NASLOVNA

ZIMOVANJE

LETOVANJE 2020

PROLEĆNA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

MAROKO

MAROKO

 

 

MAROKO - LETOVANJE U AGADIRU I MARAKEŠ

9 dana ( 8 noćenja)

 

Agadir, u prevodu sa berberskog “beli grad”, centar je turizma i najpoznatije letovalište Maroka na obali Atlantskog okeana. Mase turista tu dolaze da uživaju u suncu, plivanju, golfu i jahanju na pravi hedonistički način. Ima izgled i karakteristike najpoznatijih evropskih primorskih gradova. A Marakeš je srce marokanskog istoka i berberska prestonica. U podnožju Atlaskih planina, ovaj treći po veličini grad je užurban, bučan i mnogoljudan i iz sve snage se trudi da sačuva duh i lepotu istočne bajke koja je toliko privlačna turistima. Središte grada je trg Džema el-Fna, upisan u spisak svetskog nasledja UNESCO, koji od ranog jutra do večeri predstavlja pravu pozornicu za odgajivače zmija koje igraju uz muziku frule, marokance istetovirane kanom, nerazumljive pevače okružene beličastim dimom nargila...

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD-MILANO

Sastanak učesnika putovanja na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ u 16.25 sati. Poletanje aviona (let JU 544) za Milano u 18.25 h. Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom Malpensa u Milanu u 20.10 h. Transfer do hotela u blizini aerodroma. Noćenje.

 

2. dan MILANO – MARAKEŠ - AGADIR

Polazak na aerodrom u 03.30 h. Poletanje aviona za Marakeš u 06.00 h (Let kompanije Easyjet. Pošto je u pitanju niskobudžetni prevoznik, u avionu se ne servira hrana i piće. Može se naručiti uz plaćanje. Sletanje na aerodrom u Marakešu u 07.25 h. Transfer autobusom do Agadira. (260 km, oko 3,30 h). Smeštaj, slobodno posle podne, večera i noćenje.

 

3. dan - 6.dan AGADIR

Doručak. Slobodan dan za kupanje i sunčanje. Večera i noćenje.

 

7. dan AGADIR - MARAKEŠ

Doručak. Polazak za Marakeš. Smeštaj, slobodno vreme, večera i noćenje.

 

8. dan MARAKEŠ

Doručak. Polazak na razgledanje grada. Marakeš je biser Maroka koji je preživeo vladavinu četiri dinastije. Svaka od njih je u gradu ostavila tragove svoje vlasti. Marakeš je prava priča „iz 1001 noći“ gde se po tajanstvenim lavirintima starog grada (medine) može danima šetati ili uživati u senovitim alejama mnogobrojnih parkova. U starom gradu su i tradicionalne kuće marokanaca, zanatske radnje, kafeterije i fontane. Razgledanje: Zidina, Kutubija džamije iz 12. veka, veličanstvenog mauzoleja dinastije Saadi sa čuvenom salom „ 12 stubova“ draguljem špansko – mauritanske umetnosti, dvorca Bahia pravog spleta kuloara i stepeništa, romantičnih vrtova Agdal i Menara i na kraju najznačajnijeg trga Džema el Fna gde se danonoćno može lutati medju tezgama prepunim voća i poslastica a uveče slušati priče orijentalnih pripovedača i gledati čuda fakira... Povratak u hotel. Večera i noćenje.

 

9. dan MARAKEŠ – MILANO - BEOGRAD

Doručak. Jutarnji transfer na aerodrom. Poletanje aviona kompanije Easyjet za Milano u 08.25 h. Tokom leta ne služi se ni hrana niti piće. Sletanje na milanski aerodrom Malpensa u 13.15,h. Mogućnost odlaska metroom do centra Milana. Slobodno vreme. Nastavak leta za Beograd u 20.55 h (Let JU 545). Obrok u avionu. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 22.35 časova.

 

 

CENA ARANŽMANA: 999 €

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 120 € (isključivo na upit)

Aerodromska taksa: 95 €

Za ovo putovanje je potrebno minimum 15 putnika.

U cenu putovanja je uračunato:

•Prevoz avionom na relaciji Beograd-Milano-Marakeš-Milano-Beograd
• Jedno noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Milanu
• 5 polupansiona u hotelu sa 4* u Agadiru
• 2 polupansiona u hotelu sa 4* u Marakešu
• Razgledanje Marakeša
• Svi transferi i neophodne ulaznice na razgledanju
• Usluge lokalnog vodiča
• Usluge vodiča agencije
• Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

• Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu € 95 u trenutku objavljivanja programa, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
• Medjunarodro putno zdravstveno osiguranje
• Troškovi viziranja € 25
• Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
• Individualni troškovi
• Doplata za jednokrevetnu sobu
• Napojnica za vozače i lokalnog vodiča (€ 10)

VIZE:

Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos potrebna je viza za Maroko. Najkasnije 10 dana pre putovanja potrebno je dostaviti važeći pasoš, 1 noviju fotografiju (dimenzije 3,5x4,5cm na beloj pozadini), popunjen marokanski formular koji se dobija u agenciji i potvrdu o stalnom radnom odnosu sa naznačenim primanjima, radnim mestom, dužinom staža i odobrenim godišnjim odmorom (za penzionere poslednji ček od penzije). Cena vize sa troškovima viziranja 25 evra. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

SMEŠTAJ :

AGADIR: HOTEL PALAIS DES ROSES 4*     http://palaisdesroses.com/

Ovaj luksuzan hotel je smešten na samoj obali, u hotelskoj zoni pored široke, privatne peščane plaže. Do centra grada (Medine – 2,6 km) može da se stigne za nekoliko minuta vožnje taksijem ili gradskim autobusom. U sklopu hotela su 4 bazena, dva bara, teretana, veliki otvoreni bazen, spa centar, teniski tereni, biznis deo i pet prodavnica. Sobe su elegantne, prostrane, uredjene u orijentalnom stilu i sve poseduju: terasu,kupatilo,klima uredjaj, mini bar, Tv i telefon. Wi fi je besplatan i dostupan u javnim delovima hotela. Hotel poseduje sopstvenu peščanu uredjenu plažu. Usluga je doručak i večera.

MARAKEŠ: HOTEL DELLAROSA 4*     http://www.dellarosa-marrakech.com/

Hotel je smešten na vrlo dobroj lokaciji i centar grada je na pešačkoj distanci. Sobe su potpuno opremljene modernim sadržajima uključujući sopstveno kupatilo, udobne krevete, satelitsku televiziju, besplatan bežični internet i klima uredjaj. U sklopu hotela su dva restorana, bazen, bar, teniski teren, menjačnica i biznis centar. Usluga je polupansion (doručak/večera).

           

 

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA standard na 35.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

 

Važne napomene za putovanje:

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,za boravak u Maroku je potrebna viza, potrebnu dokumentaciju dostaviti najkasnije 20 dana pre putovanja . SVE INFORMACIJE O POTREBNOJ DOKUMENTACIJI DOBIJAJU SE U AGENCIJI. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA.  Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.