NASLOVNA

LETOVANJE

JESENJA PUTOVANJA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

WELLNESS & SPA

TOP PONUDE - AKCIJE

AVIO KARTE ZA CEO SVET

ZIMOVANJE

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

NOVA GODINA

PORTUGAL

NORMANDIJA - PARIZ

Excellent Small Medium Enterprises
IATA
AMADEUS
Instagram

NORMANDIJA - PARIZ

Francuska kakvu ne poznajete

6 dana (5 noćenja)

POLAZAK: 13. oktobar 2017.       POVRATAK: 18. oktobar 2017.

Strme krečnjačke obale, huk talasa koji se razbijaju o stene 128 km duge Alabaster obale Lamanša, zelenilo prostranih pašnjaka prošarano divljim cvećem, mala ribarska sela i mondenska letovališta, „plima stoleća“ , najstariji benediktinski manastiri, katedrale i zamkovi iz vremena Viljema Osvajača, spomen obeležja savezničkoj vojsci, kamember i kalvados - to je neponovljiva, jedinstvena Normandija , severozapadni deo Francuske, koji treba posetiti bar jednom u životu. Prostor sa koga je započelo osvajanje Engleske, na kome je stradala Jovanka Orleanka, sa koga je potekao impresionizam, gde su nastali „Madam Bovari“ i Arsen Lupen, na kome je iskrcavanje saveznika promenilo tok II svetskog rata - prostor koji je u istoriji Evrope imao istaknutu ulogu.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD-PARIZ-KAN (CAEN)

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04.40h. Poletanje redovne linije Air Serbia u 06.40h ( let JU310) Sletanje na aerodrom Šarl Degol u 09.15 h. Nakon pasoške i carinske kontrole, polazak ka gradu Kanu (240 km) u Donjoj Normandiji. Smeštaj u hotel. Posle kraćeg odmora polazak na razgledanje grada. Danas, izuzetno živ univerzitetski centar nekada je bio glavni grad Vojvodstva Normandija. Grad je osnovao vojvoda Vilijam Osvajač, koji je 1066. osvojio Englesku. Nekadašnji centar moći, dobro očuvan utvrđeni zamak u kome je smešten muzej Normandije i dva manastira izuzetne romaničke arhitekture (muška i ženska opatija u kojima su sahranjeni Vojvoda i vojvotkinja Matilda) glavne su gradske atrakcije uz niz kula, crkvu Sv. Petra, Univerzitet. Slobodno vreme za obilazak kanskog Memorijalnog centra posvećenog istoriji XX veka sa posebnim akcentom na bitku za Normandiju.

NORMANDIJA

2. dan KAN-MON SEN MIŠEL (LE MONT-SAINT-MICHEL)-DOVIL (DEAUVILLE)-TRUVIL(TROUVILLE)-KAN

Doručak. Polazak za jednu od najposećenijih lokacija Francuske, čarobni Mon Sen Mišel. Selo nastalo 708.g. sa benediktinskim manstirom iz 11.v. čiju je je izgradnju, prema legendi, naredio arhanđel Mihajlo, leži na vrhu stene u Engleskom zalivu. UNESCO ga je uvrstio na listu svetske baštine. Posebna zanimljivljivost je što velika plima brdašce pretvara u ostrvo do koga se dolazi prevlakom. Posle obilaska manastira i šetnje strmim ulicama, sledi odlazak do mondenskih letovališta Truvil i Dovil, dva spojena nekadašnja ribarska sela u Engleskom zalivu. Dovil, koji nazivaju „Kan severa“, od 19 veka posećuju engleski bogataši. Pored čuvenog Kazina u Truvilu, u legendarna mesta spada još “Promenada d’ planš - šetalište od dasaka“ na plaži u Dovilu, sa mnogobrijnim kabinama koje nose imena poznatih ličnosti iz sveta filma - učesnicka tradicionalnog filmskog festivala koji se održava ovde. Povratak u Kan uveče. Noćenje.

