NASLOVNA

LETOVANJE

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

WELLNESS & SPA

TOP PONUDE - AKCIJE

AVIO KARTE ZA CEO SVET

ZIMOVANJE

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

NOVA GODINA

ŽENEVA

Excellent Small Medium Enterprises
IATA
AMADEUS
Instagram

LOW COST

ŽENEVA

4 dana (3 noćenja)

JEDAN GRAD I DVE ZEMLJE

 POLAZAK: 28.april 2017.  POVRATAK: 01. maj 2017.

GARANTOVAN POLAZAK  

Časovnici, čokolada,sir, banke i neutralnost- prve su asocijacije za Švajcarsku - prelepu i prebogatu državu koja pleni svojim prirodnim lepotama, stotinama ledničkih jezera, glečerima i večno belim planinskim vrhovima koje je gotovo nemoguće opisati. Ženeva je po mnogima značajnija od glavnog grada Berna. Nalazi se na obali najvećeg evropskog alpskog jezera (Ženevsko ili Lemansko), na mestu na kome Rona ističe iz njega, sa pogledom na najviši vrh Evrope (Mon Blan-4810m). Svojom jedinstvenom istorijom, otmenim prodavnicama, ekskluzivnim hotelima i odličnim restoranima predstavlja sedište svetskog jet-seta i san svakog turiste, ujedno ima istovremeno kosmopolitski duh i šarm alpske varoši. U gradu u kome je nastao reformacijski pokret Žana Kalvina,u kome je rođen Žan Žak Ruso, gde je nastao Crveni krst, danas je jedno od sedišta OUN, sedište svetske zdravstvene organizacije, kao i brojnih drugih međunarodnih organizacija

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD-ŽENEVA (GENEVE)

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 11.45h Poletanje iz Beograda u 13.45h. Sletanje na ženevski aerodrom u 15.45h. Panoramska vožnja pored kompleksa sedišta međunarodnih organizacija, niza luksuznih hotela, preko mosta Mon Blan, pored Engleskog parka sa cvetnim satom i panoramskim pogledom na vodoskok… Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak sa vodičem, odličnim gradskim autobusom do centra Ženeve. Šetnja do gradske većnice, katedrale Sv. Petra, spomenika vođama reformacije , univerziteta, opere …..Povratak u hotel. Noćenje..

2. dan ŽENEVA (GENEVE)

Doručak. Odlazak sa vodičem do centra Ženeve. Slobodan dan za individualna razgledanja i obilaske. Predlozi: Obilazak Muzeja međunarodnog Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, Muzeja reforormacije, Patek Phillipe muzeja, odlazak do Cerna – najveće svetske laboratorije nuklearne fizike (u kojoj je pre 20 godina rođen internet) ili autobusom do obližnje francuske granice i žičarom na vrh Mont Saleve odakle se na sve strane pruža nezaboravan pogled na Ženevu i francuske Alpe. Predlog za večernje sate: Karuž (Carouge), boemsko predgrađe Ženeve sa gotovo mediteranskom atmosferom i mnoštvom trendi barova. Noćenje.

ŽENEVA

3. dan ŽENEVA-EVIAN-ŠION(CHILLON)–MONTRO (MONTREAUX)-VEVEJ (VAVEY)-LOZANA (LAUSSANE)

Doručak. Slobodan dan za individualni program učesnika putovanja ili celodnevni fakultativni izlet. Vožnja obalom Ženevskog jezera. Poseta čuvenoj mondenskoj banji Evian u francuskom regionu Rona Alpi. Odlazak do bajkovitog srednjevekovnog zamka Šijon. Ova negdašnja carinarnica i kasnije zatvor ovekovečena je u Bajronovom delu “Zatvorenik iz Šijona”. Nakon obilaska, vožnja do mondenskog Montroa. U Montrou su boravili i privremeno živeli mnogi poznati slavni-od Lorda Bajrona do Freda Merkurija. Šetnja kroz park ruža i duž obale koja odiše bogatom vegetacijom, cvetnim figurama do spomenika džez muzičarima i Frediju Merkjuriju. Prolazak kroz tzv. ”Vinsku Republiku”, prelepe pejzaže između jezera, vinograda, planina i odlazak u Vevej. Obilazak ovog bisera severne obale Ženevskog jezera,u kome je sedište čuvene konditorske industrije “Nestle“.Vevej je omiljeno boravište Čarilija Čaplina gde je proveo 25 godina života. Vožnja autobusom kroz više kvartova, kroz moderni deo grada pored ruske i reformatorske crkve. Šetnja od glavnog pijačnog trga, pešačkom zonom do starog grada kaldrmisanom vevejskom “Knez Mihajlovom”, do gradske kuće, kraj Muzeja fotoaparata i Muzeja hrane. Fotografisanje sa Čarli Čaplinom, čija statua krasi priobalje. Odlazak na sever do Lozane gde je sedište kantona Vo (Vaud).Lozana je jedini je švajcarski grad koji ima metro. Sedište je Međunarodnog olimpijskog komiteta i dva univerziteta. Stari deo grada leži na brdu iznad jezera i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Obilazak ( pešice) gotske katedrale Notr Dam, gradske većnice, crkve Svetog Fransoa (Francois), stare biskupske palate i dvorca Saint Maire. Silazak autobusom u donji deo grada, uz panoramsko razgledanje federalnog suda, kompleksa hotela, sedišta MOK i internacionalnih korporacija. Šetnja oko pristaništa, dvorca Ouči (Ouchy) i fotografisanje uz obalu i ispred Olimpijskog muzeja. Slobodno vreme. Povratak u hotel.   Noćenje.

