NASLOVNA

ZIMOVANJE

LETOVANJE 2020

PROLEĆNA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

KRSTARENJE VOLGOM VARIJANTA 1

KRSTARENJE VOLGOM
SANKT PETERBURG - MOSKVA 

11 dana (10 noćenja)

Brod Rubljov / Surikov

     POLAZAK: 20. jul 2020.                                POVRATAK:  30. jul 2020. 

     POLAZAK: 29. avgust 2020.                             POVRATAK:  08. septembar 2020.

 

Rečna krstarenja od Moskve do St. Peterburga i obratno nisu samo klasika već i vizit karta Rusije. Vodenim putem rastojanje izmedju ova dva grada iznosi 1338 km, prelazi se brodom za oko 7 dana i ima mnogo rečnih stanica, lepih gradova i interesantnih mesta. Osim dva velegrada, upoznaju se kanali, jezera i neki od najinteresantnijih turističkih objekata Rusije. Brod se otiskuje u reku odakle se pruža čaroban pogled na jezero Ladoga, zatim pristaje kod ostrva Kiži u jezeru Onjega gde goste čeka biser pod zaštitom UNESCO, arhitektonski kompleks sastavljen iz tri crkve, sledi selo Gorici sa istoimenim manastirom i konačno drevni centar ruskog pravoslavlja Ugljič. Krstarenje pruža mogućnost uživanja u prelepim pejzažima evropskg dela Rusije i upoznavanje sa njegovom kulturom.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD- MOSKVA - SANKT PETERBURG 

Sastanak grupe na aerodromu Beograd dva sata pre leta. Za polazak 20.07. let je SU 2091 u 13.10h sa presedanjem preko Moskve, dok je za polazak  29.08. let  JU 674 u 17.00h. Smeštaj u kabine. Večera. Noćenje.

2. dan SANKT PETERBURG (obilazak grada i Petergof)

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom (bez ulaska u objekte).
St. Peterburg važi za jedan od najlepših gradova na svetu. Nalazi se na obalama Finskog zaliva i reke Neve koja se baš ovde, u samom gradu, grana u deltu obrazujući 45 ostrva na kojima se razvio prelepi Sankt Peterburg. Zahvaljujući svojim rekama i kanalima (ima ih čak 93) ispresecanih lančanim i pokretnim mostovima umngome podseća na Veneciju ili Amsterdam.
Ovaj veličanstveni grad, ne tako davne 1703. godine, osnovao je ruski car Petar I - Veliki s namerom da ovamo preseli svoj presto. I zaista, periodu od 1712. do 1918. god. Sankt Peterburg je bio prestonica carske Rusije.
Panoramsko razgledanje grada uključuje vožnju Nevskim prospektom – glavnim gradskim bulevarom kojeg često ubrajaju među najlepše na svetu, crkve Spasa na krvi koja predstavlja arhitektonski „odgovor“ Sankt Peterburga na rivalski izazov iz Moskve – Hram Vasilija Blaženog na Crvenom trgu. Sledi Kazanjska Saborna crkva koja je, pak, arhitektonski odgovor bazilici sv. Petra u Vatikanu iz čega se da zaključiti da se ovaj grad, doslovno, u lepoti takmiči sa celim svetom. Na pvoj turi videćemo i palatu Nacionalne biblioteke, čuvenu zgradu Admiraliteta, Isakijevsku crkvu koja je, bez veličana, još raskošnija i monumentaalnija od dve prethodno spomenute, zatim, Dvorski trg i Bronzanog konjanika – simbol grada.<
Ova tura uključuje i obilazak kompleksa znamenitog manastira Smoljnij, bedema Petropavlovske tvrđave, te neke od više stotina mostova koji su neizostavni element imidža i identiteta ovog grada.
Osim navedenih, razgledaćemo i mnoge druge spomenike i objekte peterburške građevinske baštine koje potpisuju neka od najpoznatijih imena arhitekata tog vremena kao što su Rosi, Rastelli, Monferan i Kvarengi.
Za kraj ove ekskurzije planirana je poseta znamenitoj Crkvi Svetog Nikole (Николо-Богоявленский Морской Собор), sa pauzom za paljenje sveća i kupovinu suvenira.  Ručak – lanč paket ili na brodu
Večera i piće dobrodošlice. Noćenje.
Fakultativno: Petergof – dvorac i park sa fontanama.
Petergof ili Petrov dvorac bio je letnja rezidencija Petra Velikog. U pitanju je raskošna palata sa carskim odajama i još raskošnijim dvorskim vrtovima: gornjim i donjim koji bi, i bez dvorca, bili atrakcija sami za sebe. Međutim, ovu ambijentalnu celinu uzbudljivijom čine čuvene petergofske kaskadne fontane sa pozlaćenim statuama.
Nedaleko odavde, na kraju Donjeg parka je obala Baltičkog mora odakle se pruža prelep pogled na St.Peterburg.

