NASLOVNA

ZIMOVANJE

NOVA GODINA

WELLNESS & SPA

EVROPA

JESENJA PUTOVANJA

PROLEĆNA PUTOVANJA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

TOP PONUDE - AKCIJE

AVIO KARTE ZA CEO SVET

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

LETOVANJE

ATINA

Excellent Small Medium Enterprises
IATA
AMADEUS
Instagram

GRČKA - ATINA

 

ATINA – ARGOLIDA - DELFI

5 dana / 4 noćenja

USKORO NOVI POLAZAK

PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA I OBILAZAK AKROPOLJA U PRATNJI STRUČNOG VODIČA NA SRPSKOM JEZIKU !!!!

Atina je grad posvećen boginji Atini po kojoj je i dobio ime a koja je vekovima bila njegova zaštitnica. Ova, danas, višemilionska metropola, od svog postojanja preživela je uspone i padove kao malo koji megapolis na svetu. Za istoriju čovečanstva značajna je jer su u njoj postavljene osnove parlamentarne demokratije i slobodnih izbora. Ipak, prva asocijacija pri pomenu Atine je Akropolj sa Partenonom kao najvećim i najznačajnijim hramom koji dominira Atinom već dve i po hiljade godina. Grad istorije ali i prestonica dobrog provoda. Atina je uvek doživljaj. Posebno noću. Zato Vam i nudimo mogućnost da grčku prestonicu doživite i obasjanu večernjom iluminacijom. Šarm i folklor, tradicija i gostoljubivost uz ritam Mediterana, učiniće vaš boravak u ovom gradu nezaboravnim.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – ATINA

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera informacija u 10,20 sati. Poletanje za Atinu u 12.20 sati (Let JU 512). Dolazak u 14.50 sati. Transfer do izabranog hotela i smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan ATINA

Doručak. Polazak na panoramsko razgledanje jednog od najznačajnijih gradova sveta. Atina je bila priznati centar kulture i umetnosti još u vreme kada većina evropskih prestonica nije ni postojala. Hram Zevsa Olimpskog, Panatenajski stadion – mesto održavanja prvih savremenih Olimpijskih igara 1896. godine, Kraljevska bašta, crkva Svetog Pavla, Parlament, Numizmatički muzej Šlimana, glavni gradski trgovi Omonija i Sintagma, tri neoklasične zgrade: Akademija, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, samo su deo lepota današnje Atine. Razgledanje se završava posetom bisera Atine – drevnog Akropolja sa velelepnim hramovima: boginje Nike, Partenonom i Erehteonom. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan  ATINA – PELOPONEZ – ATINA

Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet na Argolidu. Jedan je od najpopularnijih izleta koji Atina nudi svojim gostima i za sve je one koji žele da vide mesta koja su spravom smatrana centrima drevne kulture. Vožnja do Korintskog kanala. Nakon kratke pauze nastavak puta do Epidaurusa, najpoznatije bolnice antičkog sveta i  starog pozorišta koje oduševljava posetioce ne samo arhitekturom, već i jedinstvenom akustikom. Sledi prolazak kroz Nafplion, prvu prestonicu nezavisne Grčke koji više liči na ilustraciju iz bajke nego na realan grad. Ono što ga čini jedinstvenim je spoj neoklasičnih zdanja i istorijskih trgova, starih crkava i turskih džamija, venecijanskih balkona i ostataka nekadašnjih grandioznih tvrđava. Na samom kraju biser Peloponeza, Šlimanova Mikena, najstariji grad na tlu Evrope gde i danas, ponosno, stoje ostaci starog Akropolja, Lavlja vrata, dvorac mikenskih vladara i znamenita “Atrejeva riznica”. Po završetku razgledanja povratak u Atinu.

