fbpx

ISLAND HOPPING KIKLADI: SIROS-PAROS-MIKONOS-TINOS


PROGRAM PUTOVANJA

ISLAND HOPPING

Avion
8 dana / 7 noćenja

ISLAND HOPPING KIKLADI: SIROS-PAROS-MIKONOS-TINOS

Grčka broji više od 2000 ostrva od kojih je naseljeno oko tri stotine, a svega 78 ima više od 100 stanovnika.Svako od njih ima bogatu kulturu, neku svoju osobenost, odlično sačuvane spomenike, crkve i manastire i prelepu prirodu. Ne želite da se kupate i sunčate na istoj plaži. Volite da istražujete i da odjednom vidite više. Dosadile su vam iste ulice i trgovi. Probajte nešto novo i upustite se u istraživanje više ostrva na jednom putovanju. Odaberite jedan od arhipelaga i napravite sami sebi uživanje. Broj dana i izbor ostrva napravite sami. Gde ćete i koliko ostati – i o tome odlučujete. Polazna tačka vašeg izbora je ostrvo Siros. Vaša je samo želja a naša realizacija. Medju mnogobrojnim zalivima videćete nove gradove ali i živopisna ribarska sela, plantaže maslina koje skrivaju ostatke drevnih civilizacija, odsjaj beline prizemnih kuća i tirkizne obale.Opredelite se za Kiklade. Svako od njih ima nešto svoje. Povezuje ih, osim mora i istorije, srdačno gostoprimstvo domaćina i lokalna kuhinja. Dobro došli u goste u maštu…

SIROS

Bez obzira što Siros pripada centru kikladskog arhipelaga, veoma se razlikuje od svojih ostrvskih suseda. U arhitekturi preovladjuje neoklasični stil, što nije svojstveno za Kiklade a polovina njegovih stanovnika su katolici što je potpuno čudno u srcu pravoslavnog okruženja. Udaljen je oko 30 km od Mikonosa i prestonica je elegancije i raskoši. Ko bi mogao to da pretpostavi na oskudnom i kamenitom ostrvu? Odlikuje se različitim pejzažima. Doline smenjuju planine a obale obrazuju manje i veće zalive, sprudove i velike rtove. Ostrvo krase i dva veća grada: Ermupoli na istoku i nešto manji Finik na zapadu. Ermupoli potvrdjuje tezu o različitosti. U njemu je najstarija opera Grčke – Apolona iz 1864. godine, tačna kopija milaske Skale. Osim toga u gradu je i prvi na svetu spomenik „neznanom junaku“ s kraja 19. veka. Razlikuju se i crkve, naročito katoličke. Lepe plaže su na jugu ostrva a jedna od najpoznatijih je Galisas u istoimenom selu. Na severu su predeli za ljubitelje „divlje“ prirode. PAROS Kikladsko ostrvo Paros idealno je za romantike. Sastoji se iz dva dela: iz samog grada Parikie, smeštenog na kamenitom poluostrvu i beskonačnih, peščanih plaža sa zelenim štitom od borovine. Već odavno je postalo omiljeno mesto odmora zbog blage klime, najčistije vode mora kao i bogate istorije. Mnogobrojni manastiri, srednjevekovne tvrdjave, antički i vizantijski spomenici, cele godine primaju goste. Od drevnih vremena sa njega stiže širom Grčke čuveni beli mermer od kog su napravljena mnoga značajna dela antičke umetnosti. Glavni i najveći grad je Parikia, na padini brda, odakle se prema moru spuštaju redovi kuća pastelnih boja, prepletenih lavirintom uskih, strmih uličica. Poznata je, izmedju ostalog, i zbog najstarije aktivne crkve u zemlji – Ekatontapiliani (Crkva sto vrata). Paros je živopisno ostrvo prepuno palmi, plodnih dolina, čudesnih plaža i još boljeg vina. Još jedan od idiličnih zaliva je Nausa, sa čuvenim plažama Piperi i Agia Anargiri i sa neobičnim formama stena koje ih okružuju. Na ostrvu ima još mnogo toga interesantnog i dostojnog pažnje.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan BEOGRAD- ATINA-SIROS

Putovanje avionom do Atine. Transfer aerodrom Atina – luka Atina, prevoz do Sirosa trajektom. Transfer od luke do hotela,ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan SIROS

Doručak u hotelu. Tura po ostrvu i gradu uz pratnju stručnog vodiča. Noćenje.

3. dan SIROS ( ili po izboru Tinos, Paros,Mikonos )

Doručak u hotelu. Slobodno vreme ili dnevna ekskurzija do odabranog ostrva.Povratak u večernjim satima na Siros. Noćenje.

4. dan SIROS ( ili po izboru Tinos, Paros, Mikonos )

Doručak u hotelu. Slobodno vreme ili dnevna ekskurzija do odabranog ostrva.Povratak u večernjim satima na Siros. Noćenje.

5. dan SIROS ( ili po izboru Tinos,Paros, Mikonos )

Doručak u hotelu. Slobodno vreme ili dnevna ekskurzija do odabranog ostrva.Povratak u večernjim satima na Siros. Noćenje.

6. dan SIROS ( na 7 noćenja ) ili 6-9. Dan ( 10 noćenja ) ili 6-13. Dan ( 14 noćenja ) – za putnike koji ostaju 10 ili 14 noćenja mogućnost odlaska na izabranu ekskurziju

Doručak u hotelu. Slobodno vreme ili dnevna ekskurzija do odabranog ostrva.Povratak u večernjim satima na Siros. Noćenje.

