NASLOVNA

ZIMOVANJE

NOVA GODINA 2021

PROLEĆNA PUTOVANJA 2021

SRBIJA

WELLNESS & SPA

LETOVANJE 2021

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

KRITSKA TURA

KRITSKA TURA

 

6 dana (5 noćenja)

 

POLAZAK: 29. april 2020                           POVRATAK: 04. maj 2020

 

Krit je najveće grčko ostrvo, domovina Zevsa i turistički centar Sredozemlja. Baš na njemu je rodjena jedna od najstarijih civilizacija – minojska. Dok se arheolozi još bave iskopavanjem dvoraca izgradjenih u vreme kralja Minosa, turisti razgledaju ostatke knososkog lavirinta. Vizit karte Krita su,  osim Knososa, i manastir Arkadi sa direktnim pogledom na planinu Ida, Samarićanska dolina, kuća-muzej  slikara Domenikosa Teotokopulosa u svetu poznatijeg pod imenom El Greko, očaravajuća plaža Elafonisi prekrivena rozikastim peskom ili tvrdjava Frangokastelo sačuvana još iz venecijanskog perioda... Krit se odlikuje i smaragdnim vodama, neosvojenom prirodom i minimalističkim pejzažima. A egzotiku mu daju tri mora koja ga okružuju: Sredozemno, Egejsko i libijsko.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – ATINA - HERAKLION

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 13.45 h. Poletanje aviona za Atinu u 15.45 h (Let A3 977). Sletanje na atinski aerodrom u 18.15 h. Nastavak putovanja na Krit u 19.30 h (Let A3 7320). Sletanje na aerodrom u Heraklionu u 20.20 h. Transfer do hotela i smeštaj. Noćenje.

2. dan HERAKLION

Doručak. Polazak autobusom na razgledanje jednog od najupečatljivijih spomenika sveta – dvorca u Knososu koji je 1900. godine otkrio ser Artur Evans i čitavu civilizaciju nazvao minojskom. Svetsku slavu je stekao zahvaljujući fragmentalnoj rekonstrukciji njegovog pronalazača. Dvorac podseća na lavirint a mitologija još dodatno podgreva priču o njemu. Sam prostor oslikava istančan ukus; na njemu nema ničeg suvišnog već sve pruža savršenu harmoniju. Najznačajnije je zapadno ili ceremonijalno krilo ukrašeno crnim i crvenim stubovima, paradnim stepeništima, freskama na zidovima i čuvenom Tronskom dvoranom. Knososki dvorac je svedok stepena razvoja minojske civilizacije u periodu izmedju 1450 – 1700 godine p.n.e. i dostignuća u umetnosti, arhitekturi, živopisu i inženjerskoj tehnologiji. Povratak u Heraklion. Obilazak Arheološkog muzeja koji demonstrira neprocenjivu kolekciju proteklih epoha sa čitavog Krita u kojoj su freske, predmeti od keramike, zlatni ukrasi i nakit kao i gvozdeno oružje. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.

 

3. dan HERAKLION – LASITI - HERAKLION

Doručak. Slobodan dan ili polazak na poludnevno fakultativno razgledanje platoa Lasiti, smeštenog na visini od 900 metara. Danas se na toj visoravni nalazi 18 sela sa oko 3000 stanovnika. Ova visoka zaravan na planini je vekovima služila kao zaštićeno i bezbedno mesto za život. Najveća znamenitost ovog prostora su danas vetrenjače neobičnih oblika, koje liče na prednji deo masivnog broda. Nastale su u vreme kada se intenzivirala poljoprivreda i bilo ih je oko 10.000. Sada su samo lep planinski ukras. Neke se intenzivnije obnavljaju i pretvaraju u ugostiteljske objekte. Nastavak vožnje do pećine Dikti u kojoj je, po mitologiji, rodjen „bog svih bogova“ – Zevs. Za vreme minojske civilizacije, pećina je bila važno kultno mesto. Do nje se ide uzbrdo pešice (ili na magaretu) po strmoj stazi sa oko 800 stepenika. VAŽNA NAPOMENA: u slučaju kiše neće biti moguć ulaz u pećinu. Povratak u Heraklion. Slobodno vreme. Noćenje.

 

4. dan HERAKLION – ARKADI – RETIMNO – HANJA - HERAKLION

Doručak. Slobodan dan ili  polazak autobusom na celodnevno fakultativno razgledanje manastira Arkadi i gradova Retimno i Hanja. Manastir Arkadi je jedan od najznačajnijih i najraskošnijih na Kritu i potiče iz V veka. Monaški prostor i unutrašnja dvorišta su ukrašena cvećem i osvetljeni prirodnom, sunčevom svetlošću. Glavni hram je oblika dvobrodne bazilike. Mnoge istorijske priče i legende su vezane za Arkadi. Proslavio se u borbi za slobodu Krita pa je i danas simbol nezavisnosti. Vožnja do Retimna i razgledanje grada koji je po mnogim parametrima najpogodniji za letovanje. U blizini su mnogobrojni značajni objekti, prirodne lepote a sa kupališne tačke ima peščanu plažu dugačku 16 km. Nastavak putovanja do Hanje, prelepog lučkog grada na zapadnoj strani ostrva. Poseban pečat gradu su dali Venecijanci i to u oblasti arhitekture i kulture. I danas su dobro vidljivi delovi zidina, katedrala i stari grad sa pogledom na nekadašnju luku. Povratak u Heraklion. Noćenje

