NASLOVNA

ZIMOVANJE

LETOVANJE 2020

PROLEĆNA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

HRVATSKA
×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /srv/olympicdev/httpdocs/images/kavala-1dan

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /srv/olympicdev/httpdocs/images/kavala-3dan

×

Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kavala-1dan

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kavala-3dan

 GRČKA


KAVALA I FILIPI

 

Autobusom

4 dana / 2 noćenja

POLAZAK: 07. oktobar 2015.    POVRATAK: 10. oktobar 2015.

 

 

Apostol Pavle na Balkanu

Jarko sunce zaslepljuje oči, odbija se sa pločica zamršenog mozaika, njegovi zraci se gube medju zelenim granama maslina i nestaju u plavetnilu pučine. Po širokom putu, prekrivenim belim kamenim pločama, kreće se umoran putnik. Njegovo lice je iscrpljeno, koža bronzane boje a odeća propala od siline vetra, hodanja i kiša. Pogled mu je pronicljiv i jasan kao nebo. Iza njega ćuteći, u stroju, pogleda uprtog napred idu hodočasnici.Na kalendaru je 49 godina od rodjenja Hrista. Apostol Pavle ulazi u Filipe, sada grad muzej u kom je skoncentrisana ogromna količina hramova, bazilika i svetilišta.

KAVALA I FILIPI

 

1. dan  (765 km)     BEOGRAD - KAVALA

Sastanak putnika na autobuskoj stanici Lasta (dolazni peron) u 06.30 časova. Polazak autobusa u 07.00 h. Vožnja teritorijom Srbije do Preševa. Ulazak u Makedoniju. Nastavak putovanja do Djevdjelije i ulaz u Grčku. Usputne kraće pauze radi odmora i osveženja. Dolazak u Solun u ranim popodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada.  Solun je grad svih sezona i svih ukusa, savremeni megapolis sa aktivnim trgovačkim i kulturnim životom. Spomenici potiču iz različitih epoha, od antičkih eksponata do vizantijskih crkava. Panoramsko razgledanje: Bele kule, Galerijusovog slavoluka, Rotonde i Srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku. Slobodno vreme. Nastavak vožnje do Kavale. Po dolasku smeštaj i večera. Noćenje.

{gallery}kavala-1dan:255:160:0:0:lytebox:Classic{/gallery}

 

2. dan     KAVALA – FILIPI - KAVALA

Doručak. Polazak na razgledanje Filipa (17 km) – muzeja pod otvorenim nebom, gde su sačuvani hramovi, stare bazilike i svetilišta. Još u davna vremena je ovu regiju zauzeo Filip II Makedonski i, nekadašnju rimsku koloniju, pretvorio u veliki trgovački i kulturni centar. Godine 49 od Hristovog rodjenja, stupila je na ovu teritoriju noga Apostola Pavla. Nedaleko od grada, na obali reke, Apostol je krstio ženu po imenu Lidija i to je bilo prvo krštenje žene u Evropi. Izgradjena je, po njenom imenu, crkva koja je postala poznato mesto okupljanja hodočasnika. Razgledanje arheološkog prostora gde se mogu videti ostaci puta Egnatia, agore sa  galerijama i termama, ostataka velike bazilike Apostola Pavla, krstionice i crkve Svete Lidije. Povratak u Kavalu. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.

 

3. dan     KAVALA – SOLUN ...

Doručak.Polazak autobusom prema Solunu. Po dolasku razgledanje crkve Svetog Dimitrija, zaštitnika grada. Ova čuvena petobrodna bazilika potiče iz 5. veka i predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika vizantijske arhitekture.Slobodno vreme do 16 h. Polazak autobusa prema Beogradu. Prelazak grčko-makedonske granice. Vožnja kroz Makedoniju. Prelazak granice  kod Tabanovaca i ulazak u Srbiju.

{gallery}kavala-3dan:255:160:0:0:lytebox:Classic{/gallery}

 

4. dan    ...BEOGRAD

Kraće usputne pauze radi odmora. Dolazak u Beograd u kasnim noćnim satima.

 

CENA ARANŽMANA :    €  179

Doplata za jednokrevetnu sobu:   €  50

 

U cenu putovanja je uračunato:

U cenu putovanja nije uračunato:

Prevoz autobusom  na relaciji Beograd – Solun – Kavala – Solun - Beograd Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 5* na bazi polupansiona Individualni troškovi
Dnevna vožnja u odlasku Usluge koje nisu naznačene u programu.
Sva razgledanja i izleti sa neophodnim ulaznicama ukoliko je to programom predvidjeno Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
Usluge lokalnog vodiča u inostranstvu i vodiča agencije  
Troškovi organizacije i realizacije putovanja  

 

HOTELI:  Lucy  5*  Kavala  

http://www.lucyhotel.gr

KAVALA I FILIPI

 

Hotel Lucy je kompletno renoviran 2009 godine i udaljen je od centra grada oko 2 km. Do koga se može stići za pola sata pešice ili gradskim saobraćajem koji prolazi blizu hotela. Smešten je na širokoj peščanoj plaži označenoj plavom zastavicom. Ovaj luksuzan hotel poseduje dva restorana, bazen, dva bara, internet u javnim delovima i parking. Sobe su vrlo elegantno uredjene i sve imaju: klimu, kupatilo sa fenom, mini bar, SAT TV, sef, internet, telefon.

Olympic Travel zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji

 

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. 

GARANTOVANE CENE  Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

BESKAMATNI KREDITI:

  • Čekovima građana na 3 rate bez kamateVISA MASTER CARD
  • Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata
  • Master i Dina kreditnom karticom UniCredit banke na 3, 6 ili 12 rata

 

Važne napomene za putovanje:  

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, potrebna je viza za Kinu. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA.  Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene za putovanje:  

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

 

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje!

ALGARVE i LISABONALGARVE

Najlepši i najposećeniji region Portugalije, poznat je po čudesnim formacijama stena, čarobnim peščanim uvalama i prijatnom klimom tokom cele godine. Okružen je nizom brežuljaka na severu, karakterističnom kulturom i sasvim drugačijim pejzažima u odnosu na ostatak zemlje. Arhitektura ga čini još neobičnijim: bela sela ukrašena šarenim dimnjacima, prozorima i vratima, crkvicama i zvonicima. A šetnja po uskim i krivudavim ulicama naselja uz obalu Atlantika učiniće letovanje nezaboravnim.

Detaljnije...

 

MADERAMADERA

Madera je ostrvo večnog proleća i cveća, smešteno duboko u Atlantiku, gotovo 1000 km od Lisabona, prestonice zemlje kojoj pripada. Privlačno je tokom cele godine zbog blage klime koja se kreće oko 20 stepeni. Oduševljava goste raskošnom prirodom, vulkanskim poreklom i čuvenim vinom. Čudesno je i zbog strmih crnih stena, polja prepunih lavande,dugačkih plaža, nedirnute prirode, kratera ugašenih vulkana, obilnih vodopada i najvećeg grada Funšala koji se raširio po uzvišenjima iznad mora. Madeira je najlepša od maja do oktobra. Podjite sa nama baš tada da je upoznate.

Detaljnije...

 


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.