fbpx

SEVERNI TAJLAND


PROGRAM PUTOVANJA

PHITSANULOK – LAMPANG – ČIANG RAI – ČIANG MAI I ODMOR U PATAJI

Avion

13 dana / 10 noćenja
POLAZAK: , POVRATAK:

Tajland oduvek važi za jednu od najmističnijih zemalja sveta. Mami svojom neistraženošću i posebnom istočnjačkom egzotikom. Turiste iz sveta privlače fantastični budistički hramovi i kraljevski dvorci, mudrost filozofije i usporenost života. Svi koji dodju, zaljubljuju se u tu zemlju jednom i zauvek. Na Tajland se dolazi i da bi se divilo neponovljivoj lepoti pejzaža izatkanih od zlatastog peska, bujnog zelenila, kao i tirkiznog neba koje se preslikava u moru… Takodje i da bi se spoznao nekadašnji život drevnih gradova ali i razotkrila zavesa tajske tradicije. Tamo vas čeka istinito istočnjačko gostoprimstvo, hiljadu osmeha, egzotika, neprohodne džungle i mnogo drugog što se nikada ne zaboravlja.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN BEOGRAD – ABU DABI

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 09.50 časova. Poletanje aviona za Abu Dabi u 11.55 h (Let EY 072). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Abu Dabiju u 20.00 h. Nastavak putovanja za Bangkok u 21.45 h (Let EY 402). Obroci tokom leta.

2.DAN ABU DABI – BANGKOK

Sletanje na aerodrom Suvarnabum u 06.45 h. Po završetku pasoške i carinske kontrole, transfer do hotela. Ostavljanje prtljaga u prostoriji predvidjenoj za to. Šetnja do centra grada ili odmor kraj hotelskog bazena. U 14 h smeštaj po sobama. Slobodno posle podne. Noćenje.

3.DAN BANGKOK

Doručak. Polazak na razgledanje grada. Sa svojim zlatnim hramovima i živopisnim kanalima Bangkok ne liči ni na jedan drugi grad. Osnovan je na obali reke Ćaopraje i ima više od 400 hramova. Broji oko 10 miliona stanovnika, tri miliona automobila, nekoliko miliona uličnih tezgi i mnogo dnevnih i noćnih pijaca. Nasuprot tome su moderni kvartovi sa nekoliko stotina neverovatnih nebodera i ogromnih šoping molova. Grad može ili ne mora nekome da se svidi ali ravnodušnih nema. Odlazak do hrama Ležećeg Bude (Wat Pho) u kom je Buda predstavljen u trenutku nirvane i dugačak je 46 metara i najimpresivnijeg spomenika grada Velike palate, mesta gde su živeli tajlandski kraljevi. U njoj se i danas čuva najveća relikvija Tajlanda, smaragdni Buda (Wat Pra Kaew). Odlazak do pristaništa i ukrcavanje na brodić. Ručak u lokalnom restoranu. Vožnja rekama i kanalima grada. Povratak u hotel. Individualni doček Nove Godine. Noćenje.

4.DAN BANGKOK – LOPBURI – PHITSANULOK

Doručak. Polazak autobusom prema gradu Lopburi, pored koga se nalazi bivša prestonica Tajlanda Ajutaja. Na putu, razgledanje dvorca Bang Pa In, letnje palate tajlandskih vladara, sastavljene iz niza raskošnih gradjevina, jezera i fantastično uredjenog vrta. Gradjen je u kombinaciji orijentalnog i tajlandskog stila. Nastavak vožnje do Lopburija, grada poznatog po makaki majmunima koji slobodno žive u njegovom centru. Obilazak Hrama tri kule (Wat Phra Prang Sam Yot) koji je nekada bio posvećen hindu božanstvima Višnu, Šivi i Brami a kasnije je pretvoren u budistički vat (hram). Nastavak putovanja do Phitsanuloka, važnog istorijskog centra zemlje. Po dolasku, u kasnijim popodnevnim satima, smeštaj i noćenje. Srećna Nova godina!

5.DAN PHITSANULOK – SUHOTAI – LAMPANG

Doručak. Polazak na razgledanje hrama Vat Jai (Wat Phra Si Rattana Mahathat) koji ima veliko religiozno značenje, jer se u njemu nalazi statua Bude koju žitelji Tajlanda smatraju najlepšom u zemlji. Hram je osnovan u 14. veku. Mnogobrojne posetioce najviše privlači sama statua, stara oko 700 godina. Vrlo je zanimljiv i glavni ulaz ukrašen fragmentima od sedefa. Nastavak puta do istorijskog parka Suhotai koji je tokom 200 godina bio prestonica drevnog kraljevstva. Na jeziku pali njegovo ime znači „procvat sreće“. Na površini od 70 km² izgradjeno je više od 20 hramova i oko 200 pagoda koje su na spisku kulturnog nasledja Unesco od 1991. godine. Na putu prema gradu Lampangu razgledanje hrama Lampang Luang (Wat Phra That Lampang Luang), čije mu moćne zidine daju izgled utvrdjenja. Potiče iz 16. veka i zahvaljujući upravo tim zidinama, uspeo je da se sačuva od burmanskih napada. Ručak u restoranu. Odlazak u hotel u Lampangu, smeštaj i noćenje.

