NASLOVNA

ZIMOVANJE

NOVA GODINA

WELLNESS & SPA

EVROPA

JESENJA PUTOVANJA

PROLEĆNA PUTOVANJA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

TOP PONUDE - AKCIJE

AVIO KARTE ZA CEO SVET

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

LETOVANJE

KOPENHAGEN

Excellent Small Medium Enterprises
IATA
AMADEUS
Instagram

KOPENHAGEN SA DVORCIMA SEVERNOG SJAELANDA

 

5 dana (4 noćenja)

USKORO NOVI POLAZAK

 

Početkom XI veka, Sven Tveskjoega poveo je u pohod svoje borbene, koščate, dugokose i plavooke vikinge. Osvojio je veliki deo teritorije današnje Danske, ostrvske zemlje koju zapljuskuju Severno i Baltičko more. Danska je domovina “kralja priča” Jana Kristijana Andersena. Ostvario je neverovatnu sponu između fantazije I stvarnosti, a njegove bajke zauvek su se uselile u naša detinjstva. Kopenhagen je glavni grad i najveća luka Kraljevine Danske. U ovom gradu niko nikome ne smeta i sve je podređeno osećaju slobode i individualnosti. Turiste iz celog sveta očarava slikovita i živopisna stara luka Nyhavn, u kojoj su smešteni mnogobrojni restorani i barovi. Potomci vikinga, današnji Danci, smireni, metodični, strpljivi i pre svega nenametljivo ljubazni, uveseliće vas pivom prilikom posete čuvenoj Carlsberg pivari. Moći čete da uživate i u njihovim nadaleko poznatim gastronomskim specijalitetima, i to u miru jer ovim gradom ne odzvanja zaglušujuća buka automobila. U centru grada, bicikl je uobičajeno prevozno sredstvo. Kopenhagen je uprkos neonskim reklamama, ubrzanom ritmu života i svemogućem biznisu ostavio mesta u srcu za male Andersenove vojnike, živahne dimničare, labude i usnule princeze… I Vas, koji dolazite da mu se divite !

 

1. dan  BEOGRAD – KOPENHAGEN

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.35 h. Poletanje aviona za Kopenhagen (let JU 400 ) u 06.35 h. Obrok tokom leta. Sletanje u Kopenhagen 08.50 sati. Panoramsko razgledanje, sa vodičem na srpskom jeziku, srednjevekovne prestonice i najstarije kraljevine: svetski poznati Tivoli sa velikim zabavnim parkom; Gradska većnica sa početka XX veka inspirisana italijanskim građevinama sa utkanim elementima srednjevekovne danske arhitekture; najduža pešačka zona na svetu – Stroeget; Nacionalni muzej; palata Christianborg sagrađena tek 1828. godine, nalazi se na mestu ranijih palata od kojih prva datira još iz XII veka, danas je u njoj sedište danskog parlamenta; crkva Holmen; živopisna luka Nyhavn; palata Amalienborg, rezidencija kraljevske porodice koja je podignuta u XVIII veku po nalogu kralja Frederika V. Ispred nje se može videti prepoznatljiva kraljevska garda; simbol grada “Mala sirena” najpoznatiji spomenik Kopenhagena, nastao po inspiraciji na istoimenu Andersonovu bajku…Po završetku razgledanja transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

 

2. dan  KOPENHAGEN

Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja.Noćenje.

3. dan  KOPENHAGEN

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili mogućnost odlaska na fakultativni petočasovni izlet Dvorci severnog Sjaellanda.. Vožnja do Hilleroda i poseta Frederiksborg muzeju, prvoj kraljevskoj rezidenciji koja je u XIX veku preuređena u muzej u kome jei najveća kolekcija umetničkih dela u Danskoj. Nastavak puta ka Gilleleji, živopisnom ribarskom selu na severnoj obali ostrva. Odlazak u Helsingor, gradić na krajnjem istoku Danske, koji je nastao na strateškom mestu, na najužem delu Ersundskog prolaza koji deli Dansku od Švedske (svega 4 kilometra preko mora). Panorama dvorca Kronborg izgrađenog početkom XV veka. Na ovom mestu je Šekspir smestio radnju svog, možda i najpoznatijeg dela, “Hamleta”. Povratak u Kopenhagen. (CENA: € 95.) Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan  KOPENHAGEN

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost individualnog odlaska (sa vodičem) vozom preko veličanstvenog mosta Oresund do simpatičnog i druželjubivog švedskog grada Malme (vožnja traje 50 minuta). Ne tako davno grad je „oteo“ zemlju od mora i na njoj sagradio nove kvartove. Na posetioce najveći utisak ostavlja stari, renesansni deo grada sa crkvom Svetog Petra i raskošnom gradskom većnicom. Povratak vozom u Kopenhagen. Noćenje.

5. dan  KOPENHAGEN - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Sobe se napuštaju u 12.00 sati. Transfer do aerodroma u 18.00 h. Poletanje aviona za Beograd u 20.55 h (Let JU 405). Obrok tokom leta. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 22.55 časova.

CENA ARANŽMANA:  

Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit) 

Aerodromska taksa:

Za ovo putovanje je potrebno minimum 15 putnika. DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE NIJE POTREBNA VIZA!

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.

U cenu putovanja je uračunato:

● Prevoz avionom na relaciji Beograd – Kopenhagen Beograd

● Transferi aerodrom – hotel – aerodrom

● Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu 4*

● Razgledanja prema programu

● Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča

● Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

● Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu (€ u trenutku objavljivanja programa,) iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji

● Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 15 putnika)

● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

● Individualni troškovi

● Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

● Doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)

SMEŠTAJ:

FIRST HOTEL VESTERBRO 4* http://comfort-vesterbro.hotelincopenhagen.net/photo/#mobile-accordion

Hotel je smešten u istoimenoj ulici, na svega 500 metara od centra grada. Pripada poznatom skandinavskom lancu First hotela. Ima izuzetnu lokaciju i udaljen je od parka Tivoli samo nekoliko blokova i omogućava gostima da do najvećih znamenitosti stignu pešice. U sklopu hotela je a la carte restoran, koji od 18 do 22 časa nudi različite gurmanske specijalitete. U prizemlju je bar poznat po pivu i koktelima. Sve sobe su klimatizovane i imaju kupatilo, tv, mini-bar i telefon. Wi fu je dostupan u svim delovima dotela i besplatan je za goste

 

HOTEL RICHMOND 3* http://richmond-hotel-copenhagen.h-rez.com

Hotel je smešten u centru grada u blizini Gradske kuće i Tivoli parka i glavne pešačke ulice Stroget. Do najvećih znamenitosti se može stići pešice. Sve sobe su klimatizovane i imaju kupatilo sa fenom i tušem, tv, i telefon. Wi fi je dostupan u svim delovima hotela i besplatan je za goste. Doručak se služi na bazi švedskog stola.

Olympic Travel zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

Fakultativni izleti: Celodnevni izlet Dvorci severnog Sjaelanda – Cena € 95

U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Frederiksborg. Trajanje izleta 5 sati.

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15

Fakultativni izlet se prijavljuje i uplaćuje u agenciji pre polaska na putovanje.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična). Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Važne napomene za putovanje:

• Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
• Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja kao i fakultativnog izleta
• Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 9.00 sati
• Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
• Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
• Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave
• Pasoši putnika treba da važe najmanje 3 meseca od datuma povratka.
• Putnik je u obavezi da prilikom putovanja poseduje putno zdravstveno osiguranje za Šengen regiju.
• Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu o propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave. Organizator nije ovlašćen da ceni valjanost putnih isprava i drugih ličnih dokumenata.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.