NASLOVNA

ZIMOVANJE

NOVA GODINA 2021

PROLEĆNA PUTOVANJA 2021

SRBIJA

WELLNESS & SPA

LETOVANJE 2021

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

MAROKO

MAROKO

MARAKEŠ - BENI MELAL - IFRAN - FES - VOLUBILIS - MEKNES - RABAT - KAZABLANKA

8 dana 

USKORO NOV POLAZAK

Maroko, prikladno ušuškan na severozapadnoj obali Afrike, predstavlja pravu zemlju kontrasta. S jedne strane je veoma evropeiziran  sa nizom modernih hotela, restorana i noćnih klubova, a sa druge sa savršeno očuvanim starim zdanjima i jedinstvenim spomenicima kulture. Teško uporediv, smešten u istočnu bajku sa dvorcima, parkovima, baštama i jezerima. Sačinjem je od planinskih masiva pokrivenih večnim snegom, vodopada, reka koje dodiruju pustinju, ravnica sa stablima mandarina i nara i drevnih gradova sa bezbroj istorijskih mesta.  Stare medine čini splet sokaka, arapskih kućica, koloritnih pijaca i veličanstvenih džamija po kojima šetaju žene otkrivenog lica i u mini suknjama. Blaženstvo i raskoš istoka, egzotična marokanska kultura, evropski komfor i savremena poslovnost – sve je to Maroko koja uspeva da impresionira svakog posetioca.

Program putovanja:

1. dan  BEOGRAD – FRANKFURT - MARAKEŠ

Sastanak učesnika putovanja na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ u 04.45 sati. Poletanje aviona  (let LH 1411)  za Frankfurt u 06.45. h. Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 08.40 h. Nastavak putovanja za Marakeš u 10.45 h (Let LH 1332). Sletanje u Marakeš u 13.25 h.Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno posle podne.  Noćenje.

2. dan MARAKEŠ

Doručak. Polazak na razgledanje grada. Marakeš je biser Maroka koji je preživeo vladavinu četiri dinastije. Svaka od njih je u gradu ostavila tragove svoje vlasti. Marakeš je prava priča „iz 1001 noći“ gde se po tajanstvenim lavirintima starog grada (medine) može  danima šetati ili uživati u senovitim alejama mnogobrojnih parkova. U starom gradu su i tradicionalne kuće marokanaca, zanatske radnje, kafeterije i fontane. Razgledanje: Zidina, Kutubija džamije iz 12. veka, veličanstvenog mauzoleja dinastije Saadi sa čuvenom salom „ 12 stubova“  draguljem špansko – mauritanske umetnosti, dvorca Bahia pravog spleta kuloara i stepeništa, romantičnih vrtova Agdal i Menara i na kraju najznačajnijeg trga Džema el Fna gde se danonoćno može lutati medju tezgama prepunim voća i poslastica a uveče slušati priče orijentalnih pripovedača i gledati čuda fakira... Povratak u hotel. Večera i noćenje.

 

3. dan  MARAKEŠ

Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja. Marakeš je srce marokanskog istoka i berberska prestonica. U podnožju Atlaskih planina, ovaj treći po veličini grad je užurban, bučan i mnogoljudan i iz sve snage se trudi da sačuva duh i lepotu istočne bajke koja je toliko privlačna turistima. Središte grada je trg Džema el Fna, upisan u spisak svetskog nasledja UNESCO, koji od ranog jutra do večeri predstavlja pravu pozornicu za dresere zmija koje igraju uz muziku frule, marokance istetovirane kanom, nerazumljive pevače okružene  beličastim dimom nargila... Marakeški bazar i najveći trg dozvoljavaju da se na njima upoznaju naravi i običaji zemlje i uz to da se od lokalnih zanatlija kupe prekrasni suveniri. Na trgu Džema el Fna berberi sa Visokog Atlasa igraju nacionalni ples „auaš“, na ruševinama nekadašnjih palata se gnezde rode.  Večera. Noćenje.

 

4. dan  MARAKEŠ - BENI MELAL - IFRAN - FES

Doručak. Polazak autobusom prema Beni Melalu, gradu smeštenom u podnožju planine Tasemit. Daleko je od mora pa ima veoma topla leta i hladne zime i okružen je masivima Srednjeg Atlasa. Danas je poljoprivredni centar Maroka. Stare zidine iz 1688. godine, podsećaju na vreme vladavine Mule Ismaila ibn Šerifa. Nastavak vožnje autobusom prema Ifranu, gradiću na padinama Srednjeg Atlasa. On ne liči ni na jedan marokanski grad jer je izgradjen u alpskom stilu pa ga stoga i nazivaju „mala Švajcarska“. Uveče dolazak u najizazovniji i najmisteriozniji grad Maroka, Fes. Smeštaj, večera i noćenje.

