NASLOVNA

ZIMOVANJE

PROLEĆNA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

LETOVANJE 2019

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

AVIO KARTE ZA CEO SVET

PUTUJTE - JER TO VOLITE
Instagram

HELSINKI - SANKT PETERBURG

FINSKI ZALIV

6 dana

 

Finski zaliv je smešten u istočnom delu Baltičkog mora i njegove vode zapljuskuju teritorije triju dražava, Finske na severu, Rusije na istoku i Estonije na jugu. Na kraju zaliva, tamo gde se reka Neva uliva u more,  prostire se drugi po veličini grad Rusije  Sankt Peterburg a nešto severnije i prestonica Finske – Helsinki. Sankt Peterburg je grad palata i muzeja, širokih avenija i kanala, zadivljujuća razglednica arhitektonskog bogatstva i umetničkog blaga, ogledalo rasipništva i bogatstva carske Rusije. A Helsinki, osim arhitektonskim lepotama, turiste privlači i brojnim muzejima, izložbama i festivalima, zelenim površinama kao i divnim šetalištem pored mora. Centrom se smatra Senatorski trg kojim dominira snežnobela luteranska katedrala – Tuomiokirko.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – SANKT PETERBURG - HELSINKI

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.30 h. Poletanje aviona za Sankt Peterburg u 06.30 h (Let JU 670). Napomena: U avionima Air Serbie nema obroka niti pića. Može se individualno naručiti uz doplatu. Sletanje na aerodrom Pulkovo u 10.15 h. Direktno sa aerodroma polazak autobusom prema Helsinkiju. Na putu prema rusko-finsoj granici, razgledanje Viborga, jednog od najlepših gradova Rusije, bogate i mnogovekovne istorije. Njegove uske ulice i trgovi su do danas sačuvali autentičnu atmosferu proteklih stoleća. Veliki deo grada je smešten na nevelikom poluostrvu i nekoliko ostrvaca na samom istočnom kraju finskog zaliva. Stari deo grada je na zasebnom ostrvu i tamo su uglavnom sve atrakcije: Okrugla tvrdjava, većnica, Pijačni trg, zamak i toranj sa satom. Nastavak vožnje prema Helsinkiju u trajanju od oko 3 sata. Dolazak u grad, vožnja do hotela,smeštaj, slobodno vreme i noćenje.

Hotel VIP INN BERNA 3*

2. dan HELSINKI - SANKT PETERBURG

Doručak. HELSINKI, prestonica Finske, je naučni i kulturni centar zemlje. Jedinstven je raznovrstan i intrigantan i može iznenaditi i one koji ga dobro poznaju. Razloga da se poseti ima mnogo: uživanje u tišini i svežem vazduhu u epicentru gradskog života, razgledanje gradjevina u stilu moderne ili doživljaj polarne svetlosti i odmor za telo i dušu u finskoj sauni. Ipak, glavni razlog je atmosfera koja ostaje večno u srcu. Svoj grad Finci nazivaju „ćerkom Baltika“. Nalazi se na obali Finskog zaliva i odiše posebnim šarmom naročito tokom leta kada je živ i bučan do kasnih noćnih sati. Centar grada je Senatorski trg kojim dominira snežnobela luteranska katedrala a u blizini su i druge značajne znamenitosti: Spomenik Sibelijusa, Crkva u steni, park Kaivopuisto koji je u 19. veku predstavljao popularnu banju i odmorište severnoevropskog plemstva, Riblja pijaca na kojoj se mogu probati ukusni kolači i supa sa pavlakom, park Esplanada koji još zovu “Jelisejskim poljima Helsinkija”, lepa i skromna predsednička palata, staro zdanje parlamenta ujedno  najstarije gradjevine u gradu i Sveaborg – švedska tvrdjava. Slobodno vreme za individualne šetnje. Polazak autobusom za Sankt Peterburg. Dolazak u večernjim satima. Smeštaj, slobodno vreme i noćenje.

