NASLOVNA

LETOVANJE

JESENJA PUTOVANJA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

WELLNESS & SPA

TOP PONUDE - AKCIJE

AVIO KARTE ZA CEO SVET

ZIMOVANJE

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

NOVA GODINA

PORTUGAL

ŠVAJCARSKA

Excellent Small Medium Enterprises
IATA
AMADEUS
Instagram

 

JEZERA ALPA I JURA

6 dana (5 noćenja) avionom

 Novi polazak proleće 2018. godine

GRATIS izlet „Tri jezera“

 

Švajcarska je zemlja fascinirajućih predela koji se pamte celog života. Posetioce privlači magija stotine večno belih planinskih  vrhova , plavetnilo bezbrojnih jezera, glečeri i vodopadii, pašnjaci i nepregledni vinogradi,lepo  uređeni gradovi…. Kosmopolitska,otmena i luksuzna Ženeva, po značaju jednaka  glavnom gradu Bernu leži na istoimenom najvećem alpskom jezeru u Evropi. Čarobni alpski gradić Anesi, smestio se na obali jezera Anesi. Udaljen oko 40 km od Ženeve, centar je departmana Gornja Savoja. Naročiti šarm daju mu stare srednjevekovne građevine, kuće pastelnih boja,  kaldrmisane ulice, a zbog kanala najkraće Francuske reke  Tiu ( Thiou) nosi naziv  “Alpska Venecija”. Obilazeći jezero koje češće nazivaju Ženevskim, dolazimo do Lozane, centra međunarodnog Olimpijskog komiteta, grada nauke i univerziteta....Od Lozane počinje čuvena „ Švajcarska rivjera“, a putevi vode do omiljenih letovališta visokog društva, gradova Vevej i Montro. Lepota švajcarskih  Alpa je neopisiva i neprevaziđena. U jednom delu, na granici prema Francuskoj, na severozapadu zemlje,  među Alpima se isprečio masiv starih gromadnih planina Jura, po kome je nazvan jedan od najmlađih  kantona, ali i geološki period u kome su nastali. Odlikuje ga veći broj jezera i romantični, stari gradovi Nešatel-grad dvorac i Murten. Tokom  boravka u ovom delu Švajcarske posetioci će uživati u prizorima neprevaziđene lepote, a svakako poseban doživljaj predstavlja atraktivno krstarenja „Tri jezera“ ( Nešatel, Murten i Biler).

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD-ŽENEVA (GENEVE)

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 11.45 h. Poletanje iz Beograda u 13.45h (let EZS 1438). Sletanje na ženevski aerodrom u 15.45 h. Nakon aerodromskih formalnosti polazak na panoramsku vožnja pored kompleksa sedišta međunarodnih organizacija, niza luksuznih hotela,  preko mosta Mon Blan, pored Engleskog parka sa cvetnim satom i panoramskim pogledom na vodoskok…Odlazak do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan ŽENEVA (GENEVE) - ANESI (Annecy)

Doručak. Dopunski program sa vodičem agencije. Odlazak do centra Ženeve gradskim prevozom. U 14,00 časova poludnevni izlet u Anesi. Ovaj čarobni alpski gradić leži na obali istoimenog jezera i centar je departmana Gornja Savoja. Naročiti šarm daju mu stare srednjevekovne građevine, kuće pastelnih boja,  kaldrmisane ulice, a zbog kanala najkraće Francuske reku  Tiu ( Thiou) nosi naziv  “Alpska Venecija”. Najpoznatija turistička atrakcija Anesija je Palais de l'isle iz XII veku, koja je kroz istoriju menjala svoju funkciju (od rezidencije do zatvora) a danas je to zavičajni muzej okružen mnogobrojnim prodavnicama, restoranima i kafićima. Imaćete priliku da vidite  Dvorac Anesi, katedralu Svetog Petra, hotel Lambert koji je u XVI veku bio episkopski dvor, pređete Most ljubavi.Povratak u hotel . Noćenje.

3. dan .ŽENEVA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti učesnika putovanja.Noćenje .