3. dan SANKT PETERBURG  Isplovljavanje oko 17/19 h (Ermitaž)

Doručak. Fakultativno: Obilazak muzeja Ermitaž.

 Ermitaž je jedan od nekoliko najpoznatijih muzeja umetnosti na svetu, a po mnogim kriterijumima, kao što je vrednost muzejskog fonda, broj eksponata i sl. Važi za najčuveniji na svetu. U njegovim galerijama i dvoranama se nalazi preko 3 miliona umetnina među kojima su i dela čuvenih slikara kao što su: Leonardo Da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso i dr.  

 Po povratku na brod sledi ručak. Slobodno vreme na brodu, večera, noćenje.

4. dan VERHNJIJE MANDROGI (13:30-17:00 h)

Nakon što preplovimo Ladoško jezero uplovljavamo u vode reke Svir na čijim obalama se nalazi etno selo Verhnjije Mandrogi (Gornje Mandroge) u čijem pristaništu će se naš brod zaustaviti. Doručak, a potom slobodno vreme koje ćete provesti u razgledanju ovog slikovitog seoceta čije bajkovite građevine plene pažnju posetilaca. Selo Mandrogi, osim što je zanimljivo po rekonstrukciji graditeljske tradicije drevnih Vepsa (narod koji je živeo na obalama Svira), ima izuzetno lepu prirodu u kojoj ćete uživati do ručka. Za ručak u selu Mandrogi, spremaju nam tamošnji specijalitet Šašlik (roštilj). Večera na brodu, noćenje.

5. dan OSTRVO KIŽI (08:00 - 11:00)

Doručak. Brod će se usidriti na obali ostrvo Kiži koje se nalazi na severnom kraju jezera Onjega. Onješko jezero je drugo po veličini u Evropi. Interesantno je da je, uprkos svojoj veličini, ovo i jedno od jezera sa najbistrijom vodom na svetu. Zašto je to tako, objasniće vam naš vodič u svojoj izuzetno zanimljivoj priči o jezeri i njegovim ostrvima (ima ih oko 1650) od kojih je Kiži definitivno najčuvenije. Naime, kiži je, takođe, etno-ambijentalna celina i muzej arhitekture na otvorenom.
Originalne očuvane građevine Kižija dočaravaju život tamošnjeg stanovništva a među njima se, svojom lepotom, naročito izdvajaju dve impozantne drvene crkve: Crkva Preobraženja sa 22 „ruske“ kupole u formi lukovice je pravo remek delo ruske graditeljske baštine. Naročito je zanimljiva činjenica da je za njihovu konstrukciju korišćeno isključivo drvo, bez ijednog metalnog dela, čak ni ekseri, a jedina oruđa neimara-drvodelja bili su sekira i dleto.
Isplovljavanje. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.

6. dan GORICI – KIRILO BELOŽERSKI MANASTIR ( 13:00-17:00 h)

Doručak. Slobodne aktivnosti na brodu.

Ručak. Posle ručka uplovljavanje u Gorici – još jeno autentično rusko selo iz prirodna oaza. Slobodno vreme. Nastavak plovidbe. Večera. Noćenje. Fakultativna ekskurzija: Poseta Kirilo-Beložerskom manastiru iz XIV veka; Muzej ikona.

 Kirilo-Beložerski je jedan od najvećih i najznačajnijih manastira Ruske pravoslavne crkve. Ukoliko želite da ovo krstarenje ima i pokloničku dimenziju, ne propustite ovaj izlet.

