fbpx

Grčka, Atika, Atina

Putovanje Doček Nove 2025. - Atina

Novogodišnja putovanja
7 dana | 6 noćenja
Avion

Atina je jedan od najstarijih gradova sveta. Njegov procvat je počeo još u antičko doba, onda kada je boginja Atina poklonila njegovim žiteljima prvo maslinovo stablo. Među prestonicama drevnih civilizacija nema sličnog grada koji je nastao pre više od 25 vekova i koji je do danas bio i ostao kulturni centar sveta. Prostire se između sedam istorijskih brežuljaka koja su bila mesto rođenja zapadne civilizacije i demokratije. Gradom dominira „sveta stena“, veličanstveni Akropolj, biser klasične Grčke. Simbol je grada i najveće dostignuće antičke umetnosti i arhitekture. Atinski hramovi su očarali svet i posvedočili da je zlatni V vek p.n.e. najraskošniji period procvata umetnosti, graditeljstva i ljudskog uma. Mitovi i legende o nastanku Atine i danas su duboko urezanji u duše Grka.

Opširnije

Program putovanja

dan 1.

28.12.2023. -BEOGRAD-ATINA

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla  u 10,15 h. Poletanje za Atinu u 12,35 h (Let  JU512). Sletanje na aerodrom Elefterios Venizelos u 15.05h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do izabranog hotela. Smeštaj, slobodno vreme. Noćenje.


dan 2.

29.12.2023 - ATINA

Doručak. Slobodno dan za individualni program učesnika putovanja. Noćenje.

dan 3.

30.12. 2023. - ATINA

Doručak. Slobodno dan za individualni program učesnika putovanja. Noćenje.


dan 4.

31.12. 2023. - ATINA- panoramsko razgledanje grada i AKROPOLJ

Doručak. U 08,00 h polazak na razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat na kulturno nasleđe. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do naših dana, a ono što može da se vidi  je obnovljeno po obrascu nađenih arheoloških materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koji ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvećenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu i monumentalnosti dokazujući visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerziteta i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične građevine. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Fakultativni doček NOVE GODINE u taverni. Noćenje.
dan 5.

01.01.2024. - ATINA– fakultativno PIREJ SUNION -ATINA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Polazak na izlet u 12.00h. Vožnja autobusom Apolonovom obalom preko Pireja koji je urbano srastao sa Atinom ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. Dolazak do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta Sunion. Hrama boga  Posejdona koji krasi rt izgrađen je u „zlatnom“ petom veku p.n.e. U povratku vožnja preko Glifade, elitnog letovališta na Atinskoj rivijeri. Povratak u hotel. Uveče fakultativno - grčko veče u taverni / repriza NOVE GODINE. Noćenje.
dan 6.

02.01.2024. - ATINA–fakultativno ARGOLIDA -ATINA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni izlet. „Zlatna” Argolida, proslavljena još od davnina svojim neobičnim bogatstvima i do danas nije izgubila bivšu slavu. Polazaka iz Atine u 08,00h Jedna od najvećih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura  koje se, s pravom, mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradića na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53-eg reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mladji u 4. veku p.n.e. a  akustika se najčešće povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha. Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i noćenje.

dan 7.

03.01.2024 - ATINA -BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma oko 12,00h. Poletanje aviona za Beograd u 15.30 h (Let JU 513). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla po lokalnom vremenu u 16.10 h. Kraj programa.


Rezervišite svoje putovanje

Pošaljite upit i putujte s nama!

Loading...

Hotel Ambrosia Suites -dvokrevetna soba noćenje sa doručkom

Broj ležaja: 2

Hotel Arethusa 3* dvokrevetna soba noćenje sa doručkom

Broj ležaja: 2

Hotel Athens Tiare 4* - dvokrevetna soba noćenje sa doručkom

Broj ležaja: 2

Hotel Airotel Parthenon 4* - dvokrevetna soba noćenje sa doručkom

Broj ležaja: 2

Hotel Royal Olympic 5* - dvokrevetna soba noćenje sa doručkom

Broj ležaja: 2

Uslovi putovanja

Cena uključuje

•    Prevoz avionom na relaciji Beograd - Atina – Beograd
•    Aerodromske takse ( U trenutku objavljivanja programa iznose 70 eura. Ovaj iznos je podložan promeni i    biće konačno utvrđen dva dana pre početka putovanja. Eventualna doplata se vrši u poslovnicama Olympic Travel-a ili kod ovlašćenih agencija)
•    Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu  na bazi 6 noćenja sa doručkom
•    Svi transferi  navedeni u programu
•    Razgledanje Atine i Akropolja sa vodičem
•    Usluge lokalnih vodiča
•    Usluge vodiča agencije tokom trajanja putovanja
•    Troškovi organizacije i realizacije putovanja



