NASLOVNA

ZIMOVANJE

LETOVANJE 2020

PROLEĆNA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

DALEKE DESTINACIJE

ENTEBE – KAMPALA – KIBALE - FORT PORTAL – NACIONALNI PARK KRALJICE ELIZABETE – IŠAŠA - BVINDI

 

10 dana

ZATVORENA PRODAJA

Svojevremeno je Ugandu Čerčil nazvao „biserom Afrike“. I bio je u pravu. Njena jedinstvena i još uvek ne sasvim istražena flora i fauna izdvajaju je od ostalih zemalja istoka „crnog kontinenta“. Neki od naučnika veruju da je kod izvorišta Nila proizašlo i rodjenje civilizacije i da su se baš tamo pojavili prvi ljudi na planeti. Putovanje po Ugandi daje mogućnost susreta sa divljom prirodom, tako retko sačuvanom u izvornom obliku, sa živopisnim planinama, jezerima, pećinama i vodopadima. Iz jezera Viktorija ističe najduža reka sveta Nil. I, ukoliko se po dolinama Nil smatra mirnom i širokom rekom, ovde je vrlo brza i burna planinska. Prestonica zemlje je Kampala i leži u blizini severne obale Viktorije, na visini 1300 metara iznad mora. Iako je u zoni ekvatora, u njoj je tokom čitave godine veoma prijatna klima.

Program putovanja:

1. dan (28.12.2016) BEOGRAD – ISTANBUL – ENTEBE...

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 07.30 h. Poletanje aviona za Istanbul u 09.30 h (Let TK 1082). Obrok u avionu. Sletanje na istanbulski aerodrom Ataturk u 12.25 h. Nastavak putovanja za Entebe u 18.15 h (Let TK 606). Obroci tokom leta.h

2. dan (29.12.2016)...ENTEBE

Sletanje na aerodrom u Entebeu u 03.55 h. Po završetku pasoške kontrole transfer do hotela. Smeštaj. Kasniji doručak. Polazak na razgledanje prestonice Ugande – Kampale, koja je udaljena oko 35 km. To je grad večnog leta sa najprijatnijom klimom na svetu.Temperatura je cele godine ista, od + 16 do + 30 C°. Spada u red najzelenijih metropola. Uske i brdovite ulice su ukrašene egzotičnim drvećem a vazduh je pun arome cveća. Izvorni žitelji su predstavnici plemena Baganda ali se mogu sresti i ostale afričke narodnosti. Razgledanje: parlamenta, Muzeja Ugande sa opširnim zbirkama iz oblasti arheologije, etnografije, nauke i muzike, brda Luboga na kom je smeštena glavna katedrala zemlje, džamija Ahmadija i Bahajskog hrama koji pripada vernicima istoimene religije pristiglim u Ugandu iz Irana. Tokom razgledanje ručak u restoranu. Odlazak u hotel. Večera.Noćenje

3. dan (30.12.2016) ENTEBE – KAMPALA – KIBALE - FORT PORTAL

Doručak. Polazak u 08.00 h terenskim vozilima prema gradu Fort Portalu i Nacionalnom parku Kibale. Vožnja kroz prelepe predele ispod planine Ruvenzori, prostorom prekrivenim plantažama čaja (317 km). Vlažne tropske šume parka Kibale su dom 13 vrsta majmuna, 335 ptičijih vrsta, neobičnog cveća i 60 vrsta raznovrsnog drveća. U njemu žive i mnoge retke i ugrožene vrste: šimpanze, crveni kolobus, šumski slon i neobična ptica – mali drozd. Kroz park protiče i istoimena reka a njena okolina je najveće na svetu stanište šimpanza. Nešto dalje od nacionalnog parka je grad Port Fortal (ne obilazi se), jedan od najrazvijenijih u Africi u kom se može osetiti sva egzotika i kolorit ovog podneblja. Grad je dobio ime u čast ser Džeralda Portala, engleskog komesara u vreme kolonijalizma. Nekoliko desetina kilometara pre Port Fortala, obilazak plantaža čaja. Mogućnost degustacije i kupovine. Noćenje u lodžu u parku na bazi punog pansiona.

