NASLOVNA

ZIMOVANJE

LETOVANJE 2020

PROLEĆNA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

MADEIRA LETOVANJE

ORTUGAL

MADEIRA- FUNŠAL- PORTO MONIZ

 

8 dana (7 noćenja)  – avionom

POLAZAK: 09. novembar 2019.                          POVRATAK: 16. novembar 2019.

Ostrvo rođeno iz vulkana u sred Atlantika, bujne vegetacije, šarenih cvetova na liticama crnih vulkanskih stena, prirodnih bazena nastalih od vulkanskih erupcija ispunjenih morskom vodom, poznato je po spektakularnom novodišnjem vatrometu i kao rodno mesto jednog od najpoznatijih fudbalera na svetu Kristijana Ronalda. Raj na zemlji po imenu Madeira! Sa prekrasnih 180 kilometara obale, mora, lepih plaža i planinskih puteva, vredna je svake posete. Portugalsko ostrvo, smešteno duboko u Atlantiku, udaljeno je od kopna Portugalije  skoro 1000km, dok je od najbližeg, afričkog kopna udaljeno oko 700km. Po izlasku iz aviona zapahnuće Vas opojni mirisi tropskog voća i cveća, kojih zahvaljujući vlažnoj klimi ima u ogromnom broju. Bogato je zelenilom, i jedino mesto u Evropi gde se uzgajala šećerna trska. Još u davnom 15-om veku na području današnjeg glavnog grada Funšala izgrađen je mlin odakle je šećer odlazio za Evropu. Glavni grad Funšal je odlična polazna tačka za istraživanje ostrva, a sam gradić je primamljiv za samostalno istraživanje lokalnih restorana i pijaca, dok se u pozadini čuju zvuci jazz ili fado muzike. Najpoznatija pijaca Mercados dos Lavradores ima najraznovrsniju ponudu ribe i tropskog voća, i otvorena je do kasnih poslepodnevnih sati. Madeira je poznata po vinu, a uz iznajmljivanje automobila mozete obići neke od lokalnih vinarija i isprobati razlicite berbe, uživati u pogledu ili prošetati nekom od šuma eukaliptusa kojih na ostrvu ima dosta. Na svom putu obilaska ostrva, preporuka je da odvojite vreme za Porto Moniz, gde Vas čekaju prirodni bazeni sa morskom vodom, nastali u vulkanskim stenama, dok se talasi razbijaju o stene. Madeira već dugo nosi epitet „Ostrvo večnog proleća“ zbog blage klime i sunčanih dana, koja goste mami vulkanskim poreklom, predivnom prirodom, čuvenim vinom i prelepim pogledom na Atlantik sa visokih litica.

Program putovanja:

1. dan 09.11.2019.  BEOGRAD- FRANKFURT- MADEIRA

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 05.00 h. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1411) u 07.00 h. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 09.10 h. Nastavak putovanja za Madeiru (let LH 1170) u 10.55 h. Sletanje u 14.10 h. Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.

2. dan 10.11.2019. MADERIA- FUNŠAL

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet: razgledanje Funšala i botanička bašta Funšal. Razgledanje počinje posetom „Mercado dos Lavradores“, čuvenoj pijaci u Funšalu, koja je poznata po raznovrsnoj i obimnoj ponudi povrća i raznog egzotičnog voća. Na ulazu, kao deo folklora Madeire, posetioci mogu videti lokalne žene obučene u tradicionalne ostrvske kostime koje nude najraznovrsnije egzotično cveće. Od njih možete kupiti cveće, ili pak sadnice i tako poneti sa sobom deo Madeire. Tu se nalazi i riblja pijaca, koja će ljubiteljima ribe izborom pričiniti pravo zadovoljstvo. Nastavak ture vodi do Katedrale, zdanja iz XV veka koja je građena u lokalnom stilu i do današnjeg dana je ostala nepromenjena. Po obilasku katedrale, sledi upoznavanje sa čuvenim madeira vinom i degustacijom. Obilazak se završava posetom botaničkoj bašti, koja se izdiže iznad grada, i pored izuzetne ponude biljaka i cveća, pruža se i nezaboravan pogled na grad i zaliv. Povratak u hotel. Trajanje izleta oko 4h. Noćenje.