4. dan LOZANA /LAUSANNE/- NEŠATEL/ NEUCHATEL

Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja pored Ženevskog jezera do Lozane, sedišta kantona Vo (Vaud), Međunarodnog olimpijskog komiteta i dva univerziteta. Šetnja pored  gotske katedrale Notr Dam, gradske većnice, crkve Svetog Fransoa (Francois), stare biskupske palate i dvorca Saint Maire. Silazak autobusom u donji deo grada, uz panoramsko razgledanje federalnog suda, kompleksa hotela, sedišta MOK i internacionalnih korporacija. Šetnja oko pristaništa, dvorca Ouči (Ouchy) i fotografisanje uz obalu i ispred Olimpijskog muzeja. Nastavak vožnje do jezera Nešatel, jednog od tri čarobna planinska bisera u masivu Jure. Obilazak romantičnog grada Nešatel, centra istoimenog kantona, najviše prepoznatljivog po karakterističnim  žutim fasadama od peščara i dvorcu sa tornjevima. Grad je nastao širenjem novog dvorca po kome je dobio ime (Neuchatel). Impozantni dvorac poklonio je kralj Rudolf II od Burgundije ženi koji je voleo,krajem 10.veka. Dvorac je idealna polazna tačka za razgledanje znamenitosti ovog idiličnog mesta koje krase brojne fontane, zanimljivi muzeji (prirodnjački, etnografski i muzej Latenijum sa arheološkim parkom u kojem se posetiocima na vrlo zanimljiv način prikazuje život lokalnog stanovništva od gvozdenog doba sve do srednjeg veka). Nešatel je mesto u kojem je Filip Šukard 1825. postavio temelje preduzeća koje će 76 godina kasnije na tržište lansirati najpoznatiju evropsku čokoladu - prepoznatljivo ljubičastu "Milku". Smeštaj u hotelu u  regiji Nešatel (Neuchatel). Noćenje.

5. dan TRI JEZERA – KRSTARENJE/ - MONTRO (MONTREUX)

Doručak. Odlazak na atraktivno krstarenje TRI JEZERA ( Murten , Nešatel i Biler).  Krstarenje predstavlja prvorazredan doživljaj  koji omogućava puno uživanje u očaravajućim predelima. Ukrcavanje u Murtenu, starom gradiću na istoimenom jezeru. Vožnja pored niza živopisnih mesta kraj obala sa pogledom na snegom prekrivene vrhove Jure po Murtenskom jezeru, jezeru Nešatel i Biler jezeru (Bielersee) gde se plovidba završava. U toku vožnje putnicima će biti posluženo osveženje.  Iskrcavanje u mestu Bienne i odlazak autobusom do regije Vo ( Vaud) . Smeštaj u hotelu u okolini Montroa. Noćenje. 

6. dan MONTRO-EVIJAN /EVIAN-LES-BAINS/- ŽENEVA-BEOGRAD

Doručak. Oblazak grada Montroa, koji leži  na padinama obraslim raskošnom vegetacijom koja se spušta ka Ženevskom jezeru. Grad odiše atmosferom “belle époque” ere sa prelaska iz 19. u 20. vek. Poznat je kao mesto okupljanja svetskog visokog društva a pre svega po svom letnjem TV i džez festivalima.Nakon pauze za razgledanje znamenitosti i kafu, nastavak puta do obližnjeg  zamka Šion, na samoj obali  jezera,  koji je svetsku slavu dobio zahvaljujući  poemi lorda Bajrona “Zatvorenik  iz Šijona” (1816) sa upečatljivim opisom političkih prilika i stradanja zakletog pristalice Reforme, sveštenika Fransoa de Bonivara, koji je tu bio zatočen u 16.v.  Obilazak dvorišta i dvorca sa spoljne strane, a zatim nastavak vožnje oko Ženevskog jezera, francuskim delom obale. Pauza za fotografisanje u čuvenoj, mondenskoj banji Evian. Nastavak puta ka ženevskom aerodromu. Dolazak na aerodrom oko 16,20 časova. Let za Beograd u 18.20h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 20.15h.

 

CENA ARANŽMANA: 

Doplata za jednokrevetnu sobu € (na upit)

Popust za decu 02-12 godina u posebnom ležaju u hotelima je € 100

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO

 • avio prevoz Beograd-Ženeva-Beograd
 • aerodromska taksa
 • 1 kom ručnog (kabinskog) prtljaga dimenzija maksimum 56 x 45 x 25cm sa ručkom i točkićima
 • smeštaj u hotelima sa 3* ( dvokrevetnim i trokrevetnim sobama) , na bazi 5 noćenja sa doručkom
 • izlet u Anesi
 • krstarenje “Tri jezera”
 • usluge licenciranih pratioca vodiča
 • troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO

 • doplata za jednokrevetnu sobu
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • individualni troškovi
 • ulaznice i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
 • troškovi gradskog prevoza za razgledanje grada u Ženevi

NAPOMENA : Hoteli kategorije 3 * biće poznati 7 dana pre početka putovanja.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična). Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

 • Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 15 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
 • Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja kao i fakultativnog izleta
 • Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
 • Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
 • Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,nije potrebna viza za Francusku i Švajcarsku.
 • Pasoši putnika treba da važe najmanje 3 meseca od datuma povratka.
 • Putnik je u obavezi da prilikom putovanja poseduje putno zdravstveno osiguranje za Šengen regiju.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu o propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave. Organizator nije ovlašćen da ceni valjanost putnih isprava i drugih ličnih dokumenata.

OPŠTE NAPOMENE

 • Organizator zadržava pravo izmene redosleda izvođenja sadržaja programa u zavisnosti od okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za radno vreme lokaliteta i sl.…)
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika Organizator ima pravo da otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre polaska.
 • Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
 • Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.