NORMANDIJA

3. dan KAN-FEKAM (FEKAMP)-ETRETA (ETRETAT)-AVR (LE HAVRE)-ONFLER (HONFLEUR)

Doručak. Polazak na kružnu turu kroz oblast Visoke Normandije, do ribarskih sela na obali Engleskog zaliva, opasanih belim krečnjačkim liticama, koje se strmo obrušavaju sa visine od preko 100m na skrivene peščane plaže. U selu Fekam,koje je izgubilo malo od svog srednjevekovnog izgleda, ribari žive od ulova bakalara. Do stare benediktanske opatije nalazila se, do 1204.g, rezidencija vojvoda od Normandije. Od 1510., monasi po tajnoj recepturi prave Benedictin, biljni liker od 27 lekovitih sastojaka, nadaleko čuven i koji predstavlja glavni izvor njihovih prihoda. Po obilasku palate, destilerije i degustacije put vodi dalje, u obližnje selo Etreta, na Alabasterskoj obali, koje su proslavili  umetnici poput Monea i Kurbea. Etretat je mesto koje svaki fotograf mora posetiti bar jednom tokom svoje karijere. Poseban izazov i inspiracija. Grad pruža mogućnost nestvarnih fotografija uz litice, sunce, drvene kuće, šljunkovite plaže. Iznad litica, visoravan Pays de Caux, pruža beskrajan pogled iz ptičije perspektive na obaliu. Vožnja se nastavlja dalje u Avr, drugu najveću luku Francuske posle Marseja, smeštenom na samom ušću Sene u more. Osnovao ga je Fransoa I i za njega su vezana prva kolonijalna osvajanja. Pun procvat je doživeo u vreme građanskog rata u Americi,kada su odavde otpremane ogromne količine materijala za izgradnju SAD. Stari Avr uništen je do temelja u vazdušnim napadima prilikom iskrcavanja saveznika i zamenio ga je novi, ultramoderan grad koji se od 2005. nalazi na listi UNESO-a zbog svoje originalne arhitekture. Najvećim visećim evropskim mostom, Pont d’ Normandie, preko Sene, prelazi se dalje do obližnjeg živopisnog gradića Onfler koji predstavlja poseban ukras Normandije i kolevku impresionizma. Ovo nekadašnje ribarsko selo u 13. veku bilo je mala odbrambena luka Normandije, kasnije brodogradilište. Vremenom je od nekadašnje muljevite uvale, nastalo čarobno letovalište. Sa obale se proširio na pitome brežuljke sa strmim uzanim uličicama i cvećem raskošnih boja koga ima na svakom koraku. Kuće su neobične arhitekture i neverovatnih fasada. Visoke i tanke - stešnjene jedna uz drugu, većim delom od drveta. Slobodno vreme za obilazak najveće drvene crkve u Francuskoj, lokalne pijace, za šetnju i uživanje u plodovima mora i drugim specijalitetima lokalne kuhinje. Povratak u Kan u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

NORMANDIJA

4. dan KAN-BAJO (BAYEUX) – dan “D” OBALA ISKRCAVANJA

Doručak. Odlazak u gradić Bajo u Donjoj Normandiji čije se ime dovodi u vezu sa dve istorijske invazije: invazija Normana na Englesku 1066.g. i invazija saveznika na Normandiju 1945. Nakon velike pobede normandijskog vojvode Viljema Osvajača, u bici kod Hejstingsa 1066. ,i njegovog krunisanja za engleskog kralja, najverovatnije monasi, krajem 11.v., sačinili su prvi istorijski dokument Engleske, jedinstvenu tapiseriju u vidu 70m dugačkog veza sa ilustracijama svih faza presudne bitke. Tapiserija je svrstana na listu svetske kulturne baštine UNESCO-a i dobila je zgradu svog muzeja .Pauza za razgledanje stare katedrale, Muzeja tapiserije i Muzeja bitke za Normandiju, a zatim nastavak puta do mesta iskrcavanja saveznika u Normandiji 6. juna 1944. („Dan D“): Aromanš le Ban (Arromanche les Bains) je prvo mesto iskrcavanja britanskih trupa u kome je postavljena plutajuća montažna luka, od ključnog značaja za pobedu saveznika. Nakon kraćeg slobodnog vremena za fotografisanje, nastavak do Američkog memorijalnog groblja sa 9300 mermernih spomenika podignutih u pomen žrtvama invazije od kojih je veći broj nastradao u prvim trenucima iskrcavanja na obližnjoj plaži Omaha (Omacha Beach) do koje se dolazi pešice od groblja. Povratak u Kan. Mogućnost odlaska do jedne od brojnih destilerija kalvadosa i degustacija (uz doplatu.).

