NASLOVNA

LETOVANJE

JESENJA PUTOVANJA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

WELLNESS & SPA

TOP PONUDE - AKCIJE

AVIO KARTE ZA CEO SVET

ZIMOVANJE

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

NOVA GODINA

PORTUGAL

ALZAS ŠVARCVALD NOVA GODINA 6 DANA

Excellent Small Medium Enterprises
IATA
AMADEUS
Instagram

ALZAS I ŠVARCVALD

 

6 dana

autobusom

ZATVORENA PRODAJA

Oivičena planinskim masivom Vogezi, regija Alzas jedinstvena je po svojoj multietničkoj strukturi i predstavlja kraljevstvo vina. Veličanstveni predeli ovog dela Francuske plene svojom lepotom i raznolikošću. Glavni grad Strazbur poznat kao jedan od centara Evropske Unije, imao je burnu istoriju. Podjednako francuski i nemački, pun različitih stilova ali autentičnog mentaliteta, danas predstavlja simbol pomirenja dve velike nacije. Predeli u kojima se smejuju guste šume i nepregledni vinogradi, vodopadi i lednička jezera, veličanstvene građevine poznatog stila, uređeni parkovi i cvetni aranžmani, učiniće ovo putovanje nezaboravnim...

Program putovanja:

1. dan  NOVI SAD - BEOGRAD - BREGANA

Polazak iz Novog Sada u 16.00 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive. Sastanak putnika u Beogradu na autobuskoj stanici “Lasta”, Železnička 2 dolazni peroni u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18.00 sati. Prelazak srpsko – hrvatske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Hrvatsku kraj Slavonskog Broda i Zagreba. Prelazak hrvatsko – slovenačke granice kod Bregane.

2. dan  BREGANA – STRAZBUR

Noćna vožnja kroz Sloveniju kraj Ljubljane i Jesenica. Nastavak vožnje kroz Austriju kraj Vilaha, Salcburga, Minhena do Strazbura u pokrajini Alzas u Francuskoj. Smeštaj u hotel. Odlazak na razgledanje grada gradskim prevozom. Strazbur, grad u pokrajini Alzas na istoku Francuske na reci Il. Ima oko 270.000 stanovnika a tu su sedišta Saveta i Parlamenta Evrope, Suda za ljudska prava i drugih važnih institucija. Šetnja sa vodičem kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike koja je građena od 12 do 15. veka sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” koja je najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta koje su nastale u 16. i 17. veku, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama iz 13.veka, je zaštićen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO, još 1988. godine. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. Uveče individualni doček Nove godine na nekom od gradskih trgova. Noćenje.

3. dan  STRAZBUR – FREIBURG – COLMAR – KAJZERSBERG – RIKVIR - STRAZBUR

Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u Alzas. Polazak prema gradiću Frajburg koji s pravom nosi nadimak "Dragulj Švarcvalda". Iako je tokom II svetskog rata bio gotovo razoren, polako i precizno je restauriran do poslednjeg detalja, pa danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Nemačkoj. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do gradića Kolmar , smeštenog u podnožju planine Vogezi na reci Lauh, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Slobodno vreme u istorijskom centru grada. Nastavak putovanja prema živopisnom srednjovekovnom selu  Kajzersbergu (12km) sa zgradama različitih arhitektonskih perioda. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) jednog od najlepših sela Francuske. Tesne uličice podsećaju na scenografiju za neki film iz srednjeg veka, pa je tu već snimano više istorijskih filmova. Povratak u Strazbur u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan  STRAZBUR – HEIDELBERG – BADEN BADEN - STRAZBUR

