fbpx

MADEIRA


PROGRAM PUTOVANJA

MADEIRA- FUNŠAL- PORTO MONIZ

Avion
8 dana / 7 noćenja

Raj na zemlji po imenu Madeira – ostrvo je večnog proleća, rođeno iz vulkana u sred Atlantika. Turiste impresionira bujna vegetacija, šarenilo cvetova i zelenilo na liticama crnih vulkanskih stena, prirodni bazena nastali posle vulkanskih erupcija ispunjeni morskom vodom. Magično portugalsko ostrvo smešteno duboko u Atlantiku udaljeno je od kopna Portugalije skoro 1000 km, a od najbližeg afričkog kopna oko 700 km. Opčinjava raskošna vegetacija prekrasnih 180 km obale, prelepe plaže, planinski vrhovi i putevi kao i šarmantna koloritna turistička mesta. Po izlasku aviona zapahnuće vas opojni mirisi tropskog cveća i voća , kojih zahvaljujući vlažnoj klimi ima u ogromnom broju. Madera je jedino mesto u Evropi gde se uzgajala šećerna trska, a u davnom XV veku na području glavnog grada Funšala izgrađen je mlin odakle je šećer odlazio u Evropu. Funšal je odlična polazna tačka za istraživanje ostrva, a sam gradić je primamljiv za samostalno istraživanje lokalnih restorana i pijaca, dok se u pozadini čuju zvuci fado i jazz muzike. Najpoznatija pijaca Mercados dos Lavradores ima najraznovrsniju ponudu ribe i tropskog voća, i otvorena je do kasnih poslepodnevnih sati. Madeira je poznata po vinu, čiji ukus iz različitih berbi možete probati u nekoj od lokalnih vinarija ukoliko iznajmite auto. Možete prošetati nekom od šuma eukaliptusa kojih na ostrvu ima dosta. Dok boravite na Madeiri, preporuka je da odvojite vreme za Porto Moniz, gde Vas čekaju prirodni bazeni sa morskom vodom, nastali u vulkanskim stenama, dok se talasi razbijaju o stene. Madera je takođe poznata po spektakularnom novodišnjem vatrometu i kao rodno mesto najpoznatijeg fudbalera na svetu Kristijana Ronalda. Zbog blage klime , broja sunčanih dana, raskošne prirode i prelepog pogleda na Atlantik sa viskoh litica, Madera je poželjno mesto za odmor i jedna od svetkih top destinacija.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN BEOGRAD- FRANKFURT- MADEIRA

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.00 časova. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1411) u 06.00 časova. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 07.55 časova. Nastavak putovanja za Madeiru (let LH 1170) u 10.15 časova. Sletanje u 13.00 časova. Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.

2. DAN MADERIA- FUNŠAL

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet: razgledanje Funšala i botanička bašta Funšal. Razgledanje počinje posetom „Mercado dos Lavradores“, čuvenoj pijaci u Funšalu, koja je poznata po raznovrsnoj i obimnoj ponudi povrća i raznog egzotičnog voća. Na ulazu, kao deo folklora Madeire, posetioci mogu videti lokalne žene obučene u tradicionalne ostrvske kostime koje nude najraznovrsnije egzotično cveće. Od njih možete kupiti cveće, ili pak sadnice i tako poneti sa sobom deo Madeire. Tu se nalazi i riblja pijaca, koja će ljubiteljima ribe izborom pričiniti pravo zadovoljstvo. Nastavak ture vodi do Katedrale, zdanja iz XV veka koja je građena u lokalnom stilu i do današnjeg dana je ostala nepromenjena. Po obilasku katedrale, sledi upoznavanje sa čuvenim madeira vinom i degustacijom. Obilazak se završava posetom botaničkoj bašti, koja se izdiže iznad grada, i pored izuzetne ponude biljaka i cveća, pruža se i nezaboravan pogled na grad i zaliv. Povratak u hotel. Trajanje izleta oko 4h. Noćenje.

3. DAN FUNŠAL – PORTO MONIZ – FUNŠAL

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevno fakultativno razgledanje Porto Moniza, zapadnog dela ostrva. Na ovom izuzetnom izletu, saznaće se mnogo o prošlosti i sadašnjosti ostrva i uživaće se u pogledima na obilje vulkanskih plaža i izvanrednih predela. Prvo zaustavljanje će biti u mestu Kamara de Lobos gde je 1951. godine boravio i Čerčil prilikom posete Madeiri. Put dalje vodi prema Cabo Girao, najvišem platou sa predivnim pogledom na okean i panorame Camara de Lobos i Funšala. Dalje nastavljamo do gradića Ribeira Brava sa interesantnom crkvom iz 17. veka, odakle idemo na sever do prolaza Encumeada gde se pruža izuzetan pogled na južnu i severnu obalu. U nastavku izleta, prolazimo kroz seoce Sao Vicente i stižemo u Porto Moniz, prirodne bazene koje je stvorila vulkanska lava, na obali mora. Odlazak na planinu Paul da Sera, na 1400 metara nadmorske visine, da uhvatimo još jedan nezaboravan pogled na okolinu. Povratak u hotel. Trajanje izleta oko 8 sati. Noćenje

4. DAN FUNŠAL- BRODSKA TURA- FUNŠAL

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta brodom južnom stranom ostrva. Preporuka je lagana i svetla odeća za ovu turu ( kupaći kostim, zaštita od kiše i šešir ). Transfer od hotela do luke. Plovidba oko južnog dela ostrva brodom, odakle ćemo sa mora videti ribarsko seoce Camara de Lobos i plato Cabo Girao. Na krstarenju će nam se najverovatnije pridružiti delfini i kornjače, a uz malo sreće možda će nam se ukazati prilika da vidimo najveće vodene sisare na svetu, kitove! Dolazak u luku Funšal i povratak u hotel. Trajanje izleta oko 4 sata ( sa transferom hotel – luka – hotel).

5. DAN FUNŠAL

Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

6. DAN FUNŠAL

Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

7. DAN FUNŠAL

Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

8. DAN MADEIRA – FRANKFURT – BEOGRAD

Doručak. Posle doručka napustanje hotela i polazak na aerodrom. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1171) u 14.25 časova. Sletanje u Frankfurt u 19.35 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 21.30 časova (let LH 1410). Sletanje na beogradski aerodrom u 23.20 časova.

CENOVNIK

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

prevoz avionom na relaciji Beograd – Frankfurt – Funšal – Frankfurt – Beograd

aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu (255 eur) koje su uključene u cenu i podložne su promeni

smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* ili 4* na bazi noćenja sa doručkom

svi transferi u inostranstvu navedeni u programu

usluge lokalnog vodiča u inostranstvu i vodiča agencije

troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

međunarodno putno zdravstveno osiguranje

usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

fakultativni izleti

individualni troškovi

doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

FAKULTATIVNI IZLETI

FAKULTATIVNI IZLETI – plaćanje u agenciji:

Celodnevni izlet Kamara de Lobos, Cabo Girao, Ribeira Brava, Sao Vicente, Porto Moniz. Cena 65 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, ručak. Trajanje izleta oko 8 sati

Brodska tura: poludnevni izlet brodom po južnoj obali ostrva. Cena 50 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča hotel – luka – hotel, karta za brod. Trajanje izleta oko 4 sata.

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće TRIGLAV do 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Za realizaciju ovog putovanja je potrebno minimum 20 putnika.

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu TRIGLAV OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Nijedan unos nije nadjen