NASLOVNA

LETOVANJE

WELLNESS & SPA

EVROPA

JESENJA PUTOVANJA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

TOP PONUDE - AKCIJE

AVIO KARTE ZA CEO SVET

FIRST MINUTE

PROLEĆNA PUTOVANJA

LAST MINUTE

NOVA GODINA

ZIMOVANJE

PUTUJTE KAO NEKADA
Instagram

BISERI KRIMA

SIMFEROPOLJ – JEVPATORIJA – BAHČISARAJ – SEVASTOPOLJ – BALAKLAVA – LASTAVIČJE GNEZDO - LIVADIA - JALTA

6 dana / 5 noćenja

 

POLAZAK: 19. oktobar 2018.                     POVRATAK: 24. oktobar 2018.

GARANTOVAN POLAZAK 

KOMPLETAN TURISTIČKI PROGRAM UKLJUČEN U CENU

Krim je rusko poluostrvo raskošne lepote koje se kupa u talasima Crnog i Azovskog  mora. Nekada poznato po dečijim sanatorijumima i studentskim odmaralištima, umnogome se izmenilo. Danas je koktel zapadne obale sa neformalnim boravkom i miliona turista koji dolaze da vide blago zaključano u njegovim riznicama. Tavričevski muzej u Sevastopolju pod otvorenim nebom je od svetskog značaja. Carski kurgan ili drevna grobnica u Kerči, izgradjena je još u 4 veku p.n.e. Jedinstven u svetu krimsko-tatarski spomenik Bahčisaraj je čudo arhitekture. Livadska rezidencija cara Nikolaja II je najlepši krimski dvorac i mesto gde su Staljin, Čerčil i Ruzvelt rešavali sudbinu posleratnog sveta. Kultno nesto je i, naročito za poklonike talenta Čehova, jaltanska „bela kuća“, dom pisca. A zamak „Lastavičje gnezdo“ u Jalti je vizit karta čitavog poluostrva.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – MOSKVA - SIMFEROPOLJ

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 11.25 h. Poletanje aviona za Moskvu (SU 2091) u 13.25 h. Obrok tokom leta. Sletanje na moskovski aerodrom u 17.15 h. Nastavak putovanja za Simferopolj u 21.00 h (Let SU 1626). Sletanje u Simferopolj u 23.45 časova. Transfer do hotela. Smeštaj i noćenje.

2. dan SIMFEROPOLJ – JEVPATORIJA - SEVASTOPOLJ

Doručak. Polazak autobusom prema Jevpatoriji (82 km). Po dolasku razgledanje starog dela grada pešice. Uske uličice opasane zidinama, vode posetioce u srednji vek. Ono što izaziva najveću pažnju je mnogokupolna džamija Džuma, napravljena po projektu sjajnog osmanskog arhitekte mimara Sinana, zatim kompleks derviške tekije, vrata drevnog bazara iz 15. veka, sinagoga Jegije Kapaj, hamam, nešto savremenija crkva Svetog Ilije kao i jermenska crkva Svetog Nikole Čudotvorca. Zato, s pravom, ljubitelji starina ovaj deo Jevpatorije nazivaju „mali Jerusalim“ Do danas je sačuvao oronule stogodišnje kuće i  gotovo puste ulice. Na periferiji novog dela grada je jezero Majnaki sa  nekoliko sanatorijuma za lečenje kožnih i koštanih bolesti uz pomoć “plavog blata”. Ručak u restoranu u Jevpatoriji. Nastavak vožnje prema Sevastopolju (116 km). Po dolasku smeštau u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.

