NASLOVNA

ZIMOVANJE

NOVA GODINA

WELLNESS & SPA

EVROPA

JESENJA PUTOVANJA

PROLEĆNA PUTOVANJA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

TOP PONUDE - AKCIJE

AVIO KARTE ZA CEO SVET

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

LETOVANJE

TURSKA

Excellent Small Medium Enterprises
IATA
AMADEUS
Instagram

 

TURSKA LETOVANJE 2015.

 

Alanja

ALANJA


Alanja nekadašnji Karakesion a današnji grad Alanja nalazi se 135 km istočno od Antalije u Turskoj. Grad odiše svojom drevnom istorijom, velelepnim nasleđem iz XIII veka i beskonačnim peščanim plažama. Najčuvenija od njih je svakako plaža Kleoptara gde je legendarna egipatska carica provela svoj medeni mesec sa Markom Antonijem 40 godina pre nove ere. Alanja leto 2012.

Alanja

 

 

Antalija

ANTALIJA


Grad Antalija je smešten u istoimenom zalivu, iznad kojeg seuzdižu planine Taurus pokrivine gustom borovom šumom. U 1. veku p.n.e. oblastje pripadala kraljevini Pergam, a njen vladar kralj Atal naložio je svojimljudima da pronađu najlepše mesto na svetu, raj na zemlji. Kada je to mestopronađeno, tu je osnovan grad nazvan Ataleja, danas Antalija. Od tada mnogi sunarodi čežnjom gledali prema tom gradu koji je kroz istoriju mnogo puta menjaovladare. Kada su Rimljani osvojili Pergamsko kraljevstvo, Ataleja je postalaizvanredan rimski grad koji je posetio car Hadrijan 130. god. n.e., a slavoluk izgrađen u njegovu čast i danas postoji.

Antalija

 

 

 

Belek

BELEK


Belek je moderno luksuzno letovalište koje se nalazi 35km od Antalije. U ovoj oblasti se antičko i moderno spajaju u jedinstveno iskustvo pružajući najbolju kombinaciju atmosfere, arhitekture, istorije, arheoloških nalazišta, muzeja, bazara i veliki izbor fascinirajućih ručnih radova, od tepiha do nakita.

Belek

 

Kemer

KEMER


Kemer je veoma popularna regija, ima 9 manjih gradova sa populacijom od 9340 stanovnika i obalsku liniju dužine 52 km. Kemer grad je novoizgrađeno luksuzno letovalište specifično dizajnirano da ugodi potrebama turista. Nalazi se 43 km od Antalije, na obodu Taurus planina.

Kemer

 

 

Side

SIDE


Side je jedno od najprivlačnijih i najprimamljivijih mediteranskih letovališta u Turskoj. Nalazi se na oko 75km istočno od Antalije. Zauzimajući malo poluostrvo mediteranske obale ukupne dužine 800 metara, grad se nalazi u centru prekrasne i šarenolike regije gde se Taurus planine spuštaju u ravnicu Pamphylan.

Side

 

 

Bodrum

BODRUM


Bodrum je elitno tursko letovalište smešteno na živopisnom poluostrvu, na granici Sredozemnog i Egejskog mora izme‑đu Marmarisa i Kušadasija, a sam grad se nalazi na poluostrvu precnika 60 km. Omiljeno je tursko letovalište, koje privlaci pesnike, umetnike i turiste, ne samo iz Turske vec i iz cele Evrope.

Bodrum

 

 

Kušadasi

KUŠADASI


Prva turistička destinacija u Turskoj na obali Egejskog mora, u oblasti Ajdin. Ima lepe peščane plaže a u neposrednoj blizini Kušadasija nalaze se broji istorijski i arheološki lokaliteti, pre svega Efes. Idealno mesto za kombinaciju odmora i dobrog provoda

Kušadasi

 

 

Fetije

FETIJE


Fetije, nekada značajna trgovačka luka, danas je sve prestižnije letovalište koje osvaja lepotom netaknute prirode i peščano-šljunkovitim plažama. Blizu grada se nalaze ostaci tvrđave koju su izgradili vitezovi sa Rodosa (15. vek). Na obali, 12 kilometara od centra grada je Oludeniz () – Plava laguna, zvanično najlepša i najslikanija plaža ovog dela Mediterana. Poznata je po svojim nijansama tirkizne i akvamarin plave boje vode. Plaža već godinama ima plavu zastavicu, i jako često se svrstava među 5 najboljih plaža na svetu, po oceni putnika i raznih putnih časopisa i emisija

Fetije

 

 

Marmaris

MARMARIS


Marmaris - poznato letovalište u Turskoj, na oblama Egejskog mora. Nekada samo malo ribarsko naselje danas je preraslo u moderan turisticki grad, jedan od najlepših na jugozapadnoj obali Turske.
Marmaris je udaljen oko 150 km od aerodroma u Bodrumu.

Marmaris

 

 


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.