4. dan ATINA – DELFI – ATINA

Doručak.Slobodan dan za individualne šetnje ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet za Delfe,  fokidski grad u kom je nikao kult boga Apolona. Njegova sveštenica Pitija sedela je na tronošcu u unutrašnjem delu Apolonovog hrama. Jednom mesečno padala bi u trans i u prisustvu sveštenika saopštavala nerazumljive božanske poruke koje su potom sveštenici pretvarali u dvosmislene stihove.Oni zadovoljni odgovorima, vraćali su se u Delfe i za uzvrat,  ostavljali darove, većinom spomenike posvećene pobednicima koji su stajali ili u riznicama ili pod otvorenim nebom na Svetom putu. Neki od tik sačuvanih darova, izloženi su u delfskom muzeju.  Razgledanje arheološkog prostora i muzeja. Povratak u Atinu.

5. dan  ATINA - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Poletanje za Beograd u 15,40 sati ( let JU 513) . Sletanje na beogradski aerodrom u 16,20 sati.

CENA ARANŽMANA:

U cenu putovanja je uračunato:

 • Prevoz avionom na relaciji Beograd – Atina – Beograd
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi noćenje/doručak
 • Svi transferi
 • Ulaznica za Akropolj
 • Razgledanje grada i Akropolja sa pričom unutar samog arheološkog lokakiteta
 • Usluge lokalnog vodiča na Akropolju i vodiča agencije
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

 • Aerodromska taksa u Beogradu i inostranstvu (€ 108 u trenutku objavljivanja programa,) iznos je podložan promeni i plaća se  u dinarima u agenciji
 • Fakultativni izleti:  prijava i uplata u nasim poslovnicama, najkasnije 7 dana pre počeka putovanja (minimum za realizaciju 15 osoba)
 • Medjunarodro putno zdravstveno osiguranje
 • Doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)
 • Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
 • Individualni troškovi

Fakultativni izleti:

Celodnevni izlet Peloponez (od 9 – 17.30 h) – Cena € 65. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanja prema programu, ulaznice za Epideaurus i Mikenu, lokalni vodič i vodič agencije. 

Celodnevni izlet Delfi (od 9 – 17.30 h)  – Cena € 65. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje arheološkog prostora i muzeja na Delfima, lokalni vodič i vodič agencije.

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti se mogu relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju u agenciji pre polaska na putovanje, a uplaćuju na licu mesta.

Smeštaj:

HOTEL MARINA 2*+

Hotel Marina je smešten idealno, u centru Atine, u neposrednoj blizini jednog od dva glavna gradska trga – Omonia. Mnoge poznate znamenitosti su dostupne pešice. U blizini hotela su i stanice javnog gradskog prevoza kao i metroa. Sobe su moderno opremljene i sve poseduju terasu, kupatilo sa fenom, klima uredjaj, mini frižider, internet (besplatan), sat tv i sef.U sklopu hotela je mali biznis centar i restoran u kom se doručak servira po principu švedskog stola.

HOTEL ARETHUSA 3*

Hotel Aretusa je smešten na najboljoj mogućoj lokaciji, u samom srcu Atine na 10 metara od glavnog gradskog trga Sintagma. U blizini su stanice svih vrsta javnog prevoza a u samom okruženju vrlo elegantni restorani, kafeterije i poslastičarnice. U sklopu hotela je restoran u kom se doručak servira u obliku bogatog švedskog stola, bar i roof garden sa direktnim pogledom na Akropolj. Sobe su prostrane, lepo uredjene i sve poseduju: klima uredjaj, kupatilo sa fenom, tv, telefon i sef. Glavna trgovačka ulica grada je udaljena svega nekoliko desetina metara.

HOTEL TITANIJA 4*

Smešten u srcu Atine, izmedju dva glavna trga Omonia i Sintagma, ovaj hotel je simbol grčke gostoljubivosti. Okružuje ga komercijalno- trgovački deo grada sa bezbroj prodavnica, restorana i kafea. Korišćenje gradskog saobraćaja po užem centru nije potrebno jer je sve na dohvat ruke. Za udaljenije delove grada može se koristiti gradski saobraćaj, čije su stanice takodje veoma blizu. Hotel poseduje veliki restoran, bar, kafeteriju i Olive garden, mediteranski restoran na krovu. Sobe su klasično opremljene i sve poseduju, osim uobičajene opreme, mini-bar i sef.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za Grčku. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA.  Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.