 

5. dan HERAKLION – AG. NIKOLAOS – ELUNDA – SPINALONGA - HERAKLION

Doručak. Slobodan dan ili polazak autobusom na celodnevno fakultativno razgledanje gradova Agios Nikolaosa i Elunde i ostrva Spinalonge. Medju mnogim popularnim gradovima Ag. Nikolaos zauzima posebno mesto. Vrlo je prijatan, nevelik i veoma živopisan. Smešten je u istočnom delu ostrva. Zahvaljujući prelepim pejzažima i divnoj atmosferi, svrstava se u bisere Mediterana. Ime je dobio po svom zaštitniku, svetom Nikoli. Vožnja do Elunde, pomodnog i prestižnog turističkog centra, trenutno jednog od najskupljih na svetu. Smeštena je u zalivu Mirabelo i u njoj ovih godina borave predsednici, premijeri, krunisane glave i slavne zvezde estrade. Odlazak brodićem do Spinalonge, ostrva na ulazu u zaliv Mirabelo. Na njemu su Venecijanci izgradili tvrdjavu koja je vekovima bila skoro nepristupačna. Godine 1900, Grčka je potpisala ukaz o dovodjenju leprom zaraženih ljudi. Leprozorijum je tu postojao čak i onda kada je Krit pripao Grčkoj. Posle pronalaska lekova, broj bolesnika se smanjio a sredinom XX veka i sasvim nestao. NAPOMENA: u slučaju vetra ili lošeg vremena neće biti moguć odlazak brodićem na ostrvo. U tom slučaju će biti  alternativni program – razgledanje Spinalonge iz sela Plaka. Povratak u Heraklion. Noćenje.

 

6. dan HERAKLION – ATINA - BEOGRAD

Doručak-lanč paket. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Atinu u 08.25 h (Let A3 7303). Sletanje na atinski aerodrom u 09.15 h. Nastavak putovanja za Beograd u 12.55 (Let A3 976). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 13.30 časova.

 

JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA:       € 723   

 Doplata za jednokrevetnu sobu:       € 100

 Popust za treću osobu u sobi 1/3     €   50

 ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNO MINIMUM 15 PUTNIKA! 

U cenu putovanja je uračunato:

 • Prevoz avionom na relaciji: Beograd – Atina – Heraklion – Atina – Beograd
 • Aerodromske takse
 • Razgledanje Herakliona
 • Ulaznice za Knosos i Arheološki muzej u Heraklionu 
 • Smeštaj u hotelima sa 3* na bazi B/B (noćenje/doručak)u dvokrevetnim sobama Usluge lokalnog vodiča
 • Usluge vodiča agencije
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu
 • Fakultativni izleti
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače € 8 po osobi
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi
 • Usluge koje nisu naznačene u programu
 • Boravišna taksa u iznosu € 2 za hotel sa 3*, € 3 za hotel sa 4* i € 4 za hotel sa 5* PO SOBI I NOĆI Taksa se plaća direktno na recepciji hotela.

Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).

Fakultativni izleti:

Svi fakultativni izleti su opisani u programu putovanja. Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15 putnika. Prijavljivanje i uplata izleta se vrši u agenciji najkasnije 7 dana pre polaska na putovanje.

U sve izlete je uključen autobuski prevoz, ulaznice i vodič na našem jeziku.

Cene:

LASITI    € 39

AG.NIKOLAOS i SPINALONGA    € 64

MANASTIR ARKADI, RETIMNO i HANJA   € 48

UKOLIKO SE UPLATE SVI IZLETI CENA PAKETA IZNOSI € 130

Smeštaj:

MARIN DREAM CITY HOTEL 3*  http://www.marinhotel.gr/ Hotel je smešten na najboljoj mogućoj lokaciji, na 200 metara od čuvenog Arheološkog muzeja, blizu svih znamenitosti. Apsolutno sve u gradu je dostupno pešice. U sklopu hotela su restoran, bar i snek bar kao i banket sala i rent-a-car desk. Sobe su prostrane, klimatizovane i poseduju: kupatilo sa fenom, terasu, grejanje, tv, telefon, mini bar i internet priključak. Pojedine sobe imaju pogled na Kritsko more. Doručak se servira po principu švedskog stola.

 

TAČNO IME HOTELA ĆE BITI POTVRDJENO SEDAM DANA PRE POLASKA NA PUT!

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po  srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

• Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
• Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.U slucaju veceg broja prijavljenih putnika  cena aranzmana se koriguje (ukoliko bude minimum 20 osoba cena iznosi 725 eura )  
• Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
• Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
• Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
• Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza . Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

• Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA.  Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.