NASLOVNA

ZIMOVANJE

LETOVANJE 2020

PROLEĆNA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

KIJEV

 

KIJEV- UKRAJINA

4 dana (3 noćenja)

                                ZATVORENA PRODAJA                                   

Kijev, glavni grad Ukrajine, obiluje mnoštvom crkava, katedrala, muzeja i parkova, i jedan je od najzelenijih gradova Evrope. Većina dešavanja se odvija oko Trga nezavisnosti gde se ljudi okupljaju i uživaju u zvucima grada, i tu se nalazi jedna od žila kucavica grada - ulica Khreschatyk, puna radnjica, restorana, i zgrada državnih službi. U blizini se nalazi i prelepa crkva Sveta Sofija. Odličan je metro sistem, lako se stiže sa jednog na drugi kraj grada, a obavezno treba obratiti  pažnju na metro stanice, jer je skoro svaka stanica umetničko delo. Na kratkoj udaljenosti od centra nalazi se Kijevsko – pečerska  Lavra, veličanstveni kompleks hramova i manastira koji se prostire na brdu uz reku Dnjepar, starih više od hiljadu godina. U kompleksu se nalaze i manastiri u katakombama, koji su nastali u XI veku i još uvek su očuvani. Tokom velikih praznika oglašavaju se zvona svih crkava i taj zvuk nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Blizu Lavre nalazi se ratni muzej, a celim kompleksom muzeja dominira kip žene sa mačem i štitom, koji je visok oko 60m ( Hristov kip u Riu je visok oko 40m ) i vidi se iz skoro svih delova grada. Kijev ima veliki broj restorana nacionalne i internacionalne kuhinje, a preporuka je da se obavezno proba boršč i varenjiki. Noćni život u gradu je odličan, veliki je izbor klubova koji rade do jutarnjih sati, obavezno nacionalno piće votku i ćaskanje sa uvek druželjubivim Ukrajincima, zaokružiće prijatni boravak u ovom još slabo otkrivenom biseru nekadašnje velike ruske države. 

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD- KIJEV

Sastanak  putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 05.00 h. Poletanje aviona za Kiev (let JU 660) u 07.00 h. Sletanje u Kiev u 09.50 sati. Obrok u avionu. Po završetku pasoške kontrole, polazak na poludnevno razgledanje Kieva. Smeštaj u hotel, slobodno vreme i noćenje.

2. dan KIJEV

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet u Kievsko-pečersku lavru, jednu od glavnih i najstarijih pravoslavnih svetinja, koja je pod zaštitom UNESCO-a. Ujedno je prvi manastir na teritoriji Kijevske Rusije izgradjen u 11. veku koji je ostao gotovo netaknut. Lavra je pravi grad u srcu Kijeva koji ima 14 pravoslavnih crkava, muški manastir, sedam muzeja i prvu štampariju u Rusiji. Nekadašnja crkva Uspenja presvete Bogorodice i okolne ćelije su formirale manastir u 17. veku. Tada je i dobio status lavre, važnog i mnogoljudnog manastira, pod direktnom vlašću Svetog sinoda a njegovi monasi zvanje arhimandrita.

3. dan KIJEV

Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet u Pirogovo. Jugozapadno od Kijeva, pod otvorenim nebom smešten je muzej arhitekture i života Ukraine – Pirogovo. Ujedno, to je i najveći zaštićeni kompleks u istočnoj Evropi. Iz cele zemlje na taj prostor doneti su najlepši primerci drvene arhitekture od 16 – 19 veka. Na površini od 150 hektara čuvaju se palate, vetrenjače, udobne kolibe boljestojećih gradjana opremljene tradicionalnim nameštajem, crkve i još oko 70.000 različitih predmeta vezanih za svakodnevni život. Svaki objekat je uredjen u skladu sa tradicijom vezanom za kraj iz kog je donet.

4. dan KIJEV- BEOGRAD

Dorucak. Slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 21.40 h (Let JU 665). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 22.25 h.

Smeštaj treće odrasle osobe ili deteta do 12 godina u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju, isključivo na upit!

Za ovo putovanje je potrebno minimum 15 putnika.

VIZA: DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE NIJE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE!

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO

 • avio prevoz na relaciji: Beograd-Kiev-Beograd;
 • aerodrmske takse
 • smestaj u hotelu 3* ili 4* na bazi noćenja sa doručkom
 • transfere prema programu;
 • turistički program: panoramsko razgledanje Kieva;
 • usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča; troškove organizacije aranžmana.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO

 • Fakultativni izleti
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi
 • Usluge koje nisu navedene u programu

FAKULTATIVNI IZLETI: 

U cene izleta uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice

 • Kievsko – Pečerska Lavra ( traje oko 3h )                        25 
 • Pirogovo ( traje oko 3h )                                                    25 

Za realizaciju izleta je potrebno minimum 12 putnika.

SMEŠTAJ U MOGUĆIM HOTELIMA:

Hotel Ukraine  4*

Hotel Ukraine se nalazi pored Trga Nezavisnosti. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Lokacija je odlična za obilaske grada, u blizini se nalaze katedrala Sv. Sofije, sekretarijat predsednika Ukrajine, kabineti ministara, nacionalne filharmonije, pozorišta, parkovi, klubovi i šoping centri. Standard sobe imaju kupatilo, telefon, TV, klimu, wifi. Doručak švedski sto.

Premier hotel Rus 3*

Hotel se nalazi u poslovnom i turističkom delu grada, i metro linijom je dobro povezan sa ostalim delovima Kieva. U neposrednoj blizini hotela se nalazi Olimpijski stadion, univerzitet, trg Lava Tolstoja, šoping centri, prodavnice, restorani. Hotel ima bar, restoran, menjačnicu, bankomat, prodavnicu suvenira, konferencijske sale. Sobe imaju kupatilo, TV, sef, radio, telefon.

Organizator zdržava pravo zamene hotela hotelom  iste ili više kategorije, sličnog sadžaja o čemu će obavestiti putnike pre početka putovanja.

KLIMA: Klima u Kievu je umereno kontinentalna, sa toplim i vlažnim letima i dugim i hladnim zimama. Prosečna temperatura u oktobru je oko 10-15 stepeni. Preporuka je za slojevitu odeću tokom dana i nešto toplija odeća za veče, za putovanje u jesenjem periodu. Za putovanje u zimskom periodu poneti toplu odeću.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka  kao i vrste polise (individualna ili porodična). Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Važne napomene za putovanje:

• Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 15 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
• Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja kao i fakultativnog izleta
• Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
• Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
• Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
• Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,nije potrebna viza za Ukrajinu.
• Pasoši putnika treba da važe najmanje 3 meseca od datuma povratka.
• Putnik je u obavezi da prilikom putovanja poseduje putno zdravstveno osiguranje za Šengen regiju.
• Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu o propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave. Organizator nije ovlašćen da ceni valjanost putnih isprava i drugih ličnih dokumenata.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.