Grčka od mita do stvarnosti

3. dan SEVASTOPOLJ – BAHČISARAJ - SEVASTOPOLJ

Doručak u 07.00 h. Polazak autobusom na celodnevno razgledanje gradova Čufut Kale i Bahčisaraja (134 km). Čufut Kale je udaljen od Bahčisaraja oko 1,5 km. Ima izgled srednjevekovnog grada-tvrdjave, poznatog još u 5. i 6. veku. Ime ovog utvrdjenja, na granici sa Vizantijom, se sa tatarskog jezika prevodi kao „Jevrejska tvrdjava“. Interesantno je da je još u 19. veku bio nastanjen a danas je muzej pod otvorenim nebom. Obilazak Uspenjskog manastira uklesanog u stenu, sagradjenog  još u 8. veku  od strane vizantijskih monaha. Ručak u Bahčisaraju u tatarskom restoranu. Mogućnost degustacije tatarskih vina uz doplatu (RUB 300 - oko € 5). Posle podne razgledanje Hanskog dvorca koji je tokom više od dva stoleća (1532 -1783) bio rezidencija vladara krimskog hanstva i politički, duhovni i kulturni centar države. Dvorac ima veliki značaj i danas jer je  nacionalna svetinja krimsko-tatarskog naroda i jedinstveni primer tatarske arhitekture u Evropi. Svaki vladar je dodavao nešto svoje dvorskom kompleksu. U prvom period se pojavio portal Aleviza, kupatila San Guzel i džamija Han. Sve zgrade su iznutra bogato ukrašene. Jedno od najpoznatijih ostvarenja u palate je “Fontana suza” podstaknuta romantičnom ali tužnom legendom. Arhitektonska raznovrsnost i bogata istorijska prošlost, učinili su Bahčisaraj “gradom pet vekova”. Posle posete ovog mesta veliki Puškin je napisao poemu “Bhčisarajska fontana”. U kompleksu srednjevekovnog feudalnog tipa su, osim dvorca, i ogromne bašte, mnogobrojne haremske zgrade, deo za smeštaj gostiju sa zapada, džamija, groblje i razne administrativne prostorije. Povratak u Sevastopolj. Noćenje.

Grčka od mita do stvarnosti

4. dan SEVASTOPOLJ – BALAKLAVA - SEVASTOPOLJ

Doručak u 07.00 h. Odmah posle doručka polazak na celodnevno razgledanje najvećeg grada Krima, Sevastopolja i susedne Balaklave.   Početak razgledanja grada je obično vezan za Primorski bulevar, omiljeno šetalište i mesto odmora i šetnji lokalnih stanovnika. Okrenut je ka zalivu, ukrašen je prelepom alejom i nizom spomenika vezanih za njegov nastanak i istoriju. Tu je Monument potopljenim brodovima, biološka stanica i veliki akvarijum. Odlazak do Hersonisa Tavričeskog, koji pripada grčkoj i rimskoj istoriji. Muzej je pod otvorenim nebom i nastao je još u 5. veku  p.n.e. Ima veliki religiozni značaj jer je tu kasnije kršten i ruski princ Vladimir. U nastavku obilazak Memorijala herojske odbrane Sevastopolja od 1941 – 1942 godine. Odlazak do pristaništa i ukrcavanje na brodić. Razgledanje grada sa morske strane i brodova koji pripadaju Crnomorskoj floti. Ručak u ribljem restoranu. Vožnja autobusom do susedne Balaklave, gradića poznatog po evropskom šarmu i bogatoj istoriji. Razgledanje djenovljanske tvrdjave Čembalo, Hrama dvadeset apostola i poznatog zaliva Listigonov. U nastavku razgledanja remontnog zavoda podmornica.  U vreme „hladnog rata“ 1957 godine, tamo se nalazio, jedini na svetu podzemni zavod za remont brodova i podmornica. U slučaju nuklearnog napada  mogao je da primi  nekoliko hiljada ljudi. Pomorska baza u zalivu je za vreme rata radila tajno pa je posle rata i čitav grad pao u zaborav. Upoznavanje sa jednim od interesantnijih projekata Krima, fabrici šampanjca “Terru APT”. Degustacija uključena u cenu. Povratak u Sevastopolj. Noćenje.

Grčka od mita do stvarnosti

5. dan SEVASTOPOLJ – LASTAVIČJE GNEZDO – LIVADIA - JALTA

Doručak u 07.00 h. Polazak autobusom južnom obalom Krima prema Foroskoj crkvi i Lastavičjem gnezdu. Crkva vaskrsenja Gospoda u Forosu je zaista sveto mesto na Krimu. Smeštena je na strmoj Crvenoj steni na visini od 427 metara. Hram ima izgled kao da pluta u oblacima a okolni pejzaži su neverovatne lepote. Sa platforme ispred crkve otvara se prekrasna panorama na more i horizont. Ispod crkve je poznato letovalište Foros koje se prostire izmedju rtova Čehova i Nikolasa. U nastavku zaustavljanje na vidikovcu kod Lastavičjeg gnezda, malog, živopisnog zdanja, „prilepljenog“ za stenu koje je danas simbol Krima a u kom je trenutno poznati italijanski restoran. Vožnja prema čuvenom dvorcu Livadija, udaljenom svega 3 km od Jalte. U prošlosti Livadia je bila letnja rezidencija carske porodice Romanov. U današnje vreme služi kao muzej a ponekad se koristi i za zvanične susrete. Posebno se pročuo februara 1945 godine kada se u njemu održala Krimska konferencija „velike trojke“ V. Čerčila premijera Velike Britanije, F.D.Ruzvelta predsednika SAD i Staljina predsednika narodnih komesara SSSR. Razgledanje dvorca. Ručak u restoranu “Erpan” s pogledom na Lastavičje gnezdo. Po dolasku u Jaltu, pešačko razgledanje obale, prvih starih hotela i starog  gradskog jezgra. Odlazak u hotel i smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.

