NASLOVNA

LETOVANJE

JESENJA PUTOVANJA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

WELLNESS & SPA

TOP PONUDE - AKCIJE

AVIO KARTE ZA CEO SVET

ZIMOVANJE

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

NOVA GODINA

PORTUGAL

SICILIJA

Excellent Small Medium Enterprises
IATA
AMADEUS
Instagram

SICLIJA NOVA GODINA

 

5 dana

avionom

ZATVORENA PRODAJA

Sicilija ostrvo Mediterana u kulturološkom smislu zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Ona je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasleđem pa se smatra velikim muzejom arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normansko-arapsko-vizantijske kulture i lokalnog, sicilijanskog baroka. Sicilijanci, ponosni na svoje ostrvo, kažu da Sicilija nema potrebe da se poredi sa drugim mestima, ona je autentična. Zato se ne kaže da je Sicilija nalik nečemu, već da nešto podseća na nju...

Program putovanja:

1. dan  BEOGRAD – KATANIJA

Sastanak grupe na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”, dva sata pre poletanja. Let za Kataniju u prepodnevnim časovima. Po dolasku panoramsko razgledanje Katanije, grada poznatog po crnom vulkanskom kamenu sa Etne, Katedrala Sv. Agate, spomenik Beliniju, Univerzitetski trg. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan  KATANIJA – TAORMINA - KATANIJA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do Taormine. Šetnja centralnom gradskom ulicom Korso Umberto, panorama velikog zaliva koji se prostire od Letojanija do Đardini Naksosa, katedrala Svetog Nikole, palata Korvaja, fakultativna individualna poseta grčkom teatru (ulaznice nisu uključene u cenu). Slobodno vreme za samostalnu šetnju. Povratak u hotel. Uveče, individualni doček Nove godine. Noćenje.

3. dan  KATANIJA – PALERMO - KATANIJA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do Palerma. Vožnja kroz sedište ostrva do glavnog grada Sicilije. Panoramsko razgledanje grada: centralni deo grada “Quattro canti” (četiri ugla), barokne fontane, Kraljevska palata, crkva Sv. Jovana, Katedrala, pozorište Masimo (bez ulaznica)... Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje

 

4. dan  KATANIJA – SIRAKUZA – NOTO - KATANIJA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet za Sirakuzu i Noto. Vožnja do Sirakuze, grada koji su Grci osnovali još u VIII veku pre nove ere. Sirakuza ima izuzetne arheološke vrednosti, od kojih je jedna od najznačajnijih Pantalica Necropoli, gde je pronađeno na hiljade grobova iskopanih u kamenu. Šetnja gradom. Slobodno vreme za slikanje i razgledanje. Odlazak, potom, do gradića Noto koji se još naziva i “kameni vrt”. Noto je prestonica sicilijanskog baroka sa predivnim građevinama i skulpturama isklesanim u kamenu. Obilazak najvažnijih znamenitosti: Duomo, Palata Plemstva, Biskupska palata, crkva San Domenico, palata Landolinijevih (bez ulaznica). Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 5. dan KATANIJA - BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do aerodroma. Let za Beograd. Nakon sletanja u Beograd kraj programa.

CENA ARANŽMANA:

 

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO

 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Katanija - Beograd (prevoznik Air Serbia ) direktan čarter let
 • četiri noćenja sa doručkom u hotelu po izboru
 • panoramsko razgledanje grada
 • transferi autobusom, prema programu
 • usluge vodiča
 • troškovi organizovanja putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO

 • aerodromske takse eur (Beograd 15,5 eur, RF taksa 1 eur i Katanija 25 eur), čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u agenciji
 • fakultativni izleti i ulaznice
 • gradska taksa (oko 1.5eur po noći po osobi)
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • individualni troškovi
 • usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
 • doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)

SMEŠTAJ:

HOTEL LE DUNE 3*

www.ledunesicilyhotel.it /p>

Hotel se nalazi oko 4 km od grada, preko puta divne plaže. Preko puta hotela je autobuska stanica, autobusom se dolazi do centra grada. Hotel ima 57 soba. Sve sobe imaju kupatilo, klima uređaj, telefon, satelitsku TV, mali frižider, fen za kosu. U okviru hotela su gostima na raspolaganju bar i restoran. Slatki doručak se služi po principu samoposluživanja

HOTEL LA VILLE 3*

www.rhlaville.it /p>

Hotel je smešten u nekadašnjoj palati u centru Katanije, na 1,5 km od glavnog gradskog trga Duomo i u neposrednoj blizini Trga Republike i Corso Sicilia. Hotel ima 14 soba. Sve sobe imaju kupatilo, klima uređaj, telefon, satelitsku TV, minibar i sef. U svom sastavu hotel poseduje: restoran, recepciju, lift, bar, parking. Slatki doručak se služi po principu samoposluživanja

HOTEL NH PARCO ARAGONESI 4*

www.nh-hotels.com/hotel/nh-catania-parco-degli-aragonesi ;

Hotel je smešten preko puta peščane plaže. Udaljenost od centra grada je 5 km dok je udaljenost od aerodroma 2 km. Hotel ima 124 sobe koje su rasporedjene na 2 sprata. Svaka soba ima kupatilo, klima uređaj, mini bar, sef, fen, sat Tv. Od dodatnog sadržaja hotel ima restoran, bar, veliku baštu, bazen, parking, terasu. Kontinentalni doručak se služi po principu samoposluživanja u hotelskom restoranu.

HOTEL PLAZA CATANIA /span> 4*

www.plazahotelcatania.it /p>

Hotel se nalazi u blizini gradske plaže dok je centar grada udaljen oko 3,5 km. Udaljenost od medjunarodnog aerodroma Fontanarossa je 8 km. Hotel je izgradjen 2008 godine i raspolaže sa 48 soba. Svaka soba sadrži: kupatilo, klima uredjaj, sat Tv, mini bar, sef, fen. Neke sobe imaju privatni balkon. U svom sastavu hotel poseduje restoran, prodavnicu, parking, terasu na krovu. Kontinentalni doručak se služi po principu samoposluživanja u hotelskom restoranu.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Prijavljivanje i uplata fakultativnih izleta se vrši u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti na svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti za paket od 2 navedena izleta:

 

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije  15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Rani booking, akcije...).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA
Akontacija 40% , ostatak - odloženo plaćanje čekovima građana , u tri jednake mesečne rate, bez kamate.

BESKAMATNI KREDITI:

VISA MASTER CARD

 • Čekovima građana na 3 rate bez kamate
 • Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata
 • Master i Dina kreditnom karticom UniCredit banke na 3, 6 ili 12 rata

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

 • Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je najkasnije 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
 • Potrebno je najmanje 100 putnika za realizaciju putovanja.
 • Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23 kg i kabinskog (ručnog) 8 kg
 • Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima
 • Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe
 • Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
 • Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
 • Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za Italiju. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
 • Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

OPŠTE NAPOMENE

 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene obilasci enterijera spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
 • Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezanih za radno vreme objekata…)
 • Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30. Fakultativni izleti nisu obavezan deo programa, a termin izvođenja nije fiksan.
 • Polasci iz drugih mesta su mogući i predmet su dogovora i najave prilikom rezervacije. Molimo putnike da 3 dana pre polaska provere tačno vreme i mesto polaska.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
 • Otkaz putovanja od strane Organizatora u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika je 5 dana pre polaska
 • Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
 • Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje!


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.