NASLOVNA

ZIMOVANJE

PROLEĆNA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

LETOVANJE 2019

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

AVIO KARTE ZA CEO SVET

EVROPSKE METROPOLE I MEGALOPOLISI
Instagram

ISTANBUL - CARSKE PALATE

 

AVIONOM

 

5 dana (4 noći)

 

POLAZAK: 05. Mart 2019.                                POVRATAK: 09. Mart 2019.

 

Ako je Ankara Srce Turske onda je Istanbul neosporno njena duša. Drevnogrčka kolonija Vizantija, imperatorski Konstatinopolj, osmanska prestonica Stambol i legendarni Carigrad, sve je to isti grad koji danas čuva nekadašnje tradicije, samouvereno gleda u budućnost i razvija se ubrzanim tempom. Jedan je od malobrojnih smeštenih na dva kontinenta. Rasprostrt je na brežuljcima sa obe strane bosforskog moreuza i ima mnogo lica. Svečani trgovi se u njemu dodiruju sa nevidljivim na prvi pogled ali udobnim dvorištima, isprepletani sokaci sa svetlim avenijama a srednjevekovne džamije sa savremenim dvorcima. U ovom gradu koji se nekada nazivao „drugim Rimom“, takav je broj istorijskih spomenika da se ne mogu posetiti ni za mesec dana. Ipak neki se ne smeju izostaviti: Aja Sofija, Plava džamija, hipodrom, Sulejmanija ili palate Topkapi, Dolmabahče... Raskoš i lepota stoje na svakom koraku. Mnogoljudni i užurbani Istanbul je uvek otvoren za razmišljanje, za neuronjeno uranjanje u neverovatan svet u kome se mešaju vremena i kulture.

Program putovanja:

1. dan 05.03.2019. BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 07.00h. Poletanje aviona za Istanbul u 09.00 h Sletanje u Istanbul u 12.40 h. Direktno sa aerodroma polazak na panoramsko razgledanje grada. Obilazak glavnih znamenitosti kulturno-istorijskog dela Istanbula. Odlazak do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme i šetnja sa vodičem. Noćenje.

ISTANBUL

2. dan 06.03.2019. ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na  poludnevni izlet „Carigradski biseri“ uz obilazak najvećih kulturno istorijskih spomenika ovog čudesnog  grada. Izlet uključuje stručno vodjen obilazak Svete Sofije, Plave džamije, Hipodroma, i veličanstvenu Kapali čaršiju. Sveta Sofija je  tokom hiljada godina bila glavna crkva čitavog hrišćanskog sveta a posle pada Konstantinopolja 1453. godine je pretvorena u džamiju. Danas je crkva-muzej, priznati  spomenik i simbol epohe procvata Vizantije. Odlazak do Plave džamije najvažnije gradske aktivne muslimanske svetinje. Obilazk najveće i najpopularnije pokrivene pijace na svetu.  Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

ISTANBUL

3. dan 07.03.2019. ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet “Romantika istoka i duh zapada” sa romantičnim krstarenjem Bosforom. Poseta Vaseljenskoj patrijaršiji koja je smeštena u delu grada Fener. To je glavna crkva za većinu pravoslavnog sveta. Ima i simboličnu važnost kao mesto gde je protekao veliki deo istorije i nastanka pravoslavnih kanona. Odlazak do najveće pijace začina na svetu -  Egipatskog bazara. Nastavak vožnje do palate Dolmabahče, koja je bila poslednja rezidencija turskih sultana. Izgradjena je 1842. godine za sultana Abdulmedžida I. Posle uspostavljanja republike, postala je i zvanična rezidencija reformatora Turske republike Mustafe Kemala Ataturka koji je 1938. godine u njoj i umro. Dvorski kompleks obuhvata i Sahat kulu, Dolmabahče džamiju i biblioteku. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

ISTANBUL

4. dan 08.03.2019. ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet “ Bogatstvo civilizacije”   sa posetom Topkapi palati sa Haremlukom. Topkapi palata je tokom 400 godina bila sedište Otomanskog carstva. Danas je jedan od najčuvenijih muzeja sveta sa izvanrednim kolekcijama srebrnih predmeta, porcelalana i stakla,  kineskih porcelanskih servisa,  portrerta i odeće sultana kao i najbolje čuvanom, veličanstvenom kolekcijom dragulja. Obilazak harema i terasa sa fantastičnim pogledom na Mramorno more.  Odlazak do Jerebatana, podzemnih cisterni. Obilazak crkve Svete Irine jedne od najstarijih u Carigradu koju je podigao Konstantin Veliki. Povratak u hotel.  Slobodno vreme. Noćenje.

ISTANBUL

5. dan 09.03.2019.  ISTANBUL- BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do zakazanog transfera na aerodrom. Sobe se napuštaju u 12.00 sati. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 19:40 h po lokalnom vremenu. Sletanje na beogradski aerodrom je u 19:40 časova.

CENA ARANŽMANA - FIRST MINUTE

U cenu putovanja je uračunato:

 • Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi noćenje sa doručkom
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • Panoramsko razgledanje grada
 • Usluge vodiča agencije
 • Usluge lokalnog vodiča u inostranstvu
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:

 • Aerodromska taksa (€ 114)
 • Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Usluge koje nisu naznačene u programu
 • Fakultativni izleti
 • Individualni troškovi
 • Doplata za jednokrevetnu sobu

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • CARIGRADSKI BISERI Poludnevni izlet. Uključeno: autobuski prevoz, ulaznica za Svetu Sofiju, vodič na našem jeziku, lokalni vodič, koji izlaže unutar prostora. Cena izleta po osobi je 41 eur.
 • ROMANTIKA ISTOKA I DUH ZAPADA Poludnevni izlet od oko 5 sati. Uključeno: autobuski prevoz, brodski prevoz, ulaznica za Dolamabahce, vodič na našem jeziku, lokalni vodič. Cena izleta po osobi je 48 eur.
 • BOGATSTVO CIVILIZACIJE Poludnevni izlet u trajanju od oko 4 sata. Uključeno: autobuski prevoz, ulaznice za Topkapi, Harem i Jerebatan cisterne, vodič na našem jeziku, lokalnini vodič. Cena izleta po osobi je 49 eur.

 

Smeštaj:

HOTEL KENT 4*                                                              

Smešten u starom jezgru Istanbula, predstavlja odlično polazište za istraživanje brojnih gradskih spomenika i znamenitosti.Ovaj prijatni hotel ima 94 udobne sobe. Sve sobe su moderno uređene i dobro opremljene. Svaka ima klimu, Sat Tv, mini bar,set za kafu i čaj, sef, fen za kosu i telefon. U čuvenom turskom gostoprimstvu možete uživati u restoranu, gde se služi izvrstan izbor lokalnih specijaliteta i internacionalnih jela. Od ostalih sadržaja ima recepciju, lift, besplatan WI Fi, klimu, restoran, bar, uslugu pranja i peglanja veša.

Nedaleko se nalaze tramvajska i metro stanica Vezneđiler od kojih se lako stiže do Taksima i ostalih delova grada. Hotel Kent se nalazi u blizini čuvene Kapali čaršije, Palate Topkapi, Plave džamije i Aje Sofije.

Aerodorom se nalazi na 16km udaljenosti.

Olympic Travel zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, nije potrebna viza za Tursku. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.Za državljane Republike Srbije pasoš mora da važi najmanje šest meseci od datuma izlaska iz Turske.

● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.