NASLOVNA

LETOVANJE

WELLNESS & SPA

EVROPA

PROLEĆNA PUTOVANJA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

TOP PONUDE - AKCIJE

AVIO KARTE ZA CEO SVET

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

NOVA GODINA

JESENJA PUTOVANJA

ZIMOVANJE

DOLINA LOARE

Firma od poverenja 2018.
Excellent Small Medium Enterprises
IATA
AMADEUS
Instagram

ŠAMBERI - ŠOMON NA LOARI - LION - BURŽ - TURS - AMBOAZ - ŠENONSO - ŠAMBOR - BLOA - PARIZ

 

7 dana (5 noćenja)

avionom/autobusom

ZATVORENA PRODAJA

Zbog atraktivne lokacije, u centru Francuske i blizu Pariza, dolina Loare je preko 600 godina izgradjivana od strane najvažnijih ličnosti zemlje. Tu su se plele intrige i verske strasti francuskih kraljeva što je dalo brojne sižee Aleksandru Dimi za izuzetno čitane romane. Raznolikost arhitekture dvoraca uspešno spojenih sa očaravajućim predelima, ne privlače samo ljubitelje istorije već i sve estete i poznavaoce lepog. Ukupan broj dvoraca je veći od 300 ali su samo 42 uključena u turističke trase. Ova arhitektonska remek-dela su uglavnom izgradjena  ili obnovljena u vreme francuske renesanse kada su kraljevi živeli na obali Loare i njenih pritoka. Medju najpoznatije spadaju: Šomon na Loari, Šenonso, Šambor, Amboaz i Bloa. U njihovim riznicama su bogate kolekcije nameštaja, tepisi i gobleni iz 16. i 17. veka i mnogobrojne slike velikih renesansnih autora. Sjajno negovani parkovi sa puno krivudavih staza, livade prepune blaženstva koje pozivaju da se legne na svilenkaste travnate pokrove i sami dvorci, čiji delovi podsećaju na srednjevekovne tamnice, su danas mesto hodočašća miliona turista.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – BREGANA

Sastanak putnika u 15.30 sati. Polazak autobusa u 16.00 sati. Prelazak srpsko – hrvatske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Hrvatsku kraj Slavonskog Broda i Zagreba. Prelazak hrvatsko – slovenačke granice kod Bregane.

2. dan BREGANA - ŠAMBERI

Vožnja preko Slovenije i severne Italije, sa kraćim odmorima na putu. Nastavak vožnje do Šamberija (Chambéry). Smeštaj u hotelu. Odlazak u šetnju savojskim starim gradom koji je do 16. veka bio prestonica kneževa od Savoje. Noćenje.

3. dan ŠAMBERI - LION - BURŽ - TURS

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak za Lion, po dolasku obilazak istorijskog centra koji obuhvata tri kvarta: Sveti Đorđe, Sveti Jovan i Sveti Pavle. Trg Svetog Jovana sa fontanom i crkvom 12. veka, Kuća advokata, Palata pravde, Trg Sv. Pavla sa crkvom iz 12.veka, bazilika Furvije, trg Tero sa fontanom Bertoldi, trg Belkur. Slobodno vreme. Nastavak vožnje za Burž, lep istorijski grad u centralnoj Francuskoj na reci Jevr, sa kaldrmisanim ulicama, starim bedemima, i starim istorijskim zdanjima i izuzetnom gotičkom katedralom iz 12.veka koja se nalazi na UNESKO listi Svetske baštine. Kraća pauza. Nastavak vožnje do Tursa, grada koji zovu „Mali Pariz“ i rodnog mesta pisca Balzaka. Smeštaj u hotelu.