 

5. dan  FES

Doručak. Fes nije samo najstariji od četiri imperatorska  grada, već je i četvrti po veličini u Maroku. Ujedno je i spomenik trima epohama koje su se odrazile u arhitekturi i obliku starog grada koji je upisan u spisak kulturne baštine UNESCO. Celodnevno razgledanje: mauzoleja Idrisa II, sina osnivača prve dinastije (Idrisida) u Fesu; Islamskog univerziteta Al-Karun; kvarta prerade i bojenja kože; Dvorca emira; medrese u kojoj su Kraljevski dvorac, Evropsko groblje, vrtovi Buželud, 14 vrata, 6000 ulica, 200 džamija i 180 hamama. Slobodno vreme u medini. Večera i noćenje

 

6. dan  FES - VOLUBILIS - MEKNES - RABAT

Doručak. Polazak prema ostacima Volubilisa, najzapadnijeg grada Rimske imperije. Početokom naše ere postao je veliki centar jelinističke kulture mauritanskog carstva. Godine 40 naše ere ulazi u sastav rimskog carstva. Uništen je u zemljotresu. Od 1997. godine je na spisku kulturne baštine UNESCO. Odlazak do Meknesa, grada izniklog još u 9. veku. Njegova najveća znamenitost je drevna tvrdjava i masivna gradska vrata ukrašena bogatom ornamentikom. Jedan je od imperijalnih gradova i do sada je uspeo da sačuva atmosferu carske lenjosti. Medina Meksnesa kao i ostaci kraljevskog dvorca su takodje na spisku UNESCO. Nastavak  vožnje do glavnog grada Maroka – Rabata. Dolazak u kasnijim popodnevnim satima. Smeštaj, večera i noćenje.

 

7. dan RABAT - KAZABLANKA

Doručak. Rabat nije samo prestonica Maroka već i ogromna riznica znamenitosti koja rado prikazuje svoju arhitektonsku mešavinu stilova. Iako je danas savremeni poslovni centar u punoj meri je sačuvao svoj istočni kolorit. Panoramsko razgledanje kraljevske palate, glavne gradske tvrdjave Kasba Udaja,  mauzoleja Mohameda V, Hasanove kule kao i mesta gde je pre 800 godina trebala da bude najveća džamija sveta. Odlazak autobusom za Kazablanku. Ovaj lučki grad je ostavljao tužne utiske sve do trenutka dok ga nisu preuzeli Francuzi i stvorili unikat Afrike u mauritanskom stilu. Na grad asocira i holivudsko remek delo o ljubavi snimljeno u njemu 40-ih godina pročlog veka. Razgledanje veličanstvene džamije Hasana II (ulazak), skvera Mohameda V, rezidencijalnog dela Anfa kao i promenade Ain Diab. Odlazak u hotel. Smeštaj, večera i noćenje.

8. dan  KAZABLANKA - MARAKEŠ - FRANKFURT - BEOGRAD

Doručak. Transfer do Marakeša, do aerodroma. Poletanje aviona za Frankfurt u 15.20 h (Let LH 1333). Sletanje u Frankfurt u 20.05 h. Nastavak putovanja za Beograd u 22.05 h (Let LH 1410). Obroci tokom letova. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 23.50 časova.

 

Aerodromska taksa: € 209

Doplata za jednokrevetnu sobu: € 140  (isključivo na upit)

 ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNO 20 PUTNIKA.

U cenu putovanja je uračunato:

 • Prevoz avionom na relaciji Beograd – Frankfurt – Marakeš – Frankfurt - Beograd
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelika sa 4* na bazi 7 H/B (doručak i večera)
 • Svi transferi i neophodne ulaznice na razgledanju
 • Prevoz luksuznim autobusom po turi prema programu
 • Usluge lokalnog vodiča
 • Usluge vodiča agencije
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

 • Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu € 209 u trenutku objavljivanja programa,  iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
 • Medjunarodro putno zdravstveno osiguranje
 • Troškovi viziranja € 25
 • Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
 • Individualni troškovi
 • Doplata za jednokrevetnu sobu
 • Napojnica za vozače i lokalnog vodiča (€ 20)

VIZA:

Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos potrebna je viza za Maroko. Najkasnije 10 dana pre putovanja potrebno je dostaviti važeći pasoš, 1 noviju fotografiju (dimenzije 3,5x4,5cm na beloj pozadini), popunjen marokanski formular koji se dobija u agenciji i potvrdu o stalnom radnom odnosu sa naznačenim primanjima, radnim mestom, dužinom staža i odobrenim godišnjim odmorom (za penzionere poslednji ček od penzije). Cena vize sa troškovima viziranja 25 evra.Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

 

SMEŠTAJ U HOTELIMA:

Marakeš:      hotel  DELLAROSA  4*       https://www.dellarosa-marrakech.com/en/

Fes:               hotel  ATLAS VOLUBILIS  4   http://www.hotelsatlas.com/en/hotels-morocco/fes/atlas-volubilis-fes/region

Rabat:           hotel  RIVE  4*     http://rivehotel.com-rabat.com/en/

Kazablanka: hotel  ATLAS ALMOHADES  4*     http://www.hotelsatlas.com/                            

Moguća je promena hotela. Tačna imena biće poznata 7 dana pre polaska na put

 

 

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je najmanje 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,je potrebna viza. Bliže informacije o dobijanju vize možete dobiti u agenciji. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu  Uniqa  koja pokriva troškove lečenja i bolničke troškove do 35.000 evra (samo za  državljane Republike Srbije, starosti od 6 meseci do 80 godina) Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.