3. dan 11.11.2019. FUNŠAL – PORTO MONIZ - FUNŠAL 

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska  na celodnevno fakultativno razgledanje Porto Moniza, zapadnog dela ostrva. Na ovom izuzetnom izletu, saznaće se mnogo o prošlosti i sadašnjosti ostrva i uživaće se u pogledima na obilje vulkanskih plaža i izvanrednih predela. Prvo zaustavljanje će biti u mestu Kamara de Lobos gde je 1951. godine boravio i Čerčil prilikom posete Madeiri.Put dalje vodi prema Cabo Girao, najvišem platou sa predivnim pogledom na okean i panorame Camara de Lobos i Funšala. Dalje nastavljamo do  gradića Ribeira Brava sa interesantnom crkvom iz 17. veka, odakle idemo na sever do prolaza Encumeada   gde se pruža izuzetan pogled na južnu i severnu obalu. U nastavku izleta, prolazimo kroz seoce Sao Vicente i stižemo u Porto Moniz, prirodne bazene koje je stvorila vulkanska lava, na obali mora. Odlazak na planinu Paul da Sera, na 1400 metara nadmorske visine, da uhvatimo još jedan nezaboravan pogled na okolinu. Povratak u hotel. Trajanje izleta oko 8 sati. Noćenje.

4. dan 12.11.2019. FUNŠAL- BRODSKA TURA- FUNŠAL

Doručak.Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta brodom južnom stranom ostrva. Preporuka je lagana i svetla odeća za ovu turu ( kupaći kostim, zaštita od kiše i šešir ). Transfer od hotela do luke. Plovidba oko južnog dela ostrva brodom, odakle ćemo sa mora videti ribarsko seoce Camara de Lobos i plato Cabo Girao. Na krstarenju će nam se najverovatnije pridružiti delfini i kornjače, a uz malo sreće možda će nam se ukazati prilika da vidimo najveće vodene sisare na svetu, kitove! Dolazak u luku Funšal i povratak u hotel. Trajanje izleta oko 4 sata ( sa transferom hotel – luka – hotel )

5. dan 13.11.2019. FUNŠAL

Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

6. dan 14.11.2019. FUNŠAL

Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

7. dan 15.11.2019. FUNŠAL

Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

8. dan 16.11.2019. MADEIRA – FRANKFURT - BEOGRAD

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i polazak na aerodrom. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1171) u 15.00 h. Sletanje u Frankfurt u 20.15 h. Nastavak putovanja za Beograd u 21.50 h (let LH 1410). Sletanje na beogradski aerodrom u 23.40 h. Kraj programa.    

Cena aranžmana:

Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.

 

U cenu putovanja je uračunato:

 • Prevoz avionom na relaciji Beograd – Frankfurt – Funšal -  Frankfurt - Beograd
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3*, 4* ili 5* na bazi 7 noćenja sa doručkom
 • Svi transferi u inostranstvu navedeni u programu
 • Usluge lokalnog vodiča u inostranstvu i vodiča agencije
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

 

U cenu putovanja nije uračunato:

 • Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu ( 214 eur po osobi u trenutku objavljivanja programa,)  iznos je podložan promeni i plaća se  u dinarima u agenciji
 • Obavezan dinarski deo po osobi 1750 rsd
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
 • Fakultativni izleti
 • Individualni troškovi
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Celodnevni izlet Kamara de Lobos, Cabo Girao, Ribeira Brava, Sao Vicente, Porto Moniz. Cena 65 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, ručak. Trajanje izleta oko 8 sati

 

 • Funšal botanička bašta: poludnevni izlet – razgledanje turističkog i istorijskog dela Funšala, poseta pijaci Mercado dos Lavradores, degustacija Madeira vina, botanička bašta. Cena 42 €. U cenu uključen transfer autobusom hotel – centar Funšala – hotel, ulaznica u botaničku baštu. Trajanje izleta oko 4 sata.

 

 • Brodska tura: poludnevni izlet brodom po južnoj obali ostrva. Cena 50 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča hotel – luka – hotel, karta za brod. Trajanje izleta oko 4 sata.

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.

SMEŠTAJ:

HOTELI DORISOL  3*

Lokacija: nalazi se u Funšalu u turističkom delu grada, oko 10 minuta udaljen od mora. Od aerodroma je udaljen oko 17km.

Usluga: noćenje sa doručkom, polupansion ( uz doplatu)

Dodatni sadržaj: unutrašnji i spoljašnji bazen, teretana, restoran, bar.

HOTEL MUTHU RAGA MADEIRA 4*

Lokacija: nalazi se u Funšalu, 10 minuta šetnje od centra grada. Od mora je udaljen oko 600m, aerodrom se nalazi oko 16 km od hotela.

Usluga: noćenje sa doručkom, polupansion ( uz doplatu)

Dodatni sadržaj: spoljašnji bazen, bar na bazenu, sale za sastanke, parking, WiFi, restoran, bar.

HOTEL MELIA MADEIRA MARE 5*

Lokacija: nalazi se u Funšalu, oko 10 min šetnje od centra grada. Udaljen je od mora oko 10 minuta hoda, a aerodrom je udaljen oko 25 km od hotela.

Usluga: noćenje sa doručkom, polupansion ( uz doplatu )

Dodatni sadržaj: hotel ima spa centar, restorane, barove, teretanu, unutrašnji i spoljašnji bazen, bilijar, konferencijske sale, uslugu pranja veša.

 

● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA na 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (tehničkih razloga, poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.