, tv, frižider, telefon i sef. Obroci se serviraju po principu švedskog stola.

TIBERIJAS: Hotel ARCADIA 3+*  http://hotel-rn.com/hw/a408482/index.htm?lbl=ggl 

Hotel Arcadia je  unikatna gradjevina interesantne arhitekture sa pogledom  Galilejsko jezero. Smešten je u centru grada na oko 1 km udaljenosti od važnih istorijskih gradjevina.  U sklopu hotela, osim restorana i bara je i poslovni centar. Sobe  imaju kupatilo, klima uredjaj, fen, tv, mini-frižider i sef. Obroci se serviraju po principu švedskog stola.

TEL AVIV: Hotel RUTH DANIEL  4*       http://www.mishkenot-jaffa.co.il/en/                                                                   

Hotel se nalazi u novom delu grada na Jafanskom bulevaru. Udaljen je od centra oko 4 km. Od hotela do centra se lako može stići gradskim prevozom. U okviru hotela su restoran i bar i mnoštvo kafea i poslastičarnica u okolini. Sobe su prostrane, elegamtne i sve poseduju: sobe s pogledom na grad ili more, kupatilo, klima uredjaj, tv, aparat za kafu/čaj. Obroci su u restoranu u obliku švedskog stola.                

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:      
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.

  • Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
  • Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
  • Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
  • Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
  • Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za Izrael. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
  • Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

  • Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.