NORMANDIJA

5. dan KAN-RUAN (ROUEN)-PARIZ

Doručak. Polazak prema istorijskom glavnom gradu Normandije, sada centru Visoke Normandije – Ruanu. Grad na Seni, morska i rečna luka, poznat po svojim mostovima, nekada je bio jedan od najprosperitetnijih gradova srednjovjekovne Evrope. U njemu je 1431. g. spaljena Jovanka Orleanka na lomači. Obilazak istorijskog centra pešice sa lokalnim vodičem: gotska katedrala Notre Dam (ovekovečena na celom serijalu platna Kloda Monea), veliki astrološki sat (Gros Horloge), krivudave uličice sa živopisnim starim kućama, savremena crkva Jovanke Orleanke na starom trgu na kome je bila lomača, Palata pravde - nekadašnji Parlament. Slobodno vreme za šetnju i nastavak puta za Pariz. Dolazak u Pariz u večernjim satima. Panoramsko razgledanje iz autobusa. Smeštaj u hotel. Noćenje.

NORMANDIJA

6. dan PARIZ-BEOGRAD

Doručak.Slobodno vreme u Parizu za individualne aktivnosti po želji putnika do polaska na aerodrom u 17.30h. Redovan let ( JU315) Air Serbia za Beograd u 20.30 Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 22.55h.

NORMANDIJA

 

CENA ARANŽMANA: 855 € za 15-20 osoba

795 € za preko 20 osoba

Doplata za jednokrevetnu sobu: na 210 €

 

U cenu putovanja je uračunato:

• Avio-prevoz redovnom linijom Air Serbia na relaciji Beograd-Pariz-Beograd
• prevoz modernim turističkim autobusom-minibusom (zavisno od ukupnog broja prijavljenih)od Pariza po Normandiji, sa razgledanjima i obilascima prema programu,
• četiri noćenja sa doručkom u Kanu i 1 noćenje sa doručkom u Parizu u hotelima sa 3*, u dvokrevertnim sobama (mogućnost dodatnog/pomožnog ležaja isključivo na upit).
• Ulaznice za Mon Sen Mišel, benediktinski samostan i degustaciju u Fekamu, Muzej tapiserije - Bajo
• usluge vodiča agencije na srpskom jeziku i lokalnog vodiča u Ruanu
• troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

• aerodromske takse 120 € (u trenutku postavljanja programa), koje su podložne promeni i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti prilikom izdavanja karte
• doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit) - 210
• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
• Individualni troškovi
• druge ulaznice i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
• individualni troškovi

Smeštaj:

Hoteli 3* iz lanca IBIS – www.ibishoteli.com/fr, CAMPANILE www.campanile.fr Hoteli su u širem podrućju navedenih gradova. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne (sa mogućnošću pomoćnog ležaja – isključivo na upit), opremljene kupatilom (TWC), sat. TV. Doručak je tzv. buffet (samouslužni). Organizator zadržava pravo zamene hotela drugim hotelom iste ili više kategorije.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

• Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 30 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
• Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.U slucaju veceg broja prijavljenih putnika  cena aranzmana se koriguje (ukoliko bude minimum 20 osoba cena iznosi 725 eura )  
• Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
• Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
• Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
• Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,nije potrebna viza za Francusku.Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) viznim i svim ostalim propisima.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.