4. dan ŽENEVA (GENEVE) - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme za individualni program do transfera do aerodroma. Let za Beograd u 18.20h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 20.15h.

 

CENA ARANŽMANA: € 399 

Doplata za jednokrevetnu sobu € 85

 

Smeštaj:

Hotel COMFORT ANNEMASSE GENEVE 2*,
http://www.comforthotelannemasse.com/en/

Annemasse je izuzetno prijatan i simpatičan francuski pogranični gradić, 10 km istočno od Ženeva sa kojom je praktično srastao u jedan urbani kompleks. Zbog znatno nižih cena predstavlja privlačan rezidencijalni centar u kome živi veliki broj zaposlenih u Ženevi. Turistima, koji ovde borave po daleko povoljnijim uslovima, na raspolaganju je odlična mreža frekventnog javnog prevoza kojom se za 15-tak minuta dolazi do Ženeve (Cena karte koja važi 120 min je 4€). Sa svojim shopping molom interesantan je Švajcarcima za povoljniju kupovinu.
Hotel je smešten u mestu Annemasse na idealnoj lokaciji, u blizini granice između Francuske i Švajcarske, u podnožju Mont Saleve, 12 kilometara od Ženeve, 20 minuta vožnje od aerodroma u blizini stanice za brze vozove TGV. Raspolaže sa nekoliko paviljona okruženih cvetninm lejama; nudi 54 dobro opremljene, klimatizovane sobe, neke sa pogledom na planine. U jutarnjim satima, doručak se služi u modernom restoranu sa velikim prozorima. Šoping centar je na 5 minuta hoda udaljenosti od hotela.

Hotel COMFORT ANNEMASSE GENEVE 2*,

Organizator zdržava pravo zamene hotela hotelom iste ili više kategorije, sličnog sadžaja o čemu će obavestiti putnike pre početka putovanja.

U cenu putovanja je uračunato:

• avio prevoz Beograd-Ženeva-Beograd
• aerodromska taksa
• 1 kom ručnog (kabinskog) prtljaga dimenzija 56x45x25cm ( uključujuči ručice i točkiće)
• smeštaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa  2*, na bazi noćenja sa doručkom
• usluge licenciranog vodiča pratioca
• troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

• celodnevni fakultativni izlet LOZANA-VEVEJ-MONTRE-ŠION -130 €.  (cena uključuje prevoz i obilaske prema programu sa lokalnim vodičem). Neophodno je da se putnici za izlet prijave istovremeno sa  rezervacijom aranžmana. Minimum za realizaciju izleta – 15 osoba.   
• doplata za jednokrevetnu sobu
• karte za gradski prevoz
• međunarodno putno zdravstveno osiguranje
• individualni troškovi
• ulaznice i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka  kao i vrste polise (individualna ili porodična). Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Važne napomene za putovanje:

• Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 15 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
• Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja kao i fakultativnog izleta
• Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
• Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
• Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
• Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,nije potrebna viza za Francusku i Švajcarsku.
• Pasoši putnika treba da važe najmanje 3 meseca od datuma povratka.
• Putnik je u obavezi da prilikom putovanja poseduje putno zdravstveno osiguranje za Šengen regiju.
• Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu o propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave. Organizator nije ovlašćen da ceni valjanost putnih isprava i drugih ličnih dokumenata.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.