4. dan (31.12.2016) KIBALE – SAFARI NA ŠIMPANZE

Doručak. U 08.00 h polazak na prvi deo razgledanja parka Kibale. Pre polaska kratak dogovor sa rendžerom (vodičem kroz park i vrsnim poznavaocem majmuna). Postoji velika verovatnoća za susret sa šimpanzama pošto su u ovom parku najbrojnije na svetu. U parku se dolazi u direktan kontakt sa majmunima koji tu žive u svom prirodnom okruženju i koji su se navikli na ljude. Kroz park se ide vozilima i pešice, striktno prateći uputstva rendžera. Ceo prostor je prekriven gustom, vlažnom, tropskom šumom pa za pešačenje po njoj treba prilagoditi odeću a posebno obuću. Kada se pronadje mesto gde su tog trenutka šimpance, ostaje se oko 1 h u njihovom društvu. Povratak u kamp. Ručak i kraći odmor. Odlazak sa novim rendžerom, poznavaocem ptica, u selo Bigodi, najveći centar ptičijeg sveta u Ugandi. Boravak u selu do sumraka. Povratak u kamp, večera i doček Nove Godine u kampu. Noćenje

5. dan (01.01.2017) KIBALE – NACIONALNI PARK KRALJICE ELIZABETE

Doručak. U 08.30 polazak prema Nacionalnom parku kraljice Elizabete (vožnja traje oko 5 sati). Na toj ruti je put planinski sa dosta serpentina i visoravni i sa njega se dobro vidi najviši vrh Ugande i Mesečeve planine - Ruvenzori (5110 m). Istorija Nacionalnog parka kraljice Elizabete počinje 1925. godine, kada je stvorena teritorija za kontrolu ugroženih slonova. Godine 1952. taj prostor od 2500 km² dobija naziv - nacionalni park. S obzirom da je smešten na velikom afričkom tektonskom rascepu, u njemu postoje različite zone: šumska, rečna, jezerska i velika savana sa raznovrsnom florom i faunom. Po završetku razgledanja ručak i nastavak putovanja od 3 sata po divnim predelima prepunim vulkanskih jezera, do poluostrva Mveja, odakle počinje dvočasovno krstarenje brodićem po kanalu Kazinga. Obilazak naseobina nilskih konja, krokodila i mnogobrojnih vodenih ptica. Odlazak u lodž u blizini grada Kasese. Večera i noćenje.

6. dan (02.01.2017) NACIONALNI PARK KRALJICE ELIZABETE (severni deo)

Rano ujutru (u 06.00 h) polazak na razgledanje severnog dela parka smeštenog u blizini granice sa Kongom. Kafa i lanč paketi se nose na safari. U jutarnjim satima većina životinja ide na pojilo pa je stoga u to vreme njihov broj najveći. Obilazak mesta gde se najčešće kreću lavovi i slonovi. U sastavu parka je velika zona pod savanom sa nekoliko prelepih kraterskih jezera. U savani žive skoro svi predstavnici afričke faune: nosorozi, crni bivoli, hijene, šakali i leopardi. Po završetku prepodnevnog safarija povratak u kamp. Ručak i kraći odmor. Tokom popodnevnog safarija obilazak jezerske zone gde žive brojni nilski konji, krokodili i drugo. Odlazak do jezera Katve, najvećeg staništa roze flamingosa. Na teritoriji parka se nalazi fantastično i vrlo duboko jezero koje je napunilo vodom krater ugašenog vulkana. Povratak u kamp pre sumraka. Večera i noćenje.

7. dan (03.01.2017) NACIONALNI PARK KRALJICE ELIZABETE - IŠAŠA

Doručak. Polazak u 08.00 h prema sektoru Išaša, najudaljenijem, jugozapadnom uglu parka kraljice Elizabete koji se graniči sa Nacionalnim parkom Bvindi. Osobenost ovog predela je velika populacija lavova koji spavaju u krošnjama ogromnih stabala smokava. Osim njih tu još žive i retke vrste antilopa, bufala i nilski konji koji se odmaraju na rečnim obalama. Ručak. Posle podne tročasovna vožnja do Nacionalnog parka Bvindi. Tokom puta se smenjuju seoski predeli sa tradicionalnim kućama lokalnog stanovništva, čiji su krovovi prekriveni zemljom. Smeštaj u lodž, večera i noćenje.

 

8. dan (04.01.2017) BVINDI - SAFARI NA GORILE

Doručak. Polazak na jedan od najzanimljivijih safarija u pratnji rendžera od koga se dobijaju stručna objašnjenja o životu gorila i posebno o načinu ophodjenja s njima. Nacionalni park Bvindi je dom velikih planinskih gorila kojih ima oko 340, polovine od ukupnog broja na planeti. Zauzima površinu od 331 km² i prekriven je uglavnom neprohodnim šumama. Na spisku je kulturnog nasledja Unesco. U njemu živi oko 120 vrsta sisara, 346 vrsta ptica i 202 vrste leptirova. Umesto ručka dobija se lanč paket. Druženje sa gorilama može da potraje nekoliko sati a put kroz šumu da bude mokar i blatnjav. Obavezno odeću i obuću prilagoditi terenu. Najbolje je poneti gumene čizme, kišnu kabanicu i kapu. Povratak u kamp u popodnevnim satima. Odmor do večere. Noćenje.