Hotel VIP INN BERNA 3*

3. dan SANKT PETERBURG 

Doručak.Polazak na četvoročasovno panoramsko razgledanje grada. Sankt Peterbutg je osnovan 1703. po nalogu cara Petra Velikog i ovog leta proslaviće 315. godina postojanja. Menjao je kroz vekove imena, bio prestonica Rusije od 18. do 20. veka da bi danas izrastao u jednu od najvećih evropskih kulturnih destinacija. U Sankt Peterburg se ne ide sa predrasudom. Na ušću Neve u Baltičko more svaki korak je susret sa istorijom a šetnja velikim tržnim centrima ili uživanje u restoranima, kafeima i onim što Sankt Peterburg nudi noću istinski doživljaj. Razgledanje Ermitaža i Tvrdjave Petra i Pavla, Menjšikove palate, Isakijevske crkve, Marinskog teatra, Trga umetnosti, savršeno sačuvanih baroknih arhitektonskih komplesa i čuvenih reka i kanala pritoka velike Neve (bez ulaska u objekte). Posle podne slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativna razgledanja: Petropavlovske tvrdjave kao i Isakijkevske saborne crkve. U nastavku mogućnost odlaska na jednočasovno krstarenje brodom po reci Nevi, njenim pritokama i kanalima. Povratak u hotel i  slobodno vreme. Noćenje.

FAKULTATIVNO: Isakijevska saborna crkva, Petropavlovska tvrdjava i Krstarenje Nevom    

Hotel VIP INN BERNA 3*

4. dan SANKT PETERBURG 

Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja ili mogućnost fakultativnog odlaska u Puškin (bivše Carsko selo) i Pavlovsk. Doručak.  Carsko selo je simbol preporoda Rusije i njene kulture. Poklon je cara Petra I supruzi Katarini u čast rodjenja ćerke Jelisavete. Kada je preuzela tron, po nacrtu čuvenog italijanskog arhitekte Rastrelija a po naredjenju Jelisavete, sagradjen je raskošan dvorac okružen prelepim parkom čiji su ukras mnogobrojne statue. Do Drugog svetskog rata Carsko selo je bilo letnja carska rezidencija. Sredinom 20. veka krenulo se u restauraciju jedne od najvećih turističkih atrakcija Sankt Peterburga. Odlazak za Pavlovsk, jednu od najbolje očuvanih carskih palata i rezidencije cara Pavla, sina Katarine Velike. Sam dvorac je raskošno  neoklasično zdanje okruženo engleskim parkom, prvim u carskoj Rusiji. Posle smrti cara Pavla, dvorac je dodeljen njegovoj supruzi Mariji Fjodorovnoj. Delovi dvorca su uništeni u velikom požaru ali je 1803. potpuno restauriran. Povratak u hotel. Noćenje.

FAKULTATIVNO: Carsko Selo i Pavlovsk.

Hotel VIP INN BERNA 3*

5. dan SANKT PETERBURG 

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na fakulltativne izlete u Ermitaž i Peterhof.  Ermitaž  je najveći muzej na svetu sa preko tri miliona eksponata izloženih u šest zgrada na obali Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada zvanična rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korene još iz 1764. iz zbirke umetničkih predmeta carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one sa delima Mikelandjela, Da Vinčija, Rembranta, Rubensa, Van Goga, Pikasa, Matisa... Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka evropske srednjevekovne umetnosti. „Galerija s blagom“ je više od fascinacije a „Rafaelov hodnik“ kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv utisak za sva vremena. Odlazak do Peterhofa  ili Petrovog dvorca i parka. Nalazi se na obali Finskog zaliva, dvadesetak kilometara zapadno od Sankt Peterburga. Izgradio ga je Petar Veliki 1705. godine. Sve do Oktobarske revolucije služio je kao carska rezidencija, da bi 1918. bio pretvoren u muzej. U Drugom svetskom ratu okupirali su ga nacisti a nešto kasnije u bombardovanju i potpuno razrušili. Posle rata započeta je rekonstrukcija koja traje i danas. Brojne fontane, zbog kojih je ovaj muzej dobio ime „ruski Versaj“, ponovo su proradile 1946. Godinu dana kasnije napravljena je i kopija statue Samsona a ubrzo je na svetlost dana izašla i sva lepota barokne arhitekture Peterhofa čiji su ukras ne samo park, već i brojne fontane (više od 100). Dvorac Peterhof i njegov park sa fontanama su na listi svetske baštine UNESCO. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

FAKULTATIVNO : Ermitaž i Peterhof

Hotel VIP INN BERNA 3*

6. dan SANKT PETERBURG - BEOGRAD

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i šoping. Sobe se napuštaju u 12.00 sati. Oko 19 časova transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 21.35 h (Let JU 675). Sletanje na beogradski aerodrom u 23.20 časova.