7. dan JAROSLAVLJ (15:00 - 19:00)

Doručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Ručak – lanč paket ili na brodu.
Dolazak u Jaroslavlj. Razgledanje grada uz pratnju vodiča.  Jaroslavlj je jedan od nekoliko najznačajnijih gradova Rusije. O njegovom značaju unekoliko govori i činjenica da je kraće vreme obavljao i funkciju prestonice. Grad je izuzetno lep sa predivnim građevinama, spomenicima, parkovima i promenadama duž obale i na ušću reke Kotoroslj u Volgu.
Posebno se izdvajaju Spaso-Preobraženski manastir, sa najstarijom crkvom u gradu (crkva Svetog spasitelja) sa čijih bedema se pruža prelep panoramski pogled na grad. Tu su još grupa Sabornih crkava iz XVII veka, rotonda (ostaci drevnog trgovačkg centra), jedan od najlepših spomenika kulture je i crkva Svetog Ilije Proroka  iz XVII veka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu, freske na zidovima crkve i njeni svodovi, pravi su muzej staroruskog slikarstva.
Nastavak plovidbe. Večera. Noćenje.

 

8. dan UGLIČ (08:00-12:00H)

Doručak. Dolazak u Uglič – naizgled običan i tipičan ruski grad čija priča će na Vas ostaviti izuzetno jake utiske. Naime, najveća impresija koju ćete poneti iz Ugliča je lik i delo Ivana Groznog čiji život i vladavina su umnogome vezani za ovaj grad.
Dok gledamo kupole Ugličkog kremlja, teško je pojmiti, kakva tragedija se ovde dogodila krajem 16. veka. Bezdušnost i borba za vlast doveli su do velike tragedije i katastrofe koja je izazvana ubistvom carevića Dimitrija, prestolonaslednika, najmlađeg sina cara Ivana Groznog. Poseban utisak na Vas će ostaviti pogled na grad sa reke Volge: crkva Vaskrsenja, crkva Svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj sa najstarijom zgradom Ugliča - dvorcem carevića Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva. 
Ručak - lanč paket ili na brodu. Kapetanska večera na brodu. Noćenje.

 

9. dan MOSKVA  ( Uplovljavanje oko 13/15h ) - Obilazak grada

Doručak. Program na brodu. Ručak. Uplovljavanje u moskovsku luku.
Panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji vodiča na srpskom jeziku (bez ulaska u objekte).Prilikom ovog panoramskog razgledanja proći ćemo čuvenom Tverskom ulicom (ukoliko neka multimilionska metropola uopšte može da ima glavnu ulicu, onda je to „Tverskaja“ u Moskvi), Prošetaćemo se Crvenim trgom na kome ćemo videti crkvu Vasilija Blaženog (vizuelni simbol Moskve i cele Rusije), Lenjinov mauzolej, robnu kuću GUM... Videćemo i zdanja Istorijskog muzeja, Boljšoj teatar, Novodevičji manastir Univerzitet Lomonosov i nestvaran prizor - panoramu grada koja se pruža sa Vorobjovih brda. Za kraj ove ekskurzije, planirana je poseta Hramu Hrista Spasitelja sa pauzom za paljenje sveća i kupovinu suvenira. Vodič će još u autobusu ispričati zanimljivu priču o ovoj znamenitoj svetinji čija sudbina oslikava noviju rusku istoriju.
Povratak na brod. Večera. Noćenje.

10. dan MOSKVA (obilazak teritorije Kremlja, metro tura)

Doručak.
Fakultativno: Obilazak teritorije Kremlja.U pratnji stručnog vodiča odlazi se na razgledanje Kremlja kojim dominiraju crkve: Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska. Spolja ćemo razgledati predsedničku palatu, a videćemo i znameniti Car-top i Car-zvono – te ćete od vodiča saznati zbog čega su ova dva eksponata vizuelni simboli Kremlja. Ukoliko budemo imali prilike, gledaćemo ritual smene carske straže.
Ručak – lanč paket ili na brodu.
Fakultativno: Metro tura. Obilazak čuvenog moskovskog metroa (nekoliko najinteresantnijih stanica u centru grada sa vodičem). Moskovski metro važi za najlepši na svetu zahvaljujući monumentalnosti i dekoraciji njegovih stanica. Mnogi ga smatraju otvorenim muzejom.
Večera. Noćenje.

11. dan MOSKVA - BEOGRAD

Doručak.