9. dan (05.01.2017) BVINDI - ENTEBE

Doručak. Polazak prema prestonici zemlje, Kampali. Putovanje sa pauzama traje oko 10 sati. Prva pauza je u drugom po veličini gradu Ugande – Mbarara za ručak. Nastavak vožnje prema jezeru Mboro, najvećem obitavalištu zebri, impala i antilopa koje se ne mogu videti po drugim parkovima. Sledeće zaustavljanje je kod mesta Kajabve kod kog Ugandu preseca nulta geografska širina ili ekvator. U Kampali obilazak „kontejner sitija“, mesta gde se mogu kupiti lepi suveniri. Nastavak vožnje do Entebea. Smeštaj, večera i noćenje.

10. dan (06.01.2017) ENTEBE – ISTANBUL - BEOGRAD

U 02.00 h transfer na aerodrom u Entebeu. Poletanje aviona za Istanbul u 04.55 h (Let TK 612). Obroci u avionu. Sletanje na aerodrom Ataturk u Istanbulu u 10.30 h. Mogućnost odlaska do grada.

CENA ARANŽMANA: €  

Doplata za jednokrevetnu sobu:  isključivo na upit

Aerodromska taksa:    €    

Za ovo putovanje je potrebno minimum  12  putnika.

DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE!

 

SMEŠTAJ U HOTELIMA:

- 2 noćenja u Kampala – Hotel: Red Chilli (Midrange 4*)

- 2 noćenje u Kibale – Kamp: Kibale Forest Camp

- 2 noćenje u Kasese –Kamp: Enganzil Lodge

- 1 noćenje u Bvindi –Kamp: Gorila Mist Camp

- 1 noćenja u Entebeu –Hotel: Boma hotel

TAČNA IMENA HOTELA ĆE BITI POTVRDJENA 7 DANA PRE POLASKA NA PUT!

ŠTA JE LODŽ? To je ogradjeni kompleks luksuznih šatora u afričkoj divljini sa svim udobnostima.Svaki šator poseduje osim kreveta, kupatilo, struju i mrežu za komarce. Obično se nalaze na mestima oko kojih je divlja priroda, bogat ptičiji svet, neobična flora i fauna ili tamo gde se mogu osetiti sve boje i mirisi Afrike. Svi lodževi spadaju u grupu „midrange” ili srednje rangiranih.Usluga je u njima na bazi punog pansiona.

U cenu putovanja je uračunato:

• Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul– Entebe – Istanbul - Beograd
• Transferi aerodrom – hotel – aerodrom
•Vožnja autobusom/ džipovima po turi
•Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama ili šatorima (srednje kategorije) na bazi punog pansiona
•Razgledanja prema programu
•Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
•Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

• Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu ( €) u trenutku objavljivanja programa, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
• Fakultativni izleti
• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
•Napojnice za lokalne vozače i vodiče (€ 20)
• Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
• Doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)
• Ugandska viza ($ 50)

 

OPŠTE INFORMACIJE - UGANDA
POVRŠINA 241.038 km2                                          
BROJ STANOVNIKA 38 miliona
GLAVNI GRAD Kampala
FORMA UPRAVE Republika
VALUTA Ugandski šiling (UGX)
JEZIK Svahili 
RELIGIJA 85% hrišćana,katolika
VREMENSKA ZONA + 1 h u odnosu na Beograd
VOŽNJA levom stranom
KLIMA

Klima je tropska.  Jutarnje temperature su oko 10 – 15 C  a dnevne više od 20-30 C stepeni. Vlažnost je prilično visoka. U severnim delovima zemlje, na visoravnima uveče a ponekad i tokom dana može biti hladnije. Preporuka za oblačenje: letnja slojevita garderoba. U nacionalnim parkovima je najbolje obući pantalone a gornji deo da bude sa dugačkim rukavima.OBAVEZNO PONETI: čizme ili duboke cipele, tanju kišnu kabanicu i kapu ili šešir

VIZA

Potrebna je viza i dobija se preko agencije. Za dobijanje vize potrebno je posedovati „žuti karton“ Svetske zdravstvene organizacije (vakcina protiv žute groznice).Detaljnije informacije kod nas u agenciji

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je najmanje 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 12 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, potrebna je viza za ovo putovanje. Bliže informacije o dobijanju vize možete dobiti u agenciji. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu  Uniqa  koja pokriva troškove lečenja i bolničke troškove do 30.000 evra (samo za  državljane Republike Srbije, starosti od 6 meseci do 80 godina) Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.