NASLOVNA

LETOVANJE

JESENJA PUTOVANJA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

WELLNESS & SPA

TOP PONUDE - AKCIJE

AVIO KARTE ZA CEO SVET

ZIMOVANJE

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

NOVA GODINA

PORTUGAL

TOSKANA 6 DANA

Excellent Small Medium Enterprises
IATA
AMADEUS
Instagram

TOSKANA

 

6 dana

autobusom

ZATVORENA PRODAJA

Najlepša regija apeninskog poluostrva, sa zaštićenim zonama bajkovite prirode i gradovima prepoznatljive arhitekture. Na osnovama antičke kulture, u Toskani su se rađale nove filozofske misli i stvarala vrhunska književna, vajarska, slikarska i graditeljska dela. Kao kolevka renesanse, bila je rodno mesto i stecište brojnih umetnika Dantea, Bokača, Petrarke, Botičelija, Bruneleskija, Mikelanđela, Rafaela, Leonarda da Vinčija, Rafaela... A njen simbol, Firenca proglašena je delom svetske kulturne baštine Unesco.

Program putovanja:

1. dan  NOVI SAD - BEOGRAD - BREGANA

Polazak iz Novog Sada u 17.00 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive. Sastanak putnika u Beogradu na autobuskoj stanici Lasta (dolazni peroni) u 18.30 sati. Polazak autobusa u 19.00 sati. Prelazak srpsko-hrvatske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Hrvatsku kraj Slavonskog Broda i Zagreba. Prelazak hrvatsko-slovenačke granice kod Bregane.

2. dan  BREGANA – KJOĐA - MONTEKATINI

Noćna vožnja kroz Sloveniju a zatim kroz Italiju, kraj Venecije do Kjođe koja je jedan od najlepših gradova venecijanske lagune, nalazi se 50 km južno od Venecije. Grad se smestio u područiju blizu ušća reka Brente i Adiđe u Jadransko more. Kroz grad je trasirano više kanala, zbog kojih kao i sličnosti njene arhitekture sa venecijanskom, turisti  Kjođu nazvaju "Mala Venecija". Posebno je interesantno istorijsko jezgro gde dominiraju gradska katedrala i toranj Sveta Andrea sa najstarijim poznatim gradskim satom na svetu.  Slobodno vreme. Nastavak putovanja za stari grad Montektini terme. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

3. dan  MONTEKATINI – LUKA – PIZA - MONTEKATINI

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Luka i Piza”. Polazak za obližnju Luku, bogati trgovački grad, u sastavu firentinske države od 15 veka. Gradsko jezgro Luke, sa uskim ulicama i srednjovekovnim građevinama u potpunosti je uokvireno 4 km dugim, odlično očuvanim zidinama, čiju trasu prati divna promenada. Šetnja užim centrom gde se nalazi rodna kuća čuvenog kompozitora Đakoma Pučinija (1858 – 1924). Nastavak putovanja do susedne Pize, na reci Arno, nekada moćne pomorske sile, čija je flota skoro 150 godina (do kraja 13. veka) bila najjača na Sredozemnom moru. Obilazak tri dragulja toskanske, romanske arhitekture na Trgu čudesa: krstionice, katedrale i Krivog tornja na kome je Galileo Galilej (1564–1642), rođen u Pizi, izvodio svoje eksperimente. Slobodno vreme. Povratak u Montekatini Terme. Fakultativni odlazak u Firencu na doček Nove godine. Noćenje.

4. dan  MONTEKATINI – MONTERIĐONI – SIJENA – SAN ĐIMINJANO - MONTEKATINI

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Monteriđoni, Sijena i San Điminjano”. Monteriđioni je jedinstveno malo srednjevekovno mesto kod Sijene. Ovo savršeno očuvano utvrđenje sa 14 kula, dve kapije od kojih je jedna okrenuta prema Firenci a druga prema Rimu, podignuto je u 13 veku. Muzej u zamku ima interesantnu kolekciju srednjovekovnog i renesansnog oružja i oklopa . Sijena je posle Firence – čiji je ozbiljan rival bila u prošlosti – drugi po značaju grad Toskane, po umetničkoj i kulturnoj baštini. Smeštena na tri brda, odlikuje se gotskom arhitekturom i građevinama od crvenkaste opeke. Po dolasku, obilazak pešice gradskog jezgra: Pjaca del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontana sreće i Palaco publiko sa zvonikom (88 m), Pjaca del Duomo sa gotskom katedralom, ukrašenom mozaicima… Slobodno vreme. Odlazak za San Điminjano, tipičan toskanski gradić, okružen vinogradima i maslinjacima, koji je zadržao u velikoj meri svoj srednjovekovni izgled.Obilazak centra grada pešice. Slobodno vreme. Povratak u Montekatini Terme. Noćenje.