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Hajdelberg, romantični gradić smešten uz reku Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada koji spada među najimpresivnije objekte u Nemčkoj a postoji već 700 godina. Ubraja se u red 10 najpopularnijih evropskih znamenitosti, sa preko tri miliona turista u sezoni.  Grad je sedište jedne od najstarijih obrazovnih institucija u Evropi, „Univerziteta Rupreht–Karl“, osnovanog 1386. godine . Na Univerzitetu se danas nalaze mnogobrojne naučne institucije: a ovde se studira i mesopotamologija, jedini smer ove vrste na svetu. Panoramsko razgledanje grada: Karlova kapija iz 18.veka, Zamak Hajdelberg iz 14.veka (panorama), Rathaus – Gradska kuća iz 14. veka, Univerzitetski kvart, Aleja filozofa sa koje se pruža najlepši pogled na stari deo grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os i prava je oaza nemačke kulture i istorije. O njegovoj slavnoj prošlosti svedoče raskošne palate i vile, izgrađene u bel–epok stilu, sa savršeno uređenim vrtovima, kao i prelepi parkovi sa tri kilometra dugim šetalištem u aleji Lihtentaler. Slobodno vreme. Povratak u Strazbur. Noćenje.

 5. dan STRAZBUR – TRIBERG – jezero TITZI – DONAUŠINGEN - BREGANA

Doručak. Polazak prema gradiću Triberg gde se nalazi najveći vodopad u Nemačkoj. Nastavak putovanja do najveće turističke atrakcije Švarcvalda, glečerskog jezera Titize. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Donauešingen mesta gde nastaje Dunav, najduža evropska reka posle Volge. Reka nastaje u neposrednoj blizini grada, kraj dvorca Firstenberg, na ušću dve planinske rečice Breg i Brigah. U parku ovog dvorca nalazi se fontana iz 19. veka, koja simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja veliku turističku atrakciju. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Sloveniju, kraj Vilaha, Jesenica i Ljubljane. Prelazak slovenačko – hrvatske granice kod Bregane.

 6. dan STRAZBUR – TRIBERG – jezero TITZI – DONAUŠINGEN - BREGANA

Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko – srpske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Srbiju. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

CENA ARANŽMANA:  

Doplata za jednokrevetnu sobu:  €

Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi sa trećim pomoćnim ležajem  (isključivo na upit)

Dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim  pomoćnim ležajem  (isključivo na upit)

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO

 • Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom
 • Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice
 • Razgledanja prea programu
 • Usluge vodiča
 • troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO

 • fakultativni izlet i posete
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • individualni troškovi
 • Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

SMEŠTAJ:

Hotel Kyriad Prestige 3*

www.kyriad.com

Hotel se nalazi u mirnom delu Strasbura udaljen 4 km od centra grada, na G liniji gradskog autobusa (12 minuta). Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wifi je besplatan. Doručak – samoposluživanje.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 

 • Izlet Alzas i Švarcvald u trajanju od oko 12 sati  sa posetom mestima: Freiburg, Kolmar, Kajzersberg, Rikvir, Strazbur Cena:  evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, posete navednim mestima bez ulaznica i usluge vodiča.
  ● Celodnevni izlet  Hajdelberg i Baden Baden  u trajanju od oko 10 sati Cena:  evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom poseta istoriskom centru Hajdelberga bez ulaznica i usluge vodiča.


Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Nemačkoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za njihovu realizaciju. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti i posete bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American Express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

BESKAMATNI KREDITI:

VISA MASTER CARD

 • Čekovima građana na 3 rate bez kamate
 • Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata
 • Master i Dina kreditnom karticom UniCredit banke na 3, 6 ili 12 rata

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

 • Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je najkasnije 15 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
 • Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju putovanja.
 • Umanjenje cene putovanja za putnike koji koriste sopstveni prevoz je 25 evra.
 • Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
 • Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
 • Organizator nije ovlašćen da ceni valjanost putnih isprava i drugih ličnih dokumenata. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

OPŠTE NAPOMENE

 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene obilasci enterijera spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
 • Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezanih za radno vreme objekata…)
 • Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25. Fakultativni izleti nisu obavezan deo programa, a termin izvođenja nije fiksan.
 • Polasci iz drugih mesta su mogući i predmet su dogovora i najave prilikom rezervacije. Molimo putnike da 3 dana pre polaska provere tačno vreme i mesto polaska.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
 • Otkaz putovanja od strane Organizatora u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika je 5 dana pre polaska
 • Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
 • Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje!


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.