 

4. dan TURS - ŠOMON NA LOARI - AMBOAZ - TURS

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do dvorca Šomon na Loari, jednog od najstarijih dvoraca na potezu između Bloa i Amboaza, gde je odsedao i slavni Nostradamus. Ovaj bajkoviti dvorac je izgradio Odo I, grof od Bloa, još u 10. veku, a nakon što se Pier d'Amboaz pobunio protiv Luja XI, kralj je naredio uništenje istog. Nakon više od 4 veka Šarl I d'Amboaz je naredio da se dvorac Šomon obnovi, a od tada je ostao netaknut sve do danas. Slobodno vreme. Nastavak vožnje dolinom Loare, koju zovu Dolina kraljeva, do dvorca Amboaz (Amboise), jednog od najznačajnijih na reci Loari, sa lepim pogledom na reku i stari grad. Leonardo da Vinči je tu boravio poslednje tri godine svog života, a sahranjen je u kapeli sv. Huberta na samom ulazu u dvorac. Slobodno vreme. Povratak u Turs. Noćenje.

 

5. dan TURS - ŠENONSO - ŠAMBOR - BLOA - TURS

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u dolinu najduže francuske reke Loare, oko koje su izgrađeni mnogobrojni dvorci – od pravih vojnih utvrđenja do udobnih renesasnih palata – koji su kao celina proglašeni delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO. Poseta dvorca Šenonso, okruženog divnim vrtovima, na reci Šer (pritoka Loare), poznatom pod imenom “dvorac šest žena”. U njemu je, u periodu 16–18. veka, živelo šest plemkinja koje su ga ulepšavle i obeležile svaka na svoj način. Odlazak do dvorca Šambor, najvećeg i najmonumentalnijeg u dolini Loare koji je u 16.veku izgradio moćni francuski kralj, ratnik i mecena Fransoa I. Posebno ga odlikuje dvostruko spiralno stepenište napravljeno po nacrtu Leonarda da Vinčija.  Nastavak puta do dvorca Bloa, građenom od 13. do 16. veka u romanskom, gotskom i renesansnom stilu, u centru istoimenog grada. U dvorcu u kome su se u sredinom 16. veka dešavali mnogi dramatični događaji, rođen je i živeo kralj Luj XII (1462 – 1515). Kralj Anri III (1551 – 1589) je u njemu zajedno sa majkom kraljicom Katarinom Mediči, doneo odluke koje su rasplamsale verske sukobe u Francuskoj i doprinele njegovom brzom i tragičnom kraju. Slobodno vreme. Povratak u Turs. Noćenje.

6. dan TURS - PARIZ

Doručak. Napuštanje soba. Polazak za Pariz. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom: Veliki bulevari, crkva Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, ulica Rivoli, Trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, palata Šajo, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks invalida sa velelpnom crkvom kupole, ostrvo Site, katedrala Notr Dam… Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.

 

7. dan PARIZ - BEOGRAD

Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona (JU311) u 10:00 sati. Dolazak u Beograd na aerodrom “Nikola Tesla” u 12:20 sati.

CENA ARANŽMANA: €  

Doplata za jednokrevetnu sobu: na  € (isključivo na upit)

U cenu putovanja je uračunato:

 • Prevoz autobusom na navedenoj relaciji
 • Prevoz avionom na relaciji Pariz - Beograd
 • Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom u hotelu 2*
 • Razgledanje prema programu
 • Usluge vodiča
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

 • Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu ( 54 € u trenutku objavljivanja programa), iznos je podložan promeni i plaća se  u dinarima u agenciji
 • Fakultativni izleti
 • Gradske turističke takse
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi
 • Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
 • Doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)

Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).

Smeštaj:

Smeštaj tokom putovanja obezbeđen je u hotelima Ibis kategorije 2* zvezdice. Detaljnije informacije se mogu naći na sajtovima hotela.
TAČNO IME HOTELA ĆE BITI POTVRDJENO SEDAM DANA PRE POLASKA NA PUT!

Fakultativni izleti:

„Dvorci Loare“ (u dva dela) sa posetom dvorcima: Šomon na Loari, Amboaz, Šenonso, Šambor i Bloa - Cena  € 80  U cenu je uključen: transfer autobusom, rezervacija ulaznica i usluge lokalnog vodiča.

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 30. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju u agenciji pre polaska na putovanje, a uplaćuju na destinaciji.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

• Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
• Potrebno je najmanje 35 putnika za realizaciju putovanja.
• Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
• Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
• Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
• Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza . Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

• Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA.  Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.