Fakultativo: Tretjakovska galerija - čuvena zbirka slika ruskih slikara iz XVIII-XIX veka i jedinstvena kolekcija ruskih ikona. Moskovski trgovac Pavle Tretjakov je u XIX veku sakupio nekoliko hiljada slika ruskih majstora i poklonio svoju kolekciju gradu Moskvi.

Transfer na aerodrom. Za termin 20.07-30.07 let za Beograd je SU 2092 u 20.15h, sletanje u Beograd u 22.20h. Za termin 29.08-08.09 let je JU 655 u 21.35h, sletanje u Beograd u 23.25h po lokalnom vremenu.

 

  Doplata za jednokrevetnu kabinu je 520 eur.  

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO

 • Avioprevoz (ekonomska klasa) na relaciji Beograd-Moskva - St.Peterburg- Moskva-Beograd,
 • Aerodromske takse (cena je sklona promeni)
 • Pun pansion na brodu (doručak-švedski sto, ručak, večera-meni),
 • 1 Prtljag – besplatno 23kg jedna torba (višak prtjaga se dodatno naplaćuje),
 • Smeštaj u odgovarajućim kabinama,
 • Transfer aerodrom-brod-aerodrom,
 • Razgledanje grada, usluge vodiča,

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO

 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
 • Fakultativne programe,
 • Putno zdravstveno osiguranje 
 • Bakšiš za posadu broda u iznosu od 40 eur po osobi.

 

Cene fakultativnih izleta u Eur (za minimum 10 putnika)

  

 

DOPUNSKE USLUGE KOJE SU UKLJUČENE U CENU:

 • Welcome coctail - prezentacija posade broda sa čašom šampanjca,
 • Gala Kapetanska večera,
 • Za ručak i večeru - mogućnost jela: meso, riba ili vegeterijanska hrana,
 • Zabavni program na brodu - igre, filmovi,
 • Živa muzika u baru svako veče,
 • Tri koncerta, uključujući jedan folklorni.

 

NAPOMENA 1: Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.) ili usled pomeranja od strane lokalnog agenta.

NAPOMENA 2: Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije.

NAPOMENA 3: Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa.

NAPOMENA 4: Koji brod će ploviti, od ponudjena dva, biće izvesno mesec dana pred polazak.

NAPOMENA 5: WI-FI je besplatan na SUN DECK-u (poslednjoj palubi). Postoji mogućnost plaćanja interneta na brodu, 20 eur po aparatu. Napomena: tokom plovidbe je slab signal na brodu.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cena prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 30 putnika) otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

 

Brod RUBLJOV

Brod je napravljen 1981. godine u Nemačkoj, a kompletno renoviran 2011.godine. Ima pet paluba, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom i modernom opremom. Na brodu se nalazi 100 dvokrevetnih kabina sa dva donja kreveta, 4 jednokrevetne kabine sa jednim donjim krevetom, 20 trokrevetnih kabina sa 2 donja i jednim gornjim krevetom. Sve kabine su spoljašnje.  Površina kabina – trokrevetna – 10.5m2, dvokrevetna – 8.6m2. Tehničke informacije broda: dužina 125m, širina 16.7m, kapacitet 240 putnika. Brod ima: 2 restorana, 2 bara, konferencijsku salu, ambulantu, prodavnicu suvenira, perionicu. U kabini su: klima uređaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica, plakar. Kreveti za jednu osobu su 185x80 cm.

  

Brod VASILY SURIKOV 

Brod je sagradjen u Austriji 1975.godine, i kompletno rekonstruisan 2007.godine. Brod ima cetiri palube i raspolaze sa 44 dvokrevetnih soba, 2 jednokrevetne sobe, 32 trokrevetne sobe. Sve kabine su spoljasnje. Tehnicke informacije: duzina 110.1 m, sirina 14.5m, kapacitet 150 putnika. Na brodu se jos nalaze: restoran, 2 bara, konferencijska sala, medicinska ambulanta, kiosk sa suvenirima... Svaka kabina ima: klima uredjaj, kupatilo, elektricna uticnica (napon u kabini 220V), plakar.Kreveti za jednu osobu su 185x80 cm. Standard Twin: širina 2.14m, dužina 4.36m, površina 9.33 m2.

 


Cene putovanja
su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE  Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA na 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.

U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju putovanja.

● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za Rusiju. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave. Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

●Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.