6.DAN LAMPANG – ZLATNI TROUGAO – ČIANG RAI

Doručak. Vožnja autobusom prema gradu Čiang Raju koji pripada severnoj provinciji i smešten je u blizini granice sa Burmom (Mjanmar). Prostire se na obalama reke Mae Kok. Udaljen je od Bangkoka 800 kilometara a od granice sa Mjanmarom svega 65 km. Razgledanje gradića Mai Sai, nekoliko kilometara od granice, zadržavanje na lokalnoj pijaci gde se mogu kupiti vrlo lepi predmeti od žada. Ručak. Odlazak do čuvenog „zlatnog trougla“ (Golden Triangl), mesta spajanja triju granica, Tajlanda, Mjanmara i Laosa. Mesto koje se posećuje je ušće reke Ruak u Mekong. Sa tajlandske strane je selo Sop Ruak koje je u prošlosti bilo poznato kao „opijumski raj“. U sve tri države se gaji opijum, s tim što tajlandske vlasti čine sve za sprečavanje uzgoja. Razgledanje Muzeja opijuma, najveće tematske izložbe te vrste u svetu. U njemu je prikazan istorijat i tehnologija prerade opijuma. Ukrcavanje na brodiće i odlazak Mekongom do ostrva Donsao (na laoskoj teritoriji) i razgledanje i kupovina proizvoda ručne izrade na lokalnoj pijaci po vrlo prihvatljivim cenama. Noćenje u Čiang Raju.

7.DAN ČIANG RAI – BAN RUAMIT – ČIANG MAI

Doručak. Polazak autobusom prema planinskoj delu istoimene provincije. Na putu obilazak sela gde živi narod Karen, čije žene popularno nazivaju „dugovrate“. Devojčicama, već od 4 – 5 godina, oko vrata počinju postepeno da stavljaju spiralne karike, po jednu svake treće godine, tako da žena od 26 -27 godina nosi oko vrata težinu od 6 – 8 kilograma. Na taj način se stvara iluzija dugačkog vrata. Vrat se u stvari ne izdužuje već se spuštaju ključne kosti. Od mnogobrojnih plemena naroda Karen, karike nose samo žene iz grupe Paduong što u prevodu znači „bakarne karike“. Ručak. Ukrcavanje na neobične, dugačke čamce i vožnja do sela Ban Ruamit u posetu narodu Karen i farmi slonova. Nastavak puta do poznatog vodopada Huaj Mae Kamin (Huay Maekmin). Slobodno vreme za relaks i kupanje. Po dolasku u Čiang Mai, smeštaj, slobodno vreme i noćenje.

8.DAN ČIANG MAI – BANGKOK

Doručak. Polazak autobusom u zapadnom pravcu od grada, gde je na uzvišenju, smešten jedan od najznačajnijih budističkih hramova na svetu Vat Doi Suthep (Wat Phra That Doi Suthep). U njemu će se gostima prezentirati istorijat gradnje i legenda o belom slonu. Hram se naslazi na istoimenoj planini koja ima dva vrha, jedan visine 1767 metara a drugi 1685 metara. Sam hram je na visini 1073 m i do njega se ide delom naviše, stepenicama. Izgradjen je u 14. veku a u njegovoj unutrašnjosti se čuva kopija statue „smaragdnog Bude“ iz Kraljevske palate u Bangkoku. Ručak. Odlazak do centra Čiang Maja, kulturne prestonice zemlje i drugog grada po veličini na Tajlandu. Ukrcavanje na čamce od bambusa i jedničasovna vožnja po reci Mae Tang kroz džunglu gde žive neobična, planinska plemena. Slobodno vreme u gradu. Uveče polazak vozom (spavaća kola, II klasa, klima) za Bangkok. Noćna vožnja.

9.DAN BANGKOK – PATAJA

Ujutru dolazak u Bangkok. Doručak u lokalnom restoranu. Vožnja autobusom (oko 2 sata) do čuvenog letovališta na obali Sijamskog zaliva, Pataje. Po dolasku, smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.

10.DAN PATAJA

Doručak. Odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

11.DAN PATAJA

Doručak. Odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

12.DAN PATAJA – BANGKOK – ABU DABI

Doručak. Slobodno vreme do transfera. Sobe se napuštaju u 12.00 h. Transfer do aerodroma Poletanje aviona za Abu Dabi u 20.10 h (Let EY 401). Obroci u avionu.

13.DAN ABU DABI – BEOGRAD

Sletanje na aerodrom u Abu Dabiju u 00.05 h Nastavak putovanja za Beograd u 02.15 h (Let EY 071). Sletanje na beogradski aerodrom u 05.20 časova.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

prevoz avionom na relaciji Beograd – Abu Dabi– Bangkok – Abu Dabi – Beograd

transferi aerodrom – hotel – aerodrom

vožnja autobusom po turi

smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi noćenje/doručak u hotelima sa 3+* i 4*

razgledanja prema programu

šest ručkova tokom ture

prevoz vozom (spavaća kola, II klasa, klima) na relaciji Čiang Mai – Bangkok

usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča

aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu

troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

fakultativni izleti

međunarodno putno zdravstveno osiguranje

napojnice za lokalne vozače i vodiče (€ 20)

usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)

tajlandska viza

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Za ovo putovanje je potrebno minimum 16 putnika.
DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE!

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.