7. dan SIROS-ATINA-BEOGRAD ( 7 noćenja ) / 10. Dan ( 10 noćenja ) / 14. Dan ( 14 noćenja )

Doručak u hotelu. Slobodno vreme. 15:00 odjavljivanje iz hotela i transfer do luke na Sirosu. 16:00 polazak trajekta za Pirej. 19:30 dolazak u Pirej. 20:00 Transfer do hotela i noćenje u hotelu u Atini.

8. dan ATINA-BEOGRAD ili 11. dan ( 11 noćenja ) ili 15. dan ( 14 noćenja )

Doručak u hotelu, transfer do aerodroma. Povratak za Srbiju.

CENOVNIK

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

Smeštaj na bazi odabranog broja noćenja noćenja sa doručkom u hotelu sa izabranom kategorizacijom na ostrvu Siros ( 2**, 3***, 4****, 5***** ) i 1 noć na bazi noćenja sa doručkom u Atini (3***,4**** )

Transferi u Atini od aerodroma do luke Pirej i od luke Pirej do hotela u Atini pri povratku, I od hotela u Atini do aerodroma

Transferi na ostrvu Siros od luke do izabranog smeštaja i od smeštaja do luke u povratku

Brodski transferi trajektom između Atine i Sirosa.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

Avio karta sa aerodromskim taksama Beograd – Atina – Beograd

Doplata za jednokrevetnu sobu

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

Individualni troškovi

Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

Od 01. januara 2018. godine se vrši obavezna naplata boravišne takse u Grčkoj, koja se naplaćuje dnevno po sobi: privatan smeštaj – 0.5€, hoteli 1* – 0.5€, hoteli 2* – 1€, hoteli 3* – 2€, hoteli 4* – 3€, hoteli 5* – 4€. Plaćanje boravišne takse se vrši na recepciji hotela ili apartmana.

FAKULTATIVNI IZLETI

TINOS ( tura traje oko 5h30min )

Transfer od smeštaja na Sirosu do luke
Transfer od luke na Sirosu do smeštaja
Povratna brodska karta Siros-Tinos-Siros
Tura po Tinosu sa vodičem ( engleski jezik )
Mapa Tinosa i propagandni materijal o ostrvu
Ulaznice u jezuitski manastir
Ulaznice u Muzej skuplture
PAROS ( tura traje oko 5h30min )

Transfer od smeštaja na Sirosu do luke
Transfer od luke na Sirosu do smeštaja
Povratna brodska karta Siros-Paros-Siros
Tradicionalna tura po Parosu autobusom u prisustvu lokalnog vodiča ( engleski jezik )
Poseta susednom ostrvu Antiparos
Mapa Parosa i propagandni materijal o ostrvu
MIKONOS ( tura traje oko 5h30min )

Transfer od smeštaja na Sirosu do luke
Transfer od luke na Sirosu do smeštaja
Povratna brodska karta Siros-Mikonos-Siros
Tura po Mikonosu sa vodičem ( engleski jezik )
Mapa Mikonosa i propagandni materijal o ostrvu
ERMOUPOLIS – Siros ( tura traje oko 3-4h )

Tura po gradu sa vodičem ( engleski jezik )
Mapa grada i propagandni materijal o ostrvu
Ulaz u arheološki muzej
Poseta Apollo teatru
Poseta katoličkom (sestrinskom) manastiru
SIROS – tura po jugu ostrva Siros ( tura traje oko 4-5h )

Tura vodičem ( engleski jezik )
Mapai propagadni materijal
Degustacija lokalnog vina i sira
SIROS – tura po severu ostrva Siros ( tura traje oko 4-5h )

Tura vodičem ( engleski jezik )
Mapai propagadni materijal
Poseta katoličkom – jezuitskom manastiru

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće TRIGLAV do 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa i Master kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je do popune mesta.
Potvrda hotela je u roku od 48 sati od prijave rezervacije.
Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
Aranžmani su individualni. Putnici sami biraju datum polaska i dužinu boravka.
Ovo putovanje je individualno i ne podrazumeva pratnju vodiča.
Navedene cene su važeće za boravak od minimum 7 noćenja.
Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
Hoteli su kategorisani od strane Grčke Nacionalne Turističke Asocijacije.Ukoliko putnik nije izričito pismeno ugovorio smeštaj posebnih odlika u hotelu,prihvatiće bilo koju službeno registrovanu smeštajnu jedinicu bez obzira na položaj,sprat, orijentaciju sobe i sl.
Hotel je dužan da gostu pruži samo usluge koje su naznačene na vaučeru sa kojim se gost prijavljuje pri dolasku u hotel. Svi posebni troškovi (koji nisu predviđeni cenom putovanja), kao i eventualne štete plaćaju se direktno na recepciji hotela.
Molimo sve goste u hotelima sa 4* i 5* da se pridržavaju hotelskih propisa koji, između ostalog, nalažu da za vreme večere muškarci moraju nositi dugačke pantalone.
Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
Deca ostvaruju navedene popuste ukoliko koriste pomoćni ležaj u pratnji dve odrasle osobe. Treća i četvrta odrasla osoba takođe koriste pomoćne ležajeve čije dimenzije mogu odstupati od standardnih.
Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivališem na teritoriji Kosova i Metohije, nije potrebna viza za Grčku. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

OPSTE NAPOMENE

Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic Travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu TRIGLAV OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

NOVA GODINA PREPORUČUJEMO

TRAJANJE ARANŽMANA: 6 dana | 5 noćenja
POLAZAK: 29/12/2022
ZATVORENA PRODAJA