CENA ARANŽMANA:

Doplata za jednokrevetnu sobu € 230

U cenu putovanja je uračunato:

 • Avio prevoz (ekonomska klasa) Beograd - St.Peterburg -Beograd, prtljag 23 kg – 1 kofer i ručni prtljag koji se unose u avion. (Višak kilograma ili dodatna torba se  dodatno naplaćuje),
 • Transfer u St.Peterburgu: aerodrom-hotel-aerodrom i asistencija vodiča prilikom smeštaja,
 • Smeštaj  U hotelima sa 4* u St. Peterburgu i Helsinkiju na bazi noćenje/doručak
 • Ekskurzije: Panoramsko razgledanje St.Peterburga i Helsinkija
 • Prevoz autobusom po turi
 • Usluge pratioca grupe iz Beopgrada i stručnih lokalnih vodiča
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:

 • Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu koje iznose 118 € (placanje 14 dana pred put) po osobi, plaćaju se u Agenciji (podložne su promeni). Deca od 0-2 god. ne plaćaju aerodromske takse, deca od 02-12 god. placaju pun iznos aerodromskih taksi 118 €
 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad
 • Fakultativni programi
 • Jednokrevetna soba
 • Zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi

FAKULTATIVNI IZLETI:

ST.PETERBURG - FAKULTATIVNI IZLETI Minimum 10 osoba
Petropavlovska tvrđava 24€
Carsko selo - Puškin i Pavlovsk 55€
Peterhof ( Petrov dvorac) gornji i donji park 28€
Ermitaž 48€
Krstarenje rekama i kanalima  23€
Isakijevska saborna crkva 22 €

ZA UPLATU CELOKUPNOG PAKETA IZLETA POPUST 10% ( € 180)

U cenu izleta je uračunato:  vodič, autobus i ulaznice 

Redosled i trajanje fakultativnih izleta su podložni promenama, zbog nepredviđenih gužvi u saobraćaju  kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika, izleti će biti realizovani uz korekciju cene.

Smeštaj:

St. Peterburg: Hotel OKTYABRSKAYA  4*            http://www.saint-petersburg.com/hotels/oktiabrskaya-hotel/

Hotel  je smešten u srcu St. Peterburga na samo nekoliko minuta hoda od glavne ulice grada Nevskog prospekta. U tom starom zdanju sobe su vrlo prostrane i elegantne. U sklopu hotela je veliki restoran u kom se doručak servira po principu švedskog stola, bar, menjačnica, prodavnica i šalter za prodaju karata za sve manifestacije u gradu. Sve sobe poseduju: veliko kupatilo sa fenom, klima uredjaj, Tv, telefon, frižider, ventilator, papuče, električni čajnik kao i besplatan wi fi.

Hotel VIP INN BERNA 3*

 

Helsinki: Hotel SOKOS  4*                         http://original-sokos-hotel-albert-helsinki.h-rzn.com/?lbl=ggl-rmk-ex

Hotel je smešten  svega nekoliko kilometara od centra grada do kog se lako može stići gradskim saobraćajem koji ima stanicu u blizini hotela. U sklopu hotela su: restoran, bar, kongresni centar, džakuzi, spa i sauna. Svaka soba poseduje: kupatilo sa fenom, klima uredjaj, Tv, telefon, budilnik i sef. Doručak se servira u obliku švedskog stola.

Hotel VIP INN BERNA 3*

TAČNO IME HOTELA BIĆE POZNATO 7 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE.

Olympic Travel zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

 

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 45 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za putnike, državljane Srbije,  koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše  nije potrebna viza za Rusiju
Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA.  Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.