 5. dan MONTEKATINI – FIRENCA - SEŽANA

Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za  Firencu, najbogatiju umetničku riznicu Italije, posle Rima. Polazak autobusom do mesta Sesto Fiorentino (43 km), naselje udaljeno 12 km od Firence u regionu Toskana.Transfer vozom, dve stanice, do stanice Santa Maria Novela u Firenci koja se nalazi u centru grada. Od 1865. do 1871. Firenca je bila prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, krstionica, Ponte Vekio - pokreveni most iz 14. veka, palata Ufici, crkva Santa Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i Galileja)… Fakultativni obilazak palate Ufici sa lokalnim vodičem na našem jeziku.  Slobodno vreme. Povratak vozom u Siesto Fiorentino i autobusom polazak za Srbiju. Vožnja prema Veneciji, Trstu i Sežani na slovenačko-italijanskoj granici.

 6. dan SEŽANA – BEOGRAD

Noćna vožnja kroz Sloveniju. Prelazak slovenačko-hrvatske granice kod Bregane. Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko-srpske granice kod Batrovaca. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

CENA ARANŽMANA:

Doplata za jednokrevetnu sobu:  €

Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi sa trećim pomoćnim ležajem (isključivo na upit)

Dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim  pomoćnim ležajem  (isključivo na upit)

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO

 • Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom
 • Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice
 • Razgledanja prea programu
 • Usluge vodiča
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO

 • Gradska turistička taksa u hotelu kategorije tri zvedice u Montekatini Termama: 1,10 evra po osobi i po noćenju (plaćanje je isključivo na recepciji hotela)
 • Fakultativni izleti i posete
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi
 • Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

SMEŠTAJ:

Hotel La Pia 3*

www.lapiahotel.it

Smešten je u banjskom parku, na oko kilometar od centra Montekatini Termi.Ima recepciju, restoran, bar. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, klimatizacija, sa telefonom i televizorom, sef, fen. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji

FAKULTATIVNI IZLETI:

Celodnevni izlet autobusom  Sijena i San Điminjano u trajanju od oko  10 sati. Cena:  evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje istorijskog centra Sijene i San Điminjana.
Celodnevni izlet autobusom  Luka i Piza  u trajanju od oko 10 sati. Cena:  evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje Luke i Pize, prema programu.
Poludnevni izlet autobusom i vozom  Firenca  u trajanju od oko 6 sati. Cena:  evra. U cenu je uključen prevoz autobusom i vozom, razgledanje Firence prema programu i usluge vodiča.
Obilazak palate Uffici u trajanju od oko 3 sata. Cena evra(do 18 godina cena:  evra). U cenu je uključena rezervacija, ulaznica, slušalice, lokalni vodič na srpskom jeziku. Za ovaj izlet je neophodna prijava i uplata u agenciji prilikom rezervacije. 

Fakultativni odlazak u Firencu radi dočeka Nove godine u trajanju od 21.00-02.00. Cena  evra. U cenu je uključen prevoz autobusom i usluge vodiča.

Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za njihovu realizaciju. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti i posete bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije  15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Rani booking, akcije...).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA
Akontacija 40% , ostatak - odloženo plaćanje čekovima građana , u tri jednake mesečne rate, bez kamate.

BESKAMATNI KREDITI:

VISA MASTER CARD

 • Čekovima građana na 3 rate bez kamate
 • Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata
 • Master i Dina kreditnom karticom UniCredit banke na 3, 6 ili 12 rata

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

 • Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je najkasnije 15 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
 • Potrebno je najmanje 45 putnika za realizaciju putovanja.
 • BREGANA i SEŽANA su navedeni u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i petog dana putovanja.
 • Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
 • Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
 • Organizator nije ovlašćen da ceni valjanost putnih isprava i drugih ličnih dokumenata. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

OPŠTE NAPOMENE

 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene obilasci enterijera spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
 • Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezanih za radno vreme objekata…)
 • Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30. Fakultativni izleti nisu obavezan deo programa, a termin izvođenja nije fiksan.
 • Polasci iz drugih mesta su mogući i predmet su dogovora i najave prilikom rezervacije. Molimo putnike da 3 dana pre polaska provere tačno vreme i mesto polaska.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
 • Otkaz putovanja od strane Organizatora u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika je 5 dana pre polaska
 • Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
 • Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje!


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.