Grčka od mita do stvarnosti

6. dan JALTA – SIMFEROPOLJ - BEOGRAD

Doručak. Polazak autobusom prema palati Masandra blizu Jalte, koja spada medju najlepša zdanja Krima. Impresionira svojim arhitektonskim neobičnostima, gracioznošću i kraljevskom elegancijom. Istorija skrivena iza veličanstvenih zidova, privlači pažnju svih posetilaca i intrigira neobičnostima i zanimljivostima. Izgradjena je krajem 19. veka. Nekada je bila raskošna rezidencija Romanovih a posle rata je smatrana državnom palatom sovjetskih političara. Razgledanje. Nastavak vožnje do Simferopolja (80 km). Ručak u restoranu. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Moskvu u 15.35 h (Let SU 1623). Sletanje na moskovski aerodrom Šeremetjevo u 18.15 h. Nastavak  putovanja za Beograd u 20. 10 h (Let SU 2092). Obrok tokom leta.

CENA ARANŽMANA:  € 839 € 789 FIRST MINUTE

Doplata za jednokrevetnu sobu:       €   120                                       

Aerodromska taksa:                          €   190             

ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNO MINIMUM 15 OSOBA!

Za državljane republike Srbije viza  nije potrebna!

U cenu je uključeno:

 • Prevoz avionom na liniji Beograd – Moskva – Simferopolj – Moskva - Beograd
 • Smeštaj u hotelima  3* na turi prema programu
 • Prevoz  komfornim autobusom tokom cele ture
 • Ishrana na bazi polupansiona (doručak i ručak)
 • Sve neophodne ulaznice
 • Sva razgledanja prema programu sa vodičem na našem jeziku
 • Usluge lokalnog vodiča i vodiča agencije
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja
 • U cenu nije uključeno:
 •  
 • Aerodromska taksa u zemlji i inostranstvu (€ 190 ). Cena je podložna promeni
 • Doplata za jednokrevetnu sobu
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje
 • Napojnice za lokalnog vodiča i vozača i nosače prtljaga (oko € 20 ) po osobi
 • Usluge koje nisu predvidjene programom
 • Individualni troškovi

Raspored razgledanja po danima može biti promenjen u zavisnosti od radnog vremena pojedinih objekata i vremenskih uslova!

SMEŠTAJ:

SIMFEROPOLJ –  Hotel MOSKVA  3*      https://www.booking.com/hotel/xc/moskva.en-gb.html                  

SEVASTOPOLJ  – Hotel  OPTIMA 3*       https://optimahotel.ru/en/news

JALTA -                 Hotel PALAS 3*          http://www.kandagar.com/priceobject/rooms/palas/

Šta je Krim za osobu koja je odrasla na sovjetskom i postsovjetskom prostoru? Crno more, šljunak, crveno vino, obilje voća, prodavačice kolača na plažama, studentski odlasci u planine, dečiji sanatorijumi... Nije ni čudo, u tom smislu se Krim malo promenio. Ali ovo poluostrvo, koje više liči na ostrvo, ima mnogo skrivenih dragulja koji će se zasigurno otvoriti pred očima radoznalog putnika. Pored objekata masovonog turizma postoji još nešto dragocenije – krimska priroda. Za tako malu oblast, iznenadjujuće je raznolika. Na poluostrvu je ogroman broj pećina, klisura, šuma, livada i jezera.

Krim je poluostrvo na severnom delu Crnog mora, danas sa spornim statusom. Od 2014. godine je pod kontrolom  Rusije ali Ukrajina ga smatra delom svoje teritorije i ne priznaje njegovo pripadanje Rusiji. Najveći grad je Sevastopolj.

Grčka od mita do stvarnosti

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 15 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,nije potrebna viza za Grčku. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.