Cena ne uključuje

•    Fakultativni izleti
•    Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
•    Individualni troškove
•    Usluge koje nisu naznaćene u programu putovanja
•    Međunarodno putno osiguranje
•    Boravišna taksa u iznosu € 1,5 za hotel sa 3*, € 3 za hotel sa 4* i € 4 za hotel sa 5* PO SOBI I NOĆI (plaća se prilikom dolaska na recepciji hotela)


Napomena

Fakultativni izleti:
-  ZLATNA ARGOLIDA
(Uključeno: prevoz autobusom, vodič agencije, lokalni vodič) -  € 89
 - PIREJ I SUNION
(Uključeno: autobuski prevoz, vodič )  - € 45

Minimalni broj za realizaciju izleta je 20 osoba. Prijava i rezervacija za izlete vrši se do 15 dana pred početak putovanja, a izleti se plaćaju na licu mesta. U slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta se koriguje. Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i  zatvaranje određenih objekata tehničkih razloga.



SMEŠTAJ U HOTELU:

HOTEL AMBROSIA SUITES        
Lokacija : Smešten na par minuta hoda od samog centra Atine, trga Omonija. Idealna lokacija gostima pruža mogućnost da se  kratkom šetnjom dođe do svih glavnih trgovačkih četvrti i znamenitosti. Smeštaj : Sobe ima balkon, pogled na grad, telefon, TV sa ravnim ekranom, sef, klima-uređaj, kupatilo sa fenom za kosu, toalet, kada ili tuš, frižider, peškiri. Besplatan bežični internet je dostupan u svim sobama.

HOTEL ARETHUSA 3*                                                             
Lokacija: Hotel je idealno lociran, odmah uz trg Sintagma. Odatle je lako dolazi do glavnih znamenitosti Atine.  Smeštaj: sobe imaju kupatilo, TV, telefon, klimu, WiFi. Dodatni sadržaj: kafeterija, lounge bar, bar u lobiju, soba za prtljag.

HOTEL AIROTEL PARTHENON 4*                             
Lokacija: Nalazi se u srcu starog grada nedaleko od Akropolja. Smeštaj: sobe imaju WiFi, kupatilo, klimu, sef, TV, mini frižider, usluge pranja veša. Dodatni sadržaj: hotel ima restoran, salu za doručak, recepciju.

HOTEL ATHENS TIARE BY MAGE 4*
Lokacija: Nalazi se u srcu komercijalnog i poslovnog centra Atine. Smeštaj: sobe imaju WiFi, kupatilo, sa fenom za kosu, klima uređaj, sef, TV, mini bar, set za kafu i čaj. Dodatni sadržaj: hotel ima restoran, salu za doručak, recepciju.

HOTEL ROYAL OLYMPIC 5*                        
Lokacija : Spada u grupu centralno lociranih i luksuznih hotela. U neposrednoj je blizini hrama Zevsa Olimpskog sa direktnim pogledom na Akropolj, brdo Likavitos i Plaku. Do glavnog atinskog trga Sintagma se stiže za cca 10 minuta pešice (cca 600 metara).  Smeštaj: Sobe su elegantno uredjene i sve uključuju: klima uredjaj, mini-bar, TV sa satelitskim kanalima, sef i kupatilo sa fenom i toaletnim priborom. Besplatan bežični internet  je dostupan u celom objektu. Dodatni sadržaj:U sklopu hotela su dva restorana, bar, fitnes centar, bašta sa otvorenim bazenom i sale za sastanke.


Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan  uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron)i čekovima građana na tri rate bez uvećanja. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod  osiguravajuće kuće TRIGLAV OSIGURANJE . Za visinu uplate možete se informisati u svim poslovnicama  OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili  porodična).

Važne napomene za putovanje:   
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Državljanima Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, nije potrebna viza za Grčku. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim,  viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu TRIGLAV OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.
 
Opšte napomene:
● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata ili iz razloga tehničke prirode …).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu.  Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja  turